bernevek Posted November 7, 2025 Share Posted November 7, 2025 Czy w przedziale 20 - 35 są jeszcze nieobcesowe, niepretensjonalne, z wyobrażeniami o związkach i sobie rodem z filmów i bajek kobiety? Gdzie takich szukać? Ciągle się spotykam z obcesowością od strony witaminek az po chamstwo, ot tak za nic., 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magos Dominus Posted November 7, 2025 Share Posted November 7, 2025 1 godzinę temu, bernevek napisał(a): z wyobrażeniami o związkach i sobie rodem z filmów i bajek kobiety? Są, ale tymi filmami i bajkami jest 365 dni albo inny Grey. 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zły_Człowiek Posted November 7, 2025 Share Posted November 7, 2025 (edited) 2 godziny temu, bernevek napisał(a): Czy w przedziale 20 - 35 są jeszcze nieobcesowe, niepretensjonalne, z wyobrażeniami o związkach i sobie rodem z filmów i bajek kobiety? Gdzie takich szukać? Ciągle się spotykam z obcesowością od strony witaminek az po chamstwo, ot tak za nic., W moich wątkach przedstawiłem piramidę płci, i ona dość jasno pokazuje że młodych kobiet jest za mało. Jak do tego dodasz fakt że każda która zalicza się do grupy (nieobcesowe, niepretensjonalne, z wyobrażeniami o związkach i sobie rodem z filmów i bajek) są wyrywane już w liceum i raczej już nie wracają na rynek. Jeśli do tego czasu nie zdążyłeś wybrać kobiety, to szansa na zdobycie takiej jest bardzo niska. Singielki, które są dostępne na tinderach i studiach niestety nie spełniają norm których szukasz, więc jeśli nie chcesz kompromisów typu "chora psychicznie" to powoli szykuj się na geomaxxing, albo na divy. Oczywiście jeśli sam jesteś po tuningu. Edited November 7, 2025 by Zły_Człowiek 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ManBehindTheSun Posted November 7, 2025 Share Posted November 7, 2025 Niestety ciężki temat a im później tym gorzej. Mam przykład u mnie z pracy. Znajoma lat 28 rozstała się po 7 latach związku (była z przecietnym zjadaczem chleba). Chwilę "opłakała" rozstanie po czym koleżanki namówiły ją na tinderka. Któregoś dnia patrzę a tu podjeżdża mustang prosto z salonu - nowego chłopa. Pobyli trochę razem po czym kontakt się urwał. Mija dosłownie moment wysyła mi zdjęcie z jakiejś willi pytam gdzie to a ta mi gada, że poznała na tinderze pana X który jest synem dosyć wpływowego biznesmena. Znowu coś tam pokrecili i koniec. W tym czasie zmieniła pracę i kontakt się urwał. Latem przypadkowo spotkałem ją na jakby luksusowej łodzi motorowej z jakimś panem - zakładam, że też z tindera. Zwykła panna a przebiera niczym mityczne chaty. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Przemysław Posted November 7, 2025 Share Posted November 7, 2025 13 minut temu, ManBehindTheSun napisał(a): Zwykła panna a przebiera niczym mityczne chaty. Co ty wygadujesz?? Typy po prostu maja na niej używanie 🙂 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Śnieżnobiały Posted November 7, 2025 Share Posted November 7, 2025 "Zdrowych" (względnie normalnych) jest bardzo mało, takich spokojnych, grzecznych z wyparzonym językiem i wartościami rodzinnymi. Niestety większość jest rozwydrzona. Nie liczy się z tym, że mówi coś nietaktownego. Zaprogramowano je, że wszystko mogą i mają być "asertywne i wyrażać siebie". To jest uwolniona natura kobiet, one takie są w środku, a tylko dawniej się hamowały, bo zwyczaj, społeczeństwo trzymało je w ramach jakiejkolwiek przyzwoitości. Obecne kobiety mają zepsute przez system umysły, co wyraża się w poglądach, które z ich ust słyszałem wielokrotnie: -nie muszę mieć dzieci, nie każdy musi -nie muszę mieć męża -lepiej być samą niż z kimś kto nie spełnia naszych oczekiwań, choćby ze względu na szacunek do siebie -kobiety nie muszą gotować za te wszystkie lata poniewierania, nie są kucharkami, każdy może sobie sam zrobić jedzenie -itd. Te co wydają się być "zdrowe", często grają jak wszystkie kobiety, bo liczą, że coś ugrają w relacji z kimś. Widziałem wielokrotnie, niby miłe, grzeczne, do rany przyłóż, do czasu aż uzyskają od faceta to co im potrzebne, potem mogą być już obcesowe. Doświadczyłem, kiedy kobieta dojrzała lepszego jelenia, albo już pomogłem w pracy. Mogą być autorze niemiłe, bo nie chcą, żebyś wchodził w bliższą relacje z nimi. Takie odstraszenie, którego faci nie robią, bo nie wypada. Gdzie szukać? Może się wypowiedzą tacy co znaleźli: ) 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JedeNzNich Posted November 7, 2025 Share Posted November 7, 2025 (edited) 24 minuty temu, ManBehindTheSun napisał(a): Niestety ciężki temat a im później tym gorzej. Mam przykład u mnie z pracy. Znajoma lat 28 rozstała się po 7 latach związku (była z przecietnym zjadaczem chleba). Chwilę "opłakała" rozstanie po czym koleżanki namówiły ją na tinderka. Któregoś dnia patrzę a tu podjeżdża mustang prosto z salonu - nowego chłopa. Pobyli trochę razem po czym kontakt się urwał. Mija dosłownie moment wysyła mi zdjęcie z jakiejś willi pytam gdzie to a ta mi gada, że poznała na tinderze pana X który jest synem dosyć wpływowego biznesmena. Znowu coś tam pokrecili i koniec. W tym czasie zmieniła pracę i kontakt się urwał. Latem przypadkowo spotkałem ją na jakby luksusowej łodzi motorowej z jakimś panem - zakładam, że też z tindera. Zwykła panna a przebiera niczym mityczne chaty. Wejdźmy w retrospekcję mojej ostatniej towarzyszki po górach, gardło przed śniadaniem, wyjście na szlak, obiad, powrót, karmel pod prysznicem, gardło na łóżku, szpagaty, wszystkie strony świata. Powtórka przez kilka dni, zapłaciła za siebie, na pewno wzbogaciła dietę o dużo białka. Nie zobaczy mnie przez kilka/kilkamiesięcy. Korzystała czy była Prywatną divą? Testowałem z nią Mensil Extra polecany w innym wątku, również mogę polecić. (po chwili jest się gotowym na więcej, spokojnie wycieńczysz ciało do granic a sprzęt jeszcze w górze, bez efektów ubocznych mocnych środków na receptę) Tak wyglądają te kariery? Edited November 7, 2025 by JedeNzNich Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krugerrand Posted November 7, 2025 Share Posted November 7, 2025 To co opisałeś to raczej właśnie względna normalność oraz zdrowie współczesnych kobiet i ze świecą szukać wyjątków, które tak się nie zachowują. Mój ulubiony przykład z forum to nasz rezerwat, a jakże. Przecież to jest zupełnie normalnie, że laska dostaje od męża z liścia w pysk, ponieważ tak się względem niego zachowuje, że on już nie wytrzymuje i sięga po aż tak radykalne środki. Zupełnie normalne jest też "chwalenie się" tym na forum dla mizoginów oraz przegrywów. Zupełnie normalne jest także wylewanie wiadra pomyj na swojego męża na forum dla inceli oraz mizoginów jednocześnie zgrywając przykładną żonkę w domu. O zachodzeniu w ciąże w takim gościem, którym się tak otwarcie, przynajmniej tutaj, potwornie wręcz gardzi w celu cementowania trwałości tego związku już nawet nie wspomnę, gdyż to nowa zupełnie normalna normalność oraz tryskanie zdrowiem takiego związku. Zupełnie normalne jest także stosowanie typowo kobiecych zagrywek względem tych co to zauważą oraz opiszą i kipiąca wręcz momentami nienawiść przejawiająca się zgłoszeniami do nas na skrzynkę. Normalne jest, że one przecież rozumu nie mają, a zamiast tego emocje i one przecież muszą. Takie zachowanie jakie opisujesz jest zupełnie normalne nie tylko dla pań w wieku rębnym, ale także tym sporo starszym. Ostatnio zauważyłem, że starsze kobiety tylko jak czegoś potrzebują, to potrafią się normalnie