Brat Jaca Posted January 3 Share Posted January 3 Witajcie Bracia. W ostatnim czasie widuje coraz więcej kobiet z wytatuowanym motywem motyla ( może to ćma). Dziary te zwykle zrobione są w mega widocznych miejscach, jakby będąc sygnałem lub przekazem. Wszystkie niewiasty, które znam, ozdobione ( lub naznaczone) w ten sposób mają jedną wspólną cechę. Jakie macie spostrzeżenia na ten temat? Co o tym sądzicie? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magos Dominus Posted January 3 Share Posted January 3 Teraz to przez te kurtki nic nie widać, ale to nic nowego. Kiedyś po takim tatuażu poznawało się prostytutki obecnie to już nic nie znaczy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Jaca Posted January 3 Author Share Posted January 3 4 minuty temu, Magos Dominus napisał(a): Teraz to przez te kurtki nic nie widać, ale to nic nowego. Kiedyś po takim tatuażu poznawało się prostytutki obecnie to już nic nie znaczy. Ja myślę, że jednak ten tatuaż nie pojawia się przypadkowo, ale chce poznać zdanie Braci na ten temat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EmseyXYZY Posted January 3 Share Posted January 3 Też myślę, że nie; oznacza kurwienie się choć niekoniecznie za kasę 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
OdważnyZdobywca Posted January 3 Share Posted January 3 (edited) 1 godzinę temu, Brat Jaca napisał(a): Wszystkie niewiasty, które znam, ozdobione ( lub naznaczone) w ten sposób mają jedną wspólną cechę. Bezrefleksyjne pójście za modą. U mało której tatuaż znaczy coś naprawdę ważnego, przytłaczająca większość takich robi je "żeby było ładnie". Dodatkowo mocna otwartość na wrażenia, mało konserwatywne podejście. Wiem, że @Marek Kotoński nie raz się wypowiadał na ten temat, ale może warto odświeżyć. Edited January 3 by OdważnyZdobywca 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz 1984 Posted January 3 Share Posted January 3 Moja ex ktora byla bardzo otwarta w kroku, nie tylko dla mnie miala wytatuowana lilie. pytam: dlaczego lilia? -jako symbol czystosci.. Tak wiec tego .. 1 11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iceman84PL Posted January 3 Share Posted January 3 Tatuaże u kobiet świadczą o problemach psychicznych. Żadna normalna kobieta nie będzie się oszpecać. Ani to ładne, ani estetyczne posiadanie u kobiet tatuaży. Coraz częściej wytatuowane całe ręce, szyja, dekolt, nogi, znaki kozłów, czaszek, pentagramów. Z kobietami jest coraz gorzej, te tatuaże wołają zobacz mnie, spójrz na mnie. No i co najważniejsze, kobiety z tatuażami są niestabilne emocjonalnie, agresywne, wulgarne. Czyli taki dwu pack, który powinien być dla mężczyzn lampką ostrzegawczą. Resztę dopowiedzcie sobie sami. 11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zdzichu_Wawa Posted January 3 Share Posted January 3 1 godzinę temu, Brat Jaca napisał(a): Dziary te zwykle zrobione są w mega widocznych miejscach, jakby będąc sygnałem lub przekazem. tłumaczenie: "Wiesz kochanie...Ty nigdy nie opowiadasz za dużo o swojej przeszłości". 1 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
reffohem Posted January 3 Share Posted January 3 6 minutes ago, Zdzichu_Wawa said: tłumaczenie: "Wiesz kochanie...Ty nigdy nie opowiadasz za dużo o swojej przeszłości". A właśnie miałem iść coś zjeść no i mi się odechciało 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorgen Svensson Posted January 3 Share Posted January 3 14 minut temu, Zdzichu_Wawa napisał(a): tłumaczenie: "Wiesz kochanie...Ty nigdy nie opowiadasz za dużo o swojej przeszłości". Ale firany 😂 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pejo Posted January 3 Share Posted January 3 26 minut temu, Iceman84PL napisał(a): Tatuaże u kobiet świadczą o problemach psychicznych. Żadna normalna kobieta nie będzie się oszpecać. Ani to ładne, ani estetyczne posiadanie u kobiet tatuaży. Coraz częściej wytatuowane całe ręce, szyja, dekolt, nogi, znaki kozłów, czaszek, pentagramów. @Iceman84PL jestem takiego samego zdania. Nie spotkałem w Swoim , już dość długim życiu , kobiety, która miała tatuaże i nie była zaburzona itp. Znam takie, które po upływie czasu zaczynają się wstydzić tego co na sobie nabazgrały. 26 minut temu, Iceman84PL napisał(a): Z kobietami jest coraz gorzej, te tatuaże wołają zobacz mnie, spójrz na mnie. No i co najważniejsze, kobiety z tatuażami są niestabilne emocjonalnie, agresywne, wulgarne. Czyli taki dwu pack, który powinien być dla mężczyzn lampką ostrzegawczą. Resztę dopowiedzcie sobie sami. Atencja, chęć pokazania niezależności , siły itp. Poza tym nie widzę w tym nic ładnego a tym bardziej mądrego 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piter_1982 Posted January 3 Share Posted January 3 W sumie to jest ładny i estetyczny wzór (piszę o wzorze, a nie samym tatuażu). Daje spore pole do popisu z kolorami. Tak jak smoki u facetów. I tyle. Z symbolami jest problem, jeśli nie umieścisz ich w kontekście. Przykład: hinduski znak pomyślności i szczęścia ;). Motyl może oznaczać nawet zmartwychwstanie. Gąsienica to życie na tym łez padole, potem kokon leżenie w grobie i ostatecznie imago (dorosły owad) jako życie w raju. Chyba w którejś części Milczenia Owiec, było to ładnie opisane (książka, nie film). Link to comment Share on other sites More sharing options...
HermannBrunner Posted January 3 Share Posted January 3 Dobrze, że durnie sami się oznaczają, można omijać z daleka na dzień dobry ✌️ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Jaca Posted January 3 Author Share Posted January 3 9 minut temu, HermannBrunner napisał(a): Dobrze, że durnie sami się oznaczają, można omijać z daleka na dzień dobry ✌️ Coś jak z flagami na profilowym na twiterzu 😉 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piter_1982 Posted January 3 Share Posted January 3 9 minut temu, HermannBrunner napisał(a): Dobrze, że durnie sami się oznaczają, można omijać z daleka na dzień dobry ✌️ Niestety jeśli idioci są na stanowiskach decyzyjnych, traktują to jak wabik. To się nakręca i koło się zamyka. Ostatnio pani Opolska, pokazała co oznacza nieszablonowe myślenie o moralności i etyce ;). 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
thyr Posted January 3 Share Posted January 3 @Piter_1982 co ona odyebala bo nie moge sie doszukac w necie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piter_1982 Posted January 3 Share Posted January 3 (edited) @thyr no to szczęściarz z ciebie. https://www.facebook.com/sigillum.authenticum/posts/dawno-nie-czułem-takiego-zażenowaniakarolina-opolska-dziennikarka-i-wykładowczyn/1448548403937836/ Napisała książkę, że trzeba we współczesnym świecie uważać na fake newsy. Wiele wskazuje na to, że książkę "napisała" przy użyciu AI (pozmyślane linki, a książce pisze jak ważne jest sprawdzać źródła), a być może nawet to wydawca za kasę napisał, a ona podpisała. Teraz płacze, że ona nie śpi po nocach przez nagonkę na jej osobę. Do tego wykłada dziennikarstwo i jest osadzona w strukturach uczelni. Uczelnia milczy jak zaklęta. Takie to nasze elyty. Edited January 3 by Piter_1982 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
thyr Posted January 3 Share Posted January 3 (edited) Laska napisala ksiazke o “plaskiej ziemi “ wspierajac sie nieistniejacymi publikacjami . 😂Przeciez podobnej jakosci wiedza leci 24h dobe w autoryzowanych wiadomosciach glownego scieku 😂 Mozna przywyknac 😉 Edited January 3 by thyr 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarkoBe Posted January 4 Share Posted January 4 Tatuaże u kobiet to błogosławieństwo wyboru dla mężczyzny. Nie trzeba tracić pieniędzy i czasu na poznawanie takiej kobiety, od razu wiesz, z kim masz do czynienia. Mianowicie z kimś, kto swoje traumy, lęki i dysfunkcje psychicznie przeleje, z bardzo dużą dozą prawdopodobieństwa, właśnie na ciebie. Prędzej czy później. Kobieta panującą nad sobą, z klasą, nie szukającą atencji w oczach innych(mężczyzn) nie będzie przyozdabiać swojego ciała tatuażami. Oczywiście to nie oznacza, że kobiety bez tatuaży są innymi istotami, bez pragnień, emocji, walidacji z zewnątrz - jednak jest duża szansa, że taka kobieta będzie znacznie bardziej kobieca niż panna z malunkami na własnym ciele. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Jaca Posted January 4 Author Share Posted January 4 2 godziny temu, MarkoBe napisał(a): Tatuaże u kobiet to błogosławieństwo wyboru dla mężczyzny. Nie trzeba tracić pieniędzy i czasu na poznawanie takiej kobiety, od razu wiesz, z kim masz do czynienia. Ja zawsze miałem słabość ( w sumie do dzisiaj mam ) do upadłych kobiet. W połowie lat 2000-nych poznałem w angielskim nocnym klubie dziewczynę, fotomodelkę Suicide Girls i myślałem, że chwyciłem Pana Boga za nogi. Zamieszkaľem u niej.... Moje ego napęczniało jak brzuch Ferdka Kiepskiego, koledzy zazdrościli .... Okres Demo trwał do końca wakacji. Jak szambo wyj****o z hukiem, to nie było ze mnie co zbierać. Tam było wiecej Red Flag niż na pochodzie 1 Maja , ale zaślepienie cipą było silniejsze. Magik był już blisko... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz 1984 Posted January 4 Share Posted January 4 7 godzin temu, Brat Jaca napisał(a): Ja zawsze miałem słabość ( w sumie do dzisiaj mam ) do upadłych kobiet. W połowie lat 2000-nych poznałem w angielskim nocnym klubie dziewczynę, fotomodelkę Suicide Girls i myślałem, że chwyciłem Pana Boga za nogi. Zamieszkaľem u niej.... Moje ego napęczniało jak brzuch Ferdka Kiepskiego, koledzy zazdrościli .... Okres Demo trwał do końca wakacji. Jak szambo wyj****o z hukiem, to nie było ze mnie co zbierać. Tam było wiecej Red Flag niż na pochodzie 1 Maja , ale zaślepienie cipą było silniejsze. Magik był już blisko... Co odjebala? Wiem ze pewnie nie chce Ci sie do tego wracac..ale tak z ciekawosci.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EmseyXYZY Posted January 4 Share Posted January 4 9 godzin temu, Brat Jaca napisał(a): Magik był już blisko... Przez jakąś babę? Litości...jest sto lepszych powodów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Jaca Posted January 5 Author Share Posted January 5 13 godzin temu, Mariusz 1984 napisał(a): Co odjebala? Wiem ze pewnie nie chce Ci sie do tego wracac..ale tak z ciekawosci.. Pani poszła w tango z moim najlepszym "przyjacielem". Z dnia na dzień stałem się bezdomny, potem to już lawina...utrata dobrej pracy, długi, alkohol i dragi. @EmseyXYZY raczej nie tyle przez babę, co przez ciąg zdarzeń, który potem miał miejsce. Gdy nagle upadasz na dno z wysoka to różne głupie myśli się mimowolnie cisną do głowy. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
EmseyXYZY Posted January 5 Share Posted January 5 1 minutę temu, Brat Jaca napisał(a): Pani poszła w tango z moim najlepszym "przyjacielem". Z dnia na dzień stałem się bezdomny, potem to już lawina...utrata dobrej pracy, długi, alkohol i dragi. @EmseyXYZY raczej nie tyle przez babę, co przez ciąg zdarzeń, który potem miał miejsce. Gdy nagle upadasz na dno z wysoka to różne głupie myśli się mimowolnie cisną do głowy. Co Cię nie zabije, to Cię wzmocni. Piona. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz 1984 Posted January 5 Share Posted January 5 2 godziny temu, Brat Jaca napisał(a): Pani poszła w tango z moim najlepszym "przyjacielem". Z dnia na dzień stałem się bezdomny, potem to już lawina...utrata dobrej pracy, długi, alkohol i dragi. @EmseyXYZY raczej nie tyle przez babę, co przez ciąg zdarzeń, który potem miał miejsce. Gdy nagle upadasz na dno z wysoka to różne głupie myśli się mimowolnie cisną do głowy. Dobrze ze sie ogarneles. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts