HeadBolt Posted July 4 Share Posted July 4 Świeża informacja, na podstawie artykułu GW Patryk Mikiciuk i Adam Kornacki oskarżeni o gwałt ,,Oskarżeni, wykorzystując upojenie alkoholem dwóch kobiet, doprowadzili je do obcowania płciowego, a także do podania się innej czynności seksualnej - twierdzą śledczy z Katowic." https://katowice.wyborcza.pl/katowice/7,35063,32078244,dziennikarze-tvn-turbo-oskarzeni-o-gwalt-w-mieszkaniu-w-katowicach.html Oświadczenie Kornackiego: Cytat Wiem, że część z Was czytała już artykuł Gazety Wyborczej, w którym ja oraz Patryk Mikiciuk zostaliśmy oskarżeni o gwałt. Jestem Wam tu winny wyjaśnienia. Oto one: Mówi się, że w każdym kłamstwie jest źdźbło prawdy. Tu też. Tak – na zaproszenie kilku wstawionych już kobiet przesiedliśmy się do ich stolika. Tak – skorzystaliśmy z zaproszenia, by pojechać do ich apartamentu. I tak – obaj będziemy się tej sytuacji wstydzić i do końca życia żałować. Ale nie, nie i jeszcze raz NIE – absolutnie nie ma mowy o gwałcie ani o żadnym stosunku płciowym (co potwierdzili biegli). Uważam, że gwałt to jedna z najbardziej obrzydliwych zbrodni i w życiu nie dopuściłbym się do czegoś takiego. Niezależnie od sytuacji. No po prostu nie. Zresztą kobiety, które zaprosiły nas do siebie, nigdy nie stawiały nam takich zarzutów. Oskarżenie jest pomysłem ich koleżanki, która już wcześniej nagrywała nas z ukrycia. Nie wiem, po co. Ale wiem, że jest mnóstwo postronnych świadków, którzy potwierdzają, że w każdym momencie tego wieczoru wszystko, co robiliśmy, odbywało się za zgodą, a często wręcz z inicjatywy wspomnianych kobiet. Jest mi strasznie wstyd i jednocześnie strasznie przykro, że zachowanie, które i tak już samo w sobie jest moralnie złe, jest teraz dodatkowo jeszcze napompowywane, koloryzowane i po prostu manipulowane. Wiele było już w przestrzeni publicznej sytuacji takich, w których wyroki ferowane na podstawie "domysłów" okazywały się totalnie chybione. Dlatego bardzo Was wszystkich proszę o wstrzemięźliwość w komentowaniu informacji, które nie znajdują oparcia na faktach. Niech to sąd rozsądza, a wierzę, że będzie dobrze. To potrwa, ale będzie dobrze. https://www.facebook.com/AdamKornackiTestuje/posts/pfbid026oC8CdN4avofHU5jrJAwRcTArRq2LFua6vUWKKho4XLFGVfNB28XM1C33Ux8PDxsl Oświadczenie Mikiciuka: Cytat Nigdy nie sądziłem, że przyjdzie mi pisać taki post. W dzisiejszej „Gazecie Wyborczej” ukazał się artykuł opisujący sprawę, w której pojawia się nazwisko moje i Adama Kornackiego w kontekście rzekomego gwałtu. Chcę powiedzieć jasno i jednoznacznie: to nieprawda. Nie mam pretensji do redakcji – opisali to, co znaleźli w aktach, choć niestety część informacji została błędnie zinterpretowana lub pominięto bardzo istotne elementy materiału dowodowego. Cała sprawa powstała z inicjatywa jednej osoby, która najpierw nas z ukrycia nagrywała, a na końcu chciała od nas 10.000 zł za milczenie. I to ta osoba właśnie podejrzewa, że jej koleżanki mogły zostać skrzywdzone. Co ważne: one same tak nie twierdzą. Jest wielu świadków, którzy potwierdzają, że nasze kontakty nie tylko nie miały nic wspólnego z przemocą, ale były akceptowane, a często wręcz inicjowane przez tamte kobiety. Dowody pokazują jednoznacznie, że nie doszło do żadnego stosunku, żadnego przestępstwa i nikt nie został skrzywdzony. Od początku w pełni współpracujemy z organami ścigania. Chcę, by ta sprawa została jak najszybciej wyjaśniona. Wierzę w sprawiedliwość i w to, że prawda się obroni. Wiem, że zawód, który wykonuję, bywa obarczony ryzykiem nieuzasadnionych pomówień. Przyznam jednak szczerze - takiego kalibru się nie spodziewałem. Proszę Was o tylko o jedno: nie oceniajcie mnie przez pryzmat nagłówków. https://www.facebook.com/mikiciukpatryk/posts/pfbid02X5ZmQznZ15vBdXsYTmHSX2VPSzJGf5UAXCts1PNe8s2oHor76qWq7qz2Qp3ZnrFUl 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Jan Posted July 4 Share Posted July 