JoeBlue Posted June 5 Share Posted June 5 Miły mojemu sercu Dr. Taraban, gośc mający 750.000 subskrybentów zrobił kolejny podcast wart swoją wagę w złocie. Krótko mówiać jest tak. Kobieta cię zostawi gdy już dałeś jej wszystko co masz. Co wtedy traci? Jedynie to czego jeszcze od ciebie nie wyciągnęła. Jaki z tego wniosek? Dawać jej to co chce, bo jeśli nic nie dostanie to cię zostawi, ale dawać tak powoli jak to jest możliwe. 7 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Przemysław Posted June 5 Share Posted June 5 Moze tak byc ale sprzeczność trzeba odnotowac- jeśli już 16 minut temu, JoeBlue napisał(a): dałeś jej wszystko co masz No to oczywiste że nie traci nic więc poniższe się niezgadza 17 minut temu, JoeBlue napisał(a): Co wtedy traci? Jedynie to czego jeszcze od ciebie nie wyciągnęła. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drago Posted June 5 Share Posted June 5 12 minut temu, Brat Przemysław napisał(a): Moze tak byc ale sprzeczność trzeba odnotowac- jeśli już No to oczywiste że nie traci nic więc poniższe się niezgadza Też to zauważyłem ale może jest tak ,że goli Cię do łysa ale widzi ,że w miarę szybko zdobywasz nowe fructy i znowu goli . 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuckerfrei Posted June 5 Share Posted June 5 20 minut temu, Drago napisał(a): zdobywasz nowe fructy i znowu goli . Honey! My nails needs to be done! 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
smerf Posted June 5 Share Posted June 5 Czy to zabieranie i zdradzanie to przypadkiem nie jest uwarunkowane biologicznie? W układzie związków tracą zwykle samce, a jak panie mawiają - potomstwo nie ważne kto spłodził a kto "wychował". W rzeczywistości w gołodupcu nie warto się zakochiwać bo nie ma mu co zabrać, a nie że jest nieudacznikiem czy nie ma "pasji". Zwykle jest tak że samiec wpada w pułapkę żądzy i jest jest po nim, jest drenowany aż padnie Wszystko Pany to biologia niekiedy połączona z manipulacją i wyrachowaniem, które IMO też nie wychodzą zupełnie z charakteru a bardziej drapieżnych genów takiej samiczki. Nawet nie mam złudzeń że jest inaczej. Świat małp 2.0. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoeBlue Posted June 6 Author Share Posted June 6 Fakt, że napisałem tak, że powstała sprzeczność logiczna. Kolega @Drago jednak mnie uratował. Kobiety w obliczeniach uwzględniają również to co potencjalnie będziesz miał w przyszłości i gotowe są na to poczekać. Trochę poczekać, nie za długo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dowódca plutonu Posted June 6 Share Posted June 6 20 godzin temu, JoeBlue napisał(a): Dawać jej to co chce, bo jeśli nic nie dostanie to cię zostawi, ale dawać tak powoli jak to jest możliwe. Też źle. Ona od razu wyczuwa, że rozumiesz w co tu się gra i sama ucieka do innego frajera. Skorego do wydawania kasy na nią i jej zachcianki. Przerabiałem nie raz 😜 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Egregor Zeta Posted June 6 Share Posted June 6 Tak robią simpy, dają się golić, a później biedują dlaczego kobiety takie są. Dlatego... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuckerfrei Posted June 6 Share Posted June 6 5 minut temu, Egregor Zeta napisał(a): Dlatego DTKJ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoeBlue Posted June 7 Author Share Posted June 7 14 hours ago, Dowódca plutonu said: Też źle. Ona od razu wyczuwa, że rozumiesz w co tu się gra i sama ucieka do innego frajera. Skorego do wydawania kasy na nią i jej zachcianki. Przerabiałem nie raz 😜 Owszem, też racja, ale to czy się zwinie zależy od porównania tego ile straci z tym ile zyska gdzie indziej. Czasami wtedy gra na dwa fronty. Czasami nawet na pięć frontów. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Druid Posted June 7 Share Posted June 7 W dniu 5.06.2025 o 22:23, JoeBlue napisał(a): podcast wart swoją wagę w złocie. Fajnie, że piszesz, jakiś link do tego gościa, podkastu byś wrzucił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuckerfrei Posted June 7 Share Posted June 7 W dniu 5.06.2025 o 22:17, zuckerfrei napisał(a): My nails needs to be done! Aż mi się kurwa przypomniało: @Druid wrzuciłem dwa podcasty dla Ciebie. @Druid especially for you! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Druid Posted June 7 Share Posted June 7 8 godzin temu, zuckerfrei napisał(a): Fajne 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoeBlue Posted June 8 Author Share Posted June 8 On 6/7/2025 at 9:09 AM, Druid said: Fajnie, że piszesz, jakiś link do tego gościa, podkastu byś wrzucił. Kilkakrotnie wspominałem tu o kanale Psychacks. Wystarczy wpisać to słowo w wyszukiwarce YouTube. Wszystkie jego podcasty są bardzo dobre. Każdy sam wybierze co mu się podoba. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kenobi Posted June 8 Share Posted June 8 Mamy w naszą naturę wbudowane instynkty, które działają perfekcyjnie, aby zachować ciągłość gatunku. Bez względu na to, że mamy komputery, latamy w kosmos, i wynaleźliśmy bombę atomową, bo natura działa. Mężczyzna chce przelecieć każdą kobietę, która jest w zasięgu. Kobieta spośród samców, którzy do niej "podbijają", wybiera najlepsze geny. Kobieta musi spowodować, aby w czasie, gdy ma "młode", jakiś mężczyzna zapewnił bezpieczeństwo. Trudno winić kobiety, że chcą brać, brać, brać. Trudno winić mężczyzn, że chcą seksu, seksu, seksu. Taka natura. Drugi element instynktu: 1. kobiety dbają o potomstwo 2. mężczyźni dbają o kobiety Jeśli kobiety mają łatwy dostęp do zasobów, czyli nie muszą liczyć na mężczyzn, to dzietność spada. Kobiety myślą, że to jest dobre, ale one źle się czują jeśli muszą pełnić rolę "dostarczyciela zasobów". Jak mężczyzna jest zauroczony, zależy mu na kobiecie, to odzywa się w nim chęć dawania jej dużo, dużo. Tę chęć "dawania" trzeba opanować rozumowo. Nie dawać kobiecie do zarządzania wszystkich zasobów rodziny. A jak się zakochasz, to nie ładuj prezentów bez opamiętania. Dawniej jak ludzie mieli przygodny seks, ale bez pieniędzy, czyli FWB, to te układy nie funcjonowały dobrze, bo kobieta oddawała się w seksie, ale nic z tego nie miała, czyli w jej głowie się mieszało. Coś było źle, coś nie grało. Czuła się jakby wykorzystana. Ten argument "wykorzystania" wcześniej czy później i tak zostanie wyciągnięty na wierzch. Jak seks płatny, czy każdorazowo płatny na randce, czy na zasadzie młoda + biznesmen, to wtedy w sferze emocjnalnej jakoś zgrzytów nie ma. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Druid Posted June 9 Share Posted June 9 W dniu 8.06.2025 o 12:39, JoeBlue napisał(a): Każdy sam wybierze co mu się podoba. THX. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts