Dowódca plutonu Posted June 21 Share Posted June 21 https://www.jelonka.com/wraca-pomysl-na-tunel-kolejowy-pod-sniezka-133832 Ciekwy pomysł. Co. Sądzicie? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietryło Posted June 21 Share Posted June 21 Nic, bo adlbock blokuję, a ja nie ufam nikomu;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
BumTrarara Posted June 22 Share Posted June 22 Sądzimy, że to jakieś politycznie trolololol. Skąd wezmą na to milion monet? Tusk wydrukuje następne 400 mld długu? Czy może z UE? Gdzie ta sama UE uruchamia w stosunku do PL procedurę nadmiernego deficytu. Według szacunków w tym roku dług PL ma być koło 58% PKB - jak Tusk nie dołoży, a 2026 ma być ponad 60%, a potem iść nawet do poziomu 100+% PKB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gromisek Posted June 22 Share Posted June 22 Niby jestem za rozwojem Polskiej kolei. ale czy to nie zrobienie zbyt dobrze Słowakom? Co dla nas z tego, czy faktycznie, aż tyle turystów tam pojedzie, czy tylko z Polski uciekną. Tu myśląc o lokalnej ekonomii. Z perspektywy obywatela, to zarąbiście, bo więcej wyborów podróżowania, gdzie spędzić czas. Po Polskiej stronie, to odjeżdżają z cenami. Dziś widziałem na Tatromaniakach jak ktoś wrzucił z Krupówek zdjęcie z kawiarnii. Jedna kawa 25-40zł. We wsłoszech płaciłem 2-3 E w dużych turystycznych miastach. W Karpaczu też często bywam i nie dużo lepiej jak w Zakopcu. Chociaż mniej wiochy tam jest... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts