Jump to content

Czy kobiety/partnerki w przeszłości rewanżowały Wam się za pamięć o Dniu Kobiet?  

33 members have voted

1. 1. Czy kobiety/partnerki w przeszłości rewanżowały Wam się za pamięć o Dniu Kobiet?

• Tak
      8
    • Nie
      25

Recommended Posts

Dzień dobry Panowie,

Z okazji naszego święta chciałbym Wam i sobie życzyć wszystkiego co najlepsze, spokoju ducha, uznania, podziwu, szacunku ze strony innych mężczyzn i jakże wspaniałych kobiet. Braku wojen i czasu na lubienie tego co lubicie.

No, ale ja nie o tym.

Jak wiemy dwa dni temu był Dzień Kobiet. Kobiety wiele się awanturowały, czekały na ten dzień, oczekiwały nie wiadomo czego, płakały, wymuszały a my dla Swiętego spokoju coś im dawaliśmy chociażby ten przysłowioły badyl. Zapewne niektórzy z nas dając takiego badyla napomknęli o tym, że za 2 dni liczą na rewanż.

No i teraz pytanie brzmi: ile razy w przeszłości kobiety się Wam zrewanżowały? Nie zapomniały? Nie miały tego w dupie, gdyz w ich mniemaniu tylko Dzień Kobiet jest coś wart?

Zapraszam do tematu 💪

1920x810

Edited by EmseyXYZY
  • Like 3
  • Thanks 9

33 minuty temu, EmseyXYZY napisał(a):

Jak wiemy dwa dni temu był Dzień Kobiet. Kobiety wiele się awanturowały, czekały na ten dzień, oczekiwały nie wiadomo czego, płakały, wymuszały a my dla Swiętego spokoju coś im dawaliśmy chociażby ten przysłowioły badyl. Zapewne niektórzy z nas dając takiego badyla napomknęli o tym, że za 2 dni liczą na rewanż.

Ja się nie ugiąłem 😇

• Like 2

54 minuty temu, EmseyXYZY napisał(a):

Z okazji naszego święta chciałbym Wam i sobie życzyć wszystkiego co najlepsze, spokoju ducha, uznania, podziwu, szacunku ze strony innych mężczyzn i jakże wspaniałych kobiet. Braku wojen i czasu na lubienie tego co lubicie.

Dziękuję! Również życzę Wam wszystkim Panowie konsekwencji w podejmowanych działaniach, dalszego samorozwoju i świętego spokoju. Spodobał mi się jeden cytat, który śmigał gdzieś po necie: "Dzień Mężczyzny. Siła, która ma prawo do odpoczynku", dbajcie o siebie.

56 minut temu, EmseyXYZY napisał(a):

No i teraz pytanie brzmi: ile razy w przeszłości kobiety się Wam zrewanżowały? Nie zapomniały? Nie miały tego w dupie, gdyz w ich mniemaniu tylko Dzień Kobiet jest coś wart?

Zajadę klasycznie - te które mają jakiś interes, te się odzywają. Raczej nigdy nie było to adekwatne do mojego wkładu (w czasach białorycerstwa). Ostatnio jak ktoś o mnie zadbał, to było ugotowanie dobrego obiadu oraz kolacja na bogato, tzw. full serwis ;)

Raczej dysproporcje są znaczne patrząc po znajomych. Laski dalej przyjmują za pewnik "że im się należy", zasłużyły, mimo, że nic nie zrobiły. Ja w dzień kobiet z racji wykowanych obowiązków - wykazałem się, ale wątpię że dzisiaj będzie jakikolwiek zwrot z tej "inwestycji", tak na moje oko na 99%, zresztą mam to w d... :)

• Like 4

I tak i nie.

Bywało różnie, jedna zawsze pilnowała, żeby coś przygotować ekstra ale na dzień chłopaka. Jak byłem w tamtym związku, to jeszcze nie było popularne święto. Nie wiem czy nawet wiedziałem o nim.  

• Like 3

7 minut temu, Drago napisał(a):

zerknijcie na komentarze 

Pani psycholog nie widzi i nie rozumie co się dzieje dziś w świecie !? Ile kobiet ginie dziennie ? Wymaganie posłuszeństwa i dominacji nad żona nie ma nic wspólnego z odwagą albo z tym że ktoś jest mężczyzną i bierze odpowiedzialność…… tu chodzi o macho!!!

i weź człowieku na poważnie to pierdolenie bierz 😁

• Like 3

Kolejna okazja by Sobie coś zamówić, podoba mi się :) na dzień kobiet olejek bambino szedł na jej tyłek a nie tylko smarowanie wazelina  🤯 och i jeszcze dałem wzór jakie paznokcie ma zrobić teraz.   $$ niech wydaja simpy 

