Jump to content

Co kobieta może dziś dać mężczyźnie, żeby chciał zostać?

Recommended Posts

5 minut temu, Lalka napisał(a):

. A Ty?

Zależy, z kobietami nie rozmawiam na wiele tematów bo po prostu czuć że nie ogarniają, nie mówię o tematach technicznych ale też życiowych jak rozwody, rozstania itp.  to też się tyczy facetów, nie porozmawiasz o redpilu z gościem co pani korzysta z jego zasobów a on zaślepiony cieszy się że ona z nim jest... 

Więc nie z każdym i nie o wszystkim.

7 minut temu, Lalka napisał(a):

No a czemu nie? W sensie jakie są przeciwskazania? 

Rozumiem że w swoich związkach wcześniejszych miałaś z facetami 50 na 50 ? Czy raczej nie? 

• Like 2

1 minutę temu, Dzingolo napisał(a):

Zależy, z kobietami nie rozmawiam na wiele tematów bo po prostu czuć że nie ogarniają, nie mówię o tematach technicznych ale też życiowych jak rozwody, rozstania itp.  to też się tyczy facetów, nie porozmawiasz o redpilu z gościem co pani korzysta z jego zasobów a on zaślepiony cieszy się że ona z nim jest... 

Więc nie z każdym i nie o wszystkim

A to tak no, mam podobnie. Jak ktoś jakiegoś tematu nie ogarnia to nie rozmawiam z nim o nim.

2 minuty temu, Dzingolo napisał(a):

Rozumiem że w swoich związkach wcześniejszych miałaś z facetami 50 na 50 ? Czy raczej nie? 

Chciałabym. Zwykle na moją niekorzyść.

W dniu 5.09.2025 o 10:50, Iceman84PL napisał(a):

I tak jak w tytule tematu, co kobieta może dziś dać mężczyźnie, zachęcić go, by ten chciał tworzyć relacje, być w związku z nią?

Dziecka, na dzień dzisiejszy najważniejszy argument, równie ważna jest też otoczka, jak wygląda relacja, czy chcą oboje tego dziecka.

• Like 3

Słyszałem i zgadzam się w stu procentach. Dać jeść, dać, nie przeszkadzać. 

Ale z własnego doświadczenia wiem, że najlepiej mieszkać samemu i widywać się w weekend i na tygodniu. Ma się niezależność i zaspokojone potrzeby. 

• Like 1

W dniu 6.04.2026 o 18:36, Druid napisał(a):

Dziecka, na dzień dzisiejszy najważniejszy argument, równie ważna jest też otoczka, jak wygląda relacja, czy chcą oboje tego dziecka.

Zgadzam się, przede wszystkim dziecko. A dowód na to, że dziecko faktycznie jest z prawego łoża też mile widziany. Do tego szacunek do mężczyzny jako figury właśnie ojca i uznanie jego obecności w życiu potomka za niezbędną a nie opcjonalną. Mogłaby też nie być wredna 🙂

Edited by Summer
  • Like 2

W dniu 8.04.2026 o 00:34, DOHC napisał(a):

Ale z własnego doświadczenia wiem, że najlepiej mieszkać samemu i widywać się w weekend i na tygodniu. Ma się niezależność i zaspokojone potrzeby. 

Racja, mieszkanie z kobietą/kobietami pod jednym dachem, bywa torturą.

8 godzin temu, Lalka napisał(a):

@Summer @DOHC Więcej wiary w ludzi.

Osobiście jestem podejrzliwy, a jeśli jakaś kobieta zaczyna się mną interesować w wiadomym sensie, to tym bardziej.

• Like 1

W dniu 9.04.2026 o 21:41, Lalka napisał(a):

@Summer @DOHC Więcej wiary w ludzi.

Moja wiara w ludzi wyparowuje ze mnie wprost proporcjonalnie do ilości syfu, który się przetacza przez świat 😆 

No I faktem pozostaje, że w dzisiejszych czasach facet poradzi sobie bez kobiety. Upierze, ugotuje, hobby znajdzie, na miasto wyjdzie, a jak mu się zachce tego i owego, to na płatną usługę pojdzie. Tylko dziecka sobie sam nie zrobi 😄 a jak już jest ten maluch, to faktycznie z troski o niego fajnie tworzyć z jego mamą trwałą relację 😊 

No chyba, że nie idzie, a bardzo często niestety nie idzie. 

• Like 2

• 2 weeks later...
W dniu 11.04.2026 o 11:10, Summer napisał(a):

Tylko dziecka sobie sam nie zrobi 😄

Nie mów chop, bo jeszcze okaże się, że wynajdą sztuczną macicę. 

W dniu 19.04.2026 o 19:03, Druid napisał(a):

Nie mów chop, bo jeszcze okaże się, że wynajdą sztuczną macicę. 

Sztuczna macica chyba już jest 🤔🤔🤔 a przynajmniej jakies prototypy. Ale sztucznej komórki jajowej jeszcze nie ma 😃 prawda?..

3 godziny temu, Summer napisał(a):

Sztuczna macica chyba już jest 🤔🤔🤔 a przynajmniej jakies prototypy. Ale sztucznej komórki jajowej jeszcze nie ma 😃 prawda?..

Macicy (jesli mowa o ssakach lozyskowych) nie ma i wg mnie nigdy nie bedzie - to zbyt skomplikowne (umowmy sie nawet nastroj matki wplywa na rozwoj dziecka - jak ma to imitowac maszyna, nie mowie juz o samym lozysku).

Za to zygoty z tego co pamietam - na wczesnym etapie dzielenia mozna sobie mnozyc (tzn pobierac jedną z kilku komorek i uzyskiwac kilka zarodkow). 

Widze ze kobiety juz kombinuja jak tu ciazy unikać. Unikajcie najlepeiej jak teraz - dzietnoscia ponozej 1 bo gdzies tam sa naturalne macice ktore nie sprane depopulacyjna propaganda ciązy jako choroby wypra geny wasze juz za kilka pokoleń. 

• 2 weeks later...
W dniu 21.04.2026 o 15:18, Brat Przemysław napisał(a):

Macicy (jesli mowa o ssakach lozyskowych) nie ma i wg mnie nigdy nie bedzie - to zbyt skomplikowne (umowmy sie nawet nastroj matki wplywa na rozwoj dziecka - jak ma to imitowac maszyna, nie mowie juz o samym lozysku).

https://www.rynekzdrowia.pl/Polska-i-swiat/14-tysiecy-dolarow-za-robota-ze-sztuczna-macica-Szok-po-chinskiej-prezentacji,274757,15.html

Coś tam mają, a czy to skuteczne albo etyczne, to już kwestia dyskusyjna. 

Za to zygoty z tego co pamietam - na wczesnym etapie dzielenia mozna sobie mnozyc (tzn pobierac jedną z kilku komorek i uzyskiwac kilka zarodkow). 

Nie rozumiem, masz na myśli klonowanie?

Widze ze kobiety juz kombinuja jak tu ciazy unikać. Unikajcie najlepeiej jak teraz - dzietnoscia ponozej 1 bo gdzies tam sa naturalne macice ktore nie sprane depopulacyjna propaganda ciązy jako choroby wypra geny wasze juz za kilka pokoleń. 

Chybione przytyki, bo aktualnie jestem w ciąży 🙂 trzeciej, tak dokładnie. Propaganda mnie nie sprała, a moje geny mają się świetnie, bo ma je kto nieść dalej. Informację o sztucznej macicy podałam jako ciekawostkę, zluzuj porty 😄

9 godzin temu, Summer napisał(a):

Coś tam mają

Plany. Tak jak musk planuje pobudowac sie na marsie a poki co podobno fejkuja lot wokol ksiezyca. 

Z reszta ten art to zart - humanoidalny robot (ktorego do tej pory w dobrym wydaniu nie ma) tylko po to zeby zainstalowac w nim macice? Serio?

9 godzin temu, Summer napisał(a):

Chybione przytyki, bo aktualnie jestem w ciąży

Co ma jedno do drugiego? Tak jak napisalem - sama musisz inkubowac i inaczej nie bedzie nawet jesli kobiety ciesza sie na mysl ze cos je wyreczy (to nie pralka). Nie masz wyboru jak chcesz sie rozmnazac. 

W dniu 2.05.2026 o 07:49, Brat Przemysław napisał(a):

Plany. Tak jak musk planuje pobudowac sie na marsie a poki co podobno fejkuja lot wokol ksiezyca. 

Z reszta ten art to zart - humanoidalny robot (ktorego do tej pory w dobrym wydaniu nie ma) tylko po to zeby zainstalowac w nim macice? Serio?

Nie rozumiem, co Cie tak dziwi. Skoro ludzkość wynajduje sobie robotyczne zamienniki do uprawiania z nimi seksu to dlaczego nie wynaleźć robotycznego zamiennika, żeby chodził w ciąży. Natomiast rozumiem Twój sceptycyzm, bo na prawidłowy rozwoj płodu ma wpływ mnóstwo zmiennych. Ponad to macica może prawidłowo funkcjonować tylko w środowisku hormonalnym, jakie wytwarza kobiecy organizm. 

Ale świat leci do przodu, może im się uda. Kiedys In vitro bylo abstrakcja, a teraz to codzienność. 

W dniu 2.05.2026 o 07:49, Brat Przemysław napisał(a):

Co ma jedno do drugiego? Tak jak napisalem - sama musisz inkubowac i inaczej nie bedzie nawet jesli kobiety ciesza sie na mysl ze cos je wyreczy (to nie pralka). Nie masz wyboru jak chcesz sie rozmnazac. 

To, że nie mam z tym problemu i nie oczekuje, że coś mnie wyręczy. Nie każda kobieta krzywo patrzy na ciąże i macierzyństwo 

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.