Jump to content

Koalicja Tuska właśnie uchwaliła ACTA3, nadchodzi cenzura w internecie?

Recommended Posts

No i doczekaliśmy się, lewaki, neo komuniści boją się świadomych ludzi, bo nie można nimi sterować, manipulować

czy wmówić bzdur wyssanych z palca. Decydenci są przerażeni prawdy o ich samych, że wyjdą na światło dzienne informacje,

których nie chcą, by społeczeństwo nie dowiedziało się o nich.

Retoryka wojenna upada, Polacy nie chcą walczyć za banderland, wychodzą coraz to nowe afery z udziałem uśmiechniętej koalicji.

UE na siłę wprowadza swoje chore pomysły, jednak społeczeństwa mówią stanowcze nie, dlatego eurokraci wprowadzają Akt. DSA. 

Jak nie jesteś z narracją rządzących, to jesteś przeciwko, tzn. stajesz się wrogiem publicznym. 

I jeszcze te pięć przykazań Helmuta, sami posłuchajcie😏 

Czy to koniec wolności słowa w Polsce, a początek cenzury i dyktatury ludzi, którzy są anty-Polakami, czas pokarze,

jest jeszcze weto prezydenta?

G6RXbmpXUAAbEp2?format=jpg&name=900x900

0v0009ROBx_dm2cm-ax8Sm41YnYoW9nhEanEekv9Wa1Rk1ZfH-Yoc_HoeLvORnlo79r04OBsgbGC=s800-c-fcrop64=1,00000000ffffffff-rw-nd-v1

• Like 11

• Iceman84PL pinned and featured this topic

Ciekawe, czy Nawrocki to zawetuje i nie będzie to pod publiczkę. Na wiele nie liczę, jeżeli o niego chodzi, nie byłem nawet na I turze wyborów, bo IMO z tych 13 kandydatów, jednego normalnego by się nie złożyło.

Ale jako jeden z argumentów osób głosujących na Nawrockiego, przewijał się brak podkopywanie wolności słowa, przez niepodpisywanie ustaw o mowie nienawiści i podobnych, więc ta też się zalicza.

• Like 7

Od 2020 roku Polska jest "państwem stanu wyjątkowego", a wszelkim rządzącym skurwysynom zależy, aby taki stan wyjątkowy stał się normą. Wtedy można przepchnąć każde rozwiązanie ograniczające wolność - i to przy gorącym poparciu zidiociałej tłuszczy. Przerabialiśmy to pięć lat temu. Świat polityki i wielkich korporacji - a także, co zaskakujące, "średnich przedsiębiorców" - zawiązuje taktyczne sojusze, aby osiągnąć cel, jakim jest uzależnienie ludzi od systemu. Żadnej pracy poza korpo, żadnego żarcia spoza korpo, transakcje pod ścisłą obserwacją, a ponadto - wszystko w państwie, nic poza państwem, nic przeciwko państwu.

Spierdalajcie, dopóki macie jeszcze czas i możliwość. Bo jak to ładnie ktoś tu na forum ujął - system się domyka.

Ja po hucpie lat 2020-22 zrozumiałem, że rządy są zdolne do wszelkiego skurwysyństwa, byle tylko zapędzić bydło do zagrody. Osiemdziesiąt lat temu ludzie nie byli w stanie uwierzyć, że można stworzyć cały przemysł zniewalania i wyniszczania narodów. Wszystko już było, jeżeli się powtórzy, to w bardziej pełzającej formie.

Nie walczcie z tym - spierdalajcie. Ten okręt tonie, i jedyne co można zrobić, to uciekać - a reszta niech idzie na dno.

Edited by dziadul
  • Like 8
  • Thanks 2

10 godzin temu, bassfreak napisał(a):

To co powtórka z 2012? 

Zastanawiam się ilu dzisiaj z tych ludzi jest w Polsce, dodatkowo młode pokolenia nie są zainteresowane,

by cokolwiek zrobić, postawić się opresyjnemu systemowi? Tak czy inaczej jest jeszcze weto prezydenta,

z czego najprawdopodobniej Nawrocki skorzysta, nie dlatego, że Polaków lubi, bo chyba każdy świadomy

człowiek widzi, że to gra pod publiczkę, tylko dostanie rozkaz, by zrobić na złość obecnej koalicji rządzącej.

Nawet mina Tuska wiele mówi, z tym straszeniem konsekwencjami, czy wręcz nakazem solidarności z UE czy Ukrainą😆

Dążą do ostatecznej cenzury, inwigilacji, dyktatury, by już doszczętnie złapać za twarz społeczeństwa.

Oni doskonale zdają sobie sprawę, że jest coraz więcej obudzonych ludzi, którzy są dla nich zagrożeniem.

Szaleńcy mianowali się "Bogami", którzy na siłę chcą narzucić swoją wolę, a tak naprawdę, gdzie jedyne się nadają to 

pobyt w szpitalu psychiatrycznym, z dala od społeczeństw, by więcej szkód już nie wyrządzili.

• Like 3

Powtórka z 2012 roku. Do momentu braku prezydenta uja mogą. No, chociaż teraz mają takiego marszałka, który "weźmie na swoje barki losy narodu" bez zawahania się. Zobaczymy, co wymyślą.

• Like 2

I bardzo dobrze. Jakoś na tym forum nie ma ograniczeń co do blokowania ludzi za „nie te poglądy które nie idą z główną linią forum” i tyczy się to także kanału Marka gdzie sam mam shadow bana. Kwestia dostania bana za PO PROSTU PRZEDSTAWIANIE WŁASNYCH POGLĄDÓW OPARTYCH NA ARGUMENTACH KTÓRE SĄ NIEWYGODNE to kwestia nie czy a kiedy.

Tak wiec ja bym się nie spieszył z ocenianiem kogoś gdy tutaj kwestia blokowania za słowa jest elastyczna według widzimisię szefów tego miejsca. 

W czasach wojny hybrydowej mamy za dużo wolności słowa gdzie korzystają na tym ci co dzielą, papugi rosyjskiej narracji (nie pro-polskiej) czy po prostu ci o których mówił w swoich wystąpieniach Jurij Bezmenow.

„Retoryka wojenna upada, Polacy nie chcą walczyć za banderland” - a czy Polacy walczą za banderland? Retoryka wojenna? To Rosja zaatakowała Ukrainę, to Rosja chce rewizji systemu i wy też chcecie dlatego ich popieracie ale wstyd wam to przyznać.

• Haha 1
  • Confused 6

To są tacy "genialni debile". Bo jak mają zaprojektować strukturę spółek do jakiegoś wału, robią to w mig z zamkniętymi oczyma rozliczając się papierkami z numerami kont w Szwajcarii. Ale sprawiają wrażenie, że kompletnie nic poza wałem nie ogarniają. Być może to prostacka strategia na ich usprawiedliwienie, jednak potwierdza to działanie wyłącznie w służbie zła. 

No i najwyżej znów przejdziemy komunikacyjnie na "koalang" niczym w latach PRLu i stwierdzenie, że "Tusk jako najlepszy z premierów, troskliwy o interes Polaków" będzie miało wystarczające konotacje, żeby rozśmieszyć publiczność, swoją żałosnością na festiwalu w Opolu, niczym wspomnienie o Gomułce. 

21 minutes ago, Strusprawa1 said:

a czy Polacy walczą za banderland?

A czy narażanie się istnieniem huba wojennego nie jest formą walki?

A czy finansowanie z naszych podatków nie jest wysiłkiem wojennym i formą walki?

Zwłaszcza, że tanio nie jest. 200-300 mld rocznie szczególnie gdy nasze potrzeby (choćby sam NFZ) nie są zaspokajane to przecież "nie w kij dmuchał".

ps. dla ułatwienia, bo nie wszyscy ogarniają ile to jest 100 mld, bo to tylko dla nich napis - 100 mld to 100 tysięcy milionów, czyli mniej więcej 100 tys. domów pod Warszawą. 

• Like 4
  • Thanks 3

39 minut temu, Strusprawa1 napisał(a):

w czasach wojny hybrydowej mamy za dużo wolności słowa

Przeciwnicy wolności słowa zawsze znajdą pretekst, aby zamknąć mordy nieprawomyślnym. Koniec wolności dla - jak to ująłeś - ruskich papug, to również koniec wolności dla CIEBIE, ptysiu. Zastanów się, czy pasuje tobie taki układ.

• Like 5

1 hour ago, Strusprawa1 said:

W czasach wojny hybrydowej mamy za dużo wolności słowa

To jest taka bzdura, że z nóg ścina. Skąd Ty to wziąłeś? Pomyślałeś nad tym choć chwilę, czy po prostu łyknąłeś jak Prozac?

• Like 3
  • Thanks 1
  • Haha 2

Nie wiem po co oni sie z tymi ustawami tak wyglupiaja . Wiadomo nie od dzisiaj ze jest za duzo swin aby te perly doceniac . Tresura ktora zainstalowali w szkolach to wystarczajaca forma prewencji aby nie obudzic masy krytycznej .

• Like 1

1 godzinę temu, Rnext napisał(a):

a "koalang" niczym w latach PRLu i stwierdzenie

przecież od lat tak mamy z bigtechami i ich cenzurą.

12 minut temu, thyr napisał(a):

o co oni sie z tymi ustawami tak wyglupiaja .

Wygłupiać to się zaczną przed wyborami. ;) Szczególnie jak będzie wyglądało na to, że pójdą w kąt. 

Tak jak za ostatnim razem. Przecież ta słynna afera o KRS to wynikła z wału PO, które sobie zmieniło ustawę żeby powołać swoich sędziów jeszcze przed oderwaniem od koryta. No to PISowcy doszli, poczuli się zrobieni w ch****, no bo wybór sędziów miał być już za ich kadencji i odkręcili.  

Czy to źle pamiętam?

19 godzin temu, Iceman84PL napisał(a):

No i doczekaliśmy się, lewaki, neo komuniści boją się świadomych ludzi, bo nie można nimi sterować, manipulować

Czekamy na wet prezydenta. 

• Like 1

W dniu 22.11.2025 o 16:44, Strusprawa1 napisał(a):

I bardzo dobrze. Jakoś na tym forum nie ma ograniczeń co do blokowania ludzi za „nie te poglądy które nie idą z główną linią forum” i tyczy się to także kanału Marka gdzie sam mam shadow bana.

Tylko, że to są dwie różne kwestie.

Na forum są zasady, regulamin, którego nieprzestrzeganie zostanie ukarane warnem czy banem.

To jest nasze miejsce, my nikogo na siłę nie trzymamy, to ludzie do nas przychodzą, więc muszą się dostosować.

Dlatego gość nie może pouczać, kazać, narzucać gospodarzowi swoją wolę.

Bez powodu bana nie dostałeś, tym bardziej, że trollujesz i specjalnie wchodzisz w konflikty z ludźmi.

Kiedyś myślałem, że masz może te 40, 50 lat i chcesz coś przekazać młodszym, dlatego jesteś taki zajadły w swoich tezach.

Po czasie jednak sam się przyznałeś, że masz 27 lat, więc doświadczenia życiowego u ciebie brak, tym bardziej nikt ze starszych

nie będzie ciebie traktował na poważnie. Stąd masz wrażenie, że twoje poglądy nie są akceptowane, bo nie idą po linii większości.

A ty po prostu powielasz bzdury propagandy mediów głównego ścieku.

Przypomnę tylko, że warny na forum dostałeś za trollowanie, nieodpowiedni język, ściany tekstu, zbędny cytat, czy post pod postem.

Nie dostałeś ani jednego warna za wolność słowa, ba tolerujemy twoje wybryki😏

Natomiast w przypadku cywilizacji, społeczeństw czy na naszym podwórku zwanym Polska, jest jasno to określone w konstytucji RP.

Człowiek ma prawo do wolności słowa, wyrażania swoich racji, poglądów, nie może być z tego tytułu uciszany czy karany.

A to co chce zrobić obecna władza na usługach Eurokołchozu to cenzura i dyktatura w czystej postaci.

To ich problem, że nie zgadzają się ze społeczeństwem, łamiąc przy tym prawo, swobody, wolność ludzi.

• Like 5
  • Thanks 1

4 godziny temu, Iceman84PL napisał(a):

Na forum są zasady, regulamin, którego nieprzestrzeganie zostanie ukarane warnem czy banem.

To jest nasze miejsce, my nikogo na siłę nie trzymamy, to ludzie do nas przychodzą, więc muszą się dostosować.

Dlatego gość nie może pouczać, kazać, narzucać gospodarzowi swoją wolę.

W państwie też są zasady, które można zmieniać w zależności od warunków - i tak prawo się zmienia w przypadku zagrożenia egzystencjalnego dla państwa.

Oczywiście, że na siłę nie trzymacie lecz w przypadku banowania za myśli, prostowanie fejków i konstruktywny opis rzeczywistości, to nie dziw się, że takie myśli są w rządzie, aby karać tych, którzy rozsiewają kłamstwo i dezinformacje, bo może długoterminowo mieć ona koszmarne skutki. Tak samo niech Marek więcej nie narzeka, że bankrutuje jak jego kanał na youtube zamienił się de facto w tubę propagandową antyukraińską (bo inaczej nie potrafię tego nazwać co wstawia mniej-więcej od roku). Robi taki content i zbiera takie żniwo, bo nikt normalny zarabiający pieniądze z uczciwej pracy nie będący wciągnięty w życie forum nie będzie mu wpłacał jak zdarzało się w 2016-2019 kiedy poruszał ciekawe tematy.

Jak Kali uderzy to dobrze. Jak Kalemu się odda to płacze i krzyczy, że to niesprawiedliwe. 

Bez powodu bana nie dostałeś, tym bardziej, że trollujesz i specjalnie wchodzisz w konflikty z ludźmi.

Kiedyś myślałem, że masz może te 40, 50 lat i chcesz coś przekazać młodszym, dlatego jesteś taki zajadły w swoich tezach.

Po czasie jednak sam się przyznałeś, że masz 27 lat, więc doświadczenia życiowego u ciebie brak, tym bardziej nikt ze starszych

nie będzie ciebie traktował na poważnie. Stąd masz wrażenie, że twoje poglądy nie są akceptowane, bo nie idą po linii większości.

A ty po prostu powielasz bzdury propagandy mediów głównego ścieku.

Nie trolluję. Jak piszę - w sytuacji wojny hybrydowej wolność słowa powinna być ograniczana jeśli ktoś działa dla wroga - kłamiąc, przekręcając fakty, poburzając opinię publiczną fejkowymi newsami jak na przykład ostatnio, że ukraińscy lekarze we Wrocławiu źle leczyli pacjentów. Informacja kompletnie wymyślona. I czy ktokolwiek, kto rozprzestrzeniał to beknie za to? Nie. 

Oczywiście, że mam 28 lat, pracuję w korpo i mam względnie dobre życie. Wiem, że w obecnym systemie DA SIĘ. Da się zarabiać, da się nauczyć potrzebnych rzeczy, da się osiągnąć powierzony cel, stad sam odszedłem od rewizjonizmu. Jak widzę argument o wieku dalej istnieje i ma się dobrze mimo że 28 latkowie mogą mieć doktoraty z poważnych kierunków, to i tak argument wieku będzie dalej istniał. W praktyce większość ludzi koło 50-tki przepracowało większość życia, nie umie języków, nie zna praktycznych nauk, ale wciąż będzie argument doświadczenia życiowego. W czym? Obecnie w firmie, w której pracuję także jestem najmłodszy, a jestem jedyną osobą od jednego framework'u, przez co na nic nie mam czasu, siedzę dziennie ostatnio 12-15 godzin w pracy oraz w dwóch projektach przewodzę tak naprawdę zespołem starszych konsultantów. 

"A ty po prostu powielasz bzdury propagandy mediów głównego ścieku."
Przecież ty i tobie podobni powielasz bzdury propagandy mediów głównej ścieku rosyjskich i myślisz, że we wszystkim masz rację, bo to nie jest NASZA telewizja? Ja widzę jak wygląda Rosja a jak wygląda zachód, jak średniej jednostce w dwóch obszarach się żyje, przez co mogę od razu określić z którego ścieku szambo jest czystsze. 

Przypomnę tylko, że warny na forum dostałeś za trollowanie, nieodpowiedni język, ściany tekstu, zbędny cytat, czy post pod postem.

Nie dostałeś ani jednego warna za wolność słowa, ba tolerujemy twoje wybryki😏

Warny dostawałem. Trollowanie to pojęcie względne. Przecież w maju/czerwcu 2014 dostałem za poglądy. No i co z tego? Mam do tego wracać? No to władza też się będzie tłumaczyła, że komuś usuną konto za błędy ortograficzne podczas gdy ktoś dostanie za poglądy antyrosyjskie... I to będzie identyczne przypadek.

Natomiast w przypadku cywilizacji, społeczeństw czy na naszym podwórku zwanym Polska, jest jasno to określone w konstytucji RP.

Człowiek ma prawo do wolności słowa, wyrażania swoich racji, poglądów, nie może być z tego tytułu uciszany czy karany.

A to co chce zrobić obecna władza na usługach Eurokołchozu to cenzura i dyktatura w czystej postaci.

To ich problem, że nie zgadzają się ze społeczeństwem, łamiąc przy tym prawo, swobody, wolność ludzi.

W przypadku braku zagrożenia wojennego. Od grudnia 2021 Rosja wprost pokazała czego chce i albo możemy powitać ich, iść na piwo i rozpocząć PRL-bis albo przeciwstawić się temu. Nie ma trzeciej ścieżki. 

"To ich problem, że nie zgadzają się ze społeczeństwem, łamiąc przy tym prawo, swobody, wolność ludzi."
Większość społeczeństwa ich wybrała. Niech prorosyjscy nie uzurpują sobie prawa gadania za większość.

W dniu 22.11.2025 o 19:33, Egregor Zeta napisał(a):

1n5g3L4IegHlwz7uwQLfpWs3Jyx9E0iB.jpg

No zajebiście bezpiecznie czułbym się gdyby np. Ukraina przegrała w pierwszych dniach lub gdybyśmy weszli we wschodnią strefę wpływów. Każdy ogarnięty wie jakie miałoby to konsekwencje. 

W dniu 22.11.2025 o 16:55, Rnext napisał(a):

A czy narażanie się istnieniem huba wojennego nie jest formą walki?

A czy finansowanie z naszych podatków nie jest wysiłkiem wojennym i formą walki?

Zwłaszcza, że tanio nie jest. 200-300 mld rocznie szczególnie gdy nasze potrzeby (choćby sam NFZ) nie są zaspokajane to przecież "nie w kij dmuchał".

ps. dla ułatwienia, bo nie wszyscy ogarniają ile to jest 100 mld, bo to tylko dla nich napis - 100 mld to 100 tysięcy milionów, czyli mniej więcej 100 tys. domów pod Warszawą. 

Nie, nie jest. 

200-300 miliardów to sumy z d/py. Zapewne uwzględniające wartość bewupów, starych czołgów sowieckich, rosomaków, krabów itd. mające wzbudzić w czytelniku uczucie dramatyzmu. Zbędnego zresztą. Gospodarka ma się w najlepszej kondycji w historii, ale to trzeba ją współtworzyć by to czuć. 

W dniu 22.11.2025 o 17:27, dziadul napisał(a):

Przeciwnicy wolności słowa zawsze znajdą pretekst, aby zamknąć mordy nieprawomyślnym. Koniec wolności dla - jak to ująłeś - ruskich papug, to również koniec wolności dla CIEBIE, ptysiu. Zastanów się, czy pasuje tobie taki układ.

Jeśli zwycięży strona tutejsza, która teraz beczy o braku wolności słowa (czyli szeroko pojęta Konfederacja/Korona) lub po prostu wejdziemy w rosyjską orbitę na wzór Białorusi, to będziemy mieć mały ułamek wolności słowa, którym się marzy najbardziej komuszym eurokratom. Zresztą już to przeżyli przodkowie za PRLu i za zaborów.

W dniu 22.11.2025 o 18:05, Rnext napisał(a):

To jest taka bzdura, że z nóg ścina. Skąd Ty to wziąłeś? Pomyślałeś nad tym choć chwilę, czy po prostu łyknąłeś jak Prozac?

Nie, to nie jest bzdura. Po prostu nasze pokolenia nigdy nie żyły w stanie wojny lub ryzyka jej wybuchnięcia. 

To jak można walczyć z subwersją?

@Strusprawa1

Przypominam, że temat jest o cenzurze, zafundowanej przez jaśnie panującą koalicję.

To, że nie zgadzamy się z narracją dyletantów politycznych u władzy, nie znaczy od razu ruskich onuc.

Po prostu widzimy gołym okiem, że coś tu nie gra, i szykowana jest prowokacja kosztem Polaków.

Nieudolność, niekompetencja władzy, doprowadzenie państwa na skraj przepaści, to już każdy dostrzega.

Teraz by ukryć niewygodne fakty, politycy zrobią wszystko, by wysłać Polaków na front.

A cenzura to pierwsze narzędzie do zamykania ust niewygodnym dla systemu.

Skoro to robią, to znaczy, że my jako społeczeństwo mamy rację.

Reszty twoich bredni nie skomentuje, bo szkoda mojego czasu, tym bardziej, że do ciebie nic nie dociera😏

Na koniec z dedykacją dla ciebie i tobie podobnych.

• Like 2

13 hours ago, Strusprawa1 said:

To jak można walczyć z subwersją?

Jeśli wierzysz (skoro tu podrzucasz), że Makajev/Bezmenov/Schuman nie jest sam narzędziem dywersji, to powodzenia życzę. Na tym to polega, żeby wśród prawdy przemycić manipulację i o tym też mówi, jakoby przestrzegając odbiorcę, który okazuje się ostatecznie durniem, nie widząc przestrogi. Wybacz, ale nic z Bezmenova nie zrozumiałeś. Wydrwił Cię na wylot. 

200-300 miliardów to sumy z d/py.

A 50 mld byłoby OK? Ile jest warta nasza bezbronność? Ile jest warta formowana piąta kolumna na terenie RP? A "wałeczki" korupcyjne UKRów budujące siatkę przestępczą m. in. w PL? To są realne straty. I nie mów mi, że gdyby wśród wytypowanych z tej kwoty do podziału po 100k był @Strusprawa1 to był odpuścił. 

Jak widzę argument o wieku dalej istnieje i ma się dobrze mimo że 28 latkowie mogą mieć doktoraty z poważnych kierunków,

A masz? No jakikolwiek, choćby taki malusieńki z czegokolwiek? Bo jak na razie mamy np. wysyp ukraińskich lekarzy-oszustów z lewymi dyplomami.

Gdyby nie przytomność forumowiczów, całkiem nieźle by Ci szło promowanie tutaj "russkiego miru" (to taki sam jak ukraiński). Każde wspieranie UKRów, to wsparcie dla ruskiego miru. To są tacy sami ludzie jak moskale. Jako "piąta kolumna" powinieneś dostać perma, żebyś nie miał możliwości rozsiewania tutaj rakowatych, prosowieckich (ubranych w pozory anty-) treści.

• Like 7

22 minuty temu, Rnext napisał(a):

A 50 mld byłoby OK? Ile jest warta nasza bezbronność? Ile jest warta formowana piąta kolumna na terenie RP? A "wałeczki" korupcyjne UKRów budujące siatkę przestępczą m. in. w PL? To są realne straty. I nie mów mi, że gdyby wśród wytypowanych z tej kwoty do podziału po 100k był @Strusprawa1 to był odpuścił. 

Nie patrzę z tej perspektywy. Każdy wie, że Ukraina to twór skorumpowany lecz wzięli to z tego, że dosłownie wydzielili się z Rosji i tak obydwu tym krajom zostało z dawnych lat. 

Raz już przeżyliśmy zerwanie "łańcuchów wartości" w naszym życiu w Polsce za Balcerowicza kiedy rozdzielono nas od wschodu (od zleceń które wytworzyły się przez PRL) i gdy jeszcze nie do końca podłączyliśmy się pod zachód. Było 20% bezrobocie jeśli nie większe realnie. Obecnie jesteśmy podłączeni pod zachód. Specjaliści pod to wykształceni, maszyny na miejscu, fabryki... to dlaczego Polska wspiera Ukrainę nie jest to, że Ukraina jest czymś wspaniałym nieskazitelnym jak próbujesz wmawiać, że ja piszę, ale że walczą za świat zachodni. Rosja walczy za to by znowu być imperium przez duże I. Oczywiście droga ku temu zawsze wpierw prowadzi przez Ukrainę i gdyby ją podbili, przejęli ludność, to z tym zwiększonym potencjałem mogą iść dalej - Azerbejdżan, kraje bałtyckie, Kazachstan i w końcu i tak Polska. Stąd wspieramy pierwszego zderzaka "we wczesnym etapie" i stąd też bawi mnie twierdzenie "ALE JUŻ GRANICZYMY Z ROSJĄ". Jasne, że graniczymy. 

Nie wiem czy bym przyjął. Nigdy w życiu nie myślałem o byciu urzędnikiem. Przeraża mnie bycie kimś bezproduktywnym. Moooże bycie żołnierzem czy policjantem, ale mam torbiel w głowie. 

29 minut temu, Rnext napisał(a):

Jeśli wierzysz (skoro tu podrzucasz), że Makajev/Bezmenov/Schuman nie jest sam narzędziem dywersji, to powodzenia życzę. Na tym to polega, żeby wśród prawdy przemycić manipulację i o tym też mówi, jakoby przestrzegając odbiorcę, który okazuje się ostatecznie durniem, nie widząc przestrogi. Wybacz, ale nic z Bezmenova nie zrozumiałeś. Wydrwił Cię na wylot. 

Tu już wchodzimy za bardzo w szachy 5D. To samo 3 lata temu słuchałem o Suworowie, że zrobił w swoich książkach z ZSRR imperium nie do pokonania i jakoby to miało stanowić przygotowanie informacyjne dla zachodu. To, że nie wiadomo co jest prawdą obiektywną także jest wynikiem dywersji. 

30 minut temu, Rnext napisał(a):

A masz? No jakikolwiek, choćby taki malusieńki z czegokolwiek? Bo jak na razie mamy np. wysyp ukraińskich lekarzy-oszustów z lewymi dyplomami.

Gdyby nie przytomność forumowiczów, całkiem nieźle by Ci szło promowanie tutaj "russkiego miru" (to taki sam jak ukraiński). Każde wspieranie UKRów, to wsparcie dla ruskiego miru. To są tacy sami ludzie jak moskale. Jako "piąta kolumna" powinieneś dostać perma, żebyś nie miał możliwości rozsiewania tutaj rakowatych, prosowieckich (ubranych w pozory anty-) treści.

Nie mam. I od 2 lat od kiedy zacząłem pracować w zawodzie zostaje mi obronienie się (oceny są), ale ciężko mi się wziąć za stworzenie projektu, z którego nie zarobię jak z pracy. Ok, dopóki nie obronię magistra, to zamknę mordę na te tematy. Dobry challenge. Dołożę może do tego nauczenie się niemieckiego na B2, angielskiego na C1 i zrobienie 4 certyfikatów SAP.

No własnie o to chodzi, że to info o wrocławsko-ukraińskich lekarzach to był fejk. Pewnie są np. kierowcy, którzy znaleźli prawo jazdy w chipsach, ale z lekarzami pewnie jest inaczej. Nie wiem. 

Pewnie są tacy sami ludzie jak Moskale - szczególnie ci ze wschodu lecz różnica jest taka, że "przynajmniej są tego świadomi i chcą się zmienić" (powiedzmy) i walczą o to by ten mental się nie rozprzestrzeniał na ogół. Ja jestem za tym by Polacy odbudowali swoją demografię byśmy nikogo nie musieli przyjmować.

Dobra, challenge start.

Oficjalnie należy uznać zmianę systemu politycznego, Demokracja Hybrydowa z elitami o tendencjach autorytarnych. Niestety są już wykorzystywane następujące wymówki do ograniczania wolności słowa: 

• Bezpieczeństwo narodowe
  • Obrona porządku konstytucyjnego 
  • Walka z mowa nienawiści
  • Walka z dezinformacja
  • Walka ze szkodliwymi treściami 
  • Kary administracyjne za protesty
  • Podejście 'lepiej nie ryzykować' wśród dziennikarzy

Baliśmy się Demokracji Korporacyjnej, a wygląda że na dobre rozgaszcza się paskudne autorytarne gówno.

• Like 4

@Strusprawa1, jakie zagrożenie egzystencjalne dla Polski jest obecnie?  Bo jakoś tak sądzę, że żadne :)

Zauważ proszę, do czego politykom przydaje się paroksyzm wojenny i zarządzanie strachem społeczeństwa. Chetnie Ci w tym pomogę ;)

Otóż zarządzanie strachem wygasza poziom oczekiwań. Co do mądrej polityki, dywersyfikacji gospodarki, bogacenia się społeczeństwa. Każdą swoją nieudolność, ograniczenie, dyletanctwo można przykryć - to wina Putina, wróg u bram! Zbrojmy się i traćmy na złom wojenny miliardy złotych.

Dziel i rządź.

Zarządzanie strachem i wygaszanie oczekiwań.

Zamiast dyplomacji na kierunku wschodnim potrząsanie ideologicznym totemem. Albo szczekanie, rodem jak ci żałośni Bałtowie. Nie chcę, by Polska równała do takiego poziomu. Im piesek mjiejszy, tym głośniej ujada. Im większy, tym nie straszy tak często i nie ujada.

Bo zrobi to raz, a potem faktycznie już  zagryzie.

Czym Ty chcesz Rosjan zagryźć? :) Realnie, nie urojeniami o potędze i myśleniem życzeniowym. Sojuszem że złodziejska kamarylą Żeleńskiego i Jermaka? Mało pieniędzy już ukradli, mają ukraść wiecej? Jest coś, swoją drogą, wyjątkowo obrzydliwego w decydentach, którzy utuczyli się na krwi i poświęceniu własnych żołnierzy, mam rację?

I właśnie ci żołnierze powinni że swoimi elitami zrobić tam po zakończeniu wojny porządek. Póki ich nie rozbroją.

Edited by Obliteraror
  • Like 7

Władza nigdy nie lubiła jak jej się patrzy na ręce. Tuż po objęciu władzy przez obecnie nam panujących większość analityków ze służb została wywalona na bruk. A to co obecnie się dzieje plus dostęp do komunikatorów, kontrola waluty itp itd - Orwell nadchodzi

• Like 2

20 godzin temu, JedeNzNich napisał(a):

Oficjalnie należy uznać zmianę systemu politycznego, Demokracja Hybrydowa z elitami o tendencjach autorytarnych. Niestety są już wykorzystywane następujące wymówki do ograniczania wolności słowa: 

• Bezpieczeństwo narodowe
  • Obrona porządku konstytucyjnego 
  • Walka z mowa nienawiści
  • Walka z dezinformacja
  • Walka ze szkodliwymi treściami 
  • Kary administracyjne za protesty
  • Podejście 'lepiej nie ryzykować' wśród dziennikarzy

Baliśmy się Demokracji Korporacyjnej, a wygląda że na dobre rozgaszcza się paskudne autorytarne gówno.

To są te piękne nowoczesne określenia typu wojna hybrydowa, dezinformacja. Każdy pretekst jest dobry do cenzury. Nie ma w historii świata dyktatora, zamordystyczne, który przyznałby, że jest ch...Każdy zawsze sobie to na swój sposób wyjaśniał, że tak trzeba, takie okoliczności.

Jak to napisał @Strusprawa1 "W czasach wojny hybrydowej mamy za dużo wolności słowa". Niesamowite co czytam.

@Obliteraror tak to wygląda, proste, tępe, prymitywne metody ale nadal skuteczne. Tu niektórzy dążą do "mentalnej doskonałości", czyli padnie wszystko na.pysk, pojedzie z kimś bliskim do szpitala, nie dostanie pomocy, ktoś umrze, to idiota sobie tak zracjonalizuje, że tak musiało być, bo nie ma kasy, "idzie na armię", to wina Putina itp. Myślę, że jest mnóstwo ludzi w PL, którzy już ten mentalny czarny pas karate mają w swoich pustych głowach.

• Like 3

On 11/24/2025 at 4:33 PM, Obliteraror said:

jakie zagrożenie egzystencjalne dla Polski jest obecnie?

Jeśli stracimy możliwość prowadzenia własnej polityki zagranicznej (w tym imigracyjnej), posiadania i kreacji własnej waluty, i możliwość stosowania własnych praw na terenie własnego kraju - będzie po Polsce.

A "wspólna polityka UE", Euro i uznanie małżeństw homoseksualnych już przecież stoją za progiem - i "aktywiszcze" czekają ich jak kania dżdżu (zwłaszcza Euro).

Tylko z takiego "pierdolnika", dopóki naród żyje, mamy szansę się wyzwolić relatywnie szybko.

Jak "druga strona" wejdzie i urządzi drugi Katyń, czy drugą Buczę, razy -set, jakiekolwiek myśli o "odbudowie" staną się znowu kwestią dla "następnych pokoleń".

Zarządzanie strachem i wygaszanie oczekiwań.

Wymachiwanie krwawą koszulą, i tak dalej - to nadal działa, więc jest używane. Źródło strachu musi być prawdziwe, wtedy geszeft jest nie do ruszenia.

Ale narzędzie/nóż nie odpowiada za intencje "wymachującego".

Zamiast dyplomacji na kierunku wschodnim

Jakakolwiek "dyplomacja" zakłada, że druga strona ma chęć do dyplomacji. 

Tymczasem patrząc na ich czyny, dogadanie się z Rosją jest na razie niemożliwe - dopóki ci nią rządzący, mają jeszcze Rosjan do posłania na front.

Jest coś, swoją drogą, wyjątkowo obrzydliwego w decydentach, którzy utuczyli się na krwi i poświęceniu własnych żołnierzy, mam rację?

Cóż, jak pomyślę że na rewolucji październikowej utuczyła się pewna grupka 6% społeczeństwa, która zgarnęła 73% mandatów "nowej władzy", płacąc za to krwią przelaną przez Rosjan, przeciw Rosjanom - to masz rację, jest to obrzydliwe.

Analogia jak najbardziej zamierzona, patrząc że Mindicz uciekł tam gdzie Bagsik, a Jermak też przyznał się do "korzeni". 

Ale z drugiej strony, myślisz, że 15 tysięcy godzin nagrań przeciw korupcji, zorganizowała "za darmochę" grupka przypadkowych "patriotów", by "teraz zwyciężyła sprawiedliwość"? 

:)

TKM, jak zwykle TKM.

7 hours ago, Lucky Luke said:

Każdy pretekst jest dobry do cenzury.

Rząd i politycy zrobią tylko to, na co będą mieli przyzwolenie społeczne - to jest niepisane sedno demokracji. 

Więc spora część wysiłków wszystkich polityków idzie na to, by społeczeństwo chciało dokładnie tego, co dla polityków jest najlepsze.

A "szeregowi" działacze niejako "muszą" robić to, czego od nich wierchuszka oczekuje - albo odpowiedzą za "niegospodarność", gdzie ludzie i ich wola są zasobem do zarządzenia/zagospodarowania.

Po polsku, skoro jest dobry pretekst, trzeba go wykorzystać - pomyślał taki jeden, "fur Deutschland".

• Like 1

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.