Jump to content

Reklama forum

Kiczort

Recommended Posts

Witam,

pomysł jest taki, aby po taniości zrobić reklamę forum poza internetem, a udział w tym mógłby mieć każdy z nas. Na pewno znajdzie się tutaj jakiś grafik komputerowy, który wykonałby prosty rysunek, grafikę, ramkę i wpisał tam parę słów np. "Nie układa Ci się w związku i nie wiesz dlaczego? Zajrzyj na forum BraciaSamcy.pl" (to tylko przykład-ostatnie słowo miałby Marek, ewentualnie zrobić kilka wersji). Zmieścić to wszystko na kartce A4 (najlepiej w odcieniach szarości i tak żeby nie było "za bogato", żeby toner czy atrament nie skończył się po kilku stronach), każdy kto chciałby pomóc, mógłby to wydrukować i porozwieszać (pineski czy pistolet na zszywki) po swojej okolicy na tablicach ogłoszeń/przystankach/ itd. itp. tak aby trafić do innych ludzi, którzy może mniej czasu spędzają w internecie. Czy to samochodem porozwozić, czy przespacerować się.

Temat zalatuje prowokacją.

Niech inni zrobią, poświęcą czas, energię, zasoby, swoiste niech ktoś coś zrobi co😏

Druga sprawa w jakim celu mamy robić bilbordy i je rozwieszać?

Skoro mamy forum, portal newsowy i tam przekazujemy info, wiedzę.

Kto będzie chciał to skorzysta, my nie zamierzamy nikogo do siebie przekonywać,

uświadamiać czy budzić z matrix, to człowiek sam musi chcieć zmian.

• Like 5

Robiłeś taką akcję kiedykolwiek? Jakakolwiek?

Ten pomysł jest zły na tak wielu poziomach, że aż trudno nie podejrzewać prowokacji.

Większość czasu ludzie spędzają teraz w necie. Nie czytają plakatów. Widziałeś w realnym świecie gdziekolwiek reklamę miejsca w sieci?

Jak już to mały qrcode (plus adres i jedno maksymalnie dwa zdania) rozklejany po męskich ubikacjach na uczelniach, mógłby być ciekawym pomysłem. Wielkość wlepki "kibicowskiej". Chociaż i tak nie jestem przekonany.

Edited by Piter_1982
  • Like 3

Można ewentualnie pomyśleć o jakimś anonimowym programie reklam, coś na zasadzie:

"Mężczyzno szanuj się w związku!"

"Mężczyzno wymagaj od kobiet" czy jakieś hasła odnośnie problemu samobójstw mężczyzn. Nie trzeba podpinać się pod forum.

• Like 1

Nawet jeśli intencje autora są dobre (załóżmy, że tak), to jednak forum nie jest miejscem dla każdego. Trzeba przez pewne rzeczy w życiu przejść i coś na temat działania świata oraz kobiet zrozumieć, by tutaj trafić i z tej wiedzy skorzystać. Nazwałbym to pewnego rodzaju stoicyzmem. Ja sam wiele lat temu buntowałem się przed tą wiedzą. Przypadkowy odbiorca, do którego trafi reklama, może zrobić więcej szkody, niż pożytku.

• Like 4

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.