odezwać, a tak masz darcie japy lub też ich słynny pretensjonalny ton wyższości jednocześnie nieznoszący sprzeciwu. Przykładami z życia mógłbym sypać, ale przedstawię tylko jeden. Otóż jakiś czas temu zapukała do mnie sąsiadka z dołu, laska w wieku już od dawna emerytalnym, mogłaby być spokojnie moją matką. Ani dzień dobry, ani witam, tylko od razy zaczyna się mnie pytać, bo ona ma problem z podgrzewem wody i czy ja tego samego nie mam. Odpowiedziałęm, że tak, zauważyłem i nawet nie dała mi kontynuować tylko z japą do mnie, że to trzeba zgłosić i ona tego nie rozumie dlaczego tego nie zrobiłem. Ja na to, że to mi zupełnie nie przeszkadza i niech sama zgłosi, a nie wysługuje się innymi i to w taki sposób pozbawiony zupełnie ogłady. Po czym zamknąłem drzwi XD 10 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rnext Posted November 7, 2025 Share Posted November 7, 2025 Weekendowo i z humorem, jak mawiał filmowy doktor Pasikonik (Machalica) - "nie ma nic bardziej podobnego do pudla niż drugi pudel. To samo tyczy się kobiet". 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
facundo Posted November 7, 2025 Share Posted November 7, 2025 (edited) Do spuszczenia jadu z fujarki jak najbardziej, do życia i tworzenia jakiś relacji nie bardzo 😁 Jak widać po większości tematów na forum i doświadczeniach braci na ogół ta normalna i zdrowa po 5/10 latach nagle zaczyna chorować.. często gęsto dosyć ciężko, ciągnąc przy tym za sobą rycerza. Edited November 7, 2025 by facundo 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzy_siek Posted November 7, 2025 Share Posted November 7, 2025 1 godzinę temu, ManBehindTheSun napisał(a): Niestety ciężki temat a im później tym gorzej. Mam przykład u mnie z pracy. Znajoma lat 28 rozstała się po 7 latach związku (była z przecietnym zjadaczem chleba). Chwilę "opłakała" rozstanie po czym koleżanki namówiły ją na tinderka. Któregoś dnia patrzę a tu podjeżdża mustang prosto z salonu - nowego chłopa. Pobyli trochę razem po czym kontakt się urwał. Mija dosłownie moment wysyła mi zdjęcie z jakiejś willi pytam gdzie to a ta mi gada, że poznała na tinderze pana X który jest synem dosyć wpływowego biznesmena. Znowu coś tam pokrecili i koniec. W tym czasie zmieniła pracę i kontakt się urwał. Latem przypadkowo spotkałem ją na jakby luksusowej łodzi motorowej z jakimś panem - zakładam, że też z tindera. Zwykła panna a przebiera niczym mityczne chaty. Ja na to patrzę odwrotnie. To nie ona przebiera. To faceci z górnej półki przebierają, ona się po drodze na chwilę napatoczyła. Każdy z przez Ciebie wymienionych pobawił się chwilę niczym żywą dmuchaną lalą, i poszedł do następnej, BO MOŻE, bo nie musi pisać się na wymagania od Twojej znajomej, które wobec partnera z czasem się pojawiają (to normalne), może sobie lecieć do kolejnej i kolejnej. Różne mogą być scenariusze, pytanie jest, kto kogo rucha. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ManBehindTheSun Posted November 8, 2025 Share Posted November 8, 2025 10 godzin temu, Brat Przemysław napisał(a): Co ty wygadujesz?? Typy po prostu maja na niej używanie 🙂 Zgadza się. Tylko efekt jest potem taki, że babon se myśli - po co mi związek z przysłowiowym Mirkiem skoro mogę weekendy na jachtach spędzać. Już nie powiem jak to musi wyglądać u tych bardziej urodziwych. Wątek jest o "normalnych" kobitach. Mało która normalna jak wejdzie w taki wir randkowania dalej normalną pozostaje. A z tinderka korzysta pewnie 80% wolnych. 9 godzin temu, krzy_siek napisał(a): Ja na to patrzę odwrotnie. To nie ona przebiera. To faceci z górnej półki przebierają, ona się po drodze na chwilę napatoczyła. Każdy z przez Ciebie wymienionych pobawił się chwilę niczym żywą dmuchaną lalą, i poszedł do następnej, BO MOŻE, bo nie musi pisać się na wymagania od Twojej znajomej, które wobec partnera z czasem się pojawiają (to normalne), może sobie lecieć do kolejnej i kolejnej. Różne mogą być scenariusze, pytanie jest, kto kogo rucha. Zgodziłbym się gdybym nie widział co pisali. Smutna prawda jest taka, że panie mają duży wybór i z tego korzystają. Oczywiście panowie z górnej półki też i raczej dlugo kolejnych nie musieli szukać. 10 godzin temu, JedeNzNich napisał(a): Wejdźmy w retrospekcję mojej ostatniej towarzyszki po górach, gardło przed śniadaniem, wyjście na szlak, obiad, powrót, karmel pod prysznicem, gardło na łóżku, szpagaty, wszystkie strony świata. Powtórka przez kilka dni, zapłaciła za siebie, na pewno wzbogaciła dietę o dużo białka. Nie zobaczy mnie przez kilka/kilkamiesięcy. Korzystała czy była Prywatną divą? Testowałem z nią Mensil Extra polecany w innym wątku, również mogę polecić. (po chwili jest się gotowym na więcej, spokojnie wycieńczysz ciało do granic a sprzęt jeszcze w górze, bez efektów ubocznych mocnych środków na receptę) Tak wyglądają te kariery? Jeśli lubi cimcirim a z tego co napisałeś tak było to skorzystaliście pół na pół. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Przemysław Posted November 8, 2025 Share Posted November 8, 2025 39 minut temu, ManBehindTheSun napisał(a): Mało która normalna jak wejdzie w taki wir randkowania dalej normalną pozostaje. Normalna nie była przed wejściem na ten wir (karuzele) kutasow wg mnie. I tak by poszła bokiem. Pytanie ile w obecnych czasach nie idzie. Do tego promują karuzele kutasow od najmłodszych lat, kiedy jeszcze nie ma sie doświadczenia życiowego w wogole. Link to comment Share on other sites More sharing options...
calltoaction Posted November 8, 2025 Share Posted November 8, 2025 10 godzin temu, krzy_siek napisał(a): a na to patrzę odwrotnie. To nie ona przebiera. To faceci z górnej półki przebierają, ona się po drodze na chwilę napatoczyła. Każdy z przez Ciebie wymienionych pobawił się chwilę niczym żywą dmuchaną lalą, i poszedł do następnej, BO MOŻE, bo nie musi pisać się na wymagania od Twojej znajomej, które wobec partnera z czasem się pojawiają (to normalne), może sobie lecieć do kolejnej i kolejnej. Różne mogą być scenariusze, pytanie jest, kto kogo rucha. Myślę, że masz rację, z początku zastanawiałem się czemu tacy kolesie dopuszczają do siebie tinderówy ale potem w sumie to ma sens. Bierzesz na chwilę i nudzi Ci się to wypad za burtę 😉 12 godzin temu, ManBehindTheSun napisał(a): Któregoś dnia patrzę a tu podjeżdża mustang prosto z salonu - nowego chłopa Swoją drogą znam taką jedną, której nowy facet kupił po mnie niż roku znajomości nową furę z salonu...~150k Normalna babka w sumie, która raczej nie stawia takich wymagań ale gość stwierdził że może to tak zrobił. To trochę ryje czache bo o ile ją znam to ona tego raczej nie oczekiwała, bo szuka czegoś w strefach niematerialnych ale to przewraca myslenie w glowie. 15 godzin temu, bernevek napisał(a): Czy w przedziale 20 - 35 są jeszcze nieobcesowe, niepretensjonalne, z wyobrażeniami o związkach i sobie rodem z filmów i bajek kobiety? Gdzie takich szukać? Trudne pytanie - jak chcesz szukać w necie / na apkach to musisz mieć jeden filtr - jej obecność na apce musi wynosić mniej niż tydzień, max miesiac i nigdy wcześniej nie korzystała. Taki rodzaj lasek w dużej ilości przypadków znika stamtad bardzo szuka bo trafią tego normalnego faceta. Jak laska jest długo sama albo jest tam regularnie co parę miesiecy to jest najgorszy materiał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OdważnyZdobywca Posted November 8, 2025 Share Posted November 8, 2025 12 godzin temu, JedeNzNich napisał(a): Mensil Extra Mógłbyś podać link? Widziałem różne inne odmiany (np Mensil Max), brałem zamiennik (Inventum) ale nos jak podczas przeziębienia, Maxa nie testowałem a nigdzie nie mogę go znaleźć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JedeNzNich Posted November 8, 2025 Share Posted November 8, 2025 4 minuty temu, OdważnyZdobywca napisał(a): Mógłbyś podać link? Widziałem różne inne odmiany (np Mensil Max), brałem zamiennik (Inventum) ale nos jak podczas przeziębienia, Maxa nie testowałem a nigdzie nie mogę go znaleźć. To chyba będzie obecny Max. Ta sama ilość środka czynnego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HermannBrunner Posted November 8, 2025 Share Posted November 8, 2025 16 godzin temu, bernevek napisał(a): nieobcesowe, niepretensjonalne, z wyobrażeniami o związkach i sobie rodem z filmów i bajek Ponoć Yeti też istnieje tylko nikt nie widział 😄 13 godzin temu, Śnieżnobiały napisał(a): To jest uwolniona natura kobiet, one takie są w środku, a tylko dawniej się hamowały, bo zwyczaj, społeczeństwo trzymało je w ramach jakiejkolwiek przyzwoitości. Oprócz tego, że poluzowano normy moralne, przez co niewłaściwe zachowania nie są należycie piętnowane, doszło jeszcze przyzwolenie ze strony organów państwowych. To jest kompletnie inna cywilizacja od tego, co było wcześniej. Dawniej rodzina trzymała wszystko w ryzach (przede wszystkim miał tu znaczenie wzgląd ekonomiczny), teraz za wychowanie wzięło się państwo i takie mamy skutki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Epiktet Posted November 8, 2025 Share Posted November 8, 2025 Opowiem historię z poziomu mojego kumpla ktory jakiś czas temu poznał "prawie" - "idealny" egzemplarz. Nie na tinderze, nie na fb, na żywo - wydaje się sytuacja idealna. Młoda, ładna, ma wszystkie zęby. Na samym starcie już sam zauważyłem pełno redflagów u niej: -ma tindera -ma wielu wielu kolegów -znała bramkarzy w Sopockich klubach -wybrała się na studia z nadmorskiej wioski do Wawy -problemy z alko w rodzinie -delikatna mitomania którą wyłapałem kilka razy -chwali się że duzo facetów proponuje jej keks bez zobowiązań - moim zdaniem jeśli tak jest, musi im albo dawać do tego znaki, albo wyczuwają łatwą okazję. i pewnie więcej ale zapomniałem, pomimo to kumpel postanowił w to brnąć. Nie minęło ze 4 miechy już jest owinięty w okół palca. Szybko dosyć. Już ma jej zdjęcie na tapecie (XD). Odmawia juz wspolnych wyjsc w męskim gronie. W weekend udawał mocno chorego a później jego mery sprzedała się relacją że bawią się na kręglach. Wystawił ją mocno na piedestał. Potrafi w gronie powiedzieć tekst typu, że "kiepsko ją rucha" (nawet jeśli to żart, to wydaje mi się że średni, bo nikt się nie śmiał). Planuję akcję odbicia go od tego "idealnego", "młodego", "rudowłosego" egzemplarza. Odpowiadając na pytanie, moim zdaniem w przedziale wieku 19-25 próżno już szukać normalnego egzemplarza. Zryte głowy przez instagramy, samoocena windowana przez tindera. Może gdzieś na wiochach na podkarpaciu bo na pewno nie w dużych miastach. Znam kilka panienek w wieku ok 30 lat, które jeszcze przejawiają jakieś argumenty moralności i normalności, jednak mają już swój przebieg. Jak masz 20 parę lat to o laskę w twoim wieku konkurujesz z typami 50+,40+,30+. One tera nie szukają chłopaka tylko "mężczyzny" - czyt. kasa. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Strusprawa1 Posted November 8, 2025 Share Posted November 8, 2025 Tak, mam taką. Odpowiedz jest, można zamykać temat. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
HermannBrunner Posted November 8, 2025 Share Posted November 8, 2025 25 minut temu, Strusprawa1 napisał(a): Tak, mam taką. Odpowiedz jest, można zamykać temat. Fajnie, że masz. A pozostali? W populacji młodych dziewczyn w wieku 20-28 jaki % stanowi ten normalny odsetek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bassfreak Posted November 8, 2025 Share Posted November 8, 2025 (edited) Zadaję sobie to samo pytanie tylko zawężam przedział do 18-26 mając zaraz 33 samemu. Wyglądam młodziej i jestem zadbany rzecz jasna Edited November 8, 2025 by bassfreak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorgen Svensson Posted November 8, 2025 Share Posted November 8, 2025 Ciekawy temat zważywszy, że jeszcze nie tak dawno przed naszą erą (przed 2019 r.) panowała tu narracja, że "znajdziesz sobie lepszą" " jest od groma fajnych lasek". Dziś jest to całkiem odwrotnego tutaj na forum. Druga sprawa jest taka, że norma sama w sobie jest tworzona na wynikach które najczęściej występują, skrajne się odrzuca i określa jako odchyłka od tzw. normy czyli najczęściej występującego zakresu danego parametru w badanej grupie, np. jak w badaniach medycznych. Zatem po panującej narracji można stwierdzić, że w temacie jest błąd logiczny, bo osoby uchodzące kiedyś za normalne stanowią zdecydowaną mniejszość i wyznają postawy które są skrajne w dzisiejszym społeczeństwie, czyli odbiegają od normy. Taki to filozoficzny wywód. xD 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Strusprawa1 Posted November 8, 2025 Share Posted November 8, 2025 (edited) 1 godzinę temu, HermannBrunner napisał(a): Fajnie, że masz. A pozostali? W populacji młodych dziewczyn w wieku 20-28 jaki % stanowi ten normalny odsetek? Jakies 50-60% z moich okolic (Lubelszczyzna wiek 24-28 lat) a wiec wystarczy dla 40-50% mężczyzn. Za te nienormalne uważam tych posiadających dużą historię partnerów, niepotrafiące utrzymać się długotrwałe w związki. Bardzo wiele normalnych dziewczyn - tych „dobrych” - ma jednego chłopaka od liceum, a część brzydsza lub które się nie starały co także jest normalna, ale nie była w stanie żadnemu się spodobać pod koniec studiów wzięły sobie normalnych chłopaków koło 30-setki. Wsrod „nienormalnych” znaczna część stanowią te po zawodówce i technikum - które swoją karuzele miały właśnie w okresie szkoły średniej i pod koniec złapały kolegę z klasy budowlanej, a w liceum często są to psycholożki. W sumie beka jak przeglądam tiktoka i Ukrainki robią sobie trend, że „do rok urodzenia-2022 Ukraina, a potem „2022-2025 Polska” i samotni Mariusze piszą „won” podczas gdy jakimś rozwiązaniem one są na ten kryzys z niedoborem młodych kobiet będących potencjalnymi żonami. Edited November 8, 2025 by Strusprawa1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
HermannBrunner Posted November 8, 2025 Share Posted November 8, 2025 17 minut temu, Strusprawa1 napisał(a): W sumie beka jak przeglądam tiktoka i Ukrainki robią sobie trend, że „do rok urodzenia-2022 Ukraina, a potem „2022-2025 Polska” i samotni Mariusze piszą „won” podczas gdy jakimś rozwiązaniem one są na ten kryzys z niedoborem młodych kobiet będących potencjalnymi żonami. W Ukrainkach nie dopatrywałbym jakiegoś wielkiego ratunku, z nimi też jest problem. Też niezbyt nadają się na stałe partnerki i matki. Ich większa liczba może co prawda zagrać na nosie naszym gwiazdom (też dobrze), jednak to nadal kropla w morzu potrzeb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Jan Posted November 8, 2025 Share Posted November 8, 2025 19 godzin temu, JedeNzNich napisał(a): Wejdźmy w retrospekcję mojej ostatniej towarzyszki po górach, gardło przed śniadaniem, wyjście na szlak, obiad, powrót, karmel pod prysznicem, gardło na łóżku, szpagaty, wszystkie strony świata. Powtórka przez kilka dni, Że też miałeś jeszcze siły łazić po górach... Mnie po takim kilkudniowym łóżkowym maratonie musieliby nieść w lektyce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts