dziadul Posted Friday at 01:08 PM Share Posted Friday at 01:08 PM (edited) Jak zapewne niektórzy wiedzą, wydawnictwo Bellona wznowiło wydawanie książeczek z peerelowskiej serii Biblioteka Żółtego Tygrysa. Książeczki tanie, kieszonkowe, idealne do poczytania w pociągu lub poczekalni. Niestety, nie licząc tomiku o obronie poczty w Gdańsku w 1939, wszystkie pozostałe tomy (wg mojej wiedzy) to nietknięte wznowienia starych tytułów. Podobno sprzedają się świetnie, co trochę mnie dziwi, bo stare wydania można dostać za grosze w antykwariatach. Ponadto wydawnictwo Bellona ma u mnie przekichane za wypuszczenie kilku książeczek z okładkami przygotowanymi przez ai. Poniżej przykłady: Wydawnictwo powinno się wstydzić. A czytelnicy zbojkotować takie niechlujstwo. Tym bardziej, że okładki niektórych tomików zdobią piękne ilustracje Jarosława Wróbla. Bellona ma też długą tradycję współpracy np. z Markiem Szyszko. Po prostu nie wypada takiego dziadostwa ludziom oferować. Edited Friday at 01:17 PM by dziadul 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts