Jump to content

Recommended Posts

Nie słuchałem do końca bo nie dałem rady. Zbyt mi się odświeżał mi "moj" rozwód i cyrki jakie ex ścierwo wyprawiało.

Generalnie wszystko to jest powodowane chciwością i chęcią przejęcia majątku, mieszkania/domu. Niedorobione pańcie, które w życiu sobie nie radzą w akcjach rozwodowych widzą jedyną szansę na wzbogacenie się kosztem byłego męża. Przejecie majatku, oszczędności, domu/mieszkania. To jest w mojej ocenie jedyna motywacja.

Co do "walki" o dzieci - sprawa też jest jasna

1. Kobieta która prawdziwie kocha swoje dzieci i chce ich dobra, nigdy nie pozwoli na odcięcie dzieci od ojca, poświęci swoją wygodę i powstrzyma chciwość aby dzieci miały ojca tak jak wcześniej. Stąd rozsądne jest wprowadzenie opieki naprzemiennej 

2. Chciwe kobiety zniszczą dzieci dla alimencików i 800 plus. 

Jedyna rozmowa, której ze ścierwem nie nagrałem - ona: jak dziecko ma być u ciebie? będę płaciła alimenty, kredyt i wynajęcie mieszkania, z czego będę żyć.

• Like 9

23 minuty temu, rarek2 napisał(a):

Generalnie wszystko to jest powodowane chciwością i chęcią przejęcia majątku, mieszkania/domu. Niedorobione pańcie, które w życiu sobie nie radzą w akcjach rozwodowych widzą jedyną szansę na wzbogacenie się kosztem byłego męża. Przejecie majatku, oszczędności, domu/mieszkania. To jest w mojej ocenie jedyna motywacja.

W materiale fajnie było powiedziane, że kobiety (najczęściej) nagrywają w celu manipulacji, kłamstwa i przejęcia majątku, a faceci w celu obrony. Wszystko w temacie. 

25 minut temu, rarek2 napisał(a):

1. Kobieta która prawdziwie kocha swoje dzieci i chce ich dobra, nigdy nie pozwoli na odcięcie dzieci od ojca, poświęci swoją wygodę i powstrzyma chciwość aby dzieci miały ojca tak jak wcześniej. Stąd rozsądne jest wprowadzenie opieki naprzemiennej 

2. Chciwe kobiety zniszczą dzieci dla alimencików i 800 plus. 

1. Dodałbym świadoma. Niestety, nawet wykształcone kobiety - żądne zemsty na byłym jadą va bank i nie pierd#lą się w tańcu. 

2. Chciwe, zawistne, wyrafinowane. 

Smutny widok, jak laski dla kasy i swojej satysfakcji niszczą nieświadomie (albo to wypierają, mówiąc "to dla jego dobra") psychikę dziecka, które w zdecydowanej większości bez wsparcia specjalistów wejdzie w życie z takimi traumami, że nie zbuduje normalnej relacji w przyszłości. 

Opisywałem przykład, który znam dosyć dobrze i widziałem akta sprawy (pewnie bez tego bym nie uwierzył w to bagno), kobieta przyznała się przed sądem, że jest alkoholiczką, ba! Później "porzuciła" dziecko wyjeżdżając z nowym gachem za granice na 2 tygodniowe wakacje (zero kontaktu), dziecko z dziadkami. Warunki w jakich mieszkali z jej rodzicami to jakiś kryminał. Jej córka z pierwszego związku złapana na kradzieży w wieku 16 lat, w wieku 18 lat wyprowadziła się do chłopaka. Obraz matki - degeneratka. A co sąd na to? MaDka roku - proszę podwyższyć alimenty, ograniczyć prawa ojcu.

Może trzeba nagłaśniać sprawę, żeby psychologowie wypowiadali się o skutkach jakie odczują dzieci tych pier%#tych maDek? Chociaż jak wspomniałem, tam pewnie byłoby wyparcie, laski same z siebie nie zrobią rzetelnej oceny co jest dobre dla dzieci w dłuższej perspektywie i jakie konsekwencje przyniesie ich zachłanność, chciwość, złośliwość... 

• Like 2

25 minut temu, Obliteraror napisał(a):

Jeżeli mam to rozwinąć, to dajcie znać.

Jasne że chcemy żebyś rozwinął.

P.S. Nadal niektórzy czekają na opowieść co mówili znajomi na grillu, którą kiedyś obiecałeś w watku o tym jak to się wiedzie innym parom.

• Thanks 3

59 minut temu, Obliteraror napisał(a):

I tak i nie moim zdaniem, bo, (jak to mówią doradcy i prawnicy) - to zależy. ;)

Jeżeli mam to rozwinąć, to dajcie znać.

Czekamy koniecznie z przekleństwami by opowiadanie nabrało rumieńców. 

PS. Są też takie opinie ,że baba babę  nie  dojedzie na ostro jak będzie trzeba . U mnie

w mieście jest jedna ale ta ma opinię ,że nie ważne kto po drugiej stronie jeńców nie bierze.

1 godzinę temu, Spokojnie napisał(a):

Może trzeba nagłaśniać sprawę, żeby psychologowie wypowiadali się o skutkach jakie odczują dzieci tych pier%#tych maDek?

Tylko o czym my mówimy, skoro chociażby w OZSS (dawny RODK) pracują w 98% kobiety i występuje tam solidarność jajników jak mało gdzie.

Dodatkowo w sądach rodzinnych też głównie orzekają baby.

Z chorym systemem nie wygrasz choćbyś na głowie stawał.

• Like 2

31 minut temu, Kogut napisał(a):

Tylko o czym my mówimy, skoro chociażby w OZSS (dawny RODK) pracują w 98% kobiety i występuje tam solidarność jajników jak mało gdzie.

Akurat nie miałem na myśli ich, tylko szeroko pojętych psychologów spoza układu. Aby głośno o tym mówili, jakie skutki taka alienacja ma dla dziecka w późniejszym etapie życia. Niech 1 na 100 maDek się zastanowi co odpierdala i zmieni o 10% podejście = sukces.

2 godziny temu, Spokojnie napisał(a):

Akurat nie miałem na myśli ich, tylko szeroko pojętych psychologów spoza układu. Aby głośno o tym mówili, jakie skutki taka alienacja ma dla dziecka w późniejszym etapie życia. Niech 1 na 100 maDek się zastanowi co odpierdala i zmieni o 10% podejście = sukces.

Tyle, że tych madek to nie interesuje.

Ich nie interesuje dobro tych dzieci bo gdyby tak było to daję głowę, że o połowę mniej alienacji by było.

Nie wierzę, że one nie mają świadomości jak bardzo źle wpływa to na dziecko.

Tyle tylko, że często jest to jedyny dostępny dla nich element zemsty na facecie.

• Like 3

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.