Jump to content

Alimenty - krótko o tym co i jak

Recommended Posts

• Dzingolo changed the title to Alimenty - krótko o tym co i jak

Dziś na fejsie wyświetlił mi się taki post:

Jestem strzępkiem nerwów! Od 8 miesięcy pobieram alimenty od męża w wysokości 800 zł na córkę. Przed sądem udowodnił że na więcej go nie stać. Mój nowy partner na razie nie pracuje.
Były mąż tydzień temu kupił sobie nowy samochód o wartości około 30 tys. Czy mogę na tej podstawie wystąpić o alimenty na przykład 2 razy wyższe?
To jest bezczelność z jego strony 😤 Co on chce udowodnić...
  • Like 3
  • Haha 2

@Kogut mój partner nie pracuje 😂 ale kocha mocno....

Mi jakis czas temu opowiadano jak wyglądała rozprawa na temat alimentów... Wyrok wydany zanim się rozpoczęła rozprawa..

Edited by Dzingolo
  • Like 1

32 minuty temu, Kogut napisał(a):

Dziś na fejsie wyświetlił mi się taki post:

Jestem strzępkiem nerwów! Od 8 miesięcy pobieram alimenty od męża w wysokości 800 zł na córkę. Przed sądem udowodnił że na więcej go nie stać. Mój nowy partner na razie nie pracuje

Szczytem " deluzji" jest to jak p0lki w SM robią z siebie urobione po łokcie męczennice podczas gdy każdy z Was wie jak to w 99% przypadków wygląda.🤷🤬

Do tego wyszczekane panie adwokaDki wmawiajace p0lkom poczucie krzywdy i oszukania, zachęcające do wyciśnięcia ex jak cytrynę.

• Like 2

Z teścią wideo, wiadomo nie ma co dyskutować. Ale ten montaż, jest żenujący.
Typ w wideo mówi: w sądzie tylko fakty, zero emocji.

Natomiast kobieta w wideo z dolarami. Słabo to wygląda, wywołuje negatywne emocje osłabia wideo. A mogło być dobrze. 

• Like 1

Poznałem kiedyś chłopaczka płacił alimenty tylko za święty spokój, dziecko miał u siebie ale gdyby tylko raz nie zapłacił to by dzieciaka już nie zobaczył.

Krotko nie płacić, jest wyższa kwota wolna od podatku dla rodzica, jest wyplata z podatków pracujących. Poborowych nie widziałem od około 7 lat, nic nie place, jak odezwała się o kasę zablokowałem. Nie uczestniczę, wiec pośrednio niech się uczą życia. Długu nie mam, oszukiwała na  świadczeniach socjalnych i uciekła z Niemiec, z urzędu dostałem pismo ze mam nic jej nie dawać $$, gdyby ktoś miał problem.

• Like 1

2 minuty temu, Dzingolo napisał(a):

@JedeNzNicha dzieci widujesz?

9 minut temu, JedeNzNich napisał(a):

Poborowych nie widziałem od około 7 lat

. Wiem, ze są w PL, gdzieś na śląsku.   Beciaka adres znalem, ale od niego wiem ze został wyruchany na mieszkanie i kasę. Przed rozwodem dal mi info co i jak, także musiała go mocno docisnąć. 

Edited by JedeNzNich
  • Like 1

5 minut temu, JedeNzNich napisał(a):

wyruchany na mieszkanie i kasę

Klasyka gatunku, ale to jest niepojęte w jak łatwy sposób samica może przejąć majątek , kręcąc zadem i składając papiery o rozwód

. Poborowi - teraz czaje = dzieci 

Edited by Dzingolo

18 minut temu, JedeNzNich napisał(a):

jest wyplata z podatków pracujących.

Jeżeli dobrze zrozumiałem Twój chaos. To może prowadzić do podejścia które zauważyłem wśród młodszych bezdzietnych młodych mężczyzn:

dlaczego z moich podatków ma być wypłacane cokolwiek matkom z dziećmi? 

Ja mam takie coś w kutasie każdy rząd na tej planecie to ogranizacja przestępcza o charakterze zbrojnym z największą ilością słabo opłacanych cyngli. A ja po odprowadzeniu podatków chcę przeżyć. 

Tak to prawda płacimy za nie swoje dzieci w państwach socjalistycznych. Szczerze słabe, rodzi to nieróbstwo i rozszczeniowosc - gdzieś w innym temacie o tym było pisane. Tak samo fundusze alimentacyjne to trochę kpina z tych co nie mają dzieci, tam też przecież nie trafiają przypadki świętych pan ....  

4 minuty temu, zuckerfrei napisał(a):

Ja mam takie coś w kutasie każdy rząd na tej planecie to ogranizacja przestępcza o charakterze zbrojnym z największą ilością słabo opłacanych cyngli.

Paweł Kukiz w przeszłości używał określenia, że PSL to "zorganizowana grupa przestępcza"

Przeanalizowałem te wypowiedzi no i @zuckerfrei witaj Paweł na forum 😁

• Haha 1
  • Sad 1

2 minuty temu, Drago napisał(a):

Paweł Kukiz w przeszłości używał określenia, że PSL to "zorganizowana grupa przestępcza"

Przeanalizowałem te wypowiedzi no i @zuckerfrei witaj Paweł na forum 😁

A ty zuckerfrei - to taka piękna gra
zuckerfrei - ja ci to wszystko dam

• Sad 1

1 minutę temu, zuckerfrei napisał(a):

Jeżeli dobrze zrozumiałem Twój chaos. To może prowadzić do podejścia które zauważyłem wśród młodszych bezdzietnych młodych mężczyzn:

dlaczego z moich podatków ma być wypłacane cokolwiek matkom z dziećmi? 

Kazda forma socjalu zabiera z usług społecznych, a w tym celu płacimy podatki sprawne państwo oraz infrastruktura. Dodatkowo socjal rodzi patologie. 

4 minuty temu, Dzingolo napisał(a):

Tak to prawda płacimy za nie swoje dzieci w państwach socjalistycznych.

Socjalizm Europejski jest gorszy od Sovieckiego w tej kategorii, bo w EU dziecko nie jest twoje tylko Państwa a ty sprawujesz opiekę nad zasobem podatkowym. Dzieci są uczone by donosić na rodziców, mówić co im się w domach nie podoba. 

16 minut temu, EmseyXYZY napisał(a):

@JedeNzNich Moralizujesz i racjonalizujesz sobie fakt niepłacenia alimentów na własne dzieci, nie mi to oceniać, ale było gumę zakładać.

Godzinę temu, JedeNzNich napisał(a):

z urzędu dostałem pismo ze mam nic jej nie dawać

Nie ciąży na mnie żaden obowiązek alimentacyjny. Tak długo jak istniał go pokrywałem.  Nie dam nic od siebie kobiecie, która wyda wyłączanie na siebie.  Lepiej zadaj pytania co trzeba odstawić by urząd odciął Matkę od alimentów, a ta później nawet w polskim nie występuję o takowe. 

Edited by JedeNzNich
  • Like 4

Teraz, EmseyXYZY napisał(a):

Ok, pytam i cofam wcześniejsze.

Wiem, ze wyłudzała wyższe świadczenia socjalne oraz szerszy zakres poprzez poświadczenie nieprawdy, co więcej nie wiem. W ciągu niecałego miesiąca od decyzji Jugendamt wyprowadziła się, a mi przez kilka miesięcy ciskała kit ze to na chwile opiekować się prababcia. 

13 godzin temu, Kiroviets napisał(a):

Do tego wyszczekane panie adwokaDki wmawiajace p0lkom poczucie krzywdy i oszukania, zachęcające do wyciśnięcia ex jak cytrynę.

Najgorsze ścierwo. Czasem mi migają profile tych Pań. Te profile niczym się nie różnią od klasycznych social mediów gdzie wrzucaja fotki z wakacji albo w bikini, pierdolą tam jakieś brednie i nakręcają na porady prawne by wyszarpać więcej. One się niczym nie różnią o całej masy innych kobiet / polek i szonów tylko wydaje im się, że ukończone studia i prowadzona praktyka daje im większa prawa. 

Już ciężko mi to opisac jak Ci ludzie zamienili się w takie ścierwa. Dla paru nowych klientów są w stanie normalnego człowieka wyjebać do zera by klienta była zadowolona i miała hajs dla siebie.

Edited by calltoaction
  • Like 5

Ja ostatnio na forum przeczytałem, że jeżeli facet wchodząc w związek z kobietą masz z tyłu głowy zagrożenia z tym związane, czyli rozwód, alienację rodzicielską, podział majątku i alimenty z tym związane, to znaczy że kieruje nim lęk i świadczy to o męskiej toksyczności. W takich wypadkach kobieta powinna zabrać dzieci (jeśli już są) i zwiewać. 

Stop toksycznej męskości i stop takim tematom!!!

Niech żyje "kołczing z Discorda" !!!

Chwała "psycho-loszkom" od Jaworowicz!!!

Edited by Krugerrand
  • Thanks 3
  • Haha 5

40 minut temu, calltoaction napisał(a):

Już ciężko mi to opisac jak Ci ludzie zamienili się w takie ścierwa. Dla paru nowych klientów są w stanie normalnego człowieka wyjebać do zera by klienta była zadowolona i miała hajs dla siebie.

Taki mamy system kapitalizm czyli kto kogo wyjebie na siano w to jest grane cały czas mniej więcej na każdym levelu społecznym, zasady empatia wartości to mrzonki dla naiwniaków żeby ich lepiej z kasy czyścić. Miejmy nadzieje że to zaraz pierdolnie i już nie będzie kogo okradać i na kim żerować.

• Thanks 1

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.