Pater Belli Posted November 19, 2025 Share Posted November 19, 2025 24 minuty temu, Brat Przemysław napisał(a): Wiec nie wiem czy nie zgadzasz sie ze u kobiet jest to zmiana zero-jedynkowa dlatego zwana jest menopauzą a u mezczyzn jest to stopniowy, trwajacy cale zycie proces o intensywnosci zaleznej osobniczo oraz ze feministki chca sie po rowno obdzielic ta swoja "przemiana" i promowane jest slowo andropauza krore z rzeczywistoscia nie ma nic wspolnego?? Zgadzam sie, ze szybciej zachodzi u kobiet, a u facetow postepuje. Efekt jest podobny, stad sie trzymam zdania, ze pauzy sa gowniane niezaleznie od plci i w obecnych czasach mozna to ogarnac. Ja mam kontrole za 2 miesiace i sie pewnie zdecyduje, bo ciezkiej serii martwego ciagu potrzebuje 5 dni na regeneracje. Nie wiem skad czuje opor dla takiej kuracji. Moze dlatego, ze to stan permanentnego "leczenia". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Przemysław Posted November 19, 2025 Share Posted November 19, 2025 4 minuty temu, Pater Belli napisał(a): Zgadzam sie, ze szybciej zachodzi u kobiet, a u facetow postepuje. Efekt jest podobny Wszyscy umrzemy - efekt jest podobny w sumie? Dyskutujesz dla mnie jak kobieta - masz czarno na bialym (nomen, omen awatar) a Ty swoje w opór. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pater Belli Posted November 19, 2025 Share Posted November 19, 2025 bo sie z tym nie zgadzam: 19 godzin temu, Brat Przemysław napisał(a): Jak masz chetna i zdatna partnerke to masz i libido i dobre samopoczucie. Nieprawda. A nawet jest zupelnie na odwrot. 19 godzin temu, Brat Przemysław napisał(a): A ze babom po dziecku sie odechciewa Generalizujesz. 19 godzin temu, Brat Przemysław napisał(a): po menopauzie im pochwa zarasta (fizycznie) kolejny raz, WTF? 19 godzin temu, Brat Przemysław napisał(a): powolny spadek testosteronu w zwiazku z procesami starzenia sie (wlasciwie niewielki przy odpowiednim ruchu i diecie) Nieprawda, bo jak pisalem, ze to kwestie osobnicze i genetyczne i srodowiskowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Jan Posted November 19, 2025 Share Posted November 19, 2025 21 godzin temu, Brat Przemysław napisał(a): a po menopauzie im pochwa zarasta (fizycznie) Co? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Przemysław Posted November 19, 2025 Share Posted November 19, 2025 2 godziny temu, Brat Jan napisał(a): Co? https://invag.pl/atrofia-pochwy-powiklania-leczenie-cwiczenia-zanikowe-zapalenie-blony-sluzowej-pochwy/ "Zanikowe zapalenie pochwy dotyka około 30% kobiet w wieku okołomenopauzalnym i aż 50% w wieku pomenopauzalnym (...) pochwa skraca się i zwęża" Czyli razem 80%? Tak pierwasze ze brzegu... A ten caly belli to kobieta jest - znowu wymija sie z rzeczywistoscia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Jan Posted November 19, 2025 Share Posted November 19, 2025 24 minuty temu, Brat Przemysław napisał(a): pochwa skraca się i zwęża" Mmmmm... miodzio... Ciaśniejsza dziurka, tylko trzeba puszkę towotu mieć obok łóżka... I o ciążę trudniej... Boshe wybacz! 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Przemysław Posted November 19, 2025 Share Posted November 19, 2025 14 minut temu, Brat Jan napisał(a): Ciaśniejsza dziurka O krotsza sie widze nie martwisz 🙂 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Jan Posted November 19, 2025 Share Posted November 19, 2025 @Brat Przemysławmam małego małego 😉 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
thyr Posted November 19, 2025 Share Posted November 19, 2025 20 minut temu, Brat Jan napisał(a): @Brat Przemysławmam małego małego 😉 Wkladaj z jadrami bedzie miala wrazenie ze masz wiekszego 🙃. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuckerfrei Posted November 19, 2025 Share Posted November 19, 2025 34 minuty temu, Brat Jan napisał(a): małego małego Kurna Olek! Czarny Olek! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pater Belli Posted November 19, 2025 Share Posted November 19, 2025 1 godzinę temu, Brat Przemysław napisał(a): https://invag.pl/atrofia-pochwy-powiklania-leczenie-cwiczenia-zanikowe-zapalenie-blony-sluzowej-pochwy/ "Zanikowe zapalenie pochwy dotyka około 30% kobiet w wieku okołomenopauzalnym i aż 50% w wieku pomenopauzalnym (...) pochwa skraca się i zwęża" Czyli razem 80%? Tak pierwasze ze brzegu... A ten caly belli to kobieta jest - znowu wymija sie z rzeczywistoscia. Co ty cytujesz? AI slop, nieudolne tlumaczenie AI na jakiejs dziwnej stronie? Atrofia pochwy to zwezenie scianek, czyli nablonka wnetrza pochwy, przez co jest mniejsze nawilzenie, stosunki moga byc bolesne i wystepuja czeste infekcje ukladu moczowego. Jestes osoba ktora pewnie czyta po naglowkach i nawet nie weryfikuje kontrowersyjnych informacji. Pochwa zarasta, zajebiste, dawno sie tak nie rozbawilem. https://en.wikipedia.org/wiki/Atrophic_vaginitis Procenty ty lepiej pij a nie licz. Cytat Zanikowe zapalenie pochwy rozwija się u 10-50% kobiet po menopauzie. Spośród kobiet po menopauzie, u których rozwinęło się zanikowe zapalenie pochwy, u 50-70% występują objawy.[1][23] Około 30% kobiet z zanikowym zapaleniem pochwy omawia swoje objawy z lekarzem pierwszego kontaktu. Prawdopodobnie jest ono niedostatecznie diagnozowane i leczone z powodu braku świadomości osób dotkniętych zanikowym zapaleniem pochwy i świadczeniodawców opieki zdrowotnej.[6] Zespołu moczowo-płciowego menopauzy GSM (inna nazwa atrofii pochwy) charakteryzuje się objawami takimi jak suchość pochwy, dyspareunia i bolesne oddawanie moczu, co prowadzi do drastycznego wpływu na jakość życia kobiet dotkniętych chorobą. Usrednijmy 10 do 50% = czyli 1 do 5 z 10 kobiet. zalozmy srednia w gore czyli 3 u tych 3 50-70% ma objawy, czyli usrednijmy w gore 2 na 10 srednio, a maksymalnie to 35 kobiet na 100. Skad ci te magiczne 80% wyszlo? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Upadły Romantyk Posted November 19, 2025 Share Posted November 19, 2025 W dniu 18.11.2025 o 12:04, Pater Belli napisał(a): Skad to wiesz? Samo zachowanie opisane w NMMNG jest wytarczajaco toksyczne i obciazajace, zeby wkurzyc partnerke. IMO ekstremalne wersje mezczyzn z syndromem to BPD u kobiet. Facet ma zawsze mozliwosc wytyczenia granic i powinien miec sile ich egzekwowania. Wielu nie potrafi rozpoznac, gdzie one sa, a sporo nie wie czym w ogole sa. Mezczyzna powinien umiec rozladowac emocje partnerki i wiedziec skad sie biora. Spokoj wewnetrzny w tym jest niezbedny. MNG -> robi dobrze innym żeby sam poczuć się dobrze? BPD -> totalny rozpierdol - raz tak, za 5min inaczej, znęcanie się, zdradzanie i HGW co jeszcze Mnie z czasem trochę dziwi, że jest tak wielka nagonka na nice guyów ( sam mam te cechy ale też staram się je już bardziej kontrolować ). Nice Guy poświęca siebie, swoją energię, zasoby i zdrowie, żeby jego najbliżsi mieli jak najlepiej -> ogólnie w skrócie - straszny kryminał < sarkazm off > Czy brak ramy ,wymagań, stawiania granic -> bycie miłym uśmiechniętym gościem, który sam z siebie próbuje dbać o siebie i o innych ( np. lepiej zrobię coś żeby żona lub dzieci dobrze / fajnie się poczuły, niż pójdę dymać koleżanki z pracy / otoczenia jak prawdziwy alfa male ) = cały ten syf który fundują w zamian kobiety, bo nic nie muszą, za nic nie odpowiadają i w każdej chwili znajdą sobie innego frajera na sex, związek etc i jeszcze ograbią ze wszystkiego? Wiem, że psychologicznie w kontakcie z 99% kobiet w tych czasach ten miły, dobry, empatyczny = ciepłe kluchy, pizduś etc. no ale w tym też jest coś nie tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pater Belli Posted November 19, 2025 Share Posted November 19, 2025 2 godziny temu, Brat Przemysław napisał(a): "Zanikowe zapalenie pochwy dotyka około 30% kobiet w wieku okołomenopauzalnym i aż 50% w wieku pomenopauzalnym (...) pochwa skraca się i zwęża" Czyli razem 80%? Tak pierwasze ze brzegu... Nadal 50% nadal patrzac ana te niesprawdzone informacje pisane pod SEO. Wyjasnienie: Okolo znaczy PRZED, W TRAKCIE i chwile po zakoczeniu. Po znaczy PO. Czyli ilosc zwieksza sie o 20 punktow procentowych z 30% w okresie PRZED i W TRAKCIE do 50% w okresie PO. ELIM5? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Przemysław Posted November 19, 2025 Share Posted November 19, 2025 @Pater Belli dla mnie to Ty jestes psychoLOSZKA. Niech Ci bedzie, Tobie nie zarosnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pater Belli Posted November 19, 2025 Share Posted November 19, 2025 21 minut temu, Upadły Romantyk napisał(a): MNG -> robi dobrze innym żeby sam poczuć się dobrze? BPD -> totalny rozpierdol - raz tak, za 5min inaczej, znęcanie się, zdradzanie i HGW co jeszcze Mnie z czasem trochę dziwi, że jest tak wielka nagonka na nice guyów ( sam mam te cechy ale też staram się je już bardziej kontrolować ). Nice Guy poświęca siebie, swoją energię, zasoby i zdrowie, żeby jego najbliżsi mieli jak najlepiej -> ogólnie w skrócie - straszny kryminał < sarkazm off > Czy brak ramy ,wymagań, stawiania granic -> bycie miłym uśmiechniętym gościem, który sam z siebie próbuje dbać o siebie i o innych ( np. lepiej zrobię coś żeby żona lub dzieci dobrze / fajnie się poczuły, niż pójdę dymać koleżanki z pracy / otoczenia jak prawdziwy alfa male ) = cały ten syf który fundują w zamian kobiety, bo nic nie muszą, za nic nie odpowiadają i w każdej chwili znajdą sobie innego frajera na sex, związek etc i jeszcze ograbią ze wszystkiego? Wiem, że psychologicznie w kontakcie z 99% kobiet w tych czasach ten miły, dobry, empatyczny = ciepłe kluchy, pizduś etc. no ale w tym też jest coś nie tak. Moze nie wyrazilem sie klarownie, Ekstremalna wersja NG ma wiele wspolnego z BPD. Tez ma rozpierdziel w glowie, a kiedy zlapie atencje potrafi skoczyc na inna galaz, poki ofiara sie nie zorientuje z kim sypia. Czesto ma problemy albo ze wzwodem, albo przedwczesnym wytryskiem. Poza tym nie komunikujac potrzeb buduje uraze w srodku do momentu emocjonalnego wyrzygu. NG potrafia skakac w bok. To ze maja czesto niska samoocene, ich do tego czesto sklania. Dowartosciowanie sie. Pozniej albo sie sabotuja i daja zlapac, albo projektuja swoje skoki w bok na partnerki. Moja kumplela sie z takim spotykala. Mily, do czasu wybuchu, pozniej foch i zdrady i jeszcze obwinianie wina. Jak pier*****e BPD. Pierscionki chcial kupowac, matce chcial przedstawiac (samotnej zreszta). Kazdy jest poje***ny. Przynajmniej wiekszosc. Zwykle NG wybieraja partnerki wg schematu i oczekuja matki zamiast zony. Kobiety i faceci maja swoje za uszami i jak to sie zaakceptuje i bedzie mialo standardy mozna zminimalizowac problemy, ale nie wyelimowac. Elimunujac je, wyklucza sie siebie z zawierania relacji i zabawy z tym zwiazanej. Mily =|= Dobry. Mily ma ukryte motywy, ktorych ni komunikuje i pozniej jest zly na wszystkich do okola, ze nie sa tacy uczynni i pomocni jak on i sie nie troszcza o niego tak jak on o innych. Dobry robi cos z potrzeby dzielenia sie bez ukrytych motywow. Dobry zna swoje granice i nie da siebie skrzywdzic, bo przede wszystkim jest dobrym dla siebie. Jest autentyczny. Autentycznosc jest kluczowa. Dlatego kobiety wola nawet wrednego ch**ja, jezeli jest nim otwarcie. Wiedza czego sie spodziewac. To co robi pokrywa sie z tym co mowi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
icman Posted November 20, 2025 Share Posted November 20, 2025 Myślę, że ten "miły" jest zbyt mocno demonizowany (podobnie jak każdy były jest narcyzem). To najczęściej jest po prostu strategia przetrwania oparta na dobrostanie emocjonalnym otoczenia i za dzieciaka skuteczna. Dorastając warto to sobie uświadomić co najczęściej i tak się dzieje bez naszej woli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Margrabia.von.Ansbach Posted November 20, 2025 Share Posted November 20, 2025 @BiałyBrat Osobiste pytanie. Pytam, bo układam statystycznie pewne kropki. Jak było u Ciebie z Twoim ojcem. Czy czułeś, że Cię wychowywał. Czy po prostu 'był'. Przekazał Ci jak być mężczyzną, próbował coś z tym tematem? Czy po prostu wracał z pracy, jadł obiad i gazeta/tv? Niby fizycznie był ale tak naprawdę nieobecny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiałyBrat Posted November 20, 2025 Author Share Posted November 20, 2025 12 godzin temu, Margrabia.von.Ansbach napisał(a): @BiałyBrat Osobiste pytanie. Pytam, bo układam statystycznie pewne kropki. Jak było u Ciebie z Twoim ojcem. Czy czułeś, że Cię wychowywał. Czy po prostu 'był'. Przekazał Ci jak być mężczyzną, próbował coś z tym tematem? Czy po prostu wracał z pracy, jadł obiad i gazeta/tv? Niby fizycznie był ale tak naprawdę nieobecny. Ojciec był można tak powiedzieć centrum mojego świata dzieciństwa. Był centrum rodziny. Ja czekałem codziennie na jego powrót z pracy. Jak wrócił to jadł obiad. A potem... nie czytał gazety, potem zaczynało się to co wspominam najlepiej. Brał się do roboty, robił fantastyczne rzeczy. Jako dzieciak ja to obserwowałem, potem w tym uczestniczyłem. Nauczył mnie tego wszystkiego: ślusarstwa, stolarki, instalacji elektrycznych, spawania, jazdy motorem i samochodem, pływania, łowienia ryb - nie wędkarstwa - kłusownictwa!, krytycznego spojrzenia na świat, jak nie owijać w bawełnę tylko walić prosto z mostu. Umiał też ugotować obiad, choć robił to rzadko potrafił przyćmić babskie pichcenie. To były inne czasy, praca była w cenie. Kto pracował ten miał szacunek wśród ludzi a przede wszystkim w rodzinie. Wtedy nie było "miłych facetów". Dawał z siebie dużo, dużo dostawał w zamian i na pewne rzeczy mógł sobie pozwolić - może to była właśnie normalność. Dzisiaj nie można powielić tego schematu, nie można być takim człowiekiem, to nie jest możliwe. Podziel się z nami jak już poukładasz te kropki. Chyba, że jeszcze jakiś brakuje... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Margrabia.von.Ansbach Posted November 21, 2025 Share Posted November 21, 2025 (edited) 8 godzin temu, BiałyBrat napisał(a): Podziel się z nami jak już poukładasz te kropki. Chyba, że jeszcze jakiś brakuje... Napiszę dlaczego pytałem. Syndrom miłego faceta ma bardzo często korzenie w dzieciństwie. Wówczas dziecko mając wycofanych, nieobecnych rodziców. Szczególnie ojca. Uczy się schematu, że na uwagę należy sobie zasłużyć. Co później, w dorosłym wieku, daje pełny syndrom nice guya. Jak widzę w Twoim przypadku tak nie było. Osobiście po latach spędzonych na forum. Doszedłem do wniosku, że wiele opisywanych tu przez userów problemów. Ma swoje korzenie w dzieciństwie i braku wzorców. Nie przekazano im i nie nauczono jak przysłowiowo "być mężczyzną". Wychowywała ich matka, babcie i generalnie pod model kobiecy. Stąd później zderzają się z rzeczywistością dynamiki damsko-męskiej. I dziwią się, że model w którym ich wychowywano - nie daje rezultatów. Bo wpojona grzeczność, byle miłym, posłusznym, uczynnym, bezproblemowym. To nie jest waluta, za którą kupuje się uwagę kobiet. Dzięki za odpowiedź. Edited November 21, 2025 by Margrabia.von.Ansbach 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiałyBrat Posted November 21, 2025 Author Share Posted November 21, 2025 57 minut temu, Margrabia.von.Ansbach napisał(a): Jak widzę w Twoim przypadku tak nie było. Osobiście po latach spędzonych na forum. Doszedłem do wniosku, że wiele opisywanych tu przez userów problemów. Ma swoje korzenie w dzieciństwie i braku wzorców. Nie przekazano im i nie nauczono jak przysłowiowo "być mężczyzną". Dzięki za odpowiedź. Myślałem o tym. W moim przypadku tak nie było. Co nie znaczy, że naśladowanie ojca nie jest przyczynkiem do moich problemów. Bo ja widzę, że trochę jest. Ja się staram być trochę jak ojciec, to mi nie przynosi korzyści, tego się nie ceni więc się wkurzam. Znów miły facet? Link to comment Share on other sites More sharing options...
icman Posted November 21, 2025 Share Posted November 21, 2025 5 minut temu, Margrabia.von.Ansbach napisał(a): Uczy się schematu, że na uwagę należy sobie zasłużyć. Tak ale to imo nie tworzy najsa tylko kogoś z przerostem ambicji, do powstania miłego musi być strach przed emocjami bliskich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts