Piter_1982 Posted November 18, 2025 Share Posted November 18, 2025 Zapamiętaj pierwsze wrażenie, bo teraz dołożysz filtr emocjonalny. Wszystko będzie zaburzone od tej chwili. Co do tego co opisałeś, może być tak, że przy ludziach (w kawiarni) miała jakieś opory, że ktoś ją pozna i co sobie pomyśli. Jak małe miasteczko, to kobity mają z moich obserwacji dwie postawy. Jestem taka rozrywkowa, patrzcie jak biorę życie garściami i te co odgrywają poważne matrony. Nie wiele to ma często wspólnego z ich wewnętrznym kompasem moralnym, o ile kobieta takowy posiada czego pewnym nie można być. Moim zdaniem żadnych LTR, jeśli jest asymetria w potomstwie. Osobiście też nie pakowałbym się w związek ze starszą. To może być dobre na krótki romans jak masz 20 kilka lat i sobie obrobisz 30 parolatkę przez kilka tygodni, ale nie na stałe (piszesz, że jest starsza, ale nie pamiętam ile ty masz). Czas jest mocno niesprzyjający, bo zaraz się okaże, że święta i sylwester, dzieciak cię polubi i będziesz miał strasznego moralniaka, jeśli będziesz chciał to kończyć. Jeśli naprawdę masz ciśnienie, możesz w to iść, ale daleko od dzieciaka. Jeśli pojawi się na horyzoncie opcja poznawania się z nim, to ewakuacja natychmiastowa. 5 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuckerfrei Posted November 18, 2025 Share Posted November 18, 2025 I ja wiem Lem, Lem jest fantastą, pisze że przybysze są zieloni… Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzy_siek Posted November 18, 2025 Author Share Posted November 18, 2025 (edited) 44 minuty temu, Piter_1982 napisał(a): Zapamiętaj pierwsze wrażenie, bo teraz dołożysz filtr emocjonalny. Wszystko będzie zaburzone od tej chwili. Pierwsze wrażenie w sensie po przedstawieniu się, no to oschła/zimna/zdystansowana. A moje pierwsze wrażenie w sensie po randce, no to tak jak dalej napisałem (zainteresowana, ciepła, otwarta, swobodna). Pisałem posta zaraz po randce także "na świeżo" jestem. 44 minuty temu, Piter_1982 napisał(a): Co do tego co opisałeś, może być tak, że przy ludziach (w kawiarni) miała jakieś opory, że ktoś ją pozna i co sobie pomyśli. Tak to trochę odebrałem. Ona tam już była w tym miejscu zresztą jak wspomniała. 44 minuty temu, Piter_1982 napisał(a): Moim zdaniem żadnych LTR, jeśli jest asymetria w potomstwie. Osobiście też nie pakowałbym się w związek ze starszą. Nie rozważam tego. Nie biorę pod uwagę do związku, dzieciatych, tym bardziej starszych, ona ma syna kilkunastoletniego a ja nie mam dzieci. 44 minuty temu, Piter_1982 napisał(a): To może być dobre na krótki romans jak masz 20 kilka lat i sobie obrobisz 30 parolatkę przez kilka tygodni, ale nie na stałe (piszesz, że jest starsza, ale nie pamiętam ile ty masz) Mam 32 lata, interesuje mnie krótki romans 44 minuty temu, Piter_1982 napisał(a): Czas jest mocno niesprzyjający, bo zaraz się okaże, że święta i sylwester, dzieciak cię polubi i będziesz miał strasznego moralniaka, jeśli będziesz chciał to kończyć. Niee poznawanie dzieciaka i granie pod LTR nie wchodzi w grę. Ja to tak naprawdę potrzebowałbym wyczuć, na ile budować z nią komfort = dać się poznać i poznać ją/jej życie, by była chętna na romans. 44 minuty temu, Piter_1982 napisał(a): Jeśli naprawdę masz ciśnienie, możesz w to iść, ale daleko od dzieciaka. Jeśli pojawi się na horyzoncie opcja poznawania się z nim, to ewakuacja natychmiastowa. Coś w ten deseń. 16 minut temu, zuckerfrei napisał(a): I ja wiem Lem, Lem jest fantastą, pisze że przybysze są zieloni… Nie rozumiem, czy mógłbyś rozwinąć? A no i dodam jeszcze. Że zadowolony jestem że poszedłem na to spotkanie, bo to dla mnie też trening, dawno nie byłem na randce z nową laską. Głupio się przyznać ale mialem trochę tremę przed wyjazdem, bo: dawno nie randkowałem, starsza laska, nie moje miasto (nie bylem tam) ani miejsca randki nie znałem, no i nie byłem pewien czego ona oczekuje i jak się zachowywać itd. Ale opamiętałem się i olałem te rozterki, poszedłem na luzie, z podejściem "nic do stracenia". Edited November 18, 2025 by krzy_siek 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pocztowy Posted November 18, 2025 Share Posted November 18, 2025 @krzy_siek następna akcja szybko i pod finał, a jak nie będzie chciała to trudno. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lenno Posted November 18, 2025 Share Posted November 18, 2025 17 minut temu, Pocztowy napisał(a): następna akcja szybko i pod finał, Popieram 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuckerfrei Posted November 19, 2025 Share Posted November 19, 2025 12 godzin temu, krzy_siek napisał(a): rozumiem, czy mógłbyś rozwinąć? Ja tylko przejazdem. XD 😝 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stargazer Posted November 19, 2025 Share Posted November 19, 2025 @krzy_siek fajnie, że spotkanie się udało. Z tego co piszesz, może być tak, że szukacie czegoś innego. Moim zdaniem kolejne spotkanie musiałoby być u Ciebie. Były jakiekolwiek "seksualne" tematy? Gadaliście coś o relacjach damsko-męskich (chociażby w celu wybadania, jaki ma stosunek do fwb)? No i trzymaj się twardo swojego postanowienia - @Piter_1982 wyczerpał w zasadzie temat związków z takimi dziewczynami jak ona. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzy_siek Posted November 19, 2025 Author Share Posted November 19, 2025 (edited) Godzinę temu, Stargazer napisał(a): Z tego co piszesz, może być tak, że szukacie czegoś innego. Albo szukamy czegoś innego, albo druga opcja że ona potrzebuje kogoś poznać bliżej, żeby była intymność. Podejrzewam drugą opcję (nie mam pewności); ja do niej zagadałem pierwszą wiadomością na portalu randkowym właśnie tak seksualnie z dystansem, nawiązując zabawnie do opisu, ona odpisała wtedy że to wchodzi w grę jak będzie atmosfera blablabla a ona do tego potrzebuje kogoś poznać. No i na początku była taka trochę oziębła, mówię o tej reakcji na przytulenie na dzień dobry, potem jeszcze jak usiedliśmy i wybraliśmy z menu, to zagadała że jest starsza z takim jakby smutnym głosem. Może nie chciała się czuć jak jednorazówka czy coś. Dałem dwa razy komplement na początku, odebrała to tak hmm, oficjalnie, odpowiadając z trochę poważną miną z może lekką podejrzliwością "dziękuję". Miała chyba trochę takie "co ja tu robię z tym młodym, starsza jestem". No i dlatego że takie były reakcje i początek interakcji, to Godzinę temu, Stargazer napisał(a): Były jakiekolwiek "seksualne" tematy? Gadaliście coś o relacjach damsko-męskich (chociażby w celu wybadania, jaki ma stosunek do fwb)? nie, nie było nic z takich. Czułem że gdybym próbował dalej grać takie tematy i dorzucać dotyk, to by się mocno spłoszyła. Dlatego rozmowa w kawiarni była taka trochę koleżeńska i poznawanie się jak wygląda nasze życie jak nam dzień minął co lubimy robić itp, ale dałem jej odczuć że traktuję ją jako kobietę w moim wieku (a nie jak starszą osobę). Natomiast potem zrobiliśmy sobie spacer ponad pół godziny i tutaj była dużo bardziej luźna, roześmiana, wiele razy jak się śmiała podczas spaceru to przechylała się na mnie swoim ciałem, ja ją wtedy lekko obejmowałem. Taki, dotyk/lekka bliskość podczas spaceru. Czułem że więcej nie ugram. @Stargazer miałbyś jakieś porady, jak nawiązywać takie seksualne/relacyjne tematy? Kiedy sobie je lepiej odłożyć/odpuścić? Wydaje mi się że, tak jak piszecie, jeśli chcę kontynuować znajomość i próbować ją zacieśniać, to mógłbym ją zaprosić tym razem do mojego miasta. Wybrałbym jakieś fajne miejsce, może coś rozrywkowego (nie wiem kręgle cokolwiek), coś co jest blisko mnie, gdzie jest luźna atmosfera - czuję jednak że w moim mieście może czuć się mniej speszona niż u niej. No i potem zaproponować że możemy się jeszcze przejść tutaj coś zjeść/wypić ale jeszcze jest opcja do mnie posiedzieć pogadać, bo akurat mieszkam też niedaleko. Może jeszcze raz z nią spróbuję, jeszcze nie zadecydowałem. Ten tydzień i tak nie mam czasu. Może jutro coś zagadam znaczy napiszę do niej, na razie bez proponowania spotkania, celem tylko podtrzymania kontaktu. Wczoraj jeszce napisałą czy dojechałem i dobranoc. Edited November 19, 2025 by krzy_siek 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Jan Posted November 19, 2025 Share Posted November 19, 2025 14 minut temu, krzy_siek napisał(a): Może jeszcze raz z nią spróbuję, jeszcze nie zadecydowałem. Ten tydzień i tak nie mam czasu. Może jutro coś zagadam znaczy napiszę do niej, na razie bez proponowania spotkania. Wczoraj jeszce napisałą czy dojechałem i dobranoc. 14 minut temu, krzy_siek napisał(a): do niej zagadałem pierwszą wiadomością na portalu randkowym Z racji, że ona z apki randkowej to ja bym dał radę taką, że grzej póki sytuacja jeszcze ciepła gdyż za tydzień to ona może mieć już spotkania z kilku innymi chętnymi. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuckerfrei Posted November 19, 2025 Share Posted November 19, 2025 18 godzin temu, krzy_siek napisał(a): no i dodam jeszcze. Że zadowolony jestem że poszedłem na to spotkanie, bo to dla mnie też trening, dawno nie byłem na randce z nową laską. Głupio się przyznać ale mialem trochę tremę przed wyjazdem, bo: dawno nie randkowałem, starsza laska, nie moje miasto (nie bylem tam) ani miejsca randki nie znałem, no i nie byłem pewien czego ona oczekuje i jak się zachowywać itd. Ale opamiętałem się i olałem te rozterki, poszedłem na luzie, z podejściem "nic do stracenia". I o to chodzi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Egregor Zeta Posted November 19, 2025 Share Posted November 19, 2025 1 godzinę temu, krzy_siek napisał(a): Wydaje mi się że, tak jak piszecie, jeśli chcę kontynuować znajomość i próbować ją zacieśniać, to mógłbym ją zaprosić tym razem do mojego miasta. Wybrałbym jakieś fajne miejsce, może coś rozrywkowego (nie wiem kręgle cokolwiek), coś co jest blisko mnie, gdzie jest luźna atmosfera - czuję jednak że w moim mieście może czuć się mniej speszona niż u niej. No i potem zaproponować że możemy się jeszcze przejść tutaj coś zjeść/wypić ale jeszcze jest opcja do mnie posiedzieć pogadać, bo akurat mieszkam też niedaleko. Poczytaj ostatnie tematy o blakpilu @Zły_Człowiek na temat chadów i przegrywów oraz jak odnoszą się kobiety do obu przypadków. Skaczesz nad królową i połowę forum angażujesz do rozkminy nad czymś co ma 21,37% szans, ale tak naprawdę nikt nie wie na co, nawet ona... 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzingolo Posted November 19, 2025 Share Posted November 19, 2025 @krzy_siek ja gratuluję progresu w randkowaniu. Czytając to co napisałeś mam mega wrażenie i obserwując również swoje otoczenie że takie kobiety same nie wiedzą czego chcą.. bo z jednej strony każdy szuka miłości, seksu, bezpieczeństwa a z drugiej nie wiadomo czy to o to wszystko w tym chodzi. Powiedz mi czy oprócz tego co napisała czy dojechałes, napisała coś jeszcze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzy_siek Posted November 19, 2025 Author Share Posted November 19, 2025 (edited) 37 minut temu, Egregor Zeta napisał(a): Poczytaj ostatnie tematy o blakpilu @Zły_Człowiek na temat chadów i przegrywów oraz jak odnoszą się kobiety do obu przypadków. Skaczesz nad królową i połowę forum angażujesz do rozkminy nad czymś co ma 21,37% szans, ale tak naprawdę nikt nie wie na co, nawet ona... Haha zakładam że to piszesz ironicznie IMO większą wartość na Forum wniesie konkretne case study relacji jakiegoś użytkownika, poparte konkretnymi poradami innych userów (za które dziękuję), niż kolejne dyskusje o geometrii twarzoczaszki, które swoją drogą, tez są dla mnie interesujące Teraz, Dzingolo napisał(a): @krzy_siek ja gratuluję progresu w randkowaniu. Czytając to co napisałeś mam mega wrażenie i obserwując również swoje otoczenie że takie kobiety same nie wiedzą czego chcą.. bo z jednej strony każdy szuka miłości, seksu, bezpieczeństwa a z drugiej nie wiadomo czy to o to wszystko w tym chodzi Jeden z moich dużo starszych znajomych miał takie powiedzonko "bardzo chciałam ale się bałam" jako komentarz na dyskusje o pewnych sprawach damsko-męskich 1 minutę temu, Dzingolo napisał(a): Powiedz mi czy oprócz tego co napisała czy dojechałes, napisała coś jeszcze? Nie, ale taki mamy styl pisania raczej i ona wczoraj na spotkaniu skomentowała zabawnie "no to dlatego piszesz tylko raz dziennie" jako komentarz na opowieść o moich ostatnich zajęciach (bylo ich dużo, byłem zajęty). Napisała pierwsza po spotkaniu, ona pisała ostatnia - także ja zagadam (jeśli zdecyduję to zrobić) Edited November 19, 2025 by krzy_siek 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ManBehindTheSun Posted November 19, 2025 Share Posted November 19, 2025 Nie jestem znawcą ale na moje oko to jeśli serio najbardziej zależy Ci na niezobowiązującym cimcirim to podjeżdżasz po nią następnym razem autem za 500 k i zabierasz na "przejażdzkę" 🤔 Zaplusujesz jako przyszły kandydat na ojca jej dzieci więc prędzej będzie się chciała "jakoś" przypodobać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzingolo Posted November 19, 2025 Share Posted November 19, 2025 4 minuty temu, ManBehindTheSun napisał(a): 500 k Kurwa mi te dwa 0 brakują a nawet jeszcze więcej bo bez tych zer muszę odjąć 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JedeNzNich Posted November 20, 2025 Share Posted November 20, 2025 11 godzin temu, krzy_siek napisał(a): bardzo chciałam ale się bałam Przypomina mi to sytuacje w czasach licealnych, dziewica tak się bala ciąży, że pierwszy raz miała w anal. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stargazer Posted November 20, 2025 Share Posted November 20, 2025 19 hours ago, krzy_siek said: miałbyś jakieś porady, jak nawiązywać takie seksualne/relacyjne tematy? Kiedy sobie je lepiej odłożyć/odpuścić? Zależy wszystko od atmosfery na spotkaniu. Jak pisałem wcześniej, jeśli wiem (albo jestem bliski pewności), że jej się podobam, to pozwalam sobie na więcej, ale nie jestem nigdy wulgarny - bardziej na zasadzie dwuznaczności itp. Wyglądu Czada nie mam, więc jest granica, po której przekroczeniu efekt będzie negatywny. Często wychodzi od rozmów o zwykłych tematach relacyjnych, które można poprowadzić tak, żeby z uśmiechem opowiadała Ci po jakimś czasie np. o najbardziej "ryzykownym" miejscu, gdzie uprawiała seks. Czytając Twoje posty nie wiem, czy to będzie z Tobą spójne. Mam wrażenie, że możesz roztaczać trochę bardziej "poważną" aurę, więc sam najlepiej oceń, w jakich tematach się czujesz swobodnie. To jest wg mnie najważniejsze, bo kobiety szybko wyłapują fałsz/udawaną napinkę u "nie - Czadów". 19 hours ago, krzy_siek said: Wybrałbym jakieś fajne miejsce, może coś rozrywkowego (nie wiem kręgle cokolwiek), coś co jest blisko mnie, gdzie jest luźna atmosfera - czuję jednak że w moim mieście może czuć się mniej speszona niż u niej. No i potem zaproponować że możemy się jeszcze przejść tutaj coś zjeść/wypić Widzisz, tutaj wg mnie to Ty byś jej dawał nieodpowiednie sygnały. Nawet jeśli ona jest otwarta na FwB, to w przypadku gdy gość zaprasza ją najpierw w ciągu dnia do kawiarni, a na następne spotkanie zapewnia kolejne "atrakcje", może Cię zakwalifikować jako "potencjalnego partnera". Zaproś ją od razu do siebie, ale z pretekstem, wiadomo - film/planszówka/wino cokolwiek. Możliwe, że się nie zgodzi, ale musisz być gotowy na to, że "ją stracisz" i działać zdecydowanie. Podchody zapewnią Ci miejsce w kategorii "provider". 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzy_siek Posted November 20, 2025 Author Share Posted November 20, 2025 (edited) 2 godziny temu, Stargazer napisał(a): 21 godzin temu, krzy_siek napisał(a): miałbyś jakieś porady, jak nawiązywać takie seksualne/relacyjne tematy? Kiedy sobie je lepiej odłożyć/odpuścić? Zależy wszystko od atmosfery na spotkaniu. (...) Dzięki. Jakieś swoje sposoby mam, ale chciałem też usłyszeć wskazówki od innych. 2 godziny temu, Stargazer napisał(a): Często wychodzi od rozmów o zwykłych tematach relacyjnych, które można poprowadzić tak, żeby z uśmiechem opowiadała Ci po jakimś czasie np. o najbardziej "ryzykownym" miejscu, gdzie uprawiała seks. Czytając Twoje posty nie wiem, czy to będzie z Tobą spójne. Mam wrażenie, że możesz roztaczać trochę bardziej "poważną" aurę, więc sam najlepiej oceń, w jakich tematach się czujesz swobodnie. Trafna diagnoza. Ja robię podobnie, jest to ze mną spójne, ale przestaje być gdy mam jakieś wątpliwości wywołane brakiem doświadczenia z danym typem kobiet (np. starsza jak tu, samotna matka jak tu, albo dużo zamożniejsza). Oraz wątpliwości, opory, gdy widzę że dziewczyna się jakby, krępuje, wstydzi, jak to było w jej przypadku. 2 godziny temu, Stargazer napisał(a): Widzisz, tutaj wg mnie to Ty byś jej dawał nieodpowiednie sygnały. Nawet jeśli ona jest otwarta na FwB, to w przypadku gdy gość zaprasza ją najpierw w ciągu dnia do kawiarni, a na następne spotkanie zapewnia kolejne "atrakcje", może Cię zakwalifikować jako "potencjalnego partnera". O, dobra rada. Może tak być. Ja o tym generalnie wiem tylko że staram się zbudować też komfort, szczególnie przy tych bardziej nieśmiałych/wycofanych. No i dlatego takie powolne postępowanie, by się dziewczyna nie przestraszyła, nie speszyła. Kiedyś @niemlodyjoda fajnie opisywał reguły comfort+-attraction przy różnych relacjach. Ale jak przesadzę z budowaniem komfortu to może mnie zakwalifikować pod długotrwały związek. Myślę, że dziś napiszę do niej dla podtrzymania kontaktu (mamy kontakt poza portalem randkowym), zapytam o pewną rzecz z jej życia o jakiej wspominała że ma dziś, wyczuję klimat. Potem pomyślę, czy propozycja spotkania u mnie będzie za szybko. Tak jak @Stargazer piszesz, trzeba być gotowym by dziewczynę stracić, no tym bardziej na początku relacji. Tyle że ja czuję że mam większe szanse na FWB gdy jeszcze raz spotkamy się bardziej neutralnie niż od razu u mnie. Ewentualnie napiszę w stylu, spotkajmy się teraz w moim mieście, możemy iść do xxx ale też jest opcja do mnie, obejrzymy yyy i napijemy się zzzz. Może spalę tę relację, trudno, na tym człowiek się uczy i zdobywa doświadczenie. Kiedyś miałem tak że nie zaczynałem czegoś (kobiety, jakiś sport) gdy nie byłem w 100% obeznany w teorii, przed podjęciem praktyki, no to jest to złe podejście. Edited November 20, 2025 by krzy_siek 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Jan Posted November 20, 2025 Share Posted November 20, 2025 10 godzin temu, JedeNzNich napisał(a): Przypomina mi to sytuacje w czasach licealnych, dziewica tak się bala ciąży, że pierwszy raz miała w anal. I nadal była dziewicą.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kenobi Posted November 21, 2025 Share Posted November 21, 2025 W dniu 13.11.2025 o 18:39, krzy_siek napisał(a): Panowie, kontynuując wątek Tindera, poznałem tam samotną mamuśkę do zrobienia, starsza 37 latka, syn kilkunastoletni. Piszę sobie z nią, atrakcyjna i kontaktowa, w sam raz na FBW się wydaje. Planuje zaproponować spotkanie. Pytanie o porady, jak to poprowadzić. Chciałbym by spotkanie było w atmosferze intymności/dążenia do seksu. Co pewnie warto nie-robic to rozmawiać o jej synie. Sama mi w konwersacji tekstowej o nim opowiadała trochę co robili w weekend (nie dopytywałem) bardziej w stylu opowieści co słychać. Ona ma ustawione że szuka "długotrwały związek/przyjemne niezobowiązujące randki". Prośba Panowie i porady by moja randka z nią (wygląda na to że do niej dojdzie) nie była w stylu spotkania z ciotką lub rozmowy kalkulatywnej czy nadaje się na providera, bardziej o to pierwsze się obawiam. Bo kiedyś kilka lat temu miałem spotkanie z taką starszą laską, byłem niedoświadczony, w sumie miałem gorszy dzień, i spotkanie było jak ze starszą kolezanką. Planuje jej zaproponować kawę w kawiarni/cukierni A chcesz iść z nią na kilka randek i potem urabaiać na seks? Może lepiej z grubej rury? Od razu ją zaproś do siebie. "Hej cześć. Nudzi mi się w weekend? Lubisz gotować? Planuję robić pizzę i sałatki, może zrobimy razem, coś posłuchamy, oglądniemy?" Prawdopodobnie ona ma nudne dni i weekendy — praca, dom, praca, dom. Zadbanie aby syn miał warunki do życia. Niezadowolona z facetów, może nawet nie chce poznawać. Ale jak zabawa? O! To hej! Poleci na to. Cytat Myślę, że dziś napiszę do niej dla podtrzymania kontaktu (mamy kontakt poza portalem randkowym), zapytam o pewną rzecz z jej życia o jakiej wspominała że ma dziś, wyczuję klimat. Potem pomyślę, czy propozycja spotkania u mnie będzie za szybko. Tak jak @Stargazer piszesz, trzeba być gotowym by dziewczynę stracić, no tym bardziej na początku relacji. Ona chce zabawy, rozrywki, czegoś innego niż robi w życiu. Pewnie nie chce siedzeć w kawiarni i omawiać na jakie wycieczki jeździ. Jeśli już chcesz zagadać, to zapytaj co lubi robić, czy ma jakieś hobby, czy lubi gotowanie, kino, teatr, kręgle, tenis, robić w ogródku ... cokolwiek, co jest dla niej zabawą. No i dobrze dać sygnał, że ona Ci się podoba... (uwaga — co innego niż bzdeta w stylu "jesteś ładna"). Cytat Tyle że ja czuję że mam większe szanse na FWB gdy jeszcze raz spotkamy się bardziej neutralnie niż od razu u mnie. Ewentualnie napiszę w stylu, spotkajmy się teraz w moim mieście, możemy iść do xxx ale też jest opcja do mnie, obejrzymy yyy i napijemy się zzzz. Szansę na seks masz, jak ona będzie się dobrze czuła i bedą warunki. Czyli u Ciebie w domu, albo u niej jak syna na pewno nie będzie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kenobi Posted November 21, 2025 Share Posted November 21, 2025 Zagłębiłem się trochę w wątek... to aktualizuję. Cytat Albo szukamy czegoś innego, albo druga opcja że ona potrzebuje kogoś poznać bliżej, żeby była intymność. Podejrzewam drugą opcję (nie mam pewności); ja do niej zagadałem pierwszą wiadomością na portalu randkowym właśnie tak seksualnie z dystansem, nawiązując zabawnie do opisu, ona odpisała wtedy że to wchodzi w grę jak będzie atmosfera blablabla a ona do tego potrzebuje kogoś poznać. No i na początku była taka trochę oziębła, mówię o tej reakcji na przytulenie na dzień dobry, potem jeszcze jak usiedliśmy i wybraliśmy z menu, to zagadała że jest starsza z takim jakby smutnym głosem. Może nie chciała się czuć jak jednorazówka czy coś. Dałem dwa razy komplement na początku, odebrała to tak hmm, oficjalnie, odpowiadając z trochę poważną miną z może lekką podejrzliwością "dziękuję". Miała chyba trochę takie "co ja tu robię z tym młodym, starsza jestem". No i dlatego że takie były reakcje i początek interakcji, to Ok — super spotkanie. Świetnie wszystko. > zagadała że jest starsza z takim jakby smutnym głosem. Odpowiedź: "Ty mi się podobasz" Nie komentować wieku. Wszystkie komplementy mówić w formie co Ty czujesz. "Super masz ten wisiorek — bardzo kobiecy i na twoim dekolcie cudownie wygląda, pdooba MI się". "Lubię twój uśmiech, jest taki ciepły. Sprawia że ja też się od razu uśmiecham". Cytat nie, nie było nic z takich. Czułem że gdybym próbował dalej grać takie tematy i dorzucać dotyk, to by się mocno spłoszyła. Dlatego rozmowa w kawiarni była taka trochę koleżeńska i poznawanie się jak wygląda nasze życie jak nam dzień minął co lubimy robić itp, ale dałem jej odczuć że traktuję ją jako kobietę w moim wieku (a nie jak starszą osobę). Tak, tak. Całkowicie traktuj ją jak rówieśniczkę, koleżankę. Cytat Natomiast potem zrobiliśmy sobie spacer ponad pół godziny i tutaj była dużo bardziej luźna, roześmiana, wiele razy jak się śmiała podczas spaceru to przechylała się na mnie swoim ciałem, ja ją wtedy lekko obejmowałem. Taki, dotyk/lekka bliskość podczas spaceru. Czułem że więcej nie ugram. Doooobrze... nie trzeba tak pchać i pchać natarczywie. Cytat miałbyś jakieś porady, jak nawiązywać takie seksualne/relacyjne tematy? Kiedy sobie je lepiej odłożyć/odpuścić? Raczej mężczyzna powinien pierwszy otowrzyć tematy seksualne. I raczej tak, aby nie zrobić styuacji, że Ty napierasz, a ona ucieka. Najlepiej słowami dużo działać. " Ty tak ładnie chodzisz... seksownie, kobieco — podoba mi się, pewnie masz powodzenie wśród mężczyzn". Cytat Wydaje mi się że, tak jak piszecie, jeśli chcę kontynuować znajomość i próbować ją zacieśniać, to mógłbym ją zaprosić tym razem do mojego miasta. Wybrałbym jakieś fajne miejsce, może coś rozrywkowego (nie wiem kręgle cokolwiek), coś co jest blisko mnie, gdzie jest luźna atmosfera - czuję jednak że w moim mieście może czuć się mniej speszona niż u niej. Świetny plan. Rewelacja. Polecam. Ona będzie miała przygodę. Cytat No i potem zaproponować że możemy się jeszcze przejść tutaj coś zjeść/wypić ale jeszcze jest opcja do mnie posiedzieć pogadać, bo akurat mieszkam też niedaleko. "Chodźmy do mnie pogadać" — strasznie napastliwe. To tak jakbyś powiedział "To chodźmy wreszcie na seks". Ona pójdzie do Ciebie, tylko daj jakiś powód: "Chodźmy do mnie gotować makaron z serem i wino". "Chodźmy do mnie układać puzzle" ... oglądać znaczki.. netflix... przesadzać kwiatki... Byle był wiarygodny powód. Wiarygodny. Bo jak pogadać, to można na ławce w parku. Cytat Może jeszcze raz z nią spróbuję, jeszcze nie zadecydowałem. Ten tydzień i tak nie mam czasu. Może jutro coś zagadam znaczy napiszę do niej, na razie bez proponowania spotkania, celem tylko podtrzymania kontaktu. Wczoraj jeszce napisałą czy dojechałem i dobranoc. Napisz krótkie info "Miłego dnia... Myślę o ostatnim spotkaniu. Super się czułem, świetnie spędziłem czas z kobietą, która mi się podoba". 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzy_siek Posted November 23, 2025 Author Share Posted November 23, 2025 @kenobi dziękuję za analizę i porady. Cenię Twój wkład w tematach D-M na Forum. Ja mam doświadczenie mniejsze od Ciebie, stąd tyle rozkmin nad tą relacją. W dniu 21.11.2025 o 23:07, kenobi napisał(a): dać sygnał, że ona Ci się podoba... (uwaga — co innego niż bzdeta w stylu "jesteś ładna"). W sumie to jak teraz myślę, powiedzieć/napisać "podobasz mi się" to co innego niż powiedzieć "jesteś ładna" albo "na pewno podobasz się facetom". W dniu 21.11.2025 o 23:38, kenobi napisał(a): Wszystkie komplementy mówić w formie co Ty czujesz. OK W dniu 21.11.2025 o 23:38, kenobi napisał(a): Raczej mężczyzna powinien pierwszy otowrzyć tematy seksualne. I raczej tak, aby nie zrobić styuacji, że Ty napierasz, a ona ucieka. OK, zgoda. Ja jak na początku na bliskość (przytulenie) i grę słowem (komentarz wyglądu) dostałem reakcję lekkiego zmrożenia/paniki/hmm niepokoju? to uznałem że nie będę napierać. W dniu 21.11.2025 o 23:38, kenobi napisał(a): "Chodźmy do mnie pogadać" — strasznie napastliwe. To tak jakbyś powiedział "To chodźmy wreszcie na seks". Ona pójdzie do Ciebie, tylko daj jakiś powód: "Chodźmy do mnie gotować makaron z serem i wino". "Chodźmy do mnie układać puzzle" ... oglądać znaczki.. netflix... przesadzać kwiatki... Byle był wiarygodny powód. Wiarygodny. Bo jak pogadać, to można na ławce w parku. Ciasta czasami piekę. W sumie mogę z nią upiec i potem się podzielić. Albo cokolwiek w mieszkaniu do porobienia. Planszówek nie mam, netflixa/serwisów filmowych też nie xd sprzęt sportowy jeszcze mogę jej pokazać (ona też ćwiczy) Podsumowując: - co zrobiłem dobrze: sprawiłem, że z lekko wycofanej, zmrożonej kobiety z prawdopodobnie wątpliwościami czy dobrze że tu przyszła, z biegiem spotkania poczuła się beztrosko, śmiała się głośno, żartowała sobie, wygłupiała się, swobodnie się czuła. Zmianę miejsca w kawiarni na bardziej intymne też uważam ze było dobrym ruchem z mojej strony (poprzednie miejsce to obok dwie panie w średnim wieku sobie plotkowały i obserwowały, ja i randka siedzieliśmy naprzeciwko siebie na środku). - co mogłem zrobić lepiej: wybrać tak jak radzono jakiś pub a nie kawiarnię - ale tam serio w okolicy nie było nic lepszego o tej porze (trochę mniejsze miasto). Natomiast mogłem z przebiegiem spotkania włączać dotyk albo chociaż grę słowem. To jej początkowe wycofanie mnie trochę zblokowało i czułem że przy "normalnym trybie" ona poczuje się jak prostytutka, hmm jak ktoś kogo facet potraktował przedmiotowo, samotna matka do zaliczenia a nie kobieta do poznania i eksplorowania, uwodzenia. Tak to odebrałem. - co dalej zrobię: zagadam na komunikatorze, jutro (niedziela) jakoś pod wieczór, że podoba mi się i fajnie się z nią spędza czas, i chętnie ją zaproszę tym razem do mojego miasta, kiedy wstępnie ma czas. W zależności od przebiegu, zobaczę co zaproponuję. Myślę, że w jej przypadku lepsze będzie zaproponować najpierw wyjście gdzieś razem coś porobić, i tam powiedzieć że może wpaść do mnie bo będę piekł to i to, upieczemy razem i się podzielę. Czuję że nie będzie w jej przypadku dobrze od razu do mieszkania zaprosić (co sądzisz @kenobi)? Aale to zobaczę w ogóle co mi tam odpisze, czy w ogóle odpisze, bo nigdy nie wiadomo, może z koleżankami przetrawiła to spotkanie i odradziły albo nie jest zainteresowana. Zobaczy się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Epiktet Posted November 23, 2025 Share Posted November 23, 2025 Jako młodszy kolega moją jedyną radą jest abyś wywołał u niej jakieś emocje na drugim spotkaniu, jak będziesz miły fajny (nijaki) - nie będziesz wywoływał emocji (a nawet te negatywne są lepsze niż ich brak). Emocje z moich doświadczeń są kluczem. Z tym przytuleniem na przywitanie to moim zdaniem trochę lipa, zmroziło ją to pewnie, obcy typ na samo przywitanie od razu obejmuje, musisz być dla niej w jakiś sposób nagrodą, a słaba nagroda jak od razu wysprzęglasz się z dotyku+komplementu. Dlatego proponowałem pub a nie kawiarnię, nie dość że słychać każde słowo, jest trochę sztywno to jeszcze nigdy nie słyszałem żeby po spotkaniu w kawiarni ktoś peklował bo kawa ciasto i komplementy były tak dobre że kobita chciała się po wyjściu rżnąć. Ale jak nadal jest zainteresowana spotkaniem, to piłka w grze, jak interesuje Cię peklowanie to daj sobie czas operacyjny jeszcze 2 spotkania. Spotykacie się u ciebie w mieście, ustalacie tylko wspólnie termin, to co będziecie robić ustalasz Ty a jej przekazujesz tylko tyle że dowie się wszystkiego na miejscu. Mają być jakieś emocje, coś niech się zadzieje, masz głowę więc główkuj, zima jest więc dużo fajnych pomysłów odpada, ciężko jest doradzić Tobie co robić jak niewiadomo czy jesteś ze Starachowic czy z Gdańska. Przykładowo pub z bilardem może być spoko, wypijecie po dwa piwka, jest głośniej więc można gadać bardziej otwarcie niż w cukierni o 16 gdzie obok babcia Hela je sernik. Tylko jak przyjedzie do Ciebie do miasta to nie ustawiaj się z nią w pubie przy stoliku tylko odbierz ją tam z dworca czy skądś tam.. Bądź z początku trochę chłodny, jakby wkurwiony, zaciekawi ją to czemu taki jesteś jak ostatnio byłeś turbo miły. No i bądź decydujący, idziemy tędy, siadamy tutaj, robimy to i to. Tylko proszę cię, nie proponuj tym razem kawiarni, ani grania w planszówki u Ciebie na chacie.. Będziesz kontrolował sytuację, wypijecie po piwku i będziesz jej się podobał chociaż minimalnie fizycznie to uwierz mi tematy same się pojawią. Jak tematy się pojawią i zrobi się luźniej, wtedy można wprowadzić delikatny dotyk (np przy bilardzie, bo ona pewnie nie umi w to grać). Patrz w oczy, patrz na usta i nie uciekaj wzrokiem. Z pubu Ty decydujesz kiedy wychodzicie, zaproponuj pójście do siebie, ale na tym etapie spotkania już sam powinieneś wiedzieć jaka będzie odpowiedź. Jeśli jakimś cudem, wszystko poszło super a ona pomimo to chce wracać do siebie, nie nalegaj odprowadź ją, nie bądź obrażony ale bądź nieprzejęty tym że tym razem się nie udało. Zasada między drugim a trzecim spotkaniem, jak najmniej kontaktu, jak było na randce super to pewnym jest że będzie do Ciebie pisać, ale choćby pisała ci że będzie brać chuja całego z jajami to albo nieodpisuj, albo odpisuj bardzo mało. Jak zaproponuje w którejś wiadomości spotkanie to według mnie jesteś w domu. Jak nie zaproponuje to możesz napisać coś w stylu że ostatnio miałeś ciężki czas, mało czasu na pisanie, chcesz się zrewanżować i zapraszasz ją na spotkanie. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzy_siek Posted November 23, 2025 Author Share Posted November 23, 2025 Pisałem z nią dzisiaj i podsumowując, stwierdziła że szukamy czegoś innego, także dalej relacji nie rozwijamy, Porady Braci nie pójdą na marne, bo zastosuję je do następnych kobietek ❤️ 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anonim84 Posted November 23, 2025 Share Posted November 23, 2025 7 minut temu, krzy_siek napisał(a): Pisałem z nią dzisiaj i podsumowując, stwierdziła że szukamy czegoś innego, także dalej relacji nie rozwijamy, Porady Braci nie pójdą na marne, bo zastosuję je do następnych kobietek ❤️ Jednym słowem baby to ch*je. Szukamy czegoś innego, czyli Chada z Dubaju. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts