Jump to content

Na złość mężowi zamarzła?

Recommended Posts

• Johnyx changed the title to Na złość mężowi zamarzła?

W dziwne, że taka silna i niezależna Polka w takich warunkach bez kurtki zamarzła. Jestem zdumiony, że nie odstawiła na mrozie jakiegoś tańca-różańca jak w Sejmie, na Tik Toku czy innym Instagramie. To na bank by ją ogrzało i tym samym uchroniło przed podłością jej męża, który jak wiadomo zmusił biedaczkę do opuszczenia samochodu. Typowy przykład kobietobójstwa.

Edited by Krugerrand
  • Like 2

Namiary na faceta, i niech opowiada co i jak. Jego historia cenniejsza niż złoto, nauki i rady. Jak pokłócić babę by wyjebała na mróz nie gotowa, wielu by skorzystało. Braża turystyczna do Północnej Norwegii by się rozkręciła ;)

Gorzej jak po prostu powie, była pojebana. 

• Like 3

Najczęstsze scenariusze w takich akcjach (bez idealizowania żadnej strony):

Demonstracja + kara
Zobaczysz, jak mi źle / jak bardzo mnie zraniłeś / postawię na swoim. To jest granie w chicken game: ja eskaluję, aż ty pękniesz. Tylko że mróz nie negocjuje.

Dysregulacja emocji / impuls
Wkurw, upór, odcięcie racjonalnego myślenia, czasem alkohol/leki. W takim stanie człowiek naprawdę potrafi zrobić rzeczy, które z boku wyglądają jak na złość, a realnie są utratą kontroli.

Coś pod spodem
Jeśli ktoś ma tendencje do dramatów, szantażu emocjonalnego, autoagresji albo pójdę i zobaczysz, to to może być element większego wzorca, nie jednorazowy wybryk.

I najważniejsze: my tu możemy tylko spekulować, a różnica między pokłócili się i wyszła a została wyrzucona/porzucona jest gigantyczna prawnie i moralnie. Bez faktów (czas, temperatura, stan trzeźwości, czy mogła wrócić, czy miała telefon, monitoring, świadkowie) to każdy sobie dopisze narrację.

Redpillowa lekcja z tego jest prosta i brutalna:
nie wchodzić w relacje, gdzie ktoś eskaluje konflikt kosztem własnego bezpieczeństwa i używa dramatów jako narzędzia wpływu. Bo dziś to jest foch na mrozie, jutro zrobię ci piekło w papierach.

• Like 5

11 godzin temu, Johnyx napisał(a):

Myślicie że po prostu chciała zamanifestować niezadowolenie czy jednak coś innego?

Nie dojdziesz z artykułu medialnego. Może chora psychicznie, może uparta... 

przypomina taki przypadek gdzie babka wyciągnęła kluczyki z auta podczas jazdy. Oboje zginęli. Ta chociaż sama wyszła....

• Like 1

Z tego co wyczytałem, mieli problemy w związku, był alkohol co ciekawe u kobiety, nawet przy ciele znaleźli jakąś butelkę. 

Z tych informacji mogę wywnioskować, że kobieta zrobiła co chciała, i poniosła tragiczne konsekwencje swojego wyboru. 

Teraz mężczyzna jest winny, bo nie wrzucił do bagażnika i nie zawiózł do domu.

Sam też miałem z dwoma kobietami podobne przygody, jedna sobie poszła, ale była powiedzmy w bezpiecznym miejscu i pojechałem, bardzo żałowała. Druga odwaliła taką deluzję raz, ale wśród znajomych. Wieczorem ją zabrałem, gdyż byliśmy naprawdę daleko od domu, ale to był już poważny zgrzyt na relacji.

• Like 2

40 minut temu, Brat Przemysław napisał(a):

Podobno z zawodu byla psychologiem (moze bardziej psycholożką bo to pierwsze brzmi jakos powazniej a one wolą inaczej).

Znajome mowią ze sie rozpila bo ja praca emocjonalnie wykonczyla - pisali na WP. 

Na 100% miala ADHD.

7 godzin temu, wolnystrzelec napisał(a):

W komentarzach na youtube już wiedzą i zawyrokowali. Wiadomo, że chłop winny, po co sąd i wyrok.

Bez przesady.

Czytam i właśnie wyjaśniają loszki logiką aż miło.

Macie konta to dorzućcie tam do pieca!

5 godzin temu, Brat Przemysław napisał(a):

Podobno z zawodu byla psychologiem (moze bardziej psycholożką bo to pierwsze brzmi jakos powazniej a one wolą inaczej).

Znajome mowią ze sie rozpila bo ja praca emocjonalnie wykonczyla - pisali na WP. 

No i wszystko w temacie...

Normalna zawróciłaby i szłaby wzdłuż szosy, a nie lazła po śniegu przez pola.

"Media podają "Niestety w życiu Emilii pojawił się alkohol. Czy szukała w nim ucieczki od codziennych kłopotów? Lokalna prasa podała, że w ubiegłym roku przyjechała samochodem po dziecko do przedszkola w stanie nietrzeźwości. Wezwano policję. Kobieta straciła prawo jazdy. A zaraz potem pracę, bo zdarzenie nadszarpnęło jej zawodowy autorytet. Do tego doszło nieporozumienia z mężem. Rodzina miała niebieską kartę, policja z Włodawy przyznaje, że w domu państwa K. zdarzały się interwencje. Nie było ich dużo, ale są odnotowane." Niezłe ziółko z niej było."

Jak to mówią śmieci wyniosły się same...

A sekcja podobno będzie pod kątem alkoholu i narkotyków

• Like 2

I pewnie faceta posadzą, bo baba miała kompletny brainrot. Obraziła się i poszła bez zimowej kurtki, w minusową temperaturę w środku niczego... chcącemu podobno nie powinna dziać się krzywda. Przynajmniej tak mawiali starożytni rzymianie. 

30 minutes ago, Brat Jan said:

właśnie wyjaśniają loszki logiką

Z czym do kobiet... 

17 hours ago, Sakon said:

Jeśli ktoś ma tendencje do dramatów, szantażu emocjonalnego, autoagresji albo pójdę i zobaczysz, to to może być element większego wzorca, nie jednorazowy wybryk.

Rozumiem, że takie wzorce może pokazywać sześciolatek w przedszkolu. Dlatego w przedszkolach zazwyczaj są drzwi, których dziecko samo nie otworzy, nieważne co "mu się wydaje".

Rozumiem, że podobne wzorce może okazywać nastolatek w okresie burzy hormonów... stąd prawo mówi o "opiekunie prawnym" i jego prawach, i obowiązkach.

Ale 37-letnia dorosła kobieta?

6 hours ago, DOHC said:

Teraz mężczyzna jest winny, bo nie wrzucił do bagażnika i nie zawiózł do domu.

Wystarczy wprowadzić islam, szariat, i będzie można takie kobiety legalnie "uratować przed nimi samymi". I tego chyba chcą wszystkie komentujące w takim duchu kobiety...

3 minutes ago, HermannBrunner said:

Ale jak udowodnić, że było inaczej?

Nawet jeśli ktokolwiek będzie mówił o chorobie psychicznej, to dopóki nie miała orzeczenia o ubezwłasnowolnieniu - mogła świadomie i samodzielnie zrobić ze sobą, co chciała.

Jeśli sekcja nie wykaże przemocy fizycznej uniemożliwiającej kobiecie samodzielność (w tym alko/narko), to wtedy rację ma mężczyzna, bo gdyby nie działo się to wbrew jej woli to mogłaby po prostu stanąć na drodze i zatrzymać następny samochód... poprosić o telefon, wezwać pomoc... a tak, poniosła konsekwencje swej błędnej oceny sytuacji.

Jeśli natomiast była nieprzytomna/odurzona/pijana w stopniu uniemożliwiającym samodzielność - ergo, została wyrzucona bez możliwości samodzielnego uratowania się - morderstwo.

Wersja pośrednia - ograniczenie poczytalności w lekkim stopniu - to będzie koszmar prawny. Możliwość legalnego użycia przemocy fizycznej, w celu odparcia zagrożenia życia, nawet wbrew woli osoby chronionej, będącej w stanie wyrażać czynny sprzeciw/opór słowem i czynem.

13 minut temu, ManBehindTheSun napisał(a):

Coś mi tu śmierdzi. Ber Gryls w mokrej koszulce przeszedł zimą Alaskę a ta niby zamarzła przy -5 bo zapomniała kurtki.

Nie wiesz przypadkiem czy Ben tez strzelil sobie jakiego kielicha na droge ? 

15 minut temu, ManBehindTheSun napisał(a):

Coś mi tu śmierdzi. Ber Gryls w mokrej koszulce przeszedł zimą Alaskę a ta niby zamarzła przy -5 bo zapomniała kurtki.

To jeszcze nic - podobno jakis inzynier 10 dni w Bugu siedzial zima a na brzeg wychodzi sie tylko napić. 

• Thanks 1
  • Haha 2

10 minut temu, Brat Przemysław napisał(a):

To jeszcze nic - podobno jakis inzynier 10 dni w Bugu siedzial zima a na brzeg wychodzi sie tylko napić. 

Dokładnie to 6 😁 10 nie dał by  rady poniżej świadectwo prawdy 

SNOW w serwisie X: „Jak to możliwe, że kierownictwo TVN pozwoliło @KasiaLazzeri skompromitować się czymś takim? Mają widzów za debili??? https://t.co/OyVE07lary” / X https://share.google/wh9iD2bG1VQbVyEBk

Edited by Drago

1 godzinę temu, Brat Jan napisał(a):

"Media podają "Niestety w życiu Emilii pojawił się alkohol. Czy szukała w nim ucieczki od codziennych kłopotów?

Nie chce mi się tam nawet wchodzić i czytać tych wypocin, choć o sprawie słyszałem. Niech zgadnę, jak chłop pije to chłopa wina, a jak baba pije to też chłopa wina? 

• Like 2

I biedny facet co miał zrobić? Gdyby za nią poszedł i na siłę idiotkę zaciągnął do auta? Zostałyby ślady na nadgarstkach, może by się przewróciła i pobrudziła ciuchy. Potem cyk na policje. Panie oficerze: o tu mnie brutal za ręce łapał aż siwe mam. Targał mnie po gołej ziemi, pobrudzone całe ciuchy. Przemocowiec, w samej koszulce byłam, bez kurtki...

• Like 1

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.