Jump to content

Akta Epsteina

Recommended Posts

Kilka dni temu opublikowano kolejne materiały związane z Jeffreyem Epsteinem. 3 miliony stron dokumentów, tysiące nagrań i zdjęć.

Wszystko wskazuje na to, że foliarze znowu mieli rację, gdy 10 lat temu mówili, że elity Zachodu są zdemoralizowane i dopuszczają się obrzydliwych rzeczy...

W tle spekulacje o wielkiej akcji służb wywiadowczych Izraela i/lub Rosji, które zgromadzić miały kompromaty na najważniejsze postacie polityki i biznesu nie tylko z USA, ale i z innych państw. Sam Trump wydaje się, że robi wszystko, aby odciągnąć uwagę opinii publicznej od tej sprawy. Stąd Wenezuela, Grenlandia, Iran, ICE itd.

Poniżej wrzucam fragmenty poniższego artykułu po przetłumaczeniu, a dotyczą one zgonów ludzi w ten czy inny sposób powiązanych z Epsteinem.

https://nationalenquirer.com/more-than-two-dozen-people-linked-to-jeffrey-epstein-have-died-under-mysterious-circumstances/

Do tajemniczej śmierci Jeffreya Epsteina doszło sześć lat temu, w tym miesiącu — ale National Enquirer odkrył, że 22 osoby z podejrzanego otoczenia miliardera również zmarły w niejasnych okolicznościach, co wzbudziło obawy o tuszowanie sprawy przez wpływowe osoby, które chcą wymazać potencjalnych świadków.

Jak podają źródła, lista niewyjaśnionych zgonów, obejmująca domniemane ofiary przestępcy, zarządców domów, prawników, księgowych, dziennikarzy śledczych i alfonsów, prowadzi ciemnym szlakiem finansowym do najbliższego otoczenia Epsteina.

„W sieci Epsteina uwikłano wiele osób, a wiele z nich już nie żyje” – mówi prywatny detektyw Ed Opperman w rozmowie z „ Enquirer” . „Wszyscy są ze sobą powiązani poprzez szlak pieniężny”.

Finansista Steven Hoffenberg zeznał przed śmiercią dziennikarzowi „ Enquirer  Dougowi Montero , że Epstein i Ghislaine Maxwell , obecnie uwięziona werbownica skazanego pedofila, „nagrywali” pułapki w postaci filmów przedstawiających obrzydliwe osobistości VIP z nieletnimi dziewczętami na zlecenie grupy szantażujących wpływowych maklerów z głębokiego państwa.

Hoffenberg, były dyrektor generalny Towers Financial i współpracownik Epsteina, który zmarł w 2022 r. w wieku 77 lat po odsiedzeniu 18-letniego wyroku za piramidę finansową o wartości 475 milionów dolarów, współpracował z FBI i zabrał głos w sprawie domniemanych powiązań swojego byłego protegowanego z izraelską agencją wywiadowczą Mossad.

Podczas gdy 63-letna Maxwell odsiaduje 20-letni wyrok za handel ludźmi w celach seksualnych, sam Epstein dołączył do rosnącej liczby ofiar w sierpniu 2019 r., kiedy znaleziono go powieszonego w celi więziennej w Nowym Jorku w wieku 66 lat. Urzędnicy uznali to za samobójstwo, ale jego brat, Mark , określił to jako „morderstwo”.

Ostatni współwięzień Epsteina, 51-letni Efrain „Stone” Reyes , zmarł na COVID-19 w listopadzie 2020 roku, zaledwie kilka tygodni po rozmowie z federalnymi śledczymi badającymi śmierć tego potwornego finansisty. Reyes został przeniesiony z celi Epsteina zaledwie dzień przed śmiercią bogacza, podaje Daily Mail .

Trzy z otwarcie oskarżających Epsteina również zginęły w podejrzanych okolicznościach. Virginia Giuffre (41 lat) została znaleziona martwa 25 kwietnia w wyniku domniemanego samobójstwa, a niewolnice seksualne Carolyn Andriano (36 lat) i Leigh Skye Patrick (29 lat) zmarły z powodu przedawkowania narkotyków w maju 2023 roku i maju 2017 roku.

Joe Recarey , detektyw policji z Palm Beach, który prowadził śledztwo w sprawie Epsteina i zabiegał o sprawiedliwość dla funkcjonariuszy, zmarł 25 maja 2018 r. po krótkiej chorobie w wieku 50 lat.

Były kamerdyner Epsteina, Alfredo Rodriguez , który ukradł niesławną czarną książeczkę swojego byłego szefa i zaoferował jej sprzedaż tajnemu agentowi FBI, zmarł w grudniu 2014 r. w wieku 60 lat na międzybłoniaka, po odsiedzeniu 13 miesięcy w więzieniu federalnym za utrudnianie śledztwa, podaje The Independent .

Dwóch wpływowych prawników, którzy pomogli Epsteinowi wygrać sprawę w West Palm Beach, również zmarło: Kenneth Starr we wrześniu 2022 r. w wieku 76 lat po powikłaniach pooperacyjnych i Roy Black , w wieku 80 lat, który zmarł w zeszłym miesiącu w domu, według The Texas Tribune .

Marvin Minsky , pionier sztucznej inteligencji z MIT, którego nazwisko znalazło się w oskarżeniach Giuffre'a o Epsteina, doznał śmiertelnego krwotoku mózgowego w styczniu 2016 r. w wieku 88 lat, natomiast Ronald R. Eppinger Sr. , alfons z Miami, który rzekomo jako pierwszy handlował Giuffre, zmarł w listopadzie 2006 r. w wieku 80 lat.

Dwóch dziennikarzy śledczych, którzy badali aferę Epsteina, również spotkało swój koniec. Były detektyw nowojorskiej policji i autor książek o Epsteinie, John Connolly, zmarł w styczniu 2022 roku w wieku 78 lat, donosi New York Post . Ciało biografki gwiazd, Wendy Leigh, znaleziono pod jej londyńskim balkonem w maju 2016 roku. Jej śmierć pozostaje niejasna, ponieważ wstępne doniesienia sugerowały samobójstwo, ale jej agent podkreślił optymistyczne podejście 65-latki do życia, donosi magazyn People .

Według Daily Mail na przestrzeni lat zmarło również sześciu innych współpracowników Epsteina .

Jean-Luc Brunel , 75-letni szef francuskiej agencji modelek oczekujący na proces w związku z zarzutem handlu dziewczętami dla Epsteina, został znaleziony powieszony w celi paryskiego więzienia w lutym 2022 roku.

Producent filmowy Steve Bing , 55 lat, wyskoczył z 27. piętra swojego apartamentowca w Los Angeles w czerwcu 2020 roku po rozmowie z FBI na temat Epsteina.

Mark Middleton , 59-letni doradca byłego prezydenta Billa Clintona , mający powiązania z Epsteinem, został znaleziony powieszony i zastrzelony w Arkansas w maju 2022 r.; uznano to za samobójstwo.

Thomas Bowers , 55-latek, szef działu zarządzania majątkiem Deutsche Bank, który przelewał pieniądze Epsteinowi, również został znaleziony powieszony w swoim domu w Kalifornii w listopadzie 2019 roku.

Przyjaciel Epsteina i były gubernator Nowego Meksyku, Bill Richardson, zmarł we śnie we wrześniu 2023 r.

Teraz Ghislaine Maxwell — jedyna znana żyjąca wspólniczka Epsteina, która obecnie przebywa w więzieniu — została w tajemniczy sposób przeniesiona z więzienia na Florydzie do ośrodka o złagodzonym rygorze w Teksasie, w którym nie ma kamer monitorujących ani nagrań.

Brat Maxwella, Ian, w ekskluzywnym wywiadzie dla „ Enquirer” powiedział , że jego siostra „nie ma myśli samobójczych”, a eksperci uważają, że grupa głęboko w państwie chce się upewnić, że ostatni świadek zostanie uciszony.

• Like 2
  • Confused 1
  • Sad 1

Sprawa ma też inny wymiar, cytując jednego analityka z Linkedin (facet ma niezłe źródła):

Cytat

Czy pamiętacie kryzys Grecji? Media mówiły… no cóż, kłamały.

Lato 2015. Grecja na kolanach. W nagłówkach prasowych: „leniwi Grecy, skorumpowani, żyją ponad stan”. Taka wersja powtarzana była w mediach przez tygodnie, a tysiące ludzi ją powielało.

Tymczasem za kulisami działy się rzeczy, o których mówiły jedynie nieliczne analizy i dokumenty.

Wielka fala ujawnianych akt Jeffreya Epsteina ponad 3,5 miliona stron dokumentów opublikowanych przez Departament Sprawiedliwości USA na podstawie Epstein Files Transparency Act pokazała też zaskakujące wzmianki o finansowych analizach i e‑mailach sprzed lat.

Wśród fragmentów, które zyskały popularność w sieci, pojawiło się stwierdzenie, które… wydaje się znajome:

„Grecy spłacają bankom północnym długi, których naród nigdy nie zaciągnął.”

To dokładnie to, co podkreślali eksperci i ekonomiści krytykujący strukturę pakietów ratunkowych że ogromna część pieniędzy z tzw. „bailoutu” nie trafiła do zwykłych Greków ani na odbudowę gospodarki, ale bezpośrednio do niemieckich i francuskich banków, które posiadały ogromne ilości greckich obligacji i musiały odzyskać swoje inwestycje.

Noam Chomsky również komentował w tym kontekście, że to nie pomoc finansowa dla Grecji, a mechanizm, w którym pieniądze raczej ratowały banki północnej Europy niż gospodarstwa domowe w Atenach.

Te dokumenty Epsteina, choć znane głównie z ujawniania kontaktów z elitami politycznymi i biznesowymi oraz ze skandali obyczajowych, zawierają też mniej oczywiste wzmianki o ekonomicznych i geopolitycznych analizach, które w czasie kryzysu krążyły w węższych kręgach, zanim trafiły do sieci.

To pokazuje dwa ważne wątki:

Czemu narracja medialna często upraszcza rzeczywistość, skupiając się na stereotypach (np. „leniwi Grecy”), zamiast wyjaśniać faktyczne mechanizmy finansowe.

To, co ujawniają akta nawet takie, które nie mają bezpośrednio związku z samym kryzysem potwierdza narrację, którą krytycy euro‑elastycznych pakietów ratunkowych głosili od lat: wielka część pomocy nie była „ratowaniem Grecji”, tylko ratowaniem europejskich banków kosztem greckiej gospodarki i społeczeństwa.

W efekcie Grecy zostali z długiem, programami oszczędnościowymi, bez realnej pomocy dla gospodarki a prawdziwi beneficjenci zostali po drugiej stronie granicy.

Link do emaili:

https://ibb.co/21KbnFYZ

https://ibb.co/nNRC2rtJ

Część tych ludzi (po 75 roku życia) zmarła z przyczyn naturalnych, trudno uznać, że CIA zabiła kogoś międzybłoniakiem ale kilka przypadków faktycznie jest bardzo podejrzanych. 

Edited by Roman Ungern von Sternberg
  • Like 6

9 godzin temu, Roman Ungern von Sternberg napisał(a):

trudno uznać, że CIA zabiła kogoś międzybłoniakiem 

nie zdziwiłbym się. Trochę kiedyś czytał o projektowaniu wirusów, które mogą spowodować mutację u jednej wybranej osoby. Bardzo niebezpieczne zajęcie, ale można to zrobić już dziś. Secret Service bardzo pilnuje, żeby DNA prezydenta USA nie dostało się do żadnych służb. Dziwi za to lekkomyślność naszych włodarzy, trzymali dane naszych żołnierzy na serwerze w Niemczech. Podobnie jak dane wszystkich potencjalnych dawców szpiku kostnego echh...

Co do tych zgonów, jeszcze jedna rzecz jest ważna. Jeśli byli w to zamieszani, to z dużym prawdopodobieństwem żyją w sposób, który może przyśpieszyć zgon. Zażywanie różnych substancji (niekiedy wieloletnie), używki, ostre imprezy, ryzykowne zachowania w sferze seksualnej i nie tylko. 

ps. ktoś zna jakieś sensowne tłumaczenie zwrotu "głębokie państwo". Mnie by pasowało zakulisowe. Sam nie wiem, ale to głębokie jakoś mi nie gra jak czytam po polsku. Może jestem bumerem, po prostu.  

• Like 1

10 godzin temu, Roman Ungern von Sternberg napisał(a):

Sprawa ma też inny wymiar, cytując jednego analityka z Linkedin (facet ma niezłe źródła):

Link do emaili:

https://ibb.co/21KbnFYZ

https://ibb.co/nNRC2rtJ

Część tych ludzi (po 75 roku życia) zmarła z przyczyn naturalnych, trudno uznać, że CIA zabiła kogoś międzybłoniakiem ale kilka przypadków faktycznie jest bardzo podejrzanych. 

Jest też pełno emaili Epsteina w których dzieli ludzi na żydów ( np. że mają inną duszę) i gojów. Popiera lewackie wynalazki jak podawanie małym chłopcom hormonów, aby wyrastali na zniewieściałe ofermy itp.

Żydowski spisek rządzący Stanami. Jeszcze niedawno była to szurska teoria spiskowa.

• Like 4

56 minut temu, cst9191 napisał(a):

Żydowski spisek rządzący Stanami. Jeszcze niedawno była to szurska teoria spiskowa.

Da się zauważyć, że aby zarabiać duże pieniądze lub sprawować najwyższe urzędy trzeba mieć "namaszczenie od pejsów".

Kulczyk wpłacił grube miliony na żydowskie muzeum, obecny prezydent dostał namaszczenie od kontrowersyjnego rabina (wrzucałem fotę ze spotkania na Podkarpaciu) To tylko 2 przykłady z naszego podwórka, nie chce mi się drążyć dalej.

Z USA  właściciel fejsa przejął go w mało jasnych okolicznościach od wspólnika nie będącego pejsem, tamten wysądził jakieś drobne miliony odszkodowania.

Ja tam się wcale nie dziwię Iranowi, że chce zniszczyć "to"państwo.

Być może wszelkie lewackie ruchy i napływ nachodżców to też ich inspiracja i finansowanie aby zmieszać Europę na wzór USA i zająć szczyty władz i biznesów.

Edited by Brat Jan
  • Like 2

Benkowi Netanjahu ( za inne jezdy ) tez grozi wiezienie a jednak dobrze trzyma sie siodla  , ba nawet w pewnym sensie rozdaje karty . Tutaj grana jest ta sama historia . Wy serio myslicie ze im ( Trump ) jarmulka z glowy spadnie? 

Edited by thyr

4 hours ago, Piter_1982 said:

Mnie by pasowało zakulisowe

Ukryte państwo. W sensie "deep -> deeply hidden". Zakonspirowane nie niesie tego samego ładunku emocjonalnego w Polsce (konspiracja tutaj jest OK), ale "ukryte" - to znaczeniowo "potencjalnie złowrogie". 

2 hours ago, cst9191 said:

emaili Epsteina w których dzieli ludzi na żydów ( np. że mają inną duszę) i gojów

Mnie zaszokował mail Epsteina o Polsce... o ile jest prawdziwy. 

"Polska to dobre miejsce dla Żydów (do zamieszkania)".

https://wiadomosci.wp.pl/polska-w-mailach-epsteina-ciekawostki-pochwaly-i-bilet-do-warszawy-7249321495865664a

https://wiadomosci.wp.pl/w-ujawnionym-e-mailu-epsteina-zaskakujacy-temat-z-polski-7222278842354624a

PS: czy jeżeli będę publicznie cytował Epsteina (Żyda), to nadal podpada to pod przyszłą ustawę o antysemityzmie? 

2 hours ago, cst9191 said:

Jeszcze niedawno była to szurska teoria spiskowa.

Data ujawnienia akt, łączy się z datą prawdopodobnej odmowy Trumpa - co do natychmiastowego ataku na Iran. Zważywszy że po publikacji, do baz na bliskim wschodzie wysłano dodatkowe specjalistyczne samoloty medyczne, rozpoznania, cysterny...

Nie wszystko ujawniono. Chociażby tajemnicza Polka - jeden email tylko, do kogoś kto przyleciał na jego wyspę z innego kontynentu?

Zdjęcia Epsteina z wnętrza siedziby CIA - skąd, kiedy?

"Gdyby Epstein był muzułmaninem, cały świat potępiałby teraz islam. Ale świat milczy".

• Like 4

Godzinę temu, Kespert napisał(a):

Chociażby tajemnicza Polka

Mariana Idźkowska czy jest jeszcze inna? 

W tych aktach jest masa rzeczy, o części było wiadomo już wcześniej (np. książę Andrzej), ale jest jeszcze ogrom rzeczy do odkrycia i pewnie przy okazji będzie masa fałszywych wiadomości. Zresztą już teraz widzę, że Epstein był agentem kgb i mosadu jednocześnie (co może być prawdą). 

• Like 1

2 hours ago, thyr said:

patrz co tu sie odpierdziela 😂

Wielkiej Brytanii została już jedynie Amelia ;) 

54 minutes ago, Magos Dominus said:

Skoro nazwiska pani nie ujawniono, a Idzikowskiej nie cenzurowali - zapewne inna. 

Zresztą jest teoria związana z mailem Epsteina do Idzikowskiej, gdzie Epstein wypowiada się o katastrofie smoleńskiej... Primo, raczej prawdy nie powiedział, bo i po co miałby informacje przekazywać "lasce"?

Secundo, jaki agent jest w stanie po kilku latach zapamiętać nazwiska zamieszanych i podejrzanych w katastrofie lotniczej na innym kontynencie? Taki, który się sprawą bardzo interesował, z jakiegoś powodu...

Godzinę temu, Magos Dominus napisał(a):

Było jeszcze kilka, w tym jedna (oprócz tej Mariany) wymieniona z imienia i nazwiska.

Z maili wynika, że wiele panienek z własnej woli szukało kontaktu z Epsteinem - wiedziały co może im dać i jak mu za to zapłacą.

Agencje modelek (Trump też takowe posiadał), rekruterzy w terenie, imprezy m.in. na Ibizie. Dobra przykrywka dla prawdziwego celu jakim było pozyskiwanie młodego mięska dla starych oblechów. 

Jednym z takich agentów był niejaki Tigran Khachatryan. Jeszcze wczoraj na w google grafika  widziałem zdjęcia z "castingu" (a raczej czegoś co przypominało sklep z żywymi lalkami). Dzisiaj tych zdjęć już nie ma w wyszukiwarce, ale jak kliknę link w historii wyszukiwania, to nadal są...

giant-cast-for-top-model-in-russia-organ

• Like 1

Chłopaki moja ksywka tych aktach to tylko i wyłącznie zbieżność ksywek. Mam nadzieję, że sobie ufamy. Ja wlatuje niedługo w himalaje aby znaleść moją księżniczkę. Kto jak kto ale ja kie jestem taki. XD 🤣 

2 godziny temu, Brat Jan napisał(a):

Nie mogę wychwycić co tu jest nie tak?

Zwykła fota na modelkowym castingu...

Fejk , nie ma Melani 

• Haha 1

5 godzin temu, cst9191 napisał(a):

+7000 zdjęć z upublicznionych akt Epsteina w jednym miejscu:

https://www.jmail.world/photos

To jest zajawka, głownie pokazane miejsca, zapleczenie techniczne. papiery, nosniki danych. Imo przekaz dla wszystkich mamy wszystko bądźcie posłuszni. Każdy o kim "nie wiadomo" a wciąż żyje, zaczerniony. Teatr dla gawiedzi, walka o wpływy roszady w elitach. 

Edited by JedeNzNich
  • Like 2

Czy całą ta sytuacja nie jest zbyt oczywista i prosta z punktu widzenia zwykłych obywateli? Mam na myśli, że to ktoś dopuścił do obiegu, że tam są historie z cyklu "tak właśnie myślałem że oni tacy są". 

Czy to nie jest jakieś grubsze prowo? Lubię tą tematykę ale dla mnie to jest jakieś zbyt podejrzane wszystko :D Nikt tego nie podważa, nie ma żadnych podejrzeń :D

5 godzin temu, EmpireState napisał(a):

Czy to nie jest jakieś grubsze prowo? Lubię tą tematykę ale dla mnie to jest jakieś zbyt podejrzane wszystko

Zwyczajnie szambo wybiło, choć na pewno ktoś na tym zbije niezły interes. A motłochowi zrobi się następną plandemię, tym razem z trupami idącymi w miliony, aby ludzie siedzieli w piwnicach i srali ze strachu.

Edited by dziadul
  • Like 1

6 godzin temu, EmpireState napisał(a):

Czy całą ta sytuacja nie jest zbyt oczywista i prosta z punktu widzenia zwykłych obywateli? Mam na myśli, że to ktoś dopuścił do obiegu, że tam są historie z cyklu "tak właśnie myślałem że oni tacy są". 

Czy to nie jest jakieś grubsze prowo? Lubię tą tematykę ale dla mnie to jest jakieś zbyt podejrzane wszystko :D Nikt tego nie podważa, nie ma żadnych podejrzeń :D

Mnie juz takie rzeczy nie interesują w zyciu, nie mam na to wpływu. Tylko moj maly swiat i zajawki, przeżyć swoje zycie a nie zyć zyciem innych i pudelkiem. Ot ciekawostka.

• Like 1

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.