Jump to content

Sieciowe sneakersy dodające wzrostu

Recommended Posts

Witam Panowie

Jak w temacie. 

Ostatnio praktykuję uwodzenie w dzień. Piszę dla was mały pamiętniczek "od totalnego paraliżu do pierwszego wydupczenia". Opublikuję jak do owego wydupczenia dojdzie. Narazie notuje ogromny progres, ale wciąż nie podupczone. Niedawno zacząłem i mam bardzo mało czasu na treningi.

Mam pytanie do kolegów którzy walczą o dodatkowe centymetry.

Mianowicie szukam butów które dodadzą choć kilkanaście milimetrów przewagi. Nie chodzi mi o buty dedykowane do dodawania wzrostu, bo ten mam na w miarę akceptowalnym poziomie, ale o zrobienie możliwie najlepszego pierwszego wrażenia. Ja zostałem obdarzony mistycznym 180cm , gdzie (widziałem na to badania a w zasadzie wykres) najatrakcyjniejszym wzrostem faceta jest 184. Co ciekawe powyżej 184 ta linia atrakcyjności na wykresie zaczyna spadać jak na wykresie SMV u kobiet po 30stce.

Potrzebuję przewagi 10-20mm nad zwykłymi sneakersami. I nie chcę kupować "specjalnych" butów. Nie chce też wkładki, choć dodają one te 5mm.

Może orientujecie się, które buty popularnych marek jak Reebok, Adidas (ha tfu za antymęskie reklamy), Nike, NB itp dają te parę milimetrów? Niezłe są NB 9060 ale nie wiem czy pasują do stylu smart casual w którym staram się stroić. Wydają mi się nieco zbyt kosmiczne i masywne. Mierzył się ktoś z taką zagwózdką? 

Dla malkontentów: Masz kilka sekund by zrobić pierwsze wrażenie i każdy punkt na twoją korzyść się liczy

• Haha 1

1,2 cm to przy takim wzroście spokojnie wyciągniesz zwiększając przestrzenie międzykręgowe. Jak większość dnia siedzisz to nawet zdrowo ci zrobi, tylko nie rzucaj się od razu na drążek i 2h dziennie. Poczytaj o technikach Alexandra. Zrobią ci też dobrze, na motorykę ciała, a to chyba ważniejsze. Ten spadek atrakcyjności nie wiem czy wynika z samego wzrostu czy braku koordynacji ruchowej u "wielkoludów" ;). Trzeba by popatrzeć jak przeprowadzano badania.

• Like 2
  • Thanks 1

Dla mnie to jest chore. Też mam 180 i nie raz słyszałem, że jestem wysoki xd. Nie wiem stary, według mnie to przedawkowałeś internet i to za bardzo.

2 godziny temu, alphachad napisał(a):

Dla malkontentów: Masz kilka sekund by zrobić pierwsze wrażenie i każdy punkt na twoją korzyść się liczy

Ubierz różową koszulkę z Hannah Montana, da dużo lepszy efekt.

• Like 6

Ja mam 170 cm i już na to wszystko generalnie wyjebane. Dzisiaj np. idę sobie a tam laska wyższa ode mnie z hindusem o połowę głowy od niej niższym. I zauważyłem pewną prawidłowość, że jeśli facet jest niższy od kobiety to zawsze jest to hindus. Może mają gigantyczne knagi…sam nie wiem. W każdym razie nie chce mi się już specjalnie kombinować, żeby dodać sobie centymetrów.

Zresztą nie wiem czy zauważyliście, że od dobrych kilku lat coraz modniejsze staje się u kobiet noszenie butów na conajmniej kilkucentymetrowych platformach. Szczególnie widać to w tych okropnych zimowych buciorach. W ten sposób większość lasek i tak jest wyższa ode mnie, ale za to wyglądają mniej kuriozalnie w parze z facetami realnie wyższymi od nich o kilkanaście centymetrów same dodając sobie wzrostu.

• Like 5

Ja pierdole trzeba mieć serio chujowe poczucie własnej wartości żeby się takim gównem przejmować

zobacz na mnie ja mam 175 cm i sram na to co inni myślą szczególnie baby

nie podoba się? won i następna 

• Like 7

To chyba trollowanie XD

7 godzin temu, alphachad napisał(a):

Pffff. Masz mieć komplet atrakcyjnych cech, a nie tylko jedno czy dwa. 

Wzrost masz akceptowalny - lecz nie wysoki, problemem są inne cechy tj. morda czy frame.

4 godziny temu, Hipolit Skalski napisał(a):

Dla mnie to jest chore. Też mam 180 i nie raz słyszałem, że jestem wysoki xd. Nie wiem stary, według mnie to przedawkowałeś internet i to za bardzo.

A kogo celujesz? Jak współczesne 20-32 latki, to tak, 180 cm to średni, a nie wysoki wzrost.

Przez te ostatnich 14 lat średnia wzrostu urosła, dzisiaj nawet licealiści mają więcej niż 180 cm, a ty mówisz że ktoś ci gadał że jesteś wysoki - chyba staruszki po 50'ce.

A średnia wzrostu się zwiększa bo samice parzą się z wysokimi, a do tego dzieciaki mają znacznie lepsze jedzenie i treningi niż jeszcze te 14 lat temu.

A poza tym albo masz komplet atrakcyjnych cech, albo można dać sobie spokój z ganianiem za babami :) 

3 godziny temu, Kleofas napisał(a):

od dobrych kilku lat coraz modniejsze staje się u kobiet noszenie butów na conajmniej kilkucentymetrowych platformach.

Bo baby mają fiksa na punkcie wzrostu, same oszukują butami i makeupem a od facetów wymagają wszystkich cech naturalnie.

I dlatego już 180 cm realnie im nie wystarcza, bo same mają w tych butach ponad 178 cm wzrostu.

No ale buty ważniejsze niż dobry partner.

• Like 1

8 godzin temu, alphachad napisał(a):

Mam pytanie do kolegów którzy walczą o dodatkowe centymetry.

Szpilki se kup i noś. 
Przyciągniesz wzrok dam.

A może któraś Ci powie "dam"... :)

problemy z dupy masz Kolego.

Ile ty masz lat? 

• Like 1

7 godzin temu, alphachad napisał(a):

Masz kilka sekund by zrobić pierwsze wrażenie i każdy punkt na twoją korzyść się liczy

Z tym się zgodzę, ale przyjacielu - czasami jak się widzę tę maksymalizację (looksmaxxing) - wygląda to komicznie (patrz zdjęcie).

xd.webp

Miej w tym wszystkim umiar. Bracia dobrze prawią, tutaj tak małe ilość cm można uzyskać tak jak np. wspomniał @Piter_1982 Ogólnie dobra poprawna postawa, pewność siebie (najlepiej naturalna) - zdziała cuda. 

Laski podświadomie wyłapują jakieś nieścisłości jeśli coś nie jest spójne z Tobą. Zresztą człowiek świadomy (za takiego się uważam) mam wrażenie, że większość nienaturalnych sytuacji wyłapuje w mig. Gość który przesadził z nowymi ciuchami, które za c%#@% do niego nie pasują... to się serio rzuca w oczy (on sam się w tym czuje dziwnie - patrz jego postawa, jego ruchy). Jak ktoś się kreuje na jakiegoś "filantropa", albo bogacz to jest jedno wielkie XD. Osoby, które są w topce - nie potrzebują się specjalnie tym afiszować. 

Na Twoim miejscu skupiłbym się na innych czynnikach.

*chyba że celujesz w takie blachary, solary itp. tipsiary, żeby tylko psiochę poczuć - to wówczas wszystkie te sztuczne dziwne, cudaczne, nienaturalne mogą działać. Te laski mają ograniczone myślenie.

• Like 1
  • Thanks 1

Będziesz cały czas w tych butach chodził?  Jak je zdejmiesz to przecież okaże się, że jesteś niższy i baba wygoni Cię z łóżka? 
Dla mnie to już rzeźbienie na siłę. 

5 minut temu, Spokojnie napisał(a):

patrz zdjęcie

Ta fryzura dodaje kilka centymetrów @alphachad do fryzjera 😏

• Like 1
  • Haha 2

Siemanko Panowie

Sory ale ja to zalatany chłop, to nie będę miał czasu by śledzić wątek i na bieżąco odpowiadać. Mam też problem z rozkminieniem jak tu działa to całe cytowanie więc:

1. Do kolegi który pytał gdzie przymierzyć NB 9060 - Kolego. Są one dostępne w sklepach NB i a także w foot locker i tym podobnych

2. Do kolegi, który mówił o technikach Aleksandra - Powiesz coś więcej? Może jakiś link do filmu?

Do pozostałych:

Panowie, tak w telegraficznym skrócie. Nie mam ciśnienia, żeby sobie dodawać wzrostu, ale jeśli są buty- normalne, zwykłe z sieciówki, nie jakieś dedykowane z ukrytym obcasem. Tylko dające nawet dodatkowe milimetry, a pasujące mi do ubioru to chce ten efekt wykorzystać. A pasować mi muszą, bo gdyby nie to, to właśnie NB 9060 dodają blisko 4cm i bym właśnie je kupił. Ale że chyba mi nie pasują to nie kupię.

Moim zdaniem dzisiaj dla kobiet bardziej się liczy czym jeździsz czyli jak majętny jesteś niż ile masz cm wzrostu co do minimetra. Co do butów te z wyższą koturnom wszystkie wyglądają kosmicznie z uwagi na celowe ukrycie tego podwyższenia.

• Like 1

12 godzin temu, Kleofas napisał(a):

I zauważyłem pewną prawidłowość, że jeśli facet jest niższy od kobiety to zawsze jest to hindus. Może mają gigantyczne knagi…sam nie wiem. W każdym razie nie chce mi się już specjalnie kombinować, żeby dodać sobie centymetrów.

Hindusi, których spotkałem mieli pewność siebie wywaloną w kosmos. Za gruby, za biedny, za niski - nie istnieje w ich słowniku. Skoro tu jestem, to znaczy, że znalazłem się na swoim miejscu.

Dla niech nie ma, że się nie da. Jak podrywają laskę, to nic innego nie istnieje. Trochę taki styl cwaniaczka/bawidamka (nie wiem jak to lepiej określić). Rączki całuję, jesteś najpiękniejsza, liczę sekundy do kolejnego spotkania, moje serce bije tylko dla Ciebie itd. Bajer na granicy lub poza taniego kiczu, ale oni w tym są cali sobą, nic innego się dla nich nie liczy, nie ważne czy właśnie próbują ci coś sprzedać, kupić w niższej cenie czy uwieść kobietę. 

• Like 6

7 hours ago, Piter_1982 said:

Hindusi, których spotkałem mieli pewność siebie wywaloną w kosmos. Za gruby, za biedny, za niski - nie istnieje w ich słowniku.

Trza było dać dychę, żeby Cię nauczyli.

W dniu 11.03.2026 o 13:29, alphachad napisał(a):

Niezłe są NB 9060 ale nie wiem czy pasują do stylu smart casual w którym staram się stroić.

Żadne z tych podwyższonych nie pasują.

Skoro już musisz to o wiele lepiej wyglądają według mnie Air Max, tylko całe białe.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.