Jump to content

Polska ma zostać wyłączona z relokacji migrantów i kar finansowych unijnego paktu migracyjnego?

Recommended Posts

Polska ze względu na ogromną liczbę przyjętych uchodźców z Ukrainy ma nie być objęta programem relokacji migrantów.

Na razie to tylko doniesienia medialne, gdzie komisja Europejska ma podjąć decyzję, prawdopodobnie w następną środę.

Co się stało, że raptem caryca Europy zmieniła zdanie w kierunku Polski, ciekawe czy Trump maczał w tym palce🤔?

Wierzycie w to, czy to kolejna zarzutka, by sprawdzić opinię społeczną, zamydlić oczy Polakom?

• Like 3

Znowu to samo kłamstwo tuska?

To z ostatnich wyborów czy tam "podpisywania paktu migracyjnego", jak on tam walczył o nieprzyjmowanie migrantów przez PL, bo tu tylu uchodźców z UKR... tylko jakoś zapomniał zawsze powiedzieć, że UE ustalenia to dotyczą migrantów przybywających na terytorium UE po 2026. więc UKR się nie wliczali. 

"Nie będzie w Polsce relokacji migrantów; załatwione - przekazał w sobotę premier Donald Tusk. Do środy spodziewane jest oficjalne przedstawienie przez Komisję Europejską obowiązków krajów UE wynikających z paktu migracyjnego."

https://www.portalsamorzadowy.pl/polityka-i-spoleczenstwo/premier-oglasza-nie-bedzie-w-polsce-relokacji-migrantow-decyzja-ke-w-srode,633366.html

Czyli KE jeszcze nic oficjalnie nie ogłosiła.

Przecież wiadomo jak to się skończy... teraz niemcom kaski brakuje to pewnie nie będzie migrantów, a (wzięta z D liczba migrantów do przesłania do PL) * 50k EUR od sztuki. ;) Spoko Polaki... nie maci kasy/ To UE wam pożyczy, na niski % i bez haczyków. 

Twity tuska na X to 🤡.

Więc stawiam na ściemę.

• Like 4

Według mnie jest to niebezpieczna oznaka tego, że jesteśmy szykowani jako mięso armatnie po Ukrainie na wojnę z Rosją. 

Unia Europejska wraz z USA dogadały się, że nie ma co mieszać w kotle skoro można wysłać monokulturowy kraj na rzeź i w ten sposób się go pozbyć zamiast dzielić narody imigrantami jak we Francji, Wielkiej Brytanii czy Niemczech.

• Like 6

Tusk krzyczy, że nie będzie relokacji, zapomniał dodać "od przyszłego roku".

Pakt podpisaliśmy, jedyne co tam mogą zrobić to przesunąć w czasie, a czemu chcą przesunąć?

Bo wybory do parlamentu, nie ważne czy wcześniejsze czy późniejsze. 

Frakcja niemiecka przejebała wybory prezydenckie z frakcją amerykańską, jak chcą utrzymać swoją kolonię to nie stać ich na to, żeby przejebać wybory parlamentarne, więc chwilowo wczuwają się w tzw. głos ludu. 

Jak frakcja niemiecka wygra parlamentarne, to moment wystartuje relokacja i to hurtowa, jak przegra to też wystartuje relokacja, żeby mogli mówić, że za Tuska relokacji nie było bo załatwił, a teraz to wina kaczki i ludzie będą aż tak głupi, że w to uwierzą. 

• Like 5

Godzinę temu, Jonash napisał(a):

Według mnie jest to niebezpieczna oznaka tego, że jesteśmy szykowani jako mięso armatnie po Ukrainie na wojnę z Rosją. 

Unia Europejska wraz z USA dogadały się, że nie ma co mieszać w kotle skoro można wysłać monokulturowy kraj na rzeź i w ten sposób się go pozbyć zamiast dzielić narody imigrantami jak we Francji, Wielkiej Brytanii czy Niemczech.

Sam na to wpadłeś czy masz jakieś potwierdzone źrodła tych informacji? To brzmi tak absurdalnie, że nawet na jakimś forum dla paranoików i zwolenników teorii spiskowych ciezko byłoby na to wpaść.

Wyjechałeś już z kraju?

• Haha 1
  • Confused 2

PIszemy tutaj o relokacji pontoniarzy.

Spod znaku politechnik i akademii medycznych.

Tymczasem w odległości 10-50 km od Warszawy, gdzie mieszkam...

Ilość śniadych obcokrajowców mniej i bardziej pigmentododatnich - szczytowa z ostatnich lat.

Mnóstwo domów jednorodzinnych przerobionych na pseudo hotele i hostele.

Przed którymi parkuje masa szrotowatych samochodów, gdzie Polak pewnie by nie przeszedł badań technicznych.

Widzisz stare auto z 'odległymi miejscowo' tablicami rejestracyjnymi?

95% szansy, że za kółkiem i na siedzeniach pasażerów siedzą obcokrajowcy.

Stawiam zakład o stówkę, że >80% tych szrotów nie ma aktualnych badań technicznych.

Lokalna osiedlowa Biedronka po godzinie 20.00?

Multi-kulti na pełnej.

Wschód, blika Azja, brodaty Kaukaz, Bangladesz i cholera wie kto.

Bo nawet nie jestem w stanie określić języka.

Panowie.

Nie trzeba paktu migracyjnego.

Oni już TU SĄ.

Co najwyżej w ramach paktu nie dostaniemy, jak to popularnie piszą w necie.

"Subsaharyskich tarantul'.

Bo resztę dziadostwa i społecznych wyrzutków już u siebie gościmy.

Dzięki agencjom pracy, januszexom i zagranicznemu kapitałowi.

Oraz głupiemu hołdowaniu bożkowi PKB czyli PeKaBizmowi.

Edited by Margrabia.von.Ansbach
  • Like 8
  • Thanks 1

@Margrabia.von.Ansbach ale w zamian za to bomby nie spadajo na warszawę i można wziąć kredyt na klatkę w króliczoku na 30 lat i po robocie w korpo iść na kałamarnice i poczuć się - do wyboru - europejsko (PO i przystawki) lub patriotycznie (PiS + Konfa) XD

Tymczasem w poważnych państwach:

68ea66c68b74dd3733042b46_1000046177.jpg

Ale kto by się przejmował skoro:

b43e5223-c609-43b1-9548-6e111fc78911.png

A poza tym mamy "prawicę", która nas uratuje z Bobem, Włoszczyną i Hummusem na ustach:

68eaaded8b74dd3733042b7d_1000046204.jpg

PS 

Edited by niemlodyjoda
  • Like 5

13 godzin temu, Iceman84PL napisał(a):

ciekawe czy Trump maczał w tym palce

Z pewnością. Donald Trump to zbawca narodu polskiego.

1 godzinę temu, Jonash napisał(a):

że nie ma co mieszać w kotle skoro można wysłać monokulturowy kraj na rzeź

To o Polsce? Przecież już masz pełno kolorowych na ulicach. 

• Like 3

12 minut temu, Margrabia.von.Ansbach napisał(a):

PIszemy tutaj o relokacji pontoniarzy.

Spod znaku politechnik i akademii medycznych.

Tymczasem w odległości 10-50 km od Warszawy, gdzie mieszkam...

Ilość śniadych obcokrajowców mniej i bardziej pigmentododatnich - szczytowa z ostatnich lat.

Mnóstwo domów jednorodzinnych przerobionych na pseudo hotele i hostele.

Przed którymi parkuje masa szrotowatych samochodów, gdzie Polak pewnie by nie przeszedł badań technicznych.

Widzisz stare auto z 'odległymi miejscowo' tablicami rejestracyjnymi?

95% szansy, że za kółkiem i na siedzeniach pasażerów siedzą obcokrajowcy.

Stawiam zakład o stówkę, że >80% tych szrotów nie ma aktualnych badań technicznych.

Lokalna osiedlowa Biedronka po godzinie 20.00?

Multi-kulti na pełnej.

Wschód, blika Azja, brodaty Kaukaz, Bangladesz i cholera wie kto.

Bo nawet nie jestem w stanie określić języka.

Panowie.

Nie trzeba paktu migracyjnego.

Oni już TU SĄ.

Co najwyżej w ramach paktu nie dostaniemy, jak to popularnie piszą w necie.

"Subsaharyskich tarantul'.

Bo resztę dziadostwa i społecznych wyrzutków już u siebie gościmy.

Dzięki agencjom pracy, januszexom i zagranicznemu kapitałowi.

Oraz głupiemu hołdowaniu bożkowi PKB czyli PeKaBizmowi.

Jako absolwent politechniki z tytułem m.in. inżynierskim nieco czuję się zażenowany i pokrzywdzony jak nazywa się przybyszów na pontonach inżynierami zważywszy, że ich jedyna innowacyjna konstrukcja to zrobienie z deski wiosła. 

Jakiś czas temu byłem na jednym projekcie w Polsce centralnej. Wziąłem ubera na miejsce kwaterunku, piękny nowo wybudowany, pod wynajem, dom w sąsiedztwie którego był starszy dom również pod wynajem, właściciel ten sam. Uberem wiózł mnie jakiś pajet, jadąc po mieście chodnikami chodziły właśnie postacie przaśnie nazywane inżynierami. Wysiadam z ubera, na jakiejś wiosce pod średnim miastem w centralnej Polsce, patrzę, a tam na balkonie murzyn siedzi (w tym starszym domu), myślę sobie to musi być nie ten adres, czułem się jakbym był gdzieś w Niemczech lub Francji w większym mieście, okazało się jednak, że faktycznie to Polska wieś i adres jest dobry. Nowy dom stał za tym starym, ale nie był widoczny z ulicy, kamień spadł mi z serca, że to nie ten z murzynami. 

Okazało się jednak, że właściciel wynajmuje całą chatę, łącznie ok. 11 osób jakiejś agencji która sprowadzała "inżynierów" do pracy. Co jakiś czas się ekipa tam wymieniała, a co raz dochodziły mnie słuchy, że wiecznie z nimi problemy, bo cały czas się o kasę dopominają, a zapaleni do pracy nie są, chodzą jak chcą, a zapłaty wymagają całej. Tak wygląda rzeczywistość. Na papierze ładnie pięknie w rzeczywistości gorzej. Nawet ukrainiec tam mieszkający z nimi spierdolił stamtąd po jakimś czasie. i to było już z 3-4 lata temu. 

Przyjeżdżają, ale to my musimy na nich robić, a nie oni na nas. Taka niestety jest prawda. 

To co tam zobaczyłem przeraża mnie do dziś. Mam nadzieje, że dzień w którym Polak obudzi się w tym samym łóżku co przez ostatnie 30 lat, ale już nie w swoim kraju nigdy nie nadejdzie, ale nadzieja matką głupich jak to mówią. 

• Like 6

6 minut temu, Jorgen Svensson napisał(a):

To co tam zobaczyłem przeraża mnie do dziś. 

Zapraszam do Wrocławia.

Tu się właśnie to stało:

6 minut temu, Jorgen Svensson napisał(a):

Polak obudzi(ł) się w tym samym łóżku co przez ostatnie 30 lat, ale już nie w swoim kraju

Zresztą w Warszawce już i tak się ładnie bawią:

https://www.facebook.com/reel/4188576801390051

Polecam Wam ten kanał na Telegramie ogólnie ostatnio mieli bekę z polskich strażników granicznych pobitych i ciabniętych nożem w Gruzji.

Edited by niemlodyjoda
  • Like 2

Kit dla naiwnych. Relokacje to tylko jeden z elementów etnicznego rozrzedzania. A ilu obcych sprowadzanych jest do kraju legalnie, jako tania siła robocza? A zachodniacy wykupujący mieszkania w dużych miastach? Nawet języka się nie uczą, bo po co? Tubylcy i tak obsłużą po angielsku.

Zafiksowanie na tzw. migrantach nie pozwala dostrzec zagrożenia idącego z innych kierunków. Na czarnego z kijem, a do zachodniaka wesołe how do you do!

• Like 4
  • Thanks 1

2 minuty temu, Jorgen Svensson napisał(a):

Jeszcze nie byłem, chętnie w sumie odwiedzę, ale czasu też na wszystkie moje destynacje na mapie do odwiedzenia brakuje. 

Polecam, szczególnie rynek wieczorami:

Bili go po głowie, nóż wbijali w ciało. Tak uszkodzili organy wewnętrzne i żyły 21-letniego chłopaka spod Złotoryi. Teraz Iusif K. i Elmar M. usłyszeli wyrok w sprawie brutalnego pobicia przy Pasażu Niepolda we Wrocławiu. Najbliższe lata spędzą za kratami.

https://gazetawroclawska.pl/dwaj-gruzini-smiertelnie-pobili-21-letniego-kacpra-przy-pasazu-niepolda-we-wroclawiu-jest-wyrok-sadu-10-oraz-3-lata-za-kratami/ar/c1p2-27650375#google_vignette

Edited by niemlodyjoda
  • Like 1
  • Thanks 1

5 minut temu, Jorgen Svensson napisał(a):

Jako absolwent politechniki z tytułem m.in. inżynierskim nieco czuję się zażenowany i pokrzywdzony jak nazywa się przybyszów na pontonach inżynierami zważywszy, że ich jedyna innowacyjna konstrukcja to zrobienie z deski wiosła. 

Kolega się nie obraża, tak to się jakoś przyjęło sarkastycznie.

"Inżynierzy i doktorzy".

A w rzeczywistości- wyrzutki społeczne marginesu.

Tak jak u nas, po 2005r u mnie w mieście zniknęła prawie cała, za przeproszeniem, hołota i drobni przestępcy.

Wyjechali do DE, NE, GB i reszty państw starej Unii, za 'łatwiejszym' chlebem.

Podobni obecnie obcokrajowcy spoza Unii, nie wszyscy oczywiście ale w dużej mierze, wpadają na zarobek do nas.

• Like 5
  • Thanks 1

1 minutę temu, dziadul napisał(a):

Kit dla naiwnych. Relokacje to tylko jeden z elementów etnicznego rozrzedzania. A ilu obcych sprowadzanych jest do kraju legalnie, jako tania siła robocza? A zachodniacy wykupujący mieszkania w dużych miastach? Nawet języka się nie uczą, bo po co? Tubylcy i tak obsłużą po angielsku.

Zafiksowanie na tzw. migrantach nie pozwala dostrzec zagrożenia idącego z innych kierunków. Na czarnego z kijem, a do zachodniaka wesołe how do you do!

Na "yutubach" widzę właśnie trend u niektórych twórców podniecania się, że razem z Polakami z UK spierdalają anglicy. Ma to świadczyć o tym jak Polska jest piękna i miodem płynąca, nawet anglicy i niemcy ciągną do nas. 

Ci sami zapominają tylko o jednym, ciągną do nas ludzie którzy na własnym podwórku dali sobie srać i pluć do miski i jeszcze za to płacić. Nie sądzę, że to jest pożądana masa napływowa. Pomijając moje osobiste uprzedzenie do anglików. 

4 minuty temu, niemlodyjoda napisał(a):

Polecam, szczególnie rynek wieczorami:

Bili go po głowie, nóż wbijali w ciało. Tak uszkodzili organy wewnętrzne i żyły 21-letniego chłopaka spod Złotoryi. Teraz Iusif K. i Elmar M. usłyszeli wyrok w sprawie brutalnego pobicia przy Pasażu Niepolda we Wrocławiu. Najbliższe lata spędzą za kratami.

https://gazetawroclawska.pl/dwaj-gruzini-smiertelnie-pobili-21-letniego-kacpra-przy-pasazu-niepolda-we-wroclawiu-jest-wyrok-sadu-10-oraz-3-lata-za-kratami/ar/c1p2-27650375#google_vignette

Potrafisz skutecznie zachęcić do odwiedzenia tego pięknego miasta. :D 

• Like 4
  • Thanks 1

4 minuty temu, Jorgen Svensson napisał(a):

Potrafisz skutecznie zachęcić do odwiedzenia tego pięknego miasta. :D 

To było piękne miasto i gdyby nadal było takie jak kiedyś to mieszkałbym tu do końca życia ale dzięki moim "mądrym" rodakom czas na emigrację.

9 minut temu, dziadul napisał(a):

Trafiłeś w punkt ale że Poliniak uwielbia robić gałę zachodowi i tak tego nie zrozumie.

Edited by niemlodyjoda
  • Like 2

Teraz, niemlodyjoda napisał(a):

To było piękne miasto i gdyby nadal było polskie to mieszkałbym tu do końca życia ale dzięki moim "mądrym" rodakom czas na emigrację.

Emigracja ma swoje plusy, jak i spore minusy, jak wszystko w sumie, ale też nie jest dla wszystkich. 

• Like 1

3 minuty temu, Jorgen Svensson napisał(a):

Emigracja ma swoje plusy, jak i spore minusy, jak wszystko w sumie, ale też nie jest dla wszystkich. 

Więc można zostać w Polinie i modlić się o brak biletu do wojska i to, że "jakoś to będzie" a można brać los we własne ręce i śmiało próbować budować przyszłość gdzie indziej.

Każdy ma (jak na razie) wybór a życie powie "sprawdzam" obu tym ścieżkom.

Pewnie znasz a kto nie zna polecam:

Edited by niemlodyjoda
  • Like 2

tvp.info 🇵🇱 w serwisie X: „Rok 2017: Przewodniczący RE, Donald Tusk: Jeśli polski rząd będzie zdecydowany nie uczestniczyć w solidarnym poddziale obowiązków w sprawie uchodźców, to będzie się to wiązało nieuchronnie z konsekwencjami. #wieszwięcej Zobacz więcej: https://t.co/o8ST9WEt2j https://t.co/V9T6XXthG9” / X https://share.google/RxilKzhfbiiuAmexO

• Like 1

Wieści niosą, że to ma być tylko roczne odroczenie więc nie ma się za bardzo z czego cieszyć...

A napływ taniej siły roboczej dalej będzie postępował.

• Like 3

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.