Jump to content

Oderwanie się od rzeczywistości dzisiejszych redpillowców po 40'ce (i starsi) - czyli różnica pokoleniowa w praktyce

Recommended Posts

40 minut temu, Epiktet napisał(a):

?

przecież idąc waszym tokiem rozumowania, polki tylko czyhają na wasze zasoby, więc jeśli chcielibyście zachować to w tajemnicy to właśnie nie powinno być tego widać. 

Uprzedzając pytanie - tak, limity NFZ na ten rok w Choroszczy zostały wyczerpane, pani w rejestracji kazała dzwonić 30 lutego.

Jak dla mnie to możesz na pierwsze spotkanie przychodzić z PITami 36 czy 37 albo "przypadkowo" zostawiać odblokowany telefon będąc zalogowanym na apce bankowej.😉

9 minut temu, Kiroviets napisał(a):

Uprzedzając pytanie - tak, limity NFZ na ten rok w Choroszczy zostały wyczerpane, pani w rejestracji kazała dzwonić 30 lutego.

Jak dla mnie to możesz na pierwsze spotkanie przychodzić z PITami 36 czy 37 albo "przypadkowo" zostawiać odblokowany telefon będąc zalogowanym na apce bankowej.😉

jak dla mnie też, tylko wasze argumenty są dalej nielogiczne, ale chyba nie lubicie za bardzo wchodzić w polemikę z kimś kto ma odmienne zdanie, więc są rzucane teksty o choroszczy, które były śmieszne w 2016 roku

• Like 1
  • Haha 1

14 minut temu, Epiktet napisał(a):

jak dla mnie też, tylko wasze argumenty są dalej nielogiczne, ale chyba nie lubicie za bardzo wchodzić w polemikę z kimś kto ma odmienne zdanie, więc są rzucane teksty o choroszczy, które były śmieszne w 2016 roku

Jeśli relacja rozwinie się dalej do związku lub ślubu czy dłuższego FwB lepiej nie odkrywać się ze wszystkich kart - przezorny ubezpieczony. W tych śliskich czasach jak źle trafisz albo na jakąś dobrą zawodniczkę możesz popłynąć ze wszystkiego. Tak jak po zapoznaniu się z forum postawiłbyś dom na działce swojej kobiety albo jej rodziców? Good luck.   

• Like 1

19 minut temu, Epiktet napisał(a):

, tylko wasze argumenty są dalej nielogiczne

Ale co  konkretnie?

Nie odpowiedziałeś dotąd na pytanie co niby zyskasz pucując się pannie zarobkami.

Godzinę temu, Epiktet napisał(a):

zresztą teraz są takie czasy, że nie ciężko wyglądać na kogoś kto zarabia 20k+ miesięcznie równocześnie ledwo dopinać budżet lub mieć spore długi

Fakt. Tylko że jedno nie wyklucza drugiego i ja nigdzie nie namawiałem do obnoszenia się swoim statusem materialnym.

22 minuty temu, Epiktet napisał(a):

, ale chyba nie lubicie za bardzo wchodzić w polemikę z kimś kto ma odmienne zdanie

Jeśli o mnie chodzi- nie lubię toczyć sporów z kimś kto ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem.

Edited by Kiroviets

Godzinę temu, Epiktet napisał(a):

Tak tylko technicznie, trudno jest wejść w polemikę z kimś o tym samym zdaniu. 

• Haha 1

8 godzin temu, Epiktet napisał(a):

Czekaj to w innym temacie piszesz ze wschodnie lubią monetę, a tutaj sugerujesz jakaś szlachetność polskich kobiet? nawet jeśli chłop jest zaradny i zrobił wazektomie, leci w jej bajeczki o ślubie i rodzinie bo rucha i obserwuje. JEST nieszczery w intencjach jak kobieta. Kobieta świadoma dochodów i oszczędności zgrozo najlepiej by myślała ze wszystko puszczasz w kasynie, będzie wbijać w poczucie winy i wyszukiwać sposoby by zaplecze zostało wydane na chwilowe dopaminy.

• Like 1

12 hours ago, Epiktet said:

1. cóż za logiczny argument 🤪 czyli jak się powie widełki to źle, a jak pokaże samochód i zegarek to dobrze?