4 17 minut temu, HeadBolt napisał(a): Cała sprawa powstała z inicjatywa jednej osoby, która najpierw nas z ukrycia nagrywała, a na końcu chciała od nas 10.000 zł za milczenie. I to ta osoba właśnie podejrzewa, że jej koleżanki mogły zostać skrzywdzone. Co ważne: one same tak nie twierdzą. Jest wielu świadków, którzy potwierdzają, że nasze kontakty nie tylko nie miały nic wspólnego z przemocą, ale były akceptowane, a często wręcz inicjowane przez tamte kobiety. No to czekamy na kontrę i oskarżenie tej kobiety o gruby szantaż. (chyba, że sprawa ma być medialna aby przykryć jakieś grube przekręty rządu) 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
OdważnyZdobywca Posted July 4 Share Posted July 4 Co zyskają te kobiety? Skoro biegli już stwierdzili, że nie było obcowania, nie było nic na siłę, to one zostaną pośmiewiskiem - nie chciałbym się wiązać z panną która miała taką historię (fałszywych oskarżeń o gwałt). Przecież to czerwona flaga level max. Może i się zemściły (bo pewnie zostały odrzucone) ale raz otwartej bramy już nie zamkną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuckerfrei Posted July 4 Share Posted July 4 58 minut temu, HeadBolt napisał(a): Tak – na zaproszenie kilku wstawionych już kobiet przesiedliśmy się do ich stolika. Tak – skorzystaliśmy z zaproszenia, by pojechać do ich apartamentu. I tak – obaj będziemy się tej sytuacji wstydzić i do końca życia żałować. Mikiciuk ma żonę (ma?, jeszcze ma?), Kornacki pewno też… ananasy. Kornackiego lubię… jako postać medialną. Beka z Typów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiroviets Posted July 4 Share Posted July 4 (edited) 18 minut temu, OdważnyZdobywca napisał(a): zyskają te kobiety? 18 minut temu, OdważnyZdobywca napisał(a): Może i się zemściły Przecież te oskarżenia pochodzą od jakiegoś babona, który ( a) była świadkiem sytuacji. Z oświadczenia Kornackiego wynika, że rzekome ofiary zaprzeczyły. Mi ta sytuacja przypomina trochę " Gruba pijesz?". Może ta typiara nagrywająca z ukrycia mści się za niespeklowanie a co za tym idzie nieułatwienie sobie przeskoczenia ci** ą po kolejnych szczeblach kariery jak to na stronK independent p0li$h Łómen przystało.🤔 11 minut temu, zuckerfrei napisał(a): ma żonę (ma?, jeszcze ma?), Kornacki pewno też… ananasy Na pewno są wzorem cnót wszelakich.😏 Edited July 4 by Kiroviets Błędy 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzy_siek Posted July 4 Share Posted July 4 30 minut temu, OdważnyZdobywca napisał(a): Co zyskają te kobiety? Skoro biegli już stwierdzili, że nie było obcowania, nie było nic na siłę, to one zostaną pośmiewiskiem Teraz takie czasy że zostaną influenserkami, youtuberkami, będą miały różne współprace itd. a konsekwencji prawnych nie poniosą i faceta zawsze znajdą 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piter_1982 Posted July 4 Share Posted July 4 30 minut temu, zuckerfrei napisał(a): Mikiciuk ma żonę (ma?, jeszcze ma?), Kornacki pewno też… ananasy. Kornackiego lubię… jako postać medialną. Beka z Typów. Kornacki miał, albo dalej ma. Kiedyś na yt, pokazywał swoje auta na parkingu w domu i opowiadał coś tam o rodzinie. Szczegółów nie pamiętam, ale było zdanie, że właśnie przyjeżdżał co tydzień innym samochodem, jak jeszcze nie byli małżeństwem i że sąsiedzi dziwnie patrzyli (na zasadzie pewnie jakiś gangsta). Panie mogły liczyć na fajny interes. Jakby zapłacili te pierwsze pieniądze na tym by się tak nie skończyło. Może się też okazać, że to większa zorganizowana grupa. Jeśli mają prywatnie to ogarnięte z partnerkami/żonami to ci co do nich przyszli mają teraz pełne gacie, bo sytuacja szantażysty jest bardzo nieciekawa. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuckerfrei Posted July 4 Share Posted July 4 Jesteś znany na całą Polskę… pamiętam jak zaczynało Turbo, polki rozpływały się z zachwytu nad młodym Mikicukiem. A te dwa barany dały się tak podejść jak gracz NBA w pierwszym sezonie, na pierwszym meczu na wyjeździe w hotelu. Kurwa, ultra beka z typów. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moriente Posted July 4 Share Posted July 4 14 minutes ago, zuckerfrei said: Jesteś znany na całą Polskę… pamiętam jak zaczynało Turbo, polki rozpływały się z zachwytu nad młodym Mikicukiem. A te dwa barany dały się tak podejść jak gracz NBA w pierwszym sezonie, na pierwszym meczu na wyjeździe w hotelu. Kurwa, ultra beka z typów. Widocznie do tej pory działało i nie było żadnych problemów 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mosze Red Posted July 4 Share Posted July 4 59 minut temu, zuckerfrei napisał(a): Mikiciuk ma żonę (ma?, jeszcze ma?), Kornacki pewno też… ananasy. Nie przesadzaj, przecież wiesz, że 20% mężczyzn obraca 90% kobiet, do tego wlicza się też żonatych. Ponadto prawdziwy Polak i katolik ma jedną żonę i minimum dwie kochanki. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuckerfrei Posted July 4 Share Posted July 4 11 minut temu, Mosze Red napisał(a): Ponadto prawdziwy Polak i katolik ma jedną żonę i minimum dwie kochanki. Nigdy! Never! To kłamstwo! A żonę ma taką stylową! 18 minut temu, Moriente napisał(a): Widocznie do tej pory działało i nie było żadnych problemów Jebać po rogach to też trzeba umić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Jan Posted July 4 Share Posted July 4 (edited) "Śledczy twierdzą, że mężczyźni wykorzystali fakt, że kobiety były pod wpływem alkoholu, i doprowadzili je do współżycia. Obaj oskarżeni nie przyznają się do winy. Utrzymują, że inicjatywa była obustronna i że padli ofiarą zaplanowanej prowokacji. TVN Turbo zdecydowało się na zawieszenie współpracy z dziennikarzami do czasu pełnego wyjaśnienia sprawy. Akt oskarżenia został złożony w Sądzie Okręgowym w Katowicach 30 czerwca. Obaj mężczyźni objęci są środkiem zapobiegawczym w postaci zakazu kontaktu z kobietami oraz zostali zobowiązani do wpłacenia poręczenia majątkowego." Edited July 4 by Brat Jan 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuckerfrei Posted July 4 Share Posted July 4 Janek, grubo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drago Posted July 4 Share Posted July 4 Kornacki to jakoś szczęścia nie ma bo niedawno była już z nim jedna aferka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Jan Posted July 4 Share Posted July 4 Redpill mówi zdobądź sławę, kasę i wygląd a będziesz mieć powodzenie. A tu zamiast bezstresowo ruchać okazuje się, że samcy stają się celem gold diggerek zapewne powiązanych z jakąś strukturą mafijną. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patton Posted July 4 Share Posted July 4 11 minut temu, Brat Jan napisał(a): Redpill mówi zdobądź sławę, kasę i wygląd a będziesz mieć powodzenie. A tu zamiast bezstresowo ruchać okazuje się, że samcy stają się celem gold diggerek zapewne powiązanych z jakąś strukturą mafijną. Przypomniałeś mi, co mówił general Petelicki o swoich kontaktach z kobietami, kiedy w czasie komuny był za granicą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuckerfrei Posted July 4 Share Posted July 4 21 minut temu, Drago napisał(a): Kornacki to jakoś szczęścia nie ma bo niedawno była już z nim jedna aferka. ?? 5 minut temu, Patton napisał(a): komuny był za granicą. Ruchać, jebać nic się nie bać!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Egregor Zeta Posted July 4 Share Posted July 4 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BumTrarara Posted July 4 Share Posted July 4 Biorąc pod uwagę ile było afer w TVNach... to w sumie wszystko możliwe. Pewien "arystokrata dzienikarstwa" - to przecież to samo środowisko elyt(!) post PRLowskich - był oskarżany o molestowanie asystenetek ale się chyba rozeszło w końcu. Albo się buldogi gryza pod dywanem i "prawdzie wierni demokraci z GW" walczą z "symetrystami których sprzedadzą putinowi z tusk vision netork". 33 minuty temu, Brat Jan napisał(a): Redpill mówi zdobądź sławę, kasę i wygląd a będziesz mieć powodzenie. Redpill jest strasznie przestarzały. Przynajmniej w częsci. W końcu wymyslali go amerykańscy mężczyźni którzy teraz są po 40tce. Wiecie te ideały z żoną w domu, 5 dzieci itd. Marzenia o powrocie do amerykańskie boomu z okresu powojennego. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Jan Posted July 4 Share Posted July 4 51 minut temu, BumTrarara napisał(a): Redpill jest strasznie przestarzały. Przynajmniej w częsci. W końcu wymyslali go amerykańscy mężczyźni którzy teraz są po 40tce. Wiecie te ideały z żoną w domu, 5 dzieci itd. Marzenia o powrocie do amerykańskie boomu z okresu powojennego. Coś w tym jest... Wspomniałem młodemu, ze jego daleka kuzynka trenuje boks. A on, że takie dziewczyny trenujące sporty walki mają obecnie duże wzięcie. Ja w szok. Przecież było odwrotnie... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zły_Człowiek Posted July 4 Share Posted July 4 Niestety nawet wygrana w sądzie im nie pomoże. Niezależnie czy to pomówienie czy nie, ich kariera w TV właśnie się skończyła (bo kto ich zatrudni? Na pewno nie TVN) - wystarczą właśnie jakieś banialuki od jakieś kobiety. Cholernie im współczuję, ale są w zasadzie przegrani niezależnie co zrobią. Na ich miejscu szukałbym nowej pracy albo zakładał własną działalność mechanika samochodowego. 1 godzinę temu, BumTrarara napisał(a): Redpill jest strasznie przestarzały. Przynajmniej w częsci. W końcu wymyslali go amerykańscy mężczyźni którzy teraz są po 40tce. Wiecie te ideały z żoną w domu, 5 dzieci itd. Marzenia o powrocie do amerykańskie boomu z okresu powojennego. Od dawna to mówię, redpill dzisiaj nie działa, nie z dzisiejszymi kobietami. Albo jesteś chadem i robisz z kobietami co chcesz, albo cope'ujesz, albo... samotność. Redpilla nie załatwiła sama zmiana mentalności kobiet, a po prostu demografia upadająca na pysk - 20 lat sytuacja nie była tak dramatyczna jak dzisiaj, a tindera też nie było. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuckerfrei Posted July 4 Share Posted July 4 4 minuty temu, Zły_Człowiek napisał(a): Cholernie im współczuję, A mi nie. Rozumiem jeszcze się dosiąść w klubie czy restauracji ale z ich rozpoznawalnością pojechali na chatę? Weszli na pole minowe, teraz zapłacą, nie ważne czy winni czy nie. Chcieli wyruchac Freda, to Fred wyrucha ich. To samo Marcinkiewicz PKU! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zły_Człowiek Posted July 4 Share Posted July 4 Teraz, zuckerfrei napisał(a): A mi nie. Rozumiem jeszcze się dosiąść w klubie czy restauracji ale z ich rozpoznawalnością pojechali na chatę? Weszli na pole minowe, teraz zapłacą, nie ważne czy winni czy nie. Chcieli wyruchac Freda, to Fred wyrucha ich. To samo Marcinkiewicz PKU! W sumie też racja, poszli do ich domów z pijanymi kobietami, mimo że same ich ciągły - polki zrobią wiele dla hajsu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drago Posted July 4 Share Posted July 4 Godzinę temu, Brat Jan napisał(a): Coś w tym jest... Wspomniałem młodemu, ze jego daleka kuzynka trenuje boks. A on, że takie dziewczyny trenujące sporty walki mają obecnie duże wzięcie. Ja w szok. Przecież było odwrotnie... I za parę lat tajne spotkanie młodego z kolegami w piwnicy już hajtniętych Młody 1 - Muszę wam coś powiedzieć stara mnie bije Młody 2 - Mnie też i to jak. Młody 3 - Mięczaki jesteście moja wczoraj przyszła do mnie na kolanach .... i mówi kiedyś wyjdziesz spod łóżka to pogadamy. Młody 4 - Nie wiem z jaką potolą się hajtaliście ale moja wczoraj mnie na dyskotece obroniła. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuckerfrei Posted July 7 Share Posted July 7 Mignęło mi info, że Mikiciuk nie jest już z żoną. Fajna ta artystka. Jet gdzieś potwierdzone info? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts