Martinez Posted October 1, 2025 Share Posted October 1, 2025 Siemka! Jest sens czytac ta ksiazke? Bo slyszalem dosc sprzeczne opinie (dodam ze nie mam zadnych "rzeczy do przepracowania" raczej, interesuje sie psychologia). Troche mnie od niej odrzuca miedzy innymi ze nasz spec od 10letniego rozwoju osobistego ja zachwalal, ale z drugiej strony pare sensownych osob wyraza sie o niej dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husquarna Posted October 2, 2025 Share Posted October 2, 2025 W dniu 1.10.2025 o 11:04, Martinez napisał(a): Siemka! Jest sens czytac ta ksiazke? Bo slyszalem dosc sprzeczne opinie (dodam ze nie mam zadnych "rzeczy do przepracowania" raczej, interesuje sie psychologia). Troche mnie od niej odrzuca miedzy innymi ze nasz spec od 10letniego rozwoju osobistego ja zachwalal, ale z drugiej strony pare sensownych osob wyraza sie o niej dobrze. Ten tytuł przewijał się przez wiele lat na tym forum w różnych miejscach, aż pewnego dnia kupiłem tę książkę i bardzo dużo rzeczy w głowie mi "odblokowała", trochę tutaj już osobistych rzeczy, łączenia puzzli, więc nie ma co tutaj pisać. Prosty język - do takiego prostego chłopaka jak ja to trafiło. Szczerze mówiąc to była dla mnie przełomowa książka, która pomogła mi znieść wiele blokad i ułożyć sobie w głowie. PS. O jakim specu mówisz od 10 letniego rozwoju? 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
icman Posted October 2, 2025 Share Posted October 2, 2025 Ja z kolei jestem sceptyczny do tych idei, warto sprawdzić samemu bo raz, że każdy ma swój rozum a dwa, że nawet jak te informacje są bezużyteczne dla ciebie to i tak warto się z nimi zapoznać by złapać szerszy kontekst. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martinez Posted October 2, 2025 Author Share Posted October 2, 2025 (edited) 1 hour ago, Husquarna said: Ten tytuł przewijał się przez wiele lat na tym forum w różnych miejscach, aż pewnego dnia kupiłem tę książkę i bardzo dużo rzeczy w głowie mi "odblokowała", trochę tutaj już osobistych rzeczy, łączenia puzzli, więc nie ma co tutaj pisać. Prosty język - do takiego prostego chłopaka jak ja to trafiło. Szczerze mówiąc to była dla mnie przełomowa książka, która pomogła mi znieść wiele blokad i ułożyć sobie w głowie. PS. O jakim specu mówisz od 10 letniego rozwoju? Thx za opinie! Skoro nie wiesz o kim mowie to tym lepiej dla Ciebie, wiele nie tracisz (a raczej zyskujesz) Edited October 2, 2025 by Martinez Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kogut Posted October 2, 2025 Share Posted October 2, 2025 1 godzinę temu, Husquarna napisał(a): en tytuł przewijał się przez wiele lat na tym forum w różnych miejscach, aż pewnego dnia kupiłem tę książkę i bardzo dużo rzeczy w głowie mi "odblokowała", trochę tutaj już osobistych rzeczy, łączenia puzzli, więc nie ma co tutaj pisać. Prosty język - do takiego prostego chłopaka jak ja to trafiło. Szczerze mówiąc to była dla mnie przełomowa książka, która pomogła mi znieść wiele blokad i ułożyć sobie w głowie Zaintrygowało mnie to a przyznam, że nie czytałem. Możesz napisać coś o konkretach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husquarna Posted October 4, 2025 Share Posted October 4, 2025 W dniu 2.10.2025 o 14:55, Kogut napisał(a): Zaintrygowało mnie to a przyznam, że nie czytałem. Możesz napisać coś o konkretach? Wielu z nas tutaj kręciło się jak gówno w przeręblu, bo jakieś tam życiowe zakręty sprawiły, że było pchnięcie w tematy rozwojowe co sprawiało, że czytało się i "kołczingowe" sprawy czy jakieś psychologiczne, które miały zwiększać jakaś tam przewagę, zbudować lepszego siebie, zaś często było to nie do końca uchwytne. Te techniki uwalniania i mapa poziomów świadomości to już wejście poza umysł, ale wejście w czucie, coś od czego współczesny świat nas pragnie odcinać. Nagromadzone przez lata przez przeróżne wydarzenia pokłady lęku, strachu czy wstydu to jest coś z czym trzeba się skonfrontować i zaakceptowac, następnie odnaleźć się w miejscu przełomu - odwaga i nie mówię już o tych dalszych poziomach, że latasz na różowej chmurce i się.tssujesz.do wszystkiego, bo jesteś "przepełniony miłością" czujesz, że jesteś "jednia". Zwykle ruszenie z miejsca, po programy często od dzieciństwa za sprawą systemu kontroli religijnego, edukacyjnego czy wychowawczego zostały już zainstalowane. I tutaj są zdania podzielone, bo dla jednego będzie to pseudooświeceniowe pierdolenie, a ktoś inny poukładał sobie za pomocą tych technik pewne rzeczy i w jakiś.tsm sposób ruszył z martwego punktu, ale po prostu rozpracował rzeczy które go hamowały. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martinez Posted October 4, 2025 Author Share Posted October 4, 2025 On 10/2/2025 at 12:22 PM, Husquarna said: Ten tytuł przewijał się przez wiele lat na tym forum w różnych miejscach, aż pewnego dnia kupiłem tę książkę i bardzo dużo rzeczy w głowie mi "odblokowała", trochę tutaj już osobistych rzeczy, łączenia puzzli, więc nie ma co tutaj pisać. Prosty język - do takiego prostego chłopaka jak ja to trafiło. Szczerze mówiąc to była dla mnie przełomowa książka, która pomogła mi znieść wiele blokad i ułożyć sobie w głowie. PS. O jakim specu mówisz od 10 letniego rozwoju? A robiles jakies cwiczenia z tym zwiazane? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husquarna Posted October 4, 2025 Share Posted October 4, 2025 (edited) 10 minut temu, Martinez napisał(a): A robiles jakies cwiczenia z tym zwiazane? Tak. Szły intencje. Wejście w oddech i "przepuszczanie" tego co się kotłowało. Ja to robiłem po swojemu, ale @niemlodyjodana plusujemy wrzucał jakiś czas temu fajny kanał na yt, gdzie jeden chłopak ma takie sesje i lajwy są ponagrywane, ale zwykle filmiki też są. Mówię, do każdego trafi inna forma. @Martinez dodałem właśnie jakiś materiał z tego kanału na plusujemy, żeby był jakiś punkt odniesienia. https://plusujemy.pl/news/68e0dcc7b68012567323410a Edited October 4, 2025 by Husquarna 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts