Jump to content

Biedaki bez mieszkań chcą związków? Kobiecych wymagań ciąg dalszy

Iceman84PL

Recommended Posts

2 godziny temu, Strusprawa1 napisał(a):

A autor kanalu ma takie pretensjonalne podejście do świata jakby narzekal, że trawa jest zielona. No to jest redpill czy go nie ma? Dziwimy się dalej, że kobiety są hipergamiczne i chcą wybrać jak najlepszą partię na ojca dziecka, które będzie nosić przez 9 miesięcy? Chlop

Kukoldwehra jak zwykle w natarciu.🤣

2 godziny temu, AT91SAM7S256 napisał(a):

Chyba po to, aby za niedługi czas wyjebać misia z jego mieszkania i przejąć to mieszkanie, jak misiu zrobi dzieci i się znudzi pańci. Bardzo pomocna będzie tu ustawa (ustawka??) "mieszkanie za pomówienie"

Nie inaczej. Ale kto ma wiedzieć ten wie a takie strusie Wola żyć w wyparciu.😏

2 godziny temu, niemlodyjoda napisał(a):

3. Emigracja i szukanie kobiety gdzie indziej, gdzie ma się większe szanse

Aby poznać niby tak. Ale potem i tak będziemy " u niej". Mam tu na myśli w jej kraju, gdzie gestapo uwierzy jej a nie Tobie, więc znowu - jak byś się nie obrócił to pierścień i tak z tyłu.🤔

2 godziny temu, krzy_siek napisał(a):

- Na ile jest to przejaskrawione, przez fakt że na pewnych profilach gromadzą się w większości, ludzie pokrzywdzeni, czasem zwichrowani? Tak zwane, "selection bias".

- Z kolei może ludzie w realnym świecie nie wylewają takich żali nie dlatego, że są bardziej normalni, tylko dlatego, że wyłącznie w Internecie dają upust swoim prawdziwym emocjom i poglądom

Raczej to drugie. Ale ten argument z bańką i przejaskrawienie pokazuje że ktoś tu na swoją wyidealizowaną wizję.

14 minut temu, bassfreak napisał(a):

takiego klasyka

https://youtu.be/8AwVRlXsxlA?si=cMgMLjHIESOL68cs

Edited by Kiroviets
  • Like 1
  • Haha 1

1 godzinę temu, niemlodyjoda napisał(a):

Her” – film z 2003 roku - Samotny pisarz

To ja proponuje podobny film. Tylko że z 1980 roku (więc SF trochę inne). Początek taki sam, samotny pisarz ma problemy z kobietami, poznaje/tworzy  bota/androidkę.

La-Femme-Objet.jpg

Nie ukrywam, że taka wizja przyszłości jest kusząca 😉

• Like 3

2 godziny temu, Strusprawa1 napisał(a):

Pod zasloną feminizmu w naszym spoleczeństwie kryje się realny świat gdzie kobiety są kobietami i mają swój podświadomy kompas szukania mężczyzny. Tak samo dla chlopa nie ma znaczenia czy kobieta dobrze zarabia - liczy się wygląd, mlodość, plodność. 

Przepraszam ;) Odpowiem Ci, jak obiecałem w moim temacie, ale naprawdę, pewne rzeczy nie są takie proste, jak się wydają.

Moja żona ma możliwość urządzania po swojemu (prócz części, którą ja planuję po swojemu i nikt mi się tam nie wtrąci) mojego drugiego domu poza granicami RP a seks odwala, za przeproszeniem, na totalny odpierdol. Z urozmaiceniami (od pewnego czasu) na poziomie emeryta i to niezbyt już jurnego ;)

Aż przykro mi o tym pisać. Ale piszę, właśnie dla męskich odbiorców. Że obecnie w tej sferze większość przegrywam. 

I również dla przestrogi. 

