Jump to content

Kanał Filozofia Przebudzona

Recommended Posts

• 2 weeks later...

Odsłuchałem jedno nagranie, i dostrzegłem pewne schematy we własnym zachowaniu (ciągłe planowanie na kilka lat do przodu, parcie, dążenie, a potem wypalenie - nie mówiąc o tym, że codzienne myślenie o tym wszystkim jest bardzo wyczerpujące, choć na co dzień tego się nie widzi). Kilka lat temu byłem znaczniej bardziej wyluzowany, i było mi zajebiście - dobre zdrowie, chciało się żyć, panienki same podchodziły (a nie śmierdziałem kasą). A teraz zmęczenie i niechęć do ludzi. Tak się można do grobu zapędzić, już mi tu jeden kolega wypomniał, że marudzę jak stary dziad. I ma rację.

Od pewnego czasu odczuwałem, że coś jest nie tak, ale dopiero teraz chyba do mnie dociera, że trzeba coś zmienić.

Edited by dziadul
  • Thanks 1

Dla mnie ten kanał jest spoko, bo robi taką „syntezę” różnych podejść i daje język do nazwania rzeczy, które człowiek czuje, ale nie umie uchwycić. Najbardziej siada, kiedy słuchasz tego nie jak instrukcji „jak żyć lepiej”, tylko jako lustra do obserwacji własnych schematów. Jedyny minus: łatwo wpaść w kolejne parcie na rozwój i analizowanie siebie 24/7, więc warto dawkować i przekładać na proste rzeczy w praktyce.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.