GallAnnonim999 Posted June 25 Share Posted June 25 🧠 Potrzebuję Resetu. Czas na Transformację! Hej wszystkim! 👋 Po latach życia z telefonem w ręku i nosem w laptopie, ciągłego scrollowania od rana do nocy i przeskakiwania między TikTokiem, Instagramem, Messengerem i YouTube'em – mam dosyć. Planuję totalny cyfrowy detoks. Na rok. Zostawiam sobie tylko dostęp do telefonu i SMS-ów. Wszystkie hasła do sociali (FB, IG, TT, YT, Netflix, Messenger) zablokuję lub wyślę do siebie mailem, żeby wróciły dopiero w przyszłe wakacje. Ten czas poświęcam w całości na odbudowanie siebie – fizycznie, duchowo i emocjonalnie. 🌟 Co będę robić zamiast scrollowania? Moje cele są jasne: 👉 Zdrowa dieta: Koniec z colą, chipsami i śmieciowym jedzeniem. 👉 Poprawa kondycji: Zimne prysznice i codzienna praca nad formą. 👉 Systematyczna nauka języków: Angielski – słownictwo i mówienie. Także polski, bo też mam braki od podstaw! 👉 Czytanie książek rozwojowych: Plus codzienne wdrażanie ich zasad w życie. 👉 Nowe pasje: Ćwiczenie żonglowania i odkrywanie nieznanych dotąd zainteresowań. 👉 Szlifowanie komunikacji: Poprawa small talku, dykcji i zrozumienia sarkazmu. 👇 Moje Codzienne Wyzwania: To lista zadań, które pomogą mi wyjść ze skorupy i zbudować pewność siebie: 👉 2-min audio-dziennik: Nagrywam, odsłuchuję, poprawiam. 👉 1-min monolog przed lustrem: Np. o mojej pasji. 👉 Shadowing z podcastów po angielsku: Ćwiczę płynność i akcent. 👉 Flash-cards small talk: Losowe pytania i odpowiedzi na głos. 👉 Codzienne „dzień dobry” do nieznajomego: Buduję odwagę w interakcjach. 👉 1-min pitch: Sprzedaj dowolny przedmiot, ćwicząc perswazję. 👉 30-sekundowe wideo o sobie: Nagrywam i analizuję mowę ciała. 👉 Recytacja krótkiego wiersza przed snem: Poprawa pamięci i dykcji. 👉 5-min medytacja oddechowa: Spokój i koncentracja. 👉 10-min czytania na głos: Ćwiczenie płynności i wyrazistości. 👉 Afirmacje w lustrze: „Jestem pewny…”, „Potrafię rozmawiać…” – programuję pozytywne myślenie. 👉 Quiz z książki rozwojowej? Czemu nie. Sam dla siebie trenerem! Dlaczego to robię? I potrzebuję Waszych rad! Ten detoks ma też drugie dno. Nie będę nikomu nic pisał o cyfrowym detoksie. Chcę, żeby cisza z mojej strony wywołała konsternację. Żeby ludzie zaczęli się zastanawiać: „dlaczego zniknął?” A może... żeby ktoś konkretny to zauważył. Bo prawda jest taka, że od kiedy Ona wróciła do miasta, na nowo rozpaliła emocje, które próbowałem zgasić od lat. Przepaść między nami – życiowa, finansowa – jest spora (z wyraźną przewagą po jej stronie). A ja? Zamiast robić coś ze sobą – oglądam jej relacje, TikToki, live’y… i wiem, jak bardzo mnie to wypala. Ostatnio napisałem do niej coś prostego na Messengerze. Akurat była na live. Odczytała moją wiadomość szybko, a potem widziałem na monitorze, jak lekko się uśmiechnęła i wróciła do live’a. Po zakończeniu transmisji nie weszła już na Messengera, choć widziałem, że była aktywna i pisała wiadomości w komentarzach na TikToku. Dopiero po kilku dniach dokończyła moją wiadomość, w środku nocy. Może to przypadek. Może „zasada niedostępności”. Może znak, że to nie działa. Tak czy inaczej – czas zadbać o siebie. I jeśli kiedyś się znów spotkamy – chcę, żeby zobaczyła kogoś zupełnie innego. Wasze wskazówki są na wagę złota! Macie doświadczenia z długim offline’em i niekomfortowymi spotkaniami z „byłą sympatią” lub osobami, z którymi macie skomplikowane relacje? Co byście poradzili? Jak radzić sobie z takimi sytuacjami i nie dać się wciągnąć w te gierki? Dzięki za przeczytanie. Jeśli masz coś do dodania – zostaw komentarz. Może to właśnie od Ciebie usłyszę coś, czego jeszcze nie przemyślałem. Znikam, żeby wrócić silniejszy. 💪 A co, jeśli ktoś napisze SMS-a? Jeśli ktoś się do mnie odezwie SMS-em, dostanie krótką, ale intrygującą odpowiedź. Nie będę zdradzał wszystkich szczegółów – niech to pozostanie moją małą tajemnicą... "Cześć! Jestem teraz w cyfrowym detoksie, na czas do przyszłego lata. To czas na moją osobistą transformację – fizyczną, duchową i emocjonalną. Co dokładnie robię w ciągu dnia? To moja mała tajemnica. 😉 Kontakt tylko tel., jeśli coś pilnego. Resztę odkryjecie w przyszłe wakacje!" A jeśli ktoś zaproponuje spotkanie? Jeśli ktoś zaproponuje spotkanie, możesz odpisać w bardziej zwięzły i tajemniczy sposób, podkreślając swoje zaangażowanie w obecny cel: "Hej! Dzięki za propozycję, ale teraz jestem całkowicie pochłonięty/a pewnym projektem, który wymaga mojej pełnej uwagi i koncentracji. Do zobaczenia w przyszłości!" W skrócie detoks ma na celu wyjście z mojej strefy komfortu i może jakoś zbliżyć się do tej dziewczyny Co o tym sądzicie itd I przysięgam, nie jest to scam, 📵 2025 → 2026 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzingolo Posted June 25 Share Posted June 25 2 godziny temu, GallAnnonim999 napisał(a): totalny cyfrowy detoks Cześć, za dużo jak na strzał. Jak już to usuń w piz du konta. Ja jak usuwałem 100 lat temu Facebooka to nie można było się logować przez 2 tygodnie i potem usuwali konto - wiesz ile razy łapałem się na tym że mimowolnie włączałem stronę i zaczynałem logować... Masakra ale dałem radę. 2 godziny temu, GallAnnonim999 napisał(a): Moje cele są jasne: DUZO, na raz zacznij od mniejszej dawki bo się zniechęcisz... 2 godziny temu, GallAnnonim999 napisał(a): Macie doświadczenia z długim offline’em i niekomfortowymi spotkaniami z „byłą sympatią” lub osobami, z którymi macie skomplikowane relacje? Co byście poradzili? Jak radzić sobie z takimi sytuacjami i nie dać się wciągnąć w te gierki? Jebiesz ich wszystkich, myślisz tylko o sobie i nie tracisz na nich czasu.. polecam 2 godziny temu, GallAnnonim999 napisał(a): Ten detoks ma też drugie dno. Nie będę nikomu nic pisał o cyfrowym detoksie. Chcę, żeby cisza z mojej strony wywołała konsternację. Żeby ludzie zaczęli się zastanawiać: „dlaczego zniknął?” A może... żeby ktoś konkretny to zauważył. Chłopie ty to rob dla siebie a nie dla dupy.. i tak samo napisałeś to w taki sposób że i tak Cię nie widzi.. 2 godziny temu, GallAnnonim999 napisał(a): W skrócie detoks ma na celu wyjście z mojej strefy komfortu i może jakoś zbliżyć się do tej dziewczyny Daj sobie luz, tutaj już na wstępie przegrywasz ten chellenge... WYGRAC możesz jak zrobisz to dla siebie a nie dla dupy.. Trzymam kciuki ale moim zdaniem od fundamentu masz zepsuty projekt. Nie dla niej ale dla SIEBIE! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GallAnnonim999 Posted June 25 Author Share Posted June 25 22 minuty temu, Dzingolo napisał(a): Cześć, za dużo jak na strzał. Jak już to usuń w piz du konta. Ja jak usuwałem 100 lat temu Facebooka to nie można było się logować przez 2 tygodnie i potem usuwali konto - wiesz ile razy łapałem się na tym że mimowolnie włączałem stronę i zaczynałem logować... Masakra ale dałem radę. DUZO, na raz zacznij od mniejszej dawki bo się zniechęcisz... Jebiesz ich wszystkich, myślisz tylko o sobie i nie tracisz na nich czasu.. polecam Chłopie ty to rob dla siebie a nie dla dupy.. i tak samo napisałeś to w taki sposób że i tak Cię nie widzi.. Daj sobie luz, tutaj już na wstępie przegrywasz ten chellenge... WYGRAC możesz jak zrobisz to dla siebie a nie dla dupy.. Trzymam kciuki ale moim zdaniem od fundamentu masz zepsuty projekt. Nie dla niej ale dla SIEBIE! Hasła, do mail wysyłam przez taką stronę że dotrze za rok, a druga sprawa cześć hasła dam bratowi ciotecznemu a tą samę cześć znajomej na przechowanie, nawet jak przez rok nauczę sie płynnie rozmawiać to będzie duży sukces Link to comment Share on other sites More sharing options...
Strusprawa1 Posted June 25 Share Posted June 25 Przyznaj się - poprosiłeś chatGPT by napisał ci post na forum i go po prostu wkleiłeś. On ma taki styl, że nadmiernie podaje obrazki i minki (jak na przykład "myślenie 🧠". 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GallAnnonim999 Posted June 25 Author Share Posted June 25 5 minut temu, Strusprawa1 napisał(a): Przyznaj się - poprosiłeś chatGPT by napisał ci post na forum i go po prostu wkleiłeś. On ma taki styl, że nadmiernie podaje obrazki i minki (jak na przykład "myślenie 🧠". Ja pisałem, jakie mam problemy, a on poprawil błędy i stylistykę oraz dodał coś od siebie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
facundo Posted June 25 Share Posted June 25 (edited) Zostań na forum. Czytaj, analizuj, wyciągaj wnioski. Edited June 25 by facundo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chcni Posted June 25 Share Posted June 25 Dobry plan, ale nie rób tego dla pusi tylko dla siebie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spellman71 Posted June 25 Share Posted June 25 Fakt faktem scrollowaniem człowiek jest strasznie przebodźcowany . Robiłem sobie przerwy na tydzien, na miesiąc. Dzięki temu bardziej docenilem ile mam czasu w dobie. Aczkolwiek moim zdaniem nakładasz na siebie strasznie dużo, za jednym zamachem. Z tego co kojarzę po nicku z zakładania tematów to wytrwały to raczej nie jesteś. Jak robisz to dla rury to już przegrałeś. No nic. Dziwne też, że zamiast do posta przysiąść to jednak wjechał Chat GPT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GallAnnonim999 Posted June 26 Author Share Posted June 26 16 godzin temu, Dzingolo napisał(a): Cześć, za dużo jak na strzał. Jak już to usuń w piz du konta. Ja jak usuwałem 100 lat temu Facebooka to nie można było się logować przez 2 tygodnie i potem usuwali konto - wiesz ile razy łapałem się na tym że mimowolnie włączałem stronę i zaczynałem logować... Masakra ale dałem radę. DUZO, na raz zacznij od mniejszej dawki bo się zniechęcisz... Jebiesz ich wszystkich, myślisz tylko o sobie i nie tracisz na nich czasu.. polecam Chłopie ty to rob dla siebie a nie dla dupy.. i tak samo napisałeś to w taki sposób że i tak Cię nie widzi.. Daj sobie luz, tutaj już na wstępie przegrywasz ten chellenge... WYGRAC możesz jak zrobisz to dla siebie a nie dla dupy.. Trzymam kciuki ale moim zdaniem od fundamentu masz zepsuty projekt. Nie dla niej ale dla SIEBIE! Wiem, że chcesz mnie jeszcze bardziej zmotywować do cieższej pracy relację będę tutaj zdawal co tydzien od 10 lipca Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzingolo Posted June 26 Share Posted June 26 2 godziny temu, GallAnnonim999 napisał(a): zmotywować do cieższej pracy Tak jak pisałem, trzymam kciuki ale motywacja jest a potem zanika gdy robi się ciężko. Takie zmiany odrazu żeby wprowadzić w życie musisz mieć "wypalone" w sobie. Moim zdaniem tylko ból i cierpienie jedynie może posunąć człowieka to tak diametralnej i natychmiastowej zmiany a nie motywacja i dupka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GallAnnonim999 Posted June 27 Author Share Posted June 27 23 godziny temu, Dzingolo napisał(a): Tak jak pisałem, trzymam kciuki ale motywacja jest a potem zanika gdy robi się ciężko. Takie zmiany odrazu żeby wprowadzić w życie musisz mieć "wypalone" w sobie. Moim zdaniem tylko ból i cierpienie jedynie może posunąć człowieka to tak diametralnej i natychmiastowej zmiany a nie motywacja i dupka. Mam 38 lat, nigdy nie byłem w żadnym poważnym związku, pesel leci jak szalony ja dopiero to wszytko zacznę od 10 lipca kiedy bede miał wypłatę, oddam koledze pieniadze i znikam z sieci na rok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magos Dominus Posted June 27 Share Posted June 27 Jak na mój gust to zbyt dużo na raz, na dodatek pomieszanie z poplątaniem. Tu cyfrowy detoks, tam nauka języka. Na koniec najlepsze to wszystko dla samotnej matki. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GallAnnonim999 Posted June 27 Author Share Posted June 27 53 minuty temu, Magos Dominus napisał(a): Jak na mój gust to zbyt dużo na raz, na dodatek pomieszanie z poplątaniem. Tu cyfrowy detoks, tam nauka języka. Na koniec najlepsze to wszystko dla samotnej matki. Mniej więcej za tydzien podam tutaj Linka do transformacji ludzie paczta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spellman71 Posted June 29 Share Posted June 29 W dniu 27.06.2025 o 18:05, GallAnnonim999 napisał(a): Mniej więcej za tydzien podam tutaj Linka do transformacji ludzie paczta Ale co ? W tydzień chcesz życie zmienić? Na co paczta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts