Jump to content

Tomasz Laszok - Polacy muszą zmyć hańbę z 1921 roku i płacić Ukrainie reparacje - Ukrainie się należy od Polski a nie żadna łaska

Recommended Posts

@bassfreak ma lepsze odcinki, apelował by Polska NATYCHMIAST wysyłała 18 latków na wojnę z Rosją, kiedy niby Rosja dronami w chałupę walnęła, a okazało się że od samolotu rakieta walnęła.

Gość ma jeszcze zabawną cechę - powtarzał że on już to mówił, wielokrotnie :) Filmik skasował albo gdzieś jest, nie będę szukał bo pierdolnę na zawał. Ale screen mam, zobacz opis :)

Screenshot-20250912-132833-Tik-Tok.jpg

• Thanks 1

To ten gość co zaraz po ataku dronów, nawoływał by wysyłać młodych Polaków na wojnę.

Teraz kolejna odklejka w jego wykonaniu😏 Ciekawe czy przypadkiem nie ma innego obywatelstwa,

skoro partycypuje z banderlandem?

Oczywiście on sam płacić nie zamierza, natomiast Polacy jak zwykle mają ponosić koszty,

do tego nieuzasadnione. Polacy nic nie są winni Ukrainie, za to Ukraina jest winna Polsce.

Przede wszystkim penalizacja banderyzmu, zadość uczynienie, przeprosiny na arenie międzynarodowej

za Wołyń, ekshumacje i godne pochówki dla ofiar ich kaźni oraz zwrot pieniędzy za pożyczki, kredyty

i pomoc jaką Ukraińcy otrzymali od Polski. 

• Like 6

Ale gdzie skłamał? Obejrzałem pierwsze 15 sekund. Ukraińcy w 1920 roku walczyli wspólnie z nami przeciwko bolszewikom, nawet Zamościa bronił generał pochodzenia ukraińskiego (Marko Bezruczko), a Polacy w Rydze w negocjacjach z bolszewikami wypieli się na nich i nie zaprosili do przysłowiowego "stołu". Potem oczywiście w II RP była akcja zasiedlania Wołynia i Galicji wschodniej Polakami, były akcje palenia cerkwi, zamieniania ich w kościoły (jak np. mój parafialny w Czerniczynie gdzie byłem ministrantem) lub policja Polska robiła różne akcje jak tzw. "ukraińskie tulipany", czyli upokarzano kobiety biorąc je do góry nogami tworząc z sukienek wzór tulipana. 

Ale czy o tym dobrze wspominać? Nie, ponieważ w polskiej wersji historii Polska i Polacy byli narodem bez winy stąd całą naszą polityka rozbija się o historię a nie o realne interesy lub jakiś konkretny plan, cel. 

Oczywiście na te tematy nie ma co dyskutować bo zaraz jak ma się inne zdanie to jest się albo Ukraińcem albo fajnopolakiem, albo ch/j wie kim. Trzeba jechać z przekazem jak pan Piekielnik przekazał i głosić prawdę objawioną, że całe zło tego świata to Ukraińcy (mimo że wielu z tych ludzi kompletnie o nich nie myślała przed 2022 bo wtedy największym problemem była pandemia i szczepionki Klausa Schwaba).

https://pl.wikipedia.org/wiki/Obrona_Zamościa

Teraz proszę wskazać - gdzie się pomyliłem? :)

Edited by Strusprawa1
  • Thanks 1

@Strusprawa1 to niech oni nam zapłacą za bunt Chmielnickiego. 
Niech nam Anglia zapłaci za to, że nie było nas w Jałcie. 

Historię piszą zwycięzcy a przegranym biada. Zamiast zajmować się państwem na u zajmij się sprawami polskimi i broń ich.

Edited by Roman Ungern von Sternberg
  • Like 5

11 minut temu, Roman Ungern von Sternberg napisał(a):

@Strusprawa1 to niech oni mi zapłacą za bunt Chmielnickiego. 

Nikt poważny w życiu prawdziwym nie daje j*bania o historie. Poważnie bogaci Polacy robią interesy i zarabiają pieniądze produktywną pracą. USA robi startupy i jest potęgą przez parcie ku pieniądzom. Chiny, Izrael, a nawet Rosja - wszystkie kraje mają jakiś poważny plan i go realizują. Ludzie skupiają się natomiast na rodzinach i pracy. Nie traktuje się na świecie kwestii historycznych. Czy w innych krajach kanały o historii, o matrymologii mają taką popularność jak w Polsce?

Jest cała masa ludzi i nas w kraju, która potrafi życie przeżyć skupiając się na tym czy udzielono sprawiedliwości dziejowej patrząc na historię. To nie ma znaczenia, bo wszystko jest grą sił (to jest główną lekcja z historii) i siłę buduje się poprzez duże rodziny, wiedzę o rzeczach potrzebnych na rynku, na pracy, na innowacjach a nie o dyskusjach historycznych.

Przyczyna porażki Polski w II wojnie światowej? Polacy mieli za mało sił by przeciwstawić się Niemcom. Czy mogliśmy to powstrzymać? Nie, bo nie mieliśmy czasu i Niemcy uważali nas za podludzi. Koniec. Kropka. Temat zamknięty. A nie powstaje pierdyliard książek o tym, że mogliśmy się sprzymierzyć z Hitlerem. 

To taki pierwszy lepszy przykład.

Z Ukraińcami obecnie jest tak, że oni grają w swoją grę, my w swoją i realizujemy jako Polska doktrynę Giedroycia. Przeciwni są ludzie prorsyjscy, którzy są rewizjonistami. Reszta - czyli ciągle gadanie o Ukraińcach, Rosjanach, kradzionych kiblach to szum medialny. Poważni ludzie się uczą, zagadują do kobiet, żyją swoim życiem.

Edited by Strusprawa1

@Strusprawa1 tutaj piszesz „Jest cała masa ludzi i nas w kraju, która potrafi życie przeżyć skupiając się na tym czy udzielono sprawiedliwości dziejowej patrząc na historię. To nie ma znaczenia, bo wszystko jest grą sił” 

a wcześniej, że im się należy bo Zamość. Rozdwojenie jaźni…

• Like 4

9 minut temu, Roman Ungern von Sternberg napisał(a):

@Strusprawa1 tutaj piszesz „Jest cała masa ludzi i nas w kraju, która potrafi życie przeżyć skupiając się na tym czy udzielono sprawiedliwości dziejowej patrząc na historię. To nie ma znaczenia, bo wszystko jest grą sił” 

a wcześniej, że im się należy bo Zamość. Rozdwojenie jaźni…

Nie napisałem, że należy im się Zamość lecz że ci z Zaporoża (a nie z Galicji wschodniej) walczyli po naszej stronie po czym Polska reprezentacja w Rydze się na nich wypięła. To jest różnica. 

Nie mam pojęcia jakie są proporcje prawdy i fałszu/manipulacji w przekazie tego gościa, ale chętnie posłuchał bym jakiegoś ogarniętego historyka. Wiem tyle, że trzy strony zgodziły się dobrowolnie podpisać wówczas Traktat Ryski, kończący wojnę między PL, bolszewią i Ukrainą i regulujący kwestie reparacji oraz granic. 

Jednak w kontekście łączącego się z tym tematem wpisu: 

patrzę na to jak na element aktualnej wojny, w której dla popularności czy zasięgów, jakiś koleś wcielił się w rolę zdradzieckiego dywersanta, żeby kontrowersją stanąć na chwilę w świetle reflektora. 

Tym niemniej powtórzę - chętnie zapoznał bym się z tłem historycznym ówczesnych wydarzeń z perspektywy dociekliwego historyka. Zbyt często sprawy nie są ani trochę czarno-białe. 

Jest po prostu inny wątek. Państwo polskie nie ma żadnej oferty "patriotycznej", żadnej linii obrony przed załamującą się rzeczywistością i nie zaprezentowało żadnej strategii pozycjonowania obywatela w obecnej rzeczywistości. Po prostu jest tylko jakaś chaotyczna zbieranina kolesi zainteresowanych jak najdłuższym czerpaniem benefitów z zajmowanych stanowisk, zorientowanych wyłącznie na robienie kasy ze sprzedaniem własnych matek za paczkę fistaszków włącznie. A całą resztę mają głęboko w dupie.

• Like 3
  • Thanks 1

Panowie, tu że ktoś kogoś okłamał niknie w fakcie, którym jest Wołyń. Zrobili nam tam taką gehennę i piekło na ziemi, jakby same diabły zstąpiły. Ile trzeba mieć w sobie nienawiści i pogardy, by nabijać na pal dzieci na oczach rodziców, ojca któremu ucinali jaja i kobieta którą gwałcono, a później ćwiartowano gdy wyła bo dziecko nabite na pal wyo niemiłosiernie.

To były takie sceny, jak z piekła rodem. Trudno to sobie wyobrazić. Wiele jest opisów jak ludzie płaczą wspominając jak uciekli od pijanych ukrów z siekierami zakrwawionymi.

Porównywanie tego z czymkolwiem innym, w ogóle nie ma racji bytu. Ale porównywać można. Zabijali nam polityków w wolnej Polsce, kolaborowali z Hitlerem, zdradzali nas też w historii, ale do babrania się w datach i szczegółowych faktach, trzeba historyka znającego temat i liczby dokładnie, daty.

Gość to z akcji Wisła Ukrainiec, tu się wychował więc zna Polski, jeździ z tego co widziałem na tirach, twarz serotoninowa, lubi wychlać, przy niektórych, wybitnie bezczelnych tematach szyderczo sie uśmiecha, drapiepo nosie przy kłamstwie.

Moim zdaniem za mówienie takich rzeczy, tworzenie nienawiści w takiej sytuacji między narodami, kilkanaście lat więzienia. No i trzeba sprawdzić, czy nie ma gdzieś schowanych pieniędzy od wywiadu Ukraińskiego, na wszelki wypadek.

• Like 7
  • Thanks 3

Sytuacja w kraju jest niczym kiła utajona. Nie daje objawów, a bakcyle toczą ten kraj...

W kwestii posłuszeństwa i poddaństwa naszych włodarzy, to wzrok skierował bym ku enigmatycznej aferze podkarpackiej.

• Like 5

Krótko, zbrodnia Wołyńska to w zasadzie najkrwawsza i najbardziej zwyrodnialska zbrodnia w historii świata, takie są fakty

Ukrainie nic się nie należy, ciekawe jak oni by pomagali Polakom gdyby ktoś na nas NAJECHAŁ? 

• Like 10

4 godziny temu, Marek Kotoński napisał(a):

Kliknijcie proszę, link jest z Tik Toka, gdzie Pan Michał nagrywa swoje przemyślenia o Ukrainie. Zdumiewa ilość pochwalnych komentarzy:

Michał, czy Tomasz? Bo sprawdziłem kto to ogóle jest właścicielem tego kanału na tik-toku, kopiując nazwę, i jeśli to ten koleś:

https://pl.linkedin.com/in/tomasz-laszok-a49430117

To jest menadżerem na Orlenie.

Komentarze pod tiktokiem wyglądają w dużym stopniu, jak z jednej farmy trolli, a wszystkie polemiczne i krytyczne na pewno zostały wymoderowane, bo mieć 100% poparcia mówiąc takie rzeczy, jest niemożliwe.

BTW już kiedyś widziałem, parę lat temu, jak jakaś julka twitterowa pisała, że Wołyń był reakcją na to, że Piłsudski źle potraktował UKR, albo, że PL szlachta ich źle traktowała, oczywiste debilizmy

i próby fałszywego symetryzmu- także podobne narracje ktoś musi produkować od dłuższego czasu.

Może to kolportowanie UKR "polityki historycznej"?

Ktoś powinien go merytorycznie wyjaśnić, ja obejrzałem tylko początek i po bredzeniu o "moralnym obowiązku polski" odechciało mi się słuchać tego manipulacyjnego bełkotu.

UKR straciła część ziem z powodu traktatu ryskiego, ale jednocześnie przy zmianie granic PL z II RP na PRL, zyskała sporą część terytorium PL, takie zawirowania nie są niczym niezwykłym historycznie, i na pewno

nie sprawiają, że PL ma jakieś długi moralne.

• Like 3

6 godzin temu, Marek Kotoński napisał(a):

Wołyń. Zrobili nam tam taką gehennę i piekło na ziemi, jakby same diabły zstąpiły. Ile trzeba mieć w sobie nienawiści

Zastanówmy się czy oni mają tą nienawiść w genach czy to w nich rosło, było tłumione, a w końcu w sprzyjających warunkach wybuchło ze zwielokrotnioną siłą?

@Strusprawa1 wspomniał wyżej, że :

7 godzin temu, Strusprawa1 napisał(a):

Ukraińcy w 1920 roku walczyli wspólnie z nami przeciwko bolszewikom, nawet Zamościa bronił generał pochodzenia ukraińskiego (Marko Bezruczko), a Polacy w Rydze w negocjacjach z bolszewikami wypieli się na nich i nie zaprosili do przysłowiowego "stołu". Potem oczywiście w II RP była akcja zasiedlania Wołynia i Galicji wschodniej Polakami, były akcje palenia cerkwi, zamieniania ich w kościoły (jak np. mój parafialny w Czerniczynie gdzie byłem ministrantem) lub policja Polska robiła różne akcje jak tzw. "ukraińskie tulipany", czyli upokarzano kobiety biorąc je do góry nogami tworząc z sukienek wzór tulipana. 

A propos sytuacji z żołnierzami z Krainy w szpitalu w Stalowej Woli 

"Zarzeczny dodaje, że badania te nie odbywają się w ramach kontraktu z NFZ, opłaca je Ministerstwo Obrony Narodowej. Jak stwierdził, na wydatkach MON wzbogaci się szpital. - To są faktury opiewające na setki tysięcy złotych – dodał."

To jest niewiarygodna logika 

• Like 2
  • Haha 1

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.