Jump to content

Według Brauna w Auschwitz nie było komór gazowych, on zwariował czy to celowe działanie?

Recommended Posts

W dniu 15.01.2026 o 10:33, Enemy napisał(a):

Bracie podziwiam za cierpliwość, spokój i opanowania. Dużo bym mógł na ten temat pisać ale już zwyczajnie mi się tutaj nie chce, Brauniści mają swój świat. Fritzu i Skalik to czołówka, elita, wiceprezesi. Nie zapominaj o tym, a z czasem zobaczysz dalsze szeregi partyjnych intelektualistów. Fritzu prawa ręka Brauna, biznesmen, praktyk jak to siebie określa, do firmy człowieka nie umie zatrudnić, ale krajem będzie umiał rządzić.

Ważne że lider Pan Grzechu targa kasiorę z tej znienawidzonej UE. Zarzucałem im, że nie mają żadnego programu tylko destrukcja, zadymy. To może lepiej niech się na tym skupią, bo kolejne pomysły mogą być tak samo szokujące. Oni są dobrzy dla zagubionej młodzieży, dla kohis kto właśnie odebrał dowód osobisty i przed nim pierwsze wybory.

- Mówię jako praktyk w tym momencie. Kilka razy przymierzałem się do tego, żeby kogokolwiek zatrudnić w mojej firmie, w mojej działalności gospodarczej, ale nie było mnie na to stać, dlatego że analizowałem po prostu wzrost płacy minimalnej i nie da się tego przeskoczyć. To bezrobocie nas czeka.

Ale to musi być firma:) 

• Like 2
  • Confused 1

Roman Fritz powiela głupoty Grzegorza Brauna o tym, że nie było komór gazowych w Auschwitz, stwierdzając że nic nie znalazł na ten temat w Internecie:
https://x.com/chrzanikx/status/2011906494174756967

Teraz wyobraźcie sobie, że student, czy choćby uczeń liceum nie przeczytał żadnej książki o historii, nawet fragmentu podręcznika, tylko wszedł na chwilę do Internetu i uznał, że komor nie było, bo nic nie znalazł. Przecież nauczyciel nie tylko by mu postawił pałę, a jeszcze wezwał rodziców stwierdzając, że państwa syn jest chyba jakiś opóźniony w rozwoju, że wyciąga wnioski z dupy i nawet Internetu nie umie przeglądać. A tu poważny facet, wiceprezes partii mówi takie rzeczy publicznie. 

A tak w ogóle ten Fritz w 1991 r. startował z do wyborów z list Kongresu Liberalno-Demokratycznego (KLD), partii do której należeli wówczas Donald Tusk i Janusz Lewandowski, ten Lewandowski który odpowiadał za największe wały na prywatyzacjach w latach 90-tych. Brauniarze to antysystemowcy?

• Like 3

• 1 month later...

Braun i koledzy już urabiają swój elektorat na ściąganie Hindusów do Polski.

khWTzCC.jpeg

https://x.com/Gigantus198/status/2024611596526366727

Mówiłem o tym wielokrotnie: to biznes chce imigrantów jako taniej siły roboczej. Dlatego dopóki państwo nie opracuje własnej strategicznej polityki migracyjnej, tylko pozostaje ona sprywatyzowana, bez względu na to jako partia rządzi, będzie nacisk na sprowadzanie wielu migrantów jak leci. A już zwłaszcza kiedy to będzie kolejna partia wspierająca interesy januszów biznesu.

• Like 3
  • Thanks 1

Korona Brauna ma od lat w programie wprowadzenie ułatwień w zatrudnianiu imigrantów w rolnictwie. Braun to zwolennik kapitalizmu.

Oni myślą, że są mądrzy i nałapią murzynów z Indii, czy Afryki do swoich januszexów i oni będą na nich robić do utraty tchu. To samo myśleli Francuzi ściągając Algierczyków, Niemcy - Turków, Brytyjczycy - Pakistańczyków...

OIP.eeUAT9UxrkQQ4u-PH10uAAHaLv?rs=1&pid=

Europoseł Ewa Zajączkowska-Hernik w trakcie wywiadu w Radio Zet powiedziała:

"Panie redaktorze kwestia jest taka. W kwestii imigracji mamy jasne i klarowne poglądy. Wszyscy ci, którzy przybywają do Polski w celu budowania naszego kapitału, budowania naszej gospodarki, zakładania tutaj rodzin, budowania naszego potencjału i poprawiania naszej dzietności, generalnie wszystko to, co jest dobrego związanego z migracją, jesteśmy jak najbardziej za."

W innym wywiadzie:

"Nie da się prowadzić gospodarki bez rąk do pracy. Jeżeli potrzebujemy ludzi o konkretnych specjalizacjach to pozwólmy im się tu osiedlać i pozwólmy im budować nasz potencjał i naszą gospodarkę."

Braun w wielu tematach mówi to czego inni boją się powiedzieć, chwała mu za to. W sprawie imigracji jest zwyczajnie niemądry. Naiwność w tej sprawie może też wynikać z chrześcijańskiego podejścia do innych ludzi. Traktowania każdego równo.

• Like 3

On 2/21/2026 at 10:26 AM, Enemy said:

to biznes chce imigrantów jako taniej siły roboczej

Też... ale nie tylko biznes. Zwłaszcza nie biznes, nie tu. Więc o co chodzi?

Kto potencjalnie głosowałby na otwarcie prorosyjską/proniemiecką partię w Polsce? Kilka procent potomków ubecji, kilka procent pożytecznych idiotów - mogłoby nawet nie wystarczyć do wejścia do Sejmu. Ale jak się nasprowadza obcy kulturowo element, to nagle potencjalni wyborcy dla prorosyjskiej/proniemieckiej opcji się znajdą. I czy mówimy o legalnym przyłączeniu do Wielkiej Rosji, czy o legalnym przyłaczeniu do Wielkiej Unii Europejskiej - zasada jest ta sama, obcy kulturowo wyborca, który zagłosuje zgodnie ze swoim interesem, a przeciw interesowi kraju, w którym przebywa. Czy wolisz zasiłek 1000 zł, czy 1000 euro? - i pozamiatane.

Słynna akcja Brauna z gaśnicą, "przypadkiem" odbyła się w dniu głosowania nad wotum zaufania dla nowo utworzonego rządu Tuska. Gdyby nie Braun, to Tusk i jego proniemieckość, zdominowałaby przekazy medialne. 

Tak samo akcja z negowaniem komor gazowych, "przypadkiem" odbyła się w dniu, kiedy Tusk "debatował" we Włoszech nad odbudową Ukrainy, a następnego dnia miał być pierwszy oficjalny dzień pamięci ludobójstwa na Wołyniu. Tymczasem media opanował Braun... i nikt nie pytał, w czyim interesie polski premier jedzie odbudowywywać kraj, który nie rozliczył się ze swoich zbrodni na Polakach.

Gdyby Brauna nie było, Tusk musiałby go sobie wymyślić.

Stąd rozłam w Konfederacji - KPP ma jedynie teoretyczne zdolności koalicyjne z PiS (Kaczyński nie wybacza i nie zapomina), więc się go pozbyli.

• Like 3

Polska nie jest krajem suwerennym od prawie 100 lat. Jedyna 'opozycja' jaka jest dozwolona to opozycja kontrolowana, kóra nigdy niczego nie zmieni. Pozostałe 'opcje polityczne' a w zasadzie jedna opcja, wdraża to, co pryncypałowie każą - jedyna różnica polega na tempie wprowadzania dyrektyw wy....ych przez pewną pseudo-pokojową globalną organizację, z której w ostatnim czasie USA zaczyna się rakiem wycofywać co skutkuje tym, że mogą zacząć sprzątać u siebie bałagan.

Edited by oxy
  • Like 2

• 4 weeks later...
W dniu 23.02.2026 o 11:41, Kespert napisał(a):

Słynna akcja Brauna z gaśnicą, "przypadkiem" odbyła się w dniu głosowania nad wotum zaufania dla nowo utworzonego rządu Tuska. Gdyby nie Braun, to Tusk i jego proniemieckość, zdominowałaby przekazy medialne. 

Jakie przekazy medialne masz na myśli? przecież większość jest kontrolowana przez obecną koalicję

Tak samo akcja z negowaniem komor gazowych, "przypadkiem" odbyła się w dniu, kiedy Tusk "debatował" we Włoszech nad odbudową Ukrainy, a następnego dnia miał być pierwszy oficjalny dzień pamięci ludobójstwa na Wołyniu. Tymczasem media opanował Braun... i nikt nie pytał, w czyim interesie polski premier jedzie odbudowywywać kraj, który nie rozliczył się ze swoich zbrodni na Polakach.

Dzień pamięci ludobójstwa? PIS rozdawał socjal ukr'om, PO robi to samo i nadal te obie partie mają ~60% poparcia. 

Gdyby Brauna nie było, Tusk musiałby go sobie wymyślić.

Po co Braun skoro jest wojenka POPIS'u, która nadal dobrze sobie działa.

Większość społeczeństwa czerpie info z tv i radia, ale po wyborach są pierwsi do narzekania.

Temat z Indiami podnoszony przez KKP mi nie leży, ale na POPIS nie mam zamiaru głosować.

On 3/20/2026 at 6:49 PM, jol said:

przecież większość jest kontrolowana

Pojedynek Huxley/Orwell został już dawno rozstrzygnięty na korzyść Huxleya. Inaczej pisząc, znacznie łatwiej jest "schować" jakiś temat przykrywając go lawiną śmieci i bezwartościowego "contentu", niż próbować go ocenzurować. A kontrola jest mediami jest potrzebna po to, by można było wybierać, co jest "śmieciem" do rozgłaszania, a co nie - żeby przypadkiem nie nagłośnić tego, co lepiej wyciszyć, bo niedobra o tym mówić.

Stąd potrzeba generowania "śmieciowych wiadomości" w konkretnych datach.

i nadal te obie partie mają ~60% poparcia

Dopóki śpimy. Nie wolno dopuścić, by ludzie zaczęli myśleć samodzielnie - bo mogą się obudzić.

wojenka POPIS'u, która nadal dobrze sobie działa

Zarówno Kaczyński jak i Tusk, są posunięci w latach, a obie partie opierają się na liderach. To co działało przez 25+ lat, niekoniecznie musi zadziałać jutro, więc plany awaryjne muszą być na miejscu.

Temat z Indiami

Piękny przykład, jak głupota prowadzących, "pali" agenta dla niewielkiej chwilowej korzyści.

ale na POPIS nie mam zamiaru głosować

"Gdyby wybory mogły coś zmienić, byłyby zakazane" - Twain.

• Like 1

W dniu 23.03.2026 o 08:53, Kespert napisał(a):

Stąd potrzeba generowania "śmieciowych wiadomości" w konkretnych datach.

Jak mocno ten temat ubije sondaże dla KO? https://x.com/TGtarnogorski/status/2035453233750269957?s=20 imo wcale
Kolejny przykład gdzie większość rady powinna zostać wyj3bana na zbity pysk a ludzie w następnej kadencji zagłosują na te same mordy. Naprawdę nie trzeba wiele aby znaleźć pewne informacje i aby jak to twierdzisz tematy zastępcze Braun'a coś przesłaniały ;) 

https://x.com/TGtarnogorski/status/2034200783646761054?s=20

48 minutes ago, jol said:

Naprawdę nie trzeba wiele aby znaleźć pewne informacje i aby jak to twierdzisz tematy zastępcze Braun'a coś przesłaniały

Szukasz, jeśli wiesz, że czegoś trzeba szukać. 30k odsłon, 7k odsłon? Mniejszość, może nawet w granicach błędu statystycznego.

