Jump to content

Dej, Dej, czyli od pół roku nie prosiłem Państwa o pieniądze, ale teraz nie mam wyjścia

Recommended Posts

102.jpg

Na początek dziękuję wszelkim przeszłym donatorom.

Obecnie trafiła mnie seria finansowych ciosów, zapłata za dwie domeny, umowę roczną z hostingiem i miesięczną, ZUS itd.

Nie będę was oszukiwał że to na utrzymanie portali tylko - oczywiście, część na nie, ale i część na mnie, żebym chociaż miał coś do życia.

Na Forum i Plusujemy nie ma żadnych reklam, na YouTube z tego co wiem, też nie ma. Żadnych nie zamawiałem, chyba że domyślnie wklejają, ale na to wpływu nie mam. Dają mi serwer, chcą odebrać swoje, to nawet zrozumiałe.

Jak widzicie, Portale jakoś sobie radzą. I gdy kolejni twórcy zostają zbanowani na YT, my mamy forum i Plusujemy, gdzie nikt niechciany nie włoży brudnych łapsk. Wciąż można znaleźć prawdę i niezależnych twórców, wygrzebywanych z różnych, dziwnych miejsc netu.

Wolę od was dostać pieniądze, niż od firmy, którą będę musiał moim i często waszym wizerunkiem reklamować. Na przykład w pracy czy w domu mówicie żeby posłuchali Radia Samiec, czego nienawidzą, ale za bardzo nie ma się do czego przyczepić. A nagle może być powiedziane słodziutkim głosikiem, że ten cały Kotoński, to na stronie wyskakują reklamy lepkich kurczaczków z lidla i reklamy kebaba itd. :)

Kolega jeden namawia cały czas do założenia konta na Patronite. W końcu chyba się odważę, chociaż konto tam kiedyś miałem.

Przy okazji zapraszam, do zakupienia jednej z kilkunastu książek i kilku moich nagrań motywacyjnych, do zakupienia na strefasamca.pl

Za wszelkie wpłaty serdecznie dziękuję

Mbank 97 1140 2004 0000 3902 4436 3874 Marek Kotoński. 

https://tipply.pl/u/pieszczoch

PayPal - [email protected]

Pozdrawiam słonecznie

Marek

• Like 2
  • Thanks 1

Poszła stówka, swoją drogą aż sprawdziłem, bo w lutym też robiłem donejt, a nie widać go w historii. Zresztą to nieistotne. Wracając do tematu - ja bym się zebrał któregoś pięknego dnia i przeniósł wszystko na tańszy hosting, sam korzystam z seohost, za domenę .pl - koszt odnowienia 84.87zł / rok (brutto). 

• Like 3

Dziękuję Panowie, starczy na całą noc zabawy z Paniami Płatnymi i wysokoprocentowy alkohol :)

Oczywiście żart z dziwkami i pijaństwem. Ale jutro w końcu się przełamię i zrobię ten profil na Patronite.

Macie jakieś pomysły co wpisać?

Główny argument to ten, że ciągle nas okłamują a u nas można dowiedzieć się prawdy, chociażby dlatego że mamy jako grupa towarzyska trzy miejsca gdzie możemy popisać. A na Plusujemy wy sami wklejacie z różnych miejsc to, co mainstreamowi się nie śniło.

Czyli wolność od ogłupiania. Żeby to pilnować i rozwijać, potrzebuję pieniędzy.

• Like 6

W dniu 20.03.2026 o 15:54, Marek Kotoński napisał(a):

Macie jakieś pomysły co wpisać?

Ludzie, którzy mieli styczność z forum lub Twoim kanałem na YT albo z "Samczym runem" i ecoego.pl wiedzą raczej z kim i z czym mają do czynienia, więc nie wiem czy jest sens cokolwiek pisać. Jeśli jednak musisz, to opisz krótko kim jesteś, czym się zajmujesz, czym jest forum i plusujemy. Możesz też wspomnieć o swoich starych wpisach na ecoego.pl i na Samczymrunie.

Przede wszystkim najlepszy efekt będzie moim zdaