Jump to content

Żona wyprowadziła z dziećmi do mamusi– co robić?

Recommended Posts

On 10/7/2025 at 5:40 PM, Kogut said:

A Ty robisz dokładnie to samo.

Proszę bardzo:

Albo nie czytasz ze zrozumieniem albo udajesz bo tak Ci wygodnie i wolisz dalej żyć nadzieją.

Nikt nie każe Ci zgłaszać nic na policję.

Chodzi tylko o zabezpieczenie własnych interesów a tym są kontakty z Twoimi dziećmi.

Każdy ogarnięty chłop gdyby baba mu taki numer wykręciła i w dalszej perspektywie nie zmieniała swojej postawy (jak to jest u Ciebie) już dawno złożyłby wniosek do sądu o ustalenie miejsca zamieszkania dzieci przy sobie.

Nie kumasz chyba w czym rzecz. 

To nie donosicielstwo a zwyczajne zadbanie o siebie i dzieci.

I chyba nie rozumiesz, że walka o dzieci w Polsce to odpowiednia strategia. Więź nie ma nic do tego.

Wiem, byłem tam, widziałem, przeżyłem.

A Ty zamiast wykorzystać jej nieznajomość prawa i wyprzedzić jej ewentualne ruchy żyjesz iluzją wielkiej miłości do niej.

A żeby było śmieszniej próbujesz nas tu przekonać jak bardzo ona nagle nie pasowała do Ciebie...

Problem w tym, że chyba sam siebie nie potrafisz do tego przekonać a nam próbujesz mydlić oczy.

Nie czytałem całego wątku, ale podpisuje się pod tym co napisał Kogut. Wyjście z pozycji siły, strategicznie pierwszy ruch i wykorzystanie elementu zaskoczenia do osiągnięcia tego co tak naprawdę jest najlepsze dla dzieci  czyli równy dostęp do rodziców (koniecznie na papierze) ma największą szansę zadziałać. Paradoksalnie po początkowym wkurw*** jest duża szansa, że relacja  może się poprawić, a nawet pojawi się szacunek. 

On 1/8/2026 at 8:05 AM, Kogut said:

Wystąp do sądu o zabezpieczenie dzieci przy sobie na czas trwania procesu to wtedy może coś ugrasz.

W przeciwnym razie nic to raczej nie da.

W ogóle sugeruję zasięgnąć porady ogarniętego adwokata.

Polać mu. Potwierdzam - ogarnięty papuga, albo nawet papużka, ale specjalizująca się w rozwodach może odpowiednią strategią coś ugrać.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.