Tymczasem z pierwszych stron TV/portali wali coś zupełnie innego. I ludzie nie wiedzą, że/co mają szukać sami.

Ale podam inny przykład. Teraz, na fali wizyty prezydenta na Węgrzech, leci propaganda że "pojechał na Węgry i dwa dni potem Orban zakręcił gaz".

Wiadomo o co chodzi, niby przyczyna i skutek.

Tymczasem kłótnia o to kto planował podróż, widoki z miejsca "tragedii", spiskowe teorie o "strzałach i mgle" przysłoniły wszystkim "jasną oczywistość" - 7 kwietnia 2010r, Tusk spotkał się z Putinem, pojechał do Rosji i trzy dni potem zginęło 96 Polaków, w tym ówczesny prezydent.

Zadaj na ulicy pytanie, kto dziś pamięta, że trzy dni wcześniej Tusk poleciał spotkać się z Putinem? Myślę, że mniej niż 10% ankietowanych, a to i tak zapewne optymistyczne założenie. Pamięć trzydniowa, złotej rybki. Byle na chwilę "zasłonić", a zniknie. 

5 godzin temu, wrotycz napisał(a):

Czyli miał, i ma, rację.

Logika się kłania.

To jakby powiedzieć, że trawa w moim ogródku nie jest zielona. Jest dokładnie #006633, czyli malachitowa. 

W popularnej świadomości Auschwitz = przykład obozu koncentracyjnego, komory = mordowanie Żydów. Braun dobrze to wie i specjalnie czepia się technikaliów, żeby wywołać szum wokół siebie.

Obserwuję ostatnio niesamowite fikołki jakich są w stanie dokonać zwolennicy Brauna przy przedstawieniu im najprostszych faktów. Spróbujcie powiedzieć takiemu, że Rosja to historycznie i obecnie największe zagrożenie dla Polski i nasz największy wróg. Pokażcie mu listę wojen, ofiar, prześladowań i wynaradawiania przez ostatnie 1000 lat historii Polski, widać jak mu styki w głowie strzelają, tak mocno coś nie styka. "Ale przecież Ukraińcy/Żydzi..." To nawet nie jest blisko tego, co nam zrobili Rosjanie. I co całkiem otwarcie mówią, że zrobiliby znów, gdyby tylko mogli, patrz rosyjskie media rządowe.

• Like 1

4 godziny temu, Grzesiek napisał(a):

"Ale przecież Ukraińcy/Żydzi..." To nawet nie jest blisko tego, co nam zrobili Rosjanie.

Nacjonalistów zawsze historia uwiera, a w przypadku Polski trudno przyznać, że my sami byliśmy dla siebie największym wrogiem. 

Z siermiężnego i niewolniczego kraju, Sienkiewiczowi udało się zrobić chwalebne historie opisane w Trylogii. 

Co do samych Rosjan, warto przypomnieć rozwój przemysłowy Łodzi w zaborze rosyjskim. W szlacheckiej Rzeczpospolitej nie byłoby o tym mowy. Także to różnie z historią bywa.   

• Thanks 1

2 hours ago, Grzesiek said:

To jakby powiedzieć, że trawa w moim ogródku nie jest zielona. Jest dokładnie #006633, czyli malachitowa. 

Tak nie jest.

Auschwitz to nie Birkenau.

To wystarczy żeby się bronić w sądzie, bo zapewne znajdą się asy, które wyjdą przed szereg żeby bronić przedsiębiorstwa holokaust i oskarża go o "kłamstwo oświęcimskie".

2 hours ago, Grzesiek said:

W popularnej świadomości Auschwitz = przykład obozu koncentracyjnego, komory = mordowanie Żydów. Braun dobrze to wie i specjalnie czepia się technikaliów, żeby wywołać szum wokół siebie.

W popularnej świadomości w Auscwitz zginęły 4 miliony ludzi, bo tak napisali w starożytnych tekstach.

W popularnej świadomości III Rzesza niemiecka dokonała cudu gospodarczego i wydźwignęła kraj z kryzysu, bo tak napisali w podanej nam do wierzenia wersji historii.

W popularnej świadomości jest to co napisali w swoich "historycznych" księgach zwycięzcy.

3 hours ago, Grzesiek said:

Obserwuję ostatnio niesamowite fikołki jakich są w stanie dokonać zwolennicy Brauna przy przedstawieniu im najprostszych faktów.

Jak wszyscy wyznawcy, czy to Jarosława czy Donalda. Jak wszyscy wierzacy w ogóle. Ludzie wierzący mają umiejętność racjonalizacji wszystkeigo co sprawia im ból, ból spowodowany dysonansem poznawczym. Ale tu byłbym ostrożny, bo jesteś o krok od nazwania Brauna szurem, a to ostatnio się źle starzeje. Wystarcy wspomnienie plandemii złowrogiego koronawirusa i jak to się skończyło.

4 hours ago, Grzesiek said:

Pokażcie mu listę wojen, ofiar, prześladowań i wynaradawiania przez ostatnie 1000 lat historii Polski, widać jak mu styki w głowie strzelają,

To pokaż, może ja też jestem wyznawcą.

W dniu 27.03.2026 o 11:01, EmseyXYZY napisał(a):

nie rozumiem skąd Tusk ma swoich fanatyków i za co oni go ubóstwiają

Każda partia, polityk mają swoich wyznawców.

Akurat elektorat Helmuta to antypolacy, nienawidzący wszystkiego co polskie, związane z kościołem.

Są też tacy co od lat na niego głosują, bo nie znoszą Kaczafiego.

Z dwojga złego wybierają to co im pasuje, nie patrząc na konsekwencje jakie powstaną dzięki ich wyborom.

Później racjonalizują niemoralne działania partii rządzącej, która tak na prawdę łamie prawo, zasady, konstytucję.

Oni chcą do Europy, nowocześni, idący za modami, trendami.

Doprowadzą swoją głupotą do upadku tego państwa w imię leczenia swoich kompleksów, traum, poczucia niskiej wartości.

Przecież nie mogą sami przed sobą przyznać, że dokonali złych wyborów, więc z uporem maniaka głosują na tych, którzy

ich wykorzystują, okradają, gotują okropny los.

Wariatów nie brakuje, tym bardziej, że obecne słabe pokolenia są socjalistami, neo komunistami.

Synowie, córki, wnuki aparatczyków, totalnego plebsu oderwanego od pługa, przyniesionego na rękach ZSRS.

Ludzi nauczono bierności, roszczeniowości, dlatego takie partie jak Korona Brauna czy Konfunia nie mają szans na rządy.

Bo oni nic nie dają, natomiast mówią głośno, że twój los jest we własnych rękach.

Oczywiście to też nie są antysystemowcy, człowiek, który twierdzi, że nie było komór gazowych powinien udać się do lekarza od głowy😏

Pięknie Polaków rozegrano, wystarczy ich na siebie napuścić, tworzyć nieporozumienia, zatargi.

Najciekawsze, że Ci którzy tak głośno mówią o tolerancji, nawet za grosz jej nie mają dla swoich przeciwników.

• Like 5

21 minut temu, wrotycz napisał(a):

Ale tu byłbym ostrożny, bo jesteś o krok od nazwania Brauna szurem, a to ostatnio się źle starzeje. Wystarcy wspomnienie plandemii złowrogiego koronawirusa i jak to się skończyło.

Jak się skończyło? A tak się skończyło, że szabezgoj Braun okazał się być zaszczepiony. Tylko nie chce wprost tego przyznać i zasłania się uwaga: tajemnicą lekarską. Dowcipniś.

Ci ludzie po wyborach prezydenckichxamiast coś rozsądnego tworzyć, to odlecieli całkowicie, zaczęło się od komór a potem już poszło. Skalik, Fritz to już nawet nie mam sił komentować. Teraz będą naprawiać kraj Walusiem i Tymińskim. A przepraszam nie będą, bo nikt nie jest godzien żeby zawiązali z nim koalicję.

@Grzesiek nie przejmuj się to już ostatnie podrygi tej ekipy Ajatollahów, będzie problem z przekroczeniem progu choć finalnie te 6-7% jakoś zrobią. Normalni ludzie są normalni więc zobaczyli, że to zwykli krzykacze. Została sekta niereformowalnych, oni na nich zagłosują.

Partia potrzebna Tuskowi, część obrażonych lemingów zostałaby w domu a tak pójdą postraszeni wizja rządów Brauna. Zobacz co się dzieje w sądzie w sprawie gaśnicy. To jest komedia, szabezgoj tam robi teatr bo sąd mu celowo na to pozwala. Jak już napisał @Kespert gdyby nie bylo Brauna, to trzeba by go wymyslec. Tusk potrzebuję Brauna przynajmniej do wyborów żeby straszyć ludzi koalicja PiS Korona.

Jedyna niewiadoma to kto jest tam większą ekstremą Skalik czy Fritz https://zero.pl/news/posel-od-brauna-i-wspolny-biznes-z-dzialaczem-ktory-nazwal-polske-bekartem-wersalskim

Obydwaj leśne dziadki, nigdy nic nie zrobili i mlodzi mężczyźni mieliby za taką ekipa iść głosować? 

Niesamowite jak w 2026 roku mogą istnieć ludzie którzy dają się im omamić. Jak Tymińskiego wyciągnęli to już grubo mają w główkach.

• Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 1

@Lucky Luke ja dałem się nabrać na Brauna co już na plusujemy w gorączce powyborczej przyznałem i żałuję, że dałem się kolejny raz wychujać politycznym marionetkom. Na tamtym portalu było wałkowane przez @niemlodyjoda, że to maskirowka z tymi farbowanymi lisami. Powiecie, że fajnie tak się ustawić w pozycji "antysystemowej" i, że hurr durr demokracja, ktoś rządzić musi, ale ja już takie koła zatoczyłem, że to naprawdę nie mam wyjścia, tylko przyznać, że demokracja jest ustawką i trzeba się od tego odcinać. 

• Confused 1

15 minut temu, Husquarna napisał(a):

@Lucky Luke ja dałem się nabrać na Brauna co już na plusujemy w gorączce powyborczej przyznałem i żałuję, że dałem się kolejny raz wychujać politycznym marionetkom. 

Do wyborów prezydenckich było trochę jednak z nim inaczej. Odpalił się potem na całego :) Ja dałem się nabrać, że po 1 czerwca zbuduje jakieś struktury, zrobi wynik do parlamentu, stworzy koalicję z PiS i Konfą. Naiwne myślenie. Po pristy narysowalem Brauna takim normalnym jaki moglby byc zeby cos zdzialac. To krzykacz niezdolny do kompromisów, koalicji, rządzenia. Nie ma nawet już o czym pisać. Skalik i Fritz są jeszcze gorsi.

Jeszcze o akcji z Hindusami zapomniałem. To też było ciekawe wystąpienie. 

Niestety jesteśmy pozamiatani mając taka opozycję jak PiS i Konfederacje.

• Like 3
  • Confused 1

Przecież żadna platforma, ani tym bardziej lewactwo nie rozpierdoli tak kraju jak może to zrobić konfa brauniarzy i memceniarzy z fanatycznym wsparciem pisowców.

W jedną kadencję tak zaleją kraj brudasami, murzynami i latynosami wszystko z najdalszych zakątków 3 świata, że już bez gazu z domu nie będziesz wychodził. Wszystko w imię wolnorynkowych idei wsparcia januszexów i korporacji. To jest prawdziwy plan Kalergi podmianki populacji. Tutaj trzeba domykać system, a nie go jakoś poluzowywać. Brauniarze i memceniarze są do tego potrzebni, bo udają patriotów i narodowców, a rozpierdolą i zatomizują kraj w trymiga (przypominam, że zmieniamy skład etniczny w tempie szybszym niż Szwecja). 

Przypomnijcie sobie co ten kościółkowy i patriotyczny PiS odpierdalał. Szabesgoje ubrane w garnitury w podskokach wykonywali plany globalistycznych elit na przykład co do plandemii i dokręcania śruby gojom. Zasłoną dymną były tzw. wartości i tradycja. Naród podzielony. Plan wykonany. Z Konfederacjami czy innymi co tam pójdą będzie podobnie, a trzeba jak najszybciej populację podmienić, pozbawić ten kraj tych ostatnich plusów jakie posiada czyli monoetniczność i wtedy już wszystko tutaj przejdzie, mimo, że gładko przechodziło, bo my już nie są z tej samej gliny co podobno za PRLu (zwyczajnie nie pamiętam, bo jestem młodszy) wystarczyło kilka podwyżek i były bunty. Teraz pojedyńcze grupy były zdolne do prostestów, ale to gładko były rozegrane. Skalik i fritz wam wpuści kilka millionów brudasów i latynosów to ani p0lek nie będzie, ani pracy dla was, ani mieszkań, tylko nowi rywale i podzielony naród.

To jest główny pryzmat - imigracja. Co te wolnorynkowe farmazoniarze chcą nam z krajem zrobić

• Like 1
  • Confused 1

45 minut temu, Husquarna napisał(a):

dałem się nabrać na Brauna

Ja z kolei nauczony Kukizem z ogromną rezerwą podchodzę do „antysystemowych” kandydatów, których system niby zwalcza, ale tak nie do końca. 
Teraz cieszę się, że jednak na Brauna nie głosowałem, a jego obecne działania zalatują protokółem 1%. 

• Like 2

2 hours ago, Husquarna said:

demokracja jest ustawką i trzeba się od tego odcinać

Jesteśmy prowadzeni w kierunku takim, że w końcu demokratycznie zagłosujemy za zakończeniem demokracji.

Co brzmi szczególnie ironicznie w Wielki Piątek, "święto demokracji", gdzie "lud żydowski wybrał Barabasza".

3 hours ago, wrotycz said:

Ludzie wierzący mają umiejętność racjonalizacji wszystkeigo co sprawia im ból, ból spowodowany dysonansem poznawczym.

https://www.facebook.com/ICZTS/videos/ja-jestem-proszę-pana-jak-pan-z-mojego-nazwiska-może-wnioskować-jestem-jednym-z-/1669713704019370/

"Kiedyś Polska, to był taki dobry interes."

Nie wolność, nie bezpieczeństwo, nie podziw dla kraju "lepszego niż inne" - to był interes.

• Confused 1

5 minutes ago, Kespert said:

"Kiedyś Polska, to był taki dobry interes."

Musicie się bardziej postarać, użyć stucznej ynteligencji albo coś, bo widać jaka to jest perfidna składanka.

Same te słowa są wypowiedziane w innym, nie znanym nam, kontekście.

Mogę wnioskować, że jego przodkom, w  linii męskiej, opłacało się tu przyjechać, bo "Polska, to był taki dobry interes".

Tylko tyle i aż tyle.

9 minutes ago, Kespert said:

Jesteśmy prowadzeni w kierunku takim, że w końcu demokratycznie zagłosujemy za zakończeniem demokracji.

Tego akurat nie zrobią, bo to byłby ich koniec. Taki cyrk jaki teraz mamy jest możliwy tylko w demokracji.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.