Jump to content

Co drugie małżeństwo w Warszawie kończy sie rozwodem

Recommended Posts

1 godzinę temu, Brat Jan napisał(a):
2 godziny temu, krzy_siek napisał(a):

wiele moich znajomych z dawnych lat jest po rozwodzie, w rodzinie również mam już 2 rozwody.

Są w nowych związkach czy zmieniają szukając ciągle jakiegoś ideału?

Jeden się rozstał jak go żona zdradzała, płaci alimenty, jeździ za granicę pracować fizycznie, nie ma partnerki z tego co słyszałem. Mało z nim kontaktu mam, teraz wcale, tyle co rodzice opowiedzą.

Drugi, facet na poziomie, przystojny, wykształcony, hajs w miarę jest, ale zaniedbał się, nerwica, była żona mu robi cyrki, co chwilę jakaś rozprawa, w takim stanie człowiek nie ma głowy do szukania nowych lasek :( 

12 minut temu, krzy_siek napisał(a):

Drugi, facet na poziomie, przystojny, wykształcony, hajs w miarę jest, ale zaniedbał się, nerwica, była żona mu robi cyrki, co chwilę jakaś rozprawa, w takim stanie człowiek nie ma głowy do szukania nowych lasek

Podobno one tak lubią robić, gdy były jest zaradny aby właśnie nie ułożył sobie w spokoju dobrego, lepszego życia niż z nimi.

A jak już wyjedzie i pochwali się fajnymi wakacjami czy nowym dobrym autem to dostają wścieklicy...

• Like 1

On 10/6/2025 at 4:51 PM, Drago said:

przy oficjalnej statystyce 50/50 to już w rosyjskiej ruletce chyba są większe szanse .   

Przypomniał mi się "07 zgłoś się" i porucznik Borewicz, pytający sierżanta (?) Zubka:

- czym różni się loteria od małżeństwa

- ?

- w loterii są przynajmniej jakieś szanse na wygraną ;)

ps. Borewicz chyba robił trochę za pioniera-RedPil'u w PRLu.

• Like 4

6 godzin temu, Rnext napisał(a):

"Prawdziwy mężczyzna uwielbia słodycze i się do tego przyznaje"-pewnie cytat był inny ale sens podobny.

Edited by Perun82

7 godzin temu, Rnext napisał(a):

Przypomniał mi się "07 zgłoś się" i porucznik Borewicz, pytający sierżanta (?) Zubka:

- czym różni się loteria od małżeństwa

- ?

- w loterii są przynajmniej jakieś szanse na wygraną ;)

Tam też można znaleźć poradę jakiej na żonę nie brać i po czym rozpoznać 

"Na biegu jest na przykład kwestia rozwodów w urzędach stanu cywilnego. Będą dalsze zmiany w prawie rodzinnym. Ja się dopiero rozkręcam" - RMF FM cytuje ministra sprawiedliwości, który ostatnio opowiadał o swoich planach.

Rozwód bez sądu. Oto szczegóły

Nowelizacja obejmuje małżeństwa, w których obiedwie strony posiadają polskie obywatelstwo lub zamieszkują na stałe w Polsce. Dodatkowo, nowe przepisy będą dotyczyć również polskich par zamieszkałych za granicą, umożliwiając im rozwód przed konsulem. Wprowadzone udogodnienia będą dostępne jedynie dla par, które nie posiadają wspólnych niepełnoletnich dzieci, mają roczny staż małżeństwa oraz wyrażają pełną zgodę na rozwód, co ma wyeliminować potrzebę sądowej ingerencji.

https://www.money.pl/gospodarka/szybki-rozwod-bez-sadu-ministerstwo-szykuje-rewolucje-7211099671968704a.html

Godzinę temu, Drago napisał(a):

mają roczny staż małżeństwa oraz wyrażają pełną zgodę na rozwód,

A to ciekawe czy to lapsus słowny i miało być "co najmniej roczny staż małżeństwa".

A może tylko do roku stażu?

9 minut temu, Kogut napisał(a):

A to ciekawe czy to lapsus słowny i miało być "co najmniej roczny staż małżeństwa".

A może tylko do roku stażu?

Słuszna uwaga bo na prawo,pl jest zapis z czerwca "Kiedy rozwód pozasądowy?
To, co najważniejsze – warunkiem koniecznym będzie co najmniej roczny staż małżeństwa, brak wspólnych małoletnich dzieci.

Jeszcze jedno dlaczego z dziećmi nie można u notariusza ?

Słuchaj kochanie przyprawiłaś mi rogi chodź do notariusza podpiszesz rozwód 

Dzieci ze mną a Ty będziesz płaciła alimenty 

Ona - tak zróbmy kochanie 😂

• Like 1

W dniu 6.10.2025 o 17:10, MarkoBe napisał(a):

Powód się dla kobiety zawsze znajdzie, tylko nie zawsze się dla niej opłaca.

Dla cwela doradzającego kobiecie tym bardziej.

Była baba - mąż ewidentnie dokuczał słownie i demoralizował tym dzieci, ale był dobrym ojcem i gospodarzem i było to w innym, bardziej prorodzinnym kraju. Skierowała pytanie wprost do osób rozwiedzionych, jak ma postąpić. Pełno bab i cweli radziło jej po kolei od urzędów, do jakich ma pójść po sposoby, na jakie ma go okraść. Każdy jakby stawiał sobie za cel zniszczenie cudzej rodziny. Jedna próba doradzenia jej dobrze zakończyła się zbiorowym atakiem śmiechawami i wrednymi komentarzami, druga (przez innego mężczyznę) nieco utknęła, ale chyba dała jej do myślenia. Tak oczywiste jest dzisiaj wśród Polaków zakończenie rodziny z dziećmi, że nikt nie zadaje sobie trudu poszukać kogoś, kto by mógł ją naprawić, tylko każdy recytuje sposoby na udupienie małżonka.

• Like 1

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.