• Like 1

17 minut temu, Drago napisał(a):

z okazji dnia mężczyzn na wp mamy 

https://kobieta.wp.pl/zetki-chca-od-zon-uleglosci-szukaja-jasno-zdefiniowanych-rol-7262468896524448a/komentarze?utm_medium=button_top&utm_source=comments

zerknijcie na komentarze 

na śniadaniówce historia przeboju " Facet to świnia " Big Cyca 

Mocne :) ale to tylko pokazuje gdzie teraz jesteśmy, a właściwie kobiety. Karmione lewacką papką bezmyślnie wszystko łykają, bo wygląda to danie jako łatwe i korzystne (z pozoru), taki fastfood dla osób z niskim ilorazem inteligencji. Finalnie poniosą, a właściwie już cześć ponosi konsekwencje. Ilość pań korzystających z usług psychiatrów/psychologów stale rośnie, nie mówiąc o tych po 40 bezdzietnych, czy samotnych maDkach... czy wychowujących psiecko, koty czy inne tego typu. Myślę, że one są na pierwszym poziomie świadomości i nie zamierzają dalej się wybierać, nie będą kwestionować niczego, zostaną w utartych przekonaniach (które de facto wpoiły im najczęściej kobiety, którym nie powiodło się w życiu osobistym/miłosnym). No i pamiętajmy, kto jest temu wszystkiemu winny - my, mężczyźni :)

• Like 3
  • Thanks 1

Najlepszego Panowie. 

Nie dajcie się babom i waszym innym wewnętrznym słabościom. To na waszych barkach leży ciężar tego świata, a nie na tych wrednych bezdzietnych egoistkach z 5cioma kotami. 

• Like 4

U mnie w firmie latały cucoldy z kwiatami , bombonierkami. Panie zadowolone i w 7 niebie. Na dzień mężczyzn mamy resztki cukierków do zabrania.... Ani życzeń ani nic. 

Równouprawnienie  gdzie jest? 

• Like 5
  • Haha 3
  • Sad 2

31 minutes ago, Dzingolo said:

U mnie w firmie latały cucoldy z kwiatami , bombonierkami. Panie zadowolone i w 7 niebie. Na dzień mężczyzn mamy resztki cukierków do zabrania.... Ani życzeń ani nic. 

Równouprawnienie  gdzie jest? 

Ten kukoldstan musi jebnąć. Ale trzeba sie wziąć za tych frajerów najpierw. 

• Like 6

8 godzin temu, EmseyXYZY napisał(a):

Na jakieś 20 kilka znajomych którym wysłałem życzenia 8 marca, o mnie pamiętała tylko jedna. 

• Like 1
  • Sad 2

Na 30 pracujących kobiet w biurowcu, które spotkałem - zero jakichkolwiek wspomnień/życzeń.
Życzenia tylko od Mamy i Babci oraz jednej pościanowej koleżanki, która jak słusznie @Spokojnie opisał "te które mają jakiś interes, te się odzywają."

• Like 4

Żony moich braci nie napisały życzeń... Wczoraj otrzymały miłego SMS odemnie , chociaż biłem się w myslach po huj pisać ale ze je widuje to napisałem.. Tak to jest niby człowiek nie ma oczekiwań wobec tych istot ale strzela mnie że 0 od nich jakiegokolwiek SMS czy coś. 

Edited by Dzingolo
  • Like 2

To był drugi dzień mężczyzn w mojej nowej korpo i drugi raz mile się zaskoczyłem.

Po pierwsze primo: dziś (a nie wczoraj albo tym bardziej w niedzielę) był zorganizowany na okoliczność zarówno dnia kobiet jak i mężczyzn poczęstunek dla wszystkich na koszt firmowy. W zeszłym tygodniu nawet rozsyłali mejla na ten temat i wyraźnie w nim podkreślali, że jest to z okazji obydwu tych dni zbiorczo.

Po drugie primo: koleżanki z zespołu zawezwały nas dziś z rana do sali konferencyjnej i każdy z panów otrzymał upominek oraz życzenia. Panie wyraźnie podkreśliły, że jest nierównowaga w promowaniu i obchodzeniu tych dwóch świąt.

Co otrzymałem pozostanie moją tajemnicą.

Wszystkiego dobrego Panowie.

• Like 5

Dzięki :)

A odpowiadając na pytanie - nie składam życzeń kobietom, ani one też.

Jeszcze w szkole średniej i na studiach przekonałem się że "dzień mężczyzny" ani "dzień chłopaka" tak naprawdę nie istnieje w mentalności kobiet - zwłaszcza dla przegrywów takich jak ja.

Czasem w interesie może i składały, ale to dosłownie pojedyncze sytuacje i na pewno nie bezinteresownie.

Tylko chady i chłopcy w podstawówce mogą sobie liczyć na jakieś korzyści w takich dniach.

Nie to że mi na tym w ogóle zależało xD

Bo właśnie w szkole średniej nauczyłem się że tak naprawdę składanie życzeń i dawanie prezentów to tylko forma prowadzenia interesów.

Więc mam podobne podejście jak kolega @dziadul

Godzinę temu, dziadul napisał(a):

Ja od kobiet chcę tylko, aby nie naruszały mojego spokoju.

Żadnych życzeń, żadnych złorzeczeń. I z wzajemnością.

Chociaż to troszkę naiwne myślenie, bo baby mają w nosie nasze dążenie do spokoju, gdy mają jakiś interes do wymuszenia :) 

• Like 3

W głównym lewackim ścieku medialnym, dzień mężczyzn jest dziś pomijany. Nie ma propozycji kupowania panom upominków, robienia prezentów, przysług. 

Polskojęzyczne media czasami przypominają sobie o 10 marca w formie np. ośmieszania ważniejszej płci; która zbudowała cywilizację i utrzymuje ten system, poświęcając zdrowie, czas, życie.

Dzień Mężczyzn 2026. Internauci śmieszkują z facetów na całego. Zobacz MEMY

Dzień Mężczyzn 2026. 10 marca w Polsce obchodzony jest Dzień Mężczyzn, święto uzupełniające się z Dniem Kobiet 8 marca. Z tej okazji internauci jak zwykle nie zawiedli. Mamy dla was kompilację memów związanych z tą okazją. Można się nieźle uśmiać.

jastrzabpost.pl/dzien-mezczyzn-2026-memy-sprawdzcie-najzabawniejsze-obrazki,7262793045719328g

Teraz wyobraźmy sobie próbę odwrócenia sytuacji i w dzień kobiet śmiać się z facetek. 

mBank w notce na dzień mężczyzn do swoich klientów, również nie składa życzeń. Przypomina jak ważna jest "męska obecność" dla dzieci. Niczym przytyk, do tego, że wielu mężczyzn ma mniej czasu, do ciężko haruje. Utrzymać rodziny, swoje byłe, dzieci, płacąc podatki na 800+, alimenty, dopłacając do kobiecych emerytur.

16154162155936.jpg

Z okazji naszego święta życzę mężczyznom przede wszystkim żelaznego zdrowia, bo ono jest fundamentem wszystkiego. Niech każda chwila wypełniona będzie autentyczną pasją, która daje kopa do działania każdego ranka.

Życzę odwagi w realizacji własnych celów, a nie tych narzuconych przez otoczenie czy oczekiwania innych. Czas na ostateczne wyjście z Matrixa – przejrzyj system, odrzuć schematy i żyj na własnych warunkach. Przede wszystkim jednak życzę odnalezienia szczęścia w sobie, bo to jedyne źródło spokoju, którego nikt nie jest w stanie Ci odebrać.

Bądź wolny, bądź sobą!

Edited by Morfeusz
  • Like 7

14 godzin temu, Kleofas napisał(a):

Na jakieś 20 kilka znajomych którym wysłałem życzenia 8 marca, o mnie pamiętała tylko jedna. 

Nie wysłałem żadnej życzeń, dostałem od kilku  tak się żyje w świecie.    Poza Matka i Partnerka co i tak jest podnozkowe, 2x to jest SIMPIENIE. 

O dziwo pozytywnie się zaskoczyłem, bo w tym roku pierwszy raz kobiety u mnie firmie pamiętały o dniu mężczyzn.

Były życzenia i drobny upominek. 

Natomiast co do ogółu, to kobiety sobie drwią, śmieszkują z mężczyzn. Jakby w ich mniemaniu nam się nic nie należało.

Czym pokazują swoje prawdziwe oblicze, złośliwość, agresję, nienawiść. 

Tego nie przeskoczymy, tym bardziej, że w mediach głównego ścieku cały czas narracja szydzenia, umniejszania ważności tego dnia.

Cóż to znaczy, że kobiety mają ból tyłka, nie ma się co tym przejmować. 

A co do dnia kobiet, to tego dnia tym bardziej mężczyźni powinni nie pamiętać, pokazać kobietom swój sprzeciw. 

Tak czy inaczej są takie co pamiętają, doceniają, coś się zmienia lub dostrzegają, że mężczyźni są ważni w tym systemie,

lecz jest jeszcze dużo kobiet, które to wszystko mają w czterech literach, bo one patrzą tylko na własny czubek nosa. 

Najlepszego panowie, niech wam się wiedzie🙂👊💪

• Like 5

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.