Jump to content

„15 lat znajomości, tysiąc myśli, zero rozmów. Czy jeszcze warto coś powiedzieć?” Cześć, Panowie.

Recommended Posts

„15 lat znajomości, tysiąc myśli, zero rozmów. Czy jeszcze warto coś powiedzieć?”

Cześć, Panowie.
To będzie mój ostatni wpis tutaj o niej — już bez emocjonalnych jazd czy kombinowania. Albo się odetnę od tego wszystkiego, zrobię cyfrowy detoks i ruszę dalej…
Albo po prostu powiem jej to wszystko, co od lat we mnie siedzi.
Znamy się 15 lat, więc chyba mogę sobie pozwolić na szczerość — wobec niej, ale przede wszystkim wobec siebie. Ten post to moja spowiedź. I jeśli ktoś z Was znajdzie w tym coś znajomego — to znaczy, że było warto to napisać. Tak wspomagam się czatem GPT

🧠 Dylemat i kontekst

Nie wiem już, co mam robić. Po tych moich dziwnych wiadomościach do niej (trochę w stylu incelskich wynurzeń, nie będę ściemniać), mam mętlik w głowie.
Myślę o niej cały czas. Przestała wrzucać cokolwiek na stories, rolki – wcześniej była mega aktywna. Mam wrażenie, że robi to specjalnie, żeby wzbudzić we mnie jeszcze większe emocje. I jeśli to specjalnie, to co mam z tym zrobić?

Może przesadziłem – serduszka pod każdą relacją, wiadomości, obserwowanie każdego ruchu. Wczoraj tak za nią tęskniłem, że napisałem sobie cały monolog, co bym jej powiedział, gdybyśmy poszli na kawę. Może ona czeka, aż coś zrobię?

❤️ Uczucia i wspomnienia

Zawsze coś do niej czułem, ale tłumiłem to.

• Kiedyś miała 17 lat i powiedziała: „Wiem, że coś do mnie czujesz”.
  • Później Damian, potem Gośka — wszyscy coś wyczuwali.
    Zawsze byłem gdzieś obok.

Ale jej gesty — drobne, może przypadkowe — wzmacniały to, co czułem.
Trzymanie za rękę na koncercie, „poprawka” po powrocie do miasta, rozmowy o zmianach w wyglądzie — dawały mi wrażenie, że coś tam jest… choćby cień.

😓 Moje trudności

• Fobia społeczna – latami maskowana alkoholem.
  • Strach przed oceną – wszystko często rozgrywa się w mojej głowie.
  • Brak luzu w rozmowach – zamiast small talku, rzucam ściany tekstu…
  • Długi – 40 tysięcy w plecy, zjedzone z frustracji i na autopilocie.
  • Złe nawyki żywieniowe – jadłem byle co, brzuch rósł, samopoczucie siadało.

Co mi się udało

• Rzuciłem alkohol – 5 lat czysto.
  • Rzuciłem fajki – z dnia na dzień, bez kombinowania.
  • Coraz lepiej funkcjonuję wśród ludzi – więcej luzu, mniej napięcia.
  • Uczę się być dla siebie bardziej wyrozumiały.

🎯 Moje cele i plan naprawczy

• Awans – chcę zostać brygadzistą, ogarnąć kasę i wyjść na prostą.
  • Psychoterapia – bez niej nie ruszę z miejsca.
  • Rozwój osobisty:
    • Nauka dykcji i small talku.
    • Angielski — przyda się zawsze.
    • Medytacja i afirmacje.
    • Wychodzenie ze strefy komfortu.
  • Cyfrowy detoks – zero TikToka, Facebooka, Insta. Potrzebuję ciszy.
  • Keto dieta – mój organizm ją lubi, czas do niej wrócić.
  • Trading – spróbuję, może chwyci.
  • Wygląd i zdrowie – do 40. chcę wyglądać i czuć się jak człowiek, nie zmęczony cień.

🤯 I na koniec…

Chciałbym jej to wszystko powiedzieć – nie napisać, tylko powiedzieć naprawdę, twarzą w twarz. Myślałem nawet o związku otwartym – ale takim w pełni szczerym, gdzie oboje wiemy, co i jak. Bez gierek, bez ukrywania intencji. Po prostu relacja na świadomych zasadach.

Ale może to tylko moje wyobrażenia. Może powinienem się nie odzywać. Może już tylko pogarszam.

A może po prostu za długo wszystko trzymałem w sobie.

Dzięki, że dotrwaliście do końca.
Szanuję każdy komentarz.
Macie podobnie? Co byście zrobili na moim miejscu? 👊

Masz teraz gotowy post — wystarczy skopiować i wkleić. Jeśli chcesz, mogę dorzucić jeszcze hasztagi czy zajawkę na początek posta, żeby przyciągnąć uwagę forumowiczów. Dajesz znać i działamy dalej 💬🔥

• Thanks 1
  • Haha 1

59 minut temu, GallAnnonim999 napisał(a):

Masz teraz gotowy post — wystarczy skopiować i wkleić. Jeśli chcesz, mogę dorzucić jeszcze hasztagi czy zajawkę na początek posta, żeby przyciągnąć uwagę forumowiczów. Dajesz znać i działamy dalej 💬🔥

Najlepszy fragment <3.

Wakacje się zaczęły to nie ma co robić, co? :D 
Trzymaj się wariacie xD

• Like 1
  • Haha 10

7 minut temu, thyr napisał(a):

Z czatem lgpt kolaborujesz przeciwko nam 😂

Skopiuj ten post do czatu i napisz wnies poprawki i dodaj coś od siebie i ta końcówka będzie taka sama, napisałem co mam na myśli on poprawił i dodał swoje i nie zauważyłem tego na samym dole 

• Sad 1

Mysle ze zanim zaczniej uzywac modeli jezykowych polecalbym Ci najpierw zaczac uzywac mozgu, bo sobie zrobisz krzywde, i to duza.

I nie jest to zadna zlosliwosci z mojej strony,  zanim znowu  jakies snowflakes sie oburza 

• Like 3

Wprawdzie sezon ogórkowy jeszcze nie w pełni, to jednak te zielone warzywa muszą być dorodne albo specjalny nawóz był zastosowany. ;)

Widać potrzebę by któryś z guru technologii stworzył model typu Cucumber Learning Chat.

W dniu 30.06.2025 o 14:25, GallAnnonim999 napisał(a):

Dzięki, że dotrwaliście do końca.
Szanuję każdy komentarz.

Leciałem skokowo bo bełkot niemiłosierny.

Teraz:

Zostanie brygadzista w długiej perspektywie jest nie opłacalne!

Czemu?

Gdyż wedle prawa behavioryzmy STANIESZ się czymś na podobieństwo PUŁKOWNIKA.

Cały szans z działań taktycznych spadnie na Ciebie, z tą różnicą, że łupy nie będą dzielone na Horągiew A jedynie trafiają do króla.

Generałowie(dyrektor/menager) dostaną przywileje.

Tobie ino sznur.

W dniu 30.06.2025 o 14:25, GallAnnonim999 napisał(a):

Chciałbym jej to wszystko powiedzieć – nie napisać,

To jest uzależnienie na poziomie heroinisty.

Tylko całkowity DETOKS bez powrotu da jakiś skutek.

Każda kolejna działka wznowi/wzmocni uzależnienie.

I cyk.

W dniu 1.07.2025 o 04:17, elogejter napisał(a):

śmieje się jak debil sam do siebie 

To jest auto refleksja.

Brawo ty.

Lol. 😂

Powiem Ci tak kolego - o kobietach zapomnij bo sobie krzywdę zrobisz. Z Twoimi problemami ostatnie co powinieneś szukać to kobiety.

Ogólnie - jesteś na forum od 2021, pobieżnie przeczytałem inne Twoje tematy. Ty nic ze swoim życiem nie robisz od lat. Non-stop powielane schematy, mentalna masturbacja planami, samorozwojem a i tak nic z tego nie wyniknęło!

Masz super plany - zostanie brygadzistą (xD), nauka "tradingu" - tego drugiego nawet nie skomentuje.

W wielu tematach na przestrzeni lat dostałeś konkretne informacje od kolegów z forum - nic z tym nie zrobiłeś i nie zrobisz. Jedynie sam jesteś sobie w stanie pomóc, tak działa życie. Nikt za Ciebie pracy nie wykona, a pisanie non-stop o tych samych problemach co ma na celu? 

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.