2. przecież idąc waszym tokiem rozumowania, polki tylko czyhają na wasze zasoby, więc jeśli chcielibyście zachować to w tajemnicy to właśnie nie powinno być tego widać. 

1. Zasadniczo nie ukryjesz tego co masz. Jeśli masz pieniądze to nie będziesz jeździł Fiatem 125p tylko kupisz sobie coś przyzwoitego. Podobnie mieszkanie to nie kawalerka, może dom i wszystko wiadomo. 

2. Nie Polki tylko wszystkie samice na kuli ziemskiej. Nawet zwierzęce samice potrafią dawać dupy wtedy gdy dostaną jakiś prezent. 

Nie wiem czy jesteś żonaty, ale jeśli nie to wszystko przed tobą. Zapewniam cię, że poglądy zmieniają się jak pogoda na wiosnę gdy się przeżyje parę wydarzeń. Już niejeden myślał, że jego to ominie a później stał się gorącym zwolennikiem Red Pill-a. 

Mądrzeje się gdy się dostanie w dupę. 

Rzecz w tym, żeby wcześniej nie dać się oskubać do ostatniego grosza, bo całkiem oskubania uniknąć się nie da.

• Like 3
  • Thanks 1

W dniu 28.11.2025 o 21:42, krzy_siek napisał(a):

Nie za bardzo rozumiem, co autor miał na myśli. Ale zapytam przy okazji bo sam rozważam zakup auta (mam 32 l.). Czy sądzicie że brak samochodu jakoś Wam umniejsza w randkowaniu? Zmniejsza szanse? Pomijam kwestie prób wyrwania blachary na bardzo drogi samochód. Mam na myśli posiadanie (bądź brak) samochodu do codziennego funkcjonowania. 

Ja ma prawo jazdy ale szczerze mówiąc to nie potrzebuję samochodu, bo do pracy mam bardzo blisko, sprawnie przemieszczam się rowerem (cały rok), i mam bardzo dobrą komunikację miejską. Ewentualnie taxi, uber. Poza tym jechać gdzieś na imprezę gdzie jest opcja napić się alko, no to lepiej nie samochodem przecież. 

Dla mnie kupno samochodu to bardziej byłoby dla psychiki, poczucia zrobienia kolejnej rzeczy, odhaczenia posiadania samochodu i sprawnego się nim poruszania.

Wątek samochodu pojawiał się tu nie raz. Jeśli nie starcza Ci kasy od 1 do 1 to fakt myśl o samochodzie nie będzie najlepszym pomysłem. Ewentualnie jeśli do pełni szczęścia w życiu wystarczy Ci świat w promieniu zasięgu Bolta. W każdym innym wypadku samochód w dzisiejszych czasach to norma u faceta (kobiety z resztą też). Nikt nie każe jeździć nim 10 000 km miesięcznie czy brać kredyt na auto za bańkę (wtedy rzeczywiście posiadanie auta to skarbonka). Możesz mieć furę i jednocześnie jeździć sobie rowerem gdzie dusza zapragnie (chyba, że roczne OC i przegląd to za duży koszt). Jak masz potrzebę/chęć/cokolwiek wsiadasz do auta i jedziesz. Ja swoje pierwsze auto kupiłem właśnie coś koło 30-32. Osobiście podsmiechujek bezpośrednich nie było ale często kumple mi mówili coś s stylu (wiesz ta moja "myszka" to się dziwi, że masz tyle lat pracujesz i nie chcesz mieć nawet najgorszego auta coby być niezależnym od PKS. Wtedy tego nie rozumiałem bo niby jak. Dopiero jak kupiłem auto zobaczyłem różnicę. Mam chęć w środku nocy jechać "w Bieszczady" ubieram się i za 15 minut jestem gotowy.

• Like 2

Nie bez powodu się mówi, że jeśli raz miałeś samochód to już zawsze będziesz go miał. 

Gdy jadę w deszczu czy w zimie i patrzę na ludzi siedzących na przystankach to płakać mi się chce gdy pomyślę, że ja też mógłbym tam czekać. 

Zupełnie na marginesie.

Skojarzył mi się żart. 

Kiedyś, w jakimś kabarecie, słyszałem tekst: "Miłość jest jak miejski autobus.

Kiedy czekasz nie przychodzi, ale kiedy się nie spodziewasz przyjedzie i odjedzie zanim wsiądziesz". 

• Like 6

13 godzin temu, JedeNzNich napisał(a):

Czekaj to w innym temacie piszesz ze wschodnie lubią monetę, a tutaj sugerujesz jakaś szlachetność polskich kobiet? nawet jeśli chłop jest zaradny i zrobił wazektomie, leci w jej bajeczki o ślubie i rodzinie bo rucha i obserwuje. JEST nieszczery w intencjach jak kobieta. Kobieta świadoma dochodów i oszczędności zgrozo najlepiej by myślała ze wszystko puszczasz w kasynie, będzie wbijać w poczucie winy i wyszukiwać sposoby by zaplecze zostało wydane na chwilowe dopaminy.

bo wschodnie lubią monetę i polskie też. 

po prostu uważam że wysprzeglenie się z zarobków rzędu 8k groźne nie jest, bo to nie są duże zarobki. Jedyny logiczny argument który tutaj padł to że nawyki powinno się budować od początku swojej kariery zarobkowej. Pewnie gdybym zarabiał 30k, taki chętny nie byłbym do dzielenia się tym

dziękuję za zdrową dyskusję, polemika jest potrzebna nawet jak nie dojdzie się do konsensusu 

Problem z tym całym „pucowaniem się zarobkami” jest jeden: kobieta nie potrzebuje PIT-u, ona i tak wyczuje, ile jesteś wart. Nie w Excelu, tylko w zachowaniach, stylu życia, sposobie mówienia, pewności siebie, decyzjach. One mają szósty zmysł finansowy nie dlatego, że polują, tylko dlatego, że biologicznie zawsze były selekcjonujące.

Dlatego mówienie, że można wyglądać na gościa 20k+, a w rzeczywistości ledwo spinać budżet, to półprawda. To działa krótkoterminowo, na pierwszą randkę, pierwszą wódkę, pierwsze wrażenie. Ale długoterminowo to zawsze wychodzi, a jak wyjdzie w złym momencie, to facet kończy jak bankomat, który nie ma już czym wypłacać.

I właśnie dlatego większość tutaj mówi nie o „ukrywaniu”, tylko o nieafiszowaniu się. Bo jak wejdziesz w relację zbyt szeroko otwartym portfelem, to później trudno go zamknąć, a jeszcze trudniej odzyskać szacunek.

To nie jest logika „każda kobieta poluje na kasę”, tylko zwykła zasada: nie pokazuj kart, zanim nie wiesz, z kim grasz.

Kto tego nie zrozumie — zrozumie później. Zwykle po pierwszym rozwodzie albo po pierwszym kredycie, którego nie powinno się brać.

• Like 4

W sumie słusznie, że stare sposoby nie działają - ale przedstawiona sytuacja też już jest przestarzała. Wiem z doświadczenia, że prędzej przystojny facet dostanie spontaniczną pomoc od innych przystojnych mężczyzn niż przypadkowa kobieta, chyba że jakaś bardzo elegancka. Natomiast kobietom pomagają inne kobiety. Więc ten kolega od IT czy darmowy murarz to już może być przeszłość, a ponieważ przepisy i aktualne normy moralne są jakie są - także zapłata w seksie z dołu.

Jedna z podstawowych zasad, którą ja wyznaję  to to, że nie daje się towaru póki się nie dostanie zapłaty lub też nie płaci się z góry. To nie ta epoka kiedy wpłacałeś pieniądze na samochód, miałeś na liście oczekujących numer 78479 i szacowany termin odbioru za 8 lat. 

Gdy kobieta dostanie to co chciała nie masz już nic do zaoferowania co oznacza że jesteś zbędny. Z facetem możesz się umówić i w większości przypadków on dotrzyma słowa.

Ta zasada kobiet nie dotyczy. 

Sprawdzone wielokrotnie. 

• Like 5
  • Thanks 1

W dniu 30.11.2025 o 09:56, Kiroviets napisał(a):

I zagłuszyć w sobie tą świadomość, że na rynku  jest tym " panem Areczkiem" z serii memów o Janu$heXach, zracjonalizować sobie jakoś tą zniewagę i upokorzenie.

Dziś przypadkiem trafiłem na przeróbkę z takim gościem, w sumie go nie kojarzę, niemniej widać że ma wyjebane na to jak niektóre baby na niego reagują i po prostu leci dalej.

W dniu 3.12.2025 o 15:56, JoeBlue napisał(a):

Jedna z podstawowych zasad, którą ja wyznaję  to to, że nie daje się towaru póki się nie dostanie zapłaty lub też nie płaci się z góry.

Nawet u naszych krajowych div nie płacisz przed?

3 minutes ago, Brat Jan said:

Nawet u naszych krajowych div nie płacisz przed?

Różnie bywa. Są pewne zasady gry i albo grasz albo rezygnujesz a branie przez panienki kasy z góry jest jedną z nich.

Nie dziwi mnie to, bo wielu facetów po fakcie nie płaci lub roluje dziewczyny. Jednak jest tak, że ja chodzę na tanie dziwki i zakładam, że zawsze mogę stracić i być wyrolowanym.

Po prostu kwota jest mała. 

Zanim wyjdę z domu całuję banknot na pożegnanie i zapominam że go miałem. 

Potem mam seks za niego lub nie, zwykle raczej mam. Jeśli jednak panienka za drugim razem również chce kasę z góry to to już jest minus. Jeszcze kwestia czy jest tego warta, ale coś musiała mieć skoro wróciłem. 

• Like 1

W dniu 3.12.2025 o 15:56, JoeBlue napisał(a):

Gdy kobieta dostanie to co chciała nie masz już nic do zaoferowania co oznacza że jesteś zbędny. Z facetem możesz się umówić i w większości przypadków on dotrzyma słowa.

Również zaobserwowałem to wielokrotnie.

To fundamentalna różnica w podejściu kobiet i mężczyzn.

Kobieta chce skorzystać tu i teraz.

Kooperacja w długim terminie liczy się mniej.

Mężczyźni patrzą na zawiązywanie dłuższych kooperacji.

Stąd są tak wrażliwi na słowność, honorowość i dotrzymywanie umów.

• Like 2

A wniosek jest jasny. Był na YT ale nie chce mi się szukać linku. 

1. Musisz coś babie dawać, bo pójdzie szukać gdzie indziej. 

2. Jeśli dasz wszystko co masz pójdzie gdzie indziej, bo od ciebie już nic nie dostanie. 

Wniosek:

Dawaj powoli, po trochu, żebyś jeszcze długo miał coś czego ona chce.

Było to porównane do korporacji.

Ma ona tak rozbudowane drzewo dowodzenia po to, żeby ci co chcą awansować nawet po awansie wciąż jeszcze mieli przed sobą kolejne szczeble do osiągnięcia. W ten sposób będą pracować a nie uciekną. 

Edited by JoeBlue
  • Thanks 1

2 godziny temu, JoeBlue napisał(a):

A wniosek jest jasny. Był na YT ale nie chce mi się szukać linku. 

1. Musisz coś babie dawać, bo pójdzie szukać gdzie indziej. 

2. Jeśli dasz wszystko co masz pójdzie gdzie indziej, bo od ciebie już nic nie dostanie. 

Wniosek:

Dawaj powoli, po trochu, żebyś jeszcze długo miał coś czego ona chce.

Było to porównane do korporacji.

Ma ona tak rozbudowane drzewo dowodzenia po to, żeby ci co chcą awansować nawet po awansie wciąż jeszcze mieli przed sobą kolejne szczeble do osiągnięcia. W ten sposób będą pracować a nie uciekną. 

• Like 1
  • Thanks 1

W dniu 30.11.2025 o 12:38, Kiroviets napisał(a):

A co, w przypadku gdy ( pod wpływem koleżanek) ona poczuje się oszukana lub poprosi o pożyczkę, no bo przecież masz.

Spytam nieco przewrotnie - co " zyskujesz" podając faktyczną kwotę?

Nadmienię tylko, że w realu nie lubię poruszać tego tematu, niezależnie od płci rozmówcy.

Ja pierdole ale Ty rozwalasz wszystko tak na atomy w zyciu ?? Overthinking ? moze inny synonim
Widzi ja pierwszy i ostatni moze raz, poczuje sie oszukana, to jej odpowie kup sobie banana XD, a argumentu z pozyczką nawet nie skomentuje:) 

• Haha 1

7a13dbc530bccdfbcc9119b13c686c667517d499

2 godziny temu, SilentAssassin napisał(a):

? moze inny synonim

Jestem ciekaw profesjonalnej interpretacji.

, poczuje sie oszukana, to jej odpowie kup sobie banana XD

Taaaa, " wesoło to będziesz miał jak cię chłopaki pod celą dojadą".

nie skomentuje:) 

Ja natomiast nie mogłem się powstrzymać.

Ja pierdole ale Ty rozwalasz wszystko tak na atomy w zyciu ?? Overthinking

Nie no, liczę że jakoś się poskleja.😏 

W dniu 3.11.2025 o 14:19, calltoaction napisał(a):

Teoria Pana @Zły_Człowiekkończy się w momencie gdy wychodzisz z domu i widzisz normalna babkę z facetem, albo normalną rodzinę z dziećmi. System fail, bluescreen i wtedy wchodzi antywirus, który podpowiada, zę to pewnie chad, ma kasę, dzieci nie jego, ona jebnieta i tak w kółko. Gościu kompletnie nieakceptuje, że życie może być normalne i mozna miec normalną rodzinę. 

Miałem się nie odnosić więcej do tego typu tematów, bo stwierdziłem że to po prostu marnowanie czasu i energii. Do niektórych zwyczajnie nie dotrzesz, mają swoje teorie niepoparte praktyką i to jest dyskusja jak z księciem Analcondą. Jasne, że są pewne niezmienne elementy i zawsze przystojny gość lepiej wypada w przedbiegach niż przeciętny kolega z boku, to są elementy które funkcjonują na przestrzeni setek lat.

Tak więc czytam sobie wątek od początku i nie dowierzam (chociaż spodziewałem się pewnych sformułowań). Według niektórych, fakt że jestem dobrych kilka lat ze świetną kobietą (jeszcze fajna dupka z niej!), która urodziła mi pięknego i zdrowego synka nie ma prawa bytu. No chyba, że jestem Czadem albo beta bankomatem.

Tylko, że do kwadratowej szczęki mi daleko, dodając jeszcze spore zakola i tworzący się placek ziemniaczany na szczycie głowy z 175 cm to czadowym gościem raczej nie jestem. Sponsor też ze mnie kiepski, bo wydatki zwyczajnie dzielimi o czym miałem z nią dyskusje na samym początku znajomości (chyba nawet o tym wątek robiłem lata temu), więc chyba kiepsko rokowałem.

Widzicie, problem leży gdzie indziej a dotarło to do mnie, kiedy ,,żartobliwie" jeden z kolegów napisał na czacie po moim temacie, gdzie pochwaliłem się że zostałem ojcem: ,,najważniejsze, że wychowa jak swoje" po czym, kiedy zareagowałem to kolejny wtrącał złośliwie swoje 5 groszy. Jest grupa osób, która żyje w zamkniętej bańce- coś jak wyznawcy PO oglądający nałogowo TVN. Jak ktoś próbuje wytłumaczyć, że świat niekoniecznie wygląda tak jak to opowiadają w telewizji to reagują wyparciem i złośliwością. Znacie te przypadki, macie je w rodzinach i wśród sąsiadów. Na każdy argument odpowiadają ,,Ale PiS...". Jest wróg, ulga i można na niego zgonić całą winę.

Jest cała masa świetnych postów, gdzie niejeden opisał jak wyszedł z bagna, wziął się w garść, podniósł głowę i polepszył sobie standard życia. Przecież to nie są historie z telewizji, tylko chłopaków co zostawili tutaj tomy poradników- korzystać. Nie tylko dla kobiet ale dla własnego rozwoju, zdrowia psychicznego i jakości życia- paradoksalnie, kiedy właśnie w tych kategoriach słupki skaczą do góry to częściej kobiety skaczą po Tobie. Pewnie rzeczy przychodzą naturalnie, kiedy emanujesz dobrą energią, pozytywnym nastawieniem i masz nieudawaną pewność siebie. Przeraża mnie to gdzie mógłbym być dzisiaj, jakbym wsłuchał się w blackpillowe porady. Szkoda mi niektórych, mam nadzieję, że wyjdziecie z tego błędnego koła. Wszystko może być trucizną jak przyjmujesz to w nadmiernych dawkach, pamiętajcie o tym.

A teraz idę grzecznie spać, bo jak prawdziwy beta zakolak karzeł idę jutro od rana z uśmiechem pchać wózek 🙂.

• Like 13
  • Thanks 1
  • Haha 2

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.