Jump to content

Wojna polsko - polska odcinek 168953

Recommended Posts

Nie zauważyłem nagonki. Ostrożnym trzeba być, wbrew pozorom. Dziś ludzie z powodu łatwości wezwania pomocy zachowują się często właśnie lekkomyślnie i nieodpowiedzialnie. Rzeczy, które skończyłyby się zgonem z powodu braku możliwości wezwania pomocy, jeszcze 25 lat temu, są odwalane na porządku dziennym.

Oczywiście, że ludzie kiedyś chodzili po lodzie. Ba nawet jeździli samochodami. Tylko ja pamiętam mojego dziadka. To miał przy sobie pistolet sygnalizacyjny (straszaka), żeby w razie czego wezwać pomoc. I nosił linę z uwiązaną, dużą śrubą, żeby rzucić osobie, która by chciała mu pomóc. Miał super dużo respektu do przyrody. To samo wujek. Pamiętam, że raz z nim jechałem właśnie po jeziorze to drzwi mieliśmy otwarte w samochodzie (trzeba było trzymać uchylone) i szyby otwarte pomimo zimna. Dokładnie mnie poinstruował co robić, w razie załamania, a i tak byłem obsr... .Jeśli dobrze pamiętam był to 87.

A teraz najważniejsze, żeby selfie fajne wyszło, zero patrzenia pod nogi.  Ludzie ogólnie nie szanują już natury, a potem zdziwienie. Zobacz ile osób olewa nawet dokładne mycie rąk przed jedzenie. Paradoksalnie ludzie pracujący fizycznie są tu o wiele bardziej restrykcyjnie niż np. panie z biura. Nie zliczoną ilość razy widziałem, że ktoś siedzi kilka h przed komputerem i co chwilę coś otwiera i podgryza. No, ale to na szerszą dyskusję temat. 

• Like 1

Ktos sobie pokrzyczy bo ma X/FB/Insta, natura zweryfikuje sile jednostki do przetrwania. Kompletnie mi nie szkoda. Niech się dokona, ostatecznie głupi i bezmyślny wyłącznie przepala zasoby nic nie tworzy, 100% zastępowalności z zasobów bezrobotnych. 

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.