• Like 8
  • Thanks 1

1 hour ago, bassfreak said:

Ja pierdole jakich ja czasów dożyłem że AI rozmawia lepiej niż żywa kobieta?

Nisko ustawiony poziom trudności :) 

41 minutes ago, Obliteraror said:

Świat jedzie prosto na betonową ścianę 100 na godzinę.

Pamiętaj, że Chiny oficjalnie mówią o "robocie do noszenia ciąży". Niech będzie, że dorzucą też AI do rozmów. Wystarczy, że staną się dostępne na rynku... pierwsze -dziesiąt tysięcy, jak już się zakorzenią w "świafdomości" jednostek i społeczeństw, wystarczy, to nie muszą być miliony. Zwłaszcza za cenę poniżej 60 tysięcy $.

Każda rewolucja zaczyna się od jednostki, "iskry"... nawet te, które przywracają "normalność".

• Like 3
  • Haha 1

3 godziny temu, Iceman84PL napisał(a):

Pamiętajcie, że przeciętne, realne wynagrodzenie w Polsce jest na poziomie 4K, mieszkanie za to to koszt 500 tyś. zł. Tak naprawdę bez kredytu czy spadku po kimś, przeciętny zjadacz chleba nie ma szans na własny kąt. 

Uzupełnię: bierzesz 500k kredytu hipotecznego, musisz oddać ~1,2 mln.

Do tego cena samego mieszkania jest zawyżona przez układ polityków i deweloperów.

2 godziny temu, dziadul napisał(a):

Nie można. Ale trzeba zapytać - co dają w zamian?

Mężczyzna zapewnia byt, a co w zamian oferuje kobieta? Kiedyś wychowywała dzieci i dbała o dom. A spróbuj teraz od nich oczekiwać czegoś podobnego - "nie jestem służącą!!", "zachciało się patriarchatu!". Nawet obiadu nie ugotuje, bo nie chce/nie potrafi.

Na chuj taki układ.

Wychowa Ci psiecko :) :)

Edited by cst9191
  • Like 3

9 minut temu, Obliteraror napisał(a):

Moja żona ma możliwość urządzania po swojemu (prócz części, którą ja planuję po swojemu i nikt mi się tam nie wtrąci) mojego drugiego domu poza granicami RP a seks odwala, za przeproszeniem, na totalny odpierdol. Z urozmaiceniami (od pewnego czasu) na poziomie emeryta i to niezbyt już jurnego ;)

To mi się przypomniał taki dowcip. 

Po czym pan poznał że żona nie żyje?

Seks był taki jak zwykle tylko brudnych naczyń w zlewie zaczęło przybywać.

Edited by Tarnawa
  • Thanks 1
  • Haha 2

12 minut temu, Kespert napisał(a):

Pamiętaj, że Chiny oficjalnie mówią o "robocie do noszenia ciąży"

Wystarczy że zrobią model androida niczym "Numer 6" z Battlestar Galactiki, i będą się sprzedawały lepiej niż wszystkie modele smartfonów razem wzięte.

Taki mem mi się skojarzył:

AI-robot.jpg

• Haha 4

2 minuty temu, Magos Dominus napisał(a):

Kiedyś jak ojciec chciał dobrze wydać córkę za mąż to musiał dać posag.

Nie jak dobrze tylko w ogóle żeby ktoś to coś chciał wziąć. Dla faceta to zawsze obciążenie. Kiedyś niezamężna bezdzietna kobieta była najniżej w hierarchii. Praktycznie wszyscy jej dopiekali. Dlatego miały powód żeby znaleźć sobie męża. Ale samo jestem bo mogłam nie być nie wystarczało. Musiał tu wchodzić konkretny zysk stąd brał się posag.

15 minutes ago, Zdzichu_Wawa said:

Wystarczy że zrobią model androida

Naczelny kontrargument jaki da się słyszeć od feministek, to "robot nie urodzi ci dziecka".

Cóż, rzucały wyzwanie dość długo, inżynierowie podjęli wyzwanie... pozostanie jeszcze tylko robot do robienia kanapek, i cywilizacja stanie się monopłciowa ;) Nikogo nie zastanawiały teorie spiskowe, że kosmici to "jeden pies"? Cóż, może tak przebiega ewolucja wszystkich cywilizacji :P 

12 minutes ago, Tarnawa said:

Kiedyś niezamężna bezdzietna kobieta była najniżej w hierarchii.

Koszty utrzymania przewyższały dochód.

I to się raczej nie zmieniło, w zbyt wielu przypadkach.

Natomiast sama instytucja posagu była bardziej skomplikowana... zabezpieczała m.in. żonę i dzieci na wypadek śmierci męża. Jak dla mnie, głównym celem posagu była jego utrata w przypadku cudzołóstwa żony. 

• Like 2
  • Haha 1

9 minut temu, matthewx napisał(a):

Dziwię się, że są jeszcze tacy, którzy próbują spełnić te chore wymagania z kosmosu. Podczas gdy czad lub opalony nic nie musi.

Po prostu podnoszony jest temat, bo wiatr zmian już dawno zawiał i widać już gołym okiem zmianę w świadomości. Musi się ona jeszcze zmaterializować, a też potrzeba czasu, by to dotarło do wielu kuków. 

Druga sprawa, że nikomu to ni jest na rękę oprócz tego co kręci korbą (w sumie wygrane na ten moment są panie, ale to jest krótkotrwała gratyfikacja). Konsekwencją są zmarnowane pokolenia, ale może to jest właśnie ewolucja, przyspieszona i inspirowana przez mało przychylne ludzkości siły, ale to wciąż ewolucja gdy na poziomie kultury i mentalności zachodzą takie zmiany. Nie mnie to osądzać. Osobiście czuję się pokrzywdzony takim przebiegiem zdarzeń, ale wiem, że mój wpływ na to wszystko jest żaden i pozostaje minimalizacja skutków dla siebie co często jest też tutaj wymieniane w postaci przeróżnych alternatyw. 

• Like 6

5 godzin temu, Husquarna napisał(a):

Kilka lat temu szeroko pojęta sytuacja materialna też była ważna, ale bez przesady. Teraz te oczekiwania są tak wypierdolone, że

Ani be ani me, kukuryku.

.....Nic się nie zmieniło poza WOLNYM PRZEPŁYWEM INFORMACJI.

Mniej facetów ma własne M z racji wysokich stóp procentowych.

Auto za 50kafli?.....A to rynek zapełnił się gruzem z RFN tera trzeba się wyróżniać ceną.....nie znajomością turka z autohausem.

Chorwacja podrożała to plebs leci na male(divy).......chemia z niemiec jest na pólkach w markecie/ryneczki bankrutują.

Wbić się na prezesurę gdzieś po kolesiowemu? A ni cieemżkoo, za długo teraz ludki zurzwają tlen(niska rotacja).   

Edited by Tornado
  • Like 2

6 godzin temu, matthewx napisał(a):

Dziwię się, że są jeszcze tacy, którzy próbują spełnić te chore wymagania z kosmosu. Podczas gdy czad lub opalony nic nie musi.

Słuchaj, umówmy się, większość facetów w PL ma wygląd przeciętny - czyli taki którym p0lki gardzą.

Dlatego p0lki ubzdurały sobie że za związek z przęciętniakiem muszą brać "odszkodowanie" czyli facet musi spełnić te chore wymogi.

Chad i opalony z automatu u p0lki jest zwolniony z wymogów, bo one nie czują się poszkodowane w zadawaniu się z nim.

To naprawdę proste moi przyjaciele, jak wreszcie zrozumiecie że facet jest niczym więcej niż narzędziem u kobiet to wszystkie dziwactwa i pantoflarstwo przestają dziwić.

Współczesne związki to układy, a facet ma w nich niewiele do gadania bo to one rozdają karty a nie na odwrót.

My mamy tylko 2 opcje - albo tańczyć jak one nam grają, albo odpuścić.

Nasze narzekanie naprawdę niewiele zmieni, bo kobiety i tak mają je serdecznie w dupie.

Możemy dyskutować tu latami, ale baby to istoty czysto pragmatyczne i emocjonalne, i niestety zawsze będą podejmować durne decyzje, no bo są durne pod kątem umysłowym i logicznym.

Możemy rozmawiać i racjonalnie je wyśmiewać, ale one i tak to oleją, bo u nich narzekający facet (nawet jak ma rację) = aseksualne "coś" a nie facet.

Bo widzicie, tak sobie pomyślałem, że niestety, racjonalne gadanie itd. to... gadanie czyli damskie zwyczaje, a męskie... no cóż powinny być działaniem.

Dlatego uważam że dalsze narzekanie jest bezsensowne i tu mamy wybór o którym wcześniej gadaliśmy:

1 grać jak one nam grają czyli pajacowanie, spełnianie wymogów, ale i samorozwój

2 być pantoflem, z pogodzeniem się że dziś twoja kolej, jutro kogoś innego

3 OLAĆ TO, MIEĆ WYRĄBANE, <= i to powinni wybrać 90% męskiego społeczeństwa, bo olanie ich to mocno boli

TAKIE LUŹNE MYŚLI:

Bo widzicie, one pozwalają sobie na wiele, bo wiedzą że są towarem deficytowym, a gdyby tak spermiarze i wszyscy mężczyźni wspólnie olali te karynki, to by dalej tak fikały?

No cóż jest to temat do zastanowienia się, ale w mojej opinii fikanie by się skończyło :) a raczej zredukowało się do marginesu, promila :)

Wystarczy je olać... ale musimy zrobić to wspólnie, solidarnie, bo co z tego że mała grupa inceli to zrobi jak zawsze znajdą się wygłodniali idioci którzy za pannę sprzedali by całą swoją rodzinę? 

:D i dlatego raczej nie ma na to szans, więc trzeba tą drogę pokonywać samemu.

Mówiąc krótko - kobiety robią co chcą, bo działają prawa rynku, prawo popytu i podaży - no i kobiety korzystają z tego, bo ciężko oczekiwać by nie korzystały z obecnego układu.

A mówiąc krócej:

Narzekanie jest działaniem babskim - więc żadna krytyka i rozmowa nigdy nie zadziała, bo to nie odpali żadnych emocji, odpalą się za to feministyczne "dyskutantki" które i tak nawet i tak nie odpowiedzą logiką tylko emocjami.

No po prostu tak działają kobiety, z logiką są na bakier i tyle, mimo że potrafią używać matematyki, logiki, nie potrafią jej zastosować w przypadku relacji damsko męskich, bo nie są w stanie wygrać z swoim BIOSem, programowaniem społecznym.

Emocje kompletnie pozbawiają je racjonalości, i min. dlatego wolą wybrać przystojnego badboya z problemami niż normika z domem. Po prostu badboy wygeneruje emocje bez których są jak ryba bez wody.

Dlatego żaden film Mody Wysokiej nie będzie mieć poparcia pośród kobiet, a mało tego, ten pan zostanie u nich zakwalifikowany jako wróg, hejter narzekający incel i będzie hejtowany przez wszystkich przychylnym kobietom.

Bo taki facet narzekający jest w ich opinii po prostu niemęski i będą go wyśmiewały i hejtowały, bo na pewno nie dyskutowały, i nie nakłoni do samo zastanowienia się nad swoimi wyborami itd.

I to nie ma znaczenia jak on wygląda, czy byłbym chadem czy nie, samo brak działania i narzekanie już dyskwalifikują od słuchu.

Jedyne co może pomóc... to DZIAŁANIE czyli istota męskości w samej sobie.

I dla przegrywa gentycznego czyli poniżej 7/10 z genów to:

- które jest legalne, (i akceptowane społecznie), a dający jakiś korzystny efekt a paliwo dla hejterek to po prostu je olanie, ignorowanie ich.

Niestety jednak pośród mężczyzn nie ma solidarności a jest rywalizacja, i prędzej chłop ciebie zaje....ie niż oleje POTENCJALNĄ szansę na cimci rimpci.

A dla chada 7/10 i wyżej to po prostu być, bo i tak nie słuchają co ma do powiedzenia :) bo je interesuje jego genotyp.

Samorozwój tu pomoże, i działanie by mieć duży zasób kobiet - wtedy automatycznie taki ma posłuch (choć bez lamentowania narzekania bo to obniża atrakcyjność) a wymogi poza genowe znikają....

bo tak naprawdę nic poza genami się nie liczy, wszystko poza to tak naprawdę wymówki, a raczej "przyjemne gratisy" nic więcej.

Edited by Zły_Człowiek
  • Like 8
  • Thanks 1

22 godziny temu, Iceman84PL napisał(a):

Kobiety podnoszą kolejną poprzeczkę wymagań.

Według kobiet, mężczyzna XXI wieku musi być wysoki, przystojny, ze statusem/pozycją, pieniędzmi, samochodem powyżej 50K

wartości, stawać na przysłowiowym kutasie, umieć tańczyć, chodzić na siłownię, ubierać się elegancko, ogarniać maxlooking, 

być pewnym siebie, ale także posiadać własne mieszkanie.

Mężczyzna na wynajmie, ze współlokatorami to dla nich nieudacznik, przegryw, o mieszkaniu z rodzicami nie wspominając.

O wspólnym kredycie na mieszkanie nie chcą słyszeć, to ty jako mężczyzna masz to ogarniać. Kobiety nie chcą przygarniać

mężczyzn do siebie, tym bardziej robić za sprzątaczkę, jeżeli w ogóle tak owe mieszkanie posiadają😏

Rady od kobiet są jasne, mężczyźni weźcie się do pracy nad sobą, bo one nie będą chciały z wami relacji.

Jednak mężczyźni rozumieją, że to kwik kobiet, którym grunt zaczyna się osuwać pod nogami, bo nie mają już stabilizacji,

bezpieczeństwa, kontroli, więc za każdym razem próbują mężczyznom dowalić, wyśmiać, upokorzyć.

I co młode padawany życia dalej chętni na podrywanie rodaczek, które wami gardzą, nie szanują?

Świat klaunów🤡 

Widzę, że kolega to powiela materiał, który został obejrzany bezrefleksyjnie by dodać ognia to tego kociołka na forum.

Nie do końca kumam tych co siedli na tą laskę z rolki. Ona wspomniała, że ma dość zapewnienia dachu nad glowa facetom, bo goście z którymi się spotykała albo nie mieli gdzie mieszkać, mieszkali z rodzicami albo w jakiejś norze / patologii. Już nie czepiam się tego, że kogoś może nie być stać na mieszkanie ale żeby facet >30 roku życia nie miał gdzie mieszkać, no zlitujcie się.

Nie wiem ile jeszcze bede czytał tych wysrywów, że mieszkanie kosztuje 500k a średnie zarobki to 4k, no tak jest i tak zawsze było. Jak zaczynałem pracę to mieszkanie kosztowało 160k a zarabiało się 1k. Jakby był taki moment, że nagle wszystkich stać na zakup nieruchomości, tych z najniższą krajową to zaś się wszyscy rzucą na zakupy, braknie mieszkań i ceny wzrosną. To jest tak proste, że nie wiem po co zaś to jest wałkowane.

P.S Obejrzyj sobie tą rolkę tej laski dokładnie ale tak żeby nie naginać tego do swojego światopoglądu, serio nie wszystko co powie kobieta jest od razu podnoszeniem wymagań i uderzeniem w meżczyzn.

• Like 1
  • Haha 1
  • Confused 3

Godzinę temu, calltoaction napisał(a):

Nie wiem ile jeszcze bede czytał tych wysrywów, że mieszkanie kosztuje 500k a średnie zarobki to 4k, no tak jest i tak zawsze było. Jak zaczynałem pracę to mieszkanie kosztowało 160k a zarabiało się 1k

Zapewne jeszcze w nieskończoność.

**Przecież mieszkanie prawem nie przywilejem**

Facet zaczyna się od 185cm.

Schabowy z kapustą albo jajami.

.......idąc dalej(kopiąc szambo w oryginalnych klapkach kuboty)....ilu tu podaje rozwiązanie jakiegokolwiek problemu? Nawet w wersji Light?

JEDT to 0,.........0001 coś tam.

Wielkość zwana nieskończenie małą lub śladową.

Tylko te typy nie poruszają wątków co by konkurencyja wzrastała minimummijimorum.

Kończąc przykładem: ZANIM komuna zdechła zarabiali się mac 30$ miesięcznie.

Potem Balcerowicz miał plan 500$ miesięcznie.

Teraz jest 1000€ I dalej jest skowyt szczurów piwnicy, wylkowyjców denaturowych oraz mimośrodowy wysryw balastowy.   

Ostatnio jechał CYRK......A mnie się skojarzył z dzieciństwa smród.....zwierząt z karawany.

Standardowo przed skokiem w HIPERprzestzeń IMPERIUM wyrzuca złom.

.....sru.

• Like 1

@EmseyXYZY Widzę, że jesteś nowy na forum, więc tym razem warna nie będzie.

Na przyszłość prosiłbym, by zdanie rozpoczynać z wielkiej litery i kończyć kropką.

Poprawiłem kilka twoich postów, lecz ty dalej powielasz ten sam błąd. 

@calltoaction Rozumiem, że możesz się z czymś nie zgadzać, masz do tego prawo, tylko zważaj na słowa i formę pisania do kogo kierujesz. 

Pisanie per wysryw i aluzja do mnie jest nie na miejscu, tym bardziej insynuowanie głupoty, gdzie w twoim mniemaniu coś źle zinterpretowałem. 

Jakoś reszta wypowiadających się nie ma z tym problemu, każdy zrozumiał o co chodzi.

A co do rolek owej bohaterki nagrania, to szkoda mojego czasu na kogoś, kto mężczyzn nie szanuje, gardzi. Niech sobie myśli co chce😏

• Like 6
  • Confused 1

W dniu 1.09.2025 o 10:11, Iceman84PL napisał(a):

Kobiety podnoszą kolejną poprzeczkę wymagań.

To Twój kolejny post gdzie głośno chlapiesz o tym co i tak wszyscy zainteresowani wiedzą. Ale Ty dodatkowo formułujesz to jakbyś chciał wywołać jakąś rebelię. Mimo że i tak zebrani tutaj nie mają pozytywnego podejścia do jak to nazywacie "witaminek" to próbujesz jeszcze dodatkowo pomachać czerwoną płachtą i podźgać by Ci który darzą kobiety niechęcią (czasem tylko na podstawie historyjek) zaczęli profilaktycznie odczuwać wobec nich szczerą nienawiść jakby im wybiły pół rodziny. To że kobiety mają zjebane wymagania jest tu podkreślane raz za razem, i nawet jak ktoś tego jakimś cudem nie wiedział zanim tu nie wszedł to tutaj w 20 minut zostanie uświadomiony, do tego dochodzi wlewanie facetom do głowy że są przegrywami do utylizacji - i co, mają z tego forum wychodzić z poczuciem bycia jeszcze większym zerem? W jakim celu to robisz? Bo to głównie Twoje posty w tym przodują.

• Haha 3
  • Confused 1

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.