Jump to content

Ankieta: Czy Pan Prezydent Karol Nawrocki, jak poprzednicy, zapali świece chanukowe? Miliony Polaków czekają

Czy Pan Prezydent Karol Nawrocki, jak poprzednicy, zapali świece chanukowe? Miliony Polaków czekają  

46 members have voted

1. 1. Czy Pan Prezydent Karol Nawrocki, zapali Chanukę?

• Tak
      25
    • Nie
      21

Recommended Posts

• Marek Kotoński changed the title to Ankieta: Czy Pan Prezydent Karol Nawrocki, jak poprzednicy, zapali świece chanukowe? Miliony Polaków czekają
  • Marek Kotoński pinned and featured this topic

Zagłosowałem że nie, bo Pan Prezydent na którego głos oddałem, to człowiek honoru. Mówił, że nie zapali, bo to nie jest jego wrażliwość religijna, czy jakoś tak.

Gdyby zapalił teraz, to by wyszedł na uległego wobec wiadomo kogo, no i święciłby ich zwycięstwo i brutalne eliminowanie wrogów.

Wierzę w naszego kochanego Prezydenta.

Edited by Śnieżnobiały
  • Like 1
  • Haha 5

Godzinę temu, Śnieżnobiały napisał(a):

Zagłosowałem że nie, bo Pan Prezydent na którego głos oddałem, to człowiek honoru. Mówił, że nie zapali, bo to nie jest jego wrażliwość religijna, czy jakoś tak.

Gdyby zapalił teraz, to by wyszedł na uległego wobec wiadomo kogo, no i święciłby ich zwycięstwo i brutalne eliminowanie wrogów.

Wierzę w naszego kochanego Prezydenta.

Już złamał słowo, "tylko na rok" oddał Ukraińcom nasze pieniądze, czego miał nie robić. Właśnie czytałem, że NFZ brakuje 171 miliardów złotych, sytuacja jest rozpaczliwa. Ile dzieci umrze bez leczenia, ile można by uratować młodzieży z nowotworami i innymi chorobami? Trzeba młodych Polaków poświęcić, żeby Ukraińcy mieli wygodniej - przecież na 80% terytorium Ukrainy nie ma wojny, ludzie tam żyją, pracują, hajtają się.

Tu niestety nie ma żadnych czarów - oddasz pieniądze Ukraińcom - trzeba zabrać Polakom. Czy Polacy na to wyrazili zgodę? Czy TW Oscar (wg. Pana Sumlińskiego premier jest agentem niemców) mówił że tak będzie?

• Like 11

Zobaczymy już niedługo czy jest faktycznie taki antysystemowy czy jednak ma kogoś nad sobą.

Przypomnijmy, że miał nie podpisywać ustawy o dalszej pomocy Ukrainie, a jednak to zrobił, tłumacząc, że to ostatni raz i tylko do wiosny😏

Skoro wygrał z ramienia PiS, które za wzór uznaje jankesów, dodatkowo w przeszłości przedstawiciele tej frakcji zawsze, chętnie

celebrowali święta wybranych, to śmiem wątpić, że tego nie zrobi. Postawią go przed faktem dokonanym i nie będzie miał nic do gadania.

• Like 3

To czy zapali swieczke wazniejsze jest od sponsoringu banderlandu ? Swieczki zapewne nie zapali osobiscie bo runalby mit o antysystemowcu a zapewne trzymaja ten fortel na jakas specjalna okazje .

• Like 5

Oddałem głos na NIE choc nie ma to dla mnie żadnego znaczenia czy jakaś chanuke ktoś zapali czy nie. Deficyt budżetowy od tego nie wzrośnie ani nie zmaleje, kolejka do lekarza się nie skróci.

Obserwujmy zatem sytuację, przynajmniej jest dylemat TAK lub NIE. Gdyby prezydentem był Trzaskowski to nie byłoby ankiety albo zawierałaby tylko jedna opcje TAK. O tym byly wybory prezydenckie.

Zresztą co by Nawrocki nie zrobił to Braunistom nie dogodzi. Ta grupa tak już ma, zapaliłby to zaraz larum, nie zapali to też stworzą teorie wygodna pod siebie.

@qooofffeeel do tego czasu nie posadzą. To się jeszcze będzie miesiącami ciągnąć. Koalicja rządząca to ma teraz dylemat lepiej żeby był posadzony a partia zdelegalizowana czy jednak niech dalej robi swoje oszołomstwa. Zrobią sobie z nim co chcą bo moga. Już sztucznie sondaże pompowane na +10%, żeby mobilizować potem swój elektorat celem odparcia ataku faszystow. Taki opozycjonista to skarb dla rządzących, który sam na każdym kroku się podkłada np. komory gazowe. Temat oczywiście wróci przed kolejnym wyborami. A przy tym jest niezdolny do rządzenia czy nawet zawarcia jakiejkolwiek koalicji.

• Like 1

Zaznaczyłem opcję, że nie zapali tych świeczek, ale to w moim przypadku myślenie życzeniowe, bo jak zapali te świeczki to uznam, że naprawdę ta kolonia nie ma nic do gadania nawet w tej kwestii symbolicznej, gdzie się wydało jakie obrzędy są czynione w świeckim budynku.

Chanuka to symbol poddaństwa Polin i jej polskojęzycznych nadzorców.

Nawrocki już podpadł co zostało wypunktowane w tym temacie, ale czas pokaże czy ten nadzorca Polin będzie szarpał ten łańcuch na jakim wisi. Wiadomo, że jego poprzednik - Andriej Dudenko nawet nie próbował. W Nawrockim ludzie pokładają duże nadzieje z tego co widzę po otoczeniu, nawet u ludzi co nie lubią PiSu.

• Like 6

Godzinę temu, Lucky Luke napisał(a):

Oddałem głos na NIE choc nie ma to dla mnie żadnego znaczenia czy jakaś chanuke ktoś zapali czy nie. Deficyt budżetowy od tego nie wzrośnie ani nie zmaleje, kolejka do lekarza się nie skróci.

Obserwujmy zatem sytuację, przynajmniej jest dylemat TAK lub NIE. Gdyby prezydentem był Trzaskowski to nie byłoby ankiety albo zawierałaby tylko jedna opcje TAK. O tym byly wybory prezydenckie.

Zresztą co by Nawrocki nie zrobił to Braunistom nie dogodzi. Ta grupa tak już ma, zapaliłby to zaraz larum, nie zapali to też stworzą teorie wygodna pod siebie.

@qooofffeeel do tego czasu nie posadzą. To się jeszcze będzie miesiącami ciągnąć. Koalicja rządząca to ma teraz dylemat lepiej żeby był posadzony a partia zdelegalizowana czy jednak niech dalej robi swoje oszołomstwa. Zrobią sobie z nim co chcą bo moga. Już sztucznie sondaże pompowane na +10%, żeby mobilizować potem swój elektorat celem odparcia ataku faszystow. Taki opozycjonista to skarb dla rządzących, który sam na każdym kroku się podkłada np. komory gazowe. Temat oczywiście wróci przed kolejnym wyborami. A przy tym jest niezdolny do rządzenia czy nawet zawarcia jakiejkolwiek koalicji.

Ja to widzę tak. Na przykład - Wypadek, chłop ma urwane nogi, leci krew. Co robią na miejscu z pogotowia? Dają mu witaminy, antybiotyk, czy blokują upływ krwi, bo za chwilę ranny umrze?

Oczywiście, najpierw się ratuje życie. Potem, po operacji w szpitalu będzie się podawać leki.

I ja tak widzę póki ci Brauna - ma swoje wpadki i wariactwa (Jezus królem Polski, nie było komór gazowych), ale NAJWAŻNIEJSZE zrobi, czyli szaleństwo z ETS-ami, zamykanie kopalń, obywatelstwa dla Ukraińców skoro mają 80% kraju bez wojny, niech sobie pojadą - a że bieda? U nas też bieda, w Afryce jeszcze gorsza, przykro mi ale to cudzy problem.

Też się boję że Braun jest podstawiony gdy ludzie już mają dość i niebawem wybuchną, ale ostatnie kroki wobec niego i jego działania dają nadzieję, że może tak źle nie jest.

Chyba wszystko jest lepsze od Kaczyńskiego i Tuska w Polsce.

• Like 7

Moim zdaniem zapali, bo co Waszyngton powie? Pewnie będzie to zrobione cichaczem żeby goje się za bardzo nie burzyli, a może wręcz przeciwnie będzie o tym głośno, a Nawrocki będzie kolejnym prezydentem, który "nie godzi się na antysemityzm w Polsce". 

2 godziny temu, Lucky Luke napisał(a):

Taki opozycjonista to skarb dla rządzących, który sam na każdym kroku się podkłada np. komory gazowe.

Bo to taki nowy Korwin, z tą różnicą, że Korwinowi lepiej wychodziło nie wchodzenie do Sejmu. Nasz system potrzebuje takiego, co gromadzi wokół siebie niezadowolonych, ale jednocześnie nie rośnie zbyt bardzo. Jak urośnie to się go wciąga jak Leppera albo Kukiza. 

• Like 2
  • Thanks 1

„Czy zapali pan świece chanukowe zgodnie z tradycją, którą podtrzymał Andrzej Duda, a zapoczątkował Lech Kaczyński?” – podchwytliwie zapytał kolejny słuchacz.

Nie, panie redaktorze, ja swoje poglądy i swoje przywiązanie do wartości chrześcijańskich traktuję poważnie, więc obchodzę święta, które są bliskie mojej osobie – zadeklarował Karol Nawrocki.

Tak było w styczniu 2025 w RMFFM.

Więcej wiary w naszego kochanego Prezydenta.

0c0b57c9-d497-4d69-af49-76359f0c3081

Edited by Śnieżnobiały
  • Like 3

https://wiadomosci.wp.pl/co-z-chanuka-u-nawrockiego-wiadomo-co-mial-zdecydowac-7231754367044544a?pvclid=01KCA5NRKYEH75CFD10NM5XJKH

"Prezydent Karol Nawrocki zrywa z wieloletnią tradycją urządzania w Pałacu Prezydenckim obchodów Chanuki - ustaliła "Rzeczpospolita"."

Edited by Brat Przemysław
  • Like 2
  • Thanks 3

Nawrocki nie zapali bo im sie to politycznie nie oplaca co nie znaczy ze sejm hankuą nie stoi - nawet ateistycznemu komuchowi nie szkodzi

"W poniedziałek politycy wraz z środowiskami żydowskimi zapalą w Sejmie chanukowe świece."

https://pch24.pl/bedzie-chanuka-a-czy-w-sejmie-pojawi-sie-bozonarodzeniowa-szopka/

Ale wzorem sa i tak bracia ktorzy maja u siebie:

"największą świecę chanukową w Europie."

"Warto przypomnieć, że zgodnie z dekretem prezydenta Chanuka jest w Ukrainie świętem państwowym."

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/akt-antysemityzmu-w-sercu-ukrainy-skandaliczne-sceny-w-kijowie/0wjm2s3?utm_source=wolnemedia.net_viasg_wiadomosci&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=undefined&utm_v=2

6 hours ago, Lucky Luke said:

O tym były te wybory 1 czerwca.

Wygląda na to, że:

- w pałacu prezydenckim chanuki nie będzie

- w sejmie nie będzie szopki bożonarodzeniowej

Tak powstała linia podziału, linia dokonanego wyboru.

On 12/14/2025 at 11:28 AM, Brat Jan said:

"Fałszywa flaga"

Po internecie krążą zdjęcia wyników Google Trends, pokazujące kilkadziesiąt zapytań na temat nazwiska napastnika... z Tel Avivu... dwa dni przed strzelaniną.

https://x.com/Taysirbalbisi/status/2000398609418752168

Ciekawostka - podobno umieszczenie w poście sugestii, że wydarzenie jest historyczne (2024), zmienia algorytmy filtrujące X-a...

Ponadto niektóre media używały zdjęcia niewłaściwego "terrorysty", przez przypadkową zbieżność nazwisk:

https://www.ndtv.com/world-news/i-could-not-sleep-man-targeted-after-same-name-mix-up-in-sydneys-bondi-beach-attack-naveed-akram-shooter-9811895

• Like 1

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.