Jump to content

Jacob Lanco - Podróże Ekstremalne

RealLife

Recommended Posts

• 3 weeks later...

Jak ktoś nie gustuje w Tajskich Azjatkach to tu jest mega tanio.

Z tym, że trzeba się użerać z naciągaczami na zwykłych ulicach. Zapewne w kurortach jest ok.

@Mosze RedTy kiedyś byłeś.

Obejrzyj w wolnej chwili,  jak Twoim zdaniem zmieniła się Kuba, Hawana?

• Like 1

8 godzin temu, Brat Jan napisał(a):

Z tym, że trzeba się użerać z naciągaczami na zwykłych ulicach. Zapewne w kurortach jest ok.

Mam mieszane uczucia odnośnie gościa, obejrzałem over 10 odcinków i gość wydaje się spoko, fajny materiał m.in. z Medellin (Kolumbia) gdzie laska ostrzega przed grubymi akcjami i wyciąganiem hajsu w wersji hard. Tutaj na Kubie - popłynął przy wymianie hajsu - za 100$ dostał = hmm 2$? Tak doświadczony łeb powinien wyczuć to wcześniej (swoją drogą mocną zesrał się o ten scam). Druga sprawa, że nie miał alternatywnego internetu, gdzie dzisiaj masz wiele opcji nawet na skromne 1-2 gb w formie esim.

Drugi SCAM - to wyjebali go pierwszego dnia na cenie drinków, później o kolejne 100 dolców. Klasyka, sam się na to dałem robić w Tunezji, Maroko i Egipcie za małolata, ale tam było na 2-3 dolary.

Finalnie dalej go sporadycznie śledzę i dałbym mocne 8/10 za różnorodność, szczerość i takie normalne podejście, delikatnie boli mnie jego sprzedaż suplementów, ale z drugiej strony robi to nawet dosyć subtelnie w porównaniu do innych "gwiazd". Zaskakujące te wtopy za scamami, ale mógł być "zmęczony". Jako alternatywa dla płatków śniegu i innych pizdeuszy = 9/10. 

15 godzin temu, Spokojnie napisał(a):

Tutaj na Kubie - popłynął przy wymianie hajsu - za 100$ dostał = hmm 2$? Tak doświadczony łeb powinien wyczuć to wcześniej (swoją drogą mocną zesrał się o ten scam). Druga sprawa, że nie miał alternatywnego internetu, gdzie dzisiaj masz wiele opcji nawet na skromne 1-2 gb w formie esim.

Drugi SCAM - to wyjebali go pierwszego dnia na cenie drinków, później o kolejne 100 dolców. Klasyka, sam się na to dałem robić w Tunezji, Maroko i Egipcie za małolata, ale tam było na 2-3 dolary.

Może z grubsza biorąc taki miał być scenariusz?

Czymś widzów trzeba przyciągnąć.

Tak samo jak inni robiący Indie, zawsze musi być smród, śmieci i slamsy.

A jest gość Piotr Koń, który aktualnie exploruje Płw Indyjski na rowerze i pokazuje faktyczne życie tubylców i np prowincja to nie są góry śmieci ani slamsy.

• Like 1

31 minut temu, Brat Jan napisał(a):

Jak oceniacie jego SMV?

Myślę, że ma wysokie, ogólnie jego pewność siebie, styl, podejście do świata/życia (oceniając jego kanał).

Trochę mi ten obraz zamazał się po wywiadach na innych kanałach, np. 

Tutaj też jego inny obraz w sytuacji stresującej, mimo, że próbuje coś tam zagrywać, to jednak widać wiele w mowie ciała:

Ja osobiście bym mu dał mocne 7/10, myślę że ma powodzenie u kobiet mimo wieku. Mam wrażenie, że mógłby trochę podnieść swoje SMV, ale tego nie robi (bo czuje się swobodnie i naturalnie tam gdzie jest). 

Nie obejrzałem wszystkich jego odcinków, ale część lasek które podrywał, czy zagadywał = straszne kapiszony (dla mnie), np. tutaj

• Like 1

@Spokojnieobaj wrzuciliśmy to samo video :D Mówi w nim to co i wielu z nas na forum, że człowiek nie jest istotą monogamiczną.

Nie wiedziałem, że startował do Dody 😲

Mimo jej chamskiego ataku w miarę zachował swój styl i nie dał się wyprowadzić z równowagi.

22 minuty temu, Spokojnie napisał(a):

ale część lasek które podrywał, czy zagadywał = straszne kapiszony (dla mnie), np. tutaj

Naebany łapał się tych, które go chciały w danym dniu w danym klubie.

Zapewne, gdyby przebywał dłużej to miałby czas wyłuskać z lokalnego ryneczku jakieś bardziej sensowne towary.

Edited by Brat Jan

Nie czaję jego tak mocno negatywnego

W dniu 22.12.2025 o 17:28, Brat Jan napisał(a):

Zacytuję sam siebie.

Z ciekawości przejrzałem Bado i zaskoczyła mnie tak duża ilość zgrabnych i ładnych panien 19-25 lat z Hawany.

A przecież wg Jacoba tam nie ma netu, a ogólnie to jest embargo i nie można tak łatwo uzyskać łącza z Kubą.

A jakoś apka działa...

Edited by Brat Jan

• 3 weeks later...

Następny fejm-podróżnik, którego światowe peregrynacje orbitują wokół dup i "patrzcie, jak tu niebezpiecznie i ekstremalnie, a ja tam byłem, aj, jaki ja zajebisty".

Co do Mołdawii - Bulwar Stefana Wielkiego to jeden wielki wybieg, a kobiety są zjawiskowe. Oczywiście to już nie te śliczne dziewczęta, jakie widywało się tam na wioskach jeszcze 10-15 lat temu - globalizacja i tam wjechała, z dawnego czaru niewiele zostało, teraz jest insta-uroda.

Mołdawia też już jest skurwiona, ale miejscowi mężczyźni są wciąż bardzo zaściankowi i zazdrośni ;) - i nie boją się być asertywni wobec nazbyt pyszałkowatych zachodniaków.

Edited by dziadul

• 1 month later...
W dniu 23.12.2025 o 17:42, Brat Jan napisał(a):

Może z grubsza biorąc taki miał być scenariusz?

Czymś widzów trzeba przyciągnąć.

Albo magia chwili. Ci uliczni "czarodzieje" potrafią człowiekiem zakręcić. Już nie pamiętam kto, ale jakiś gość co pracował w wywiadzie, opowiadał, jak raz w życiu dał się rzymianinowi na ulicy zbajerować. Opchnął mu kurtkę z ceraty, a jak ją kupował to skórą pachniała. Sam się z siebie śmiał. 

• Like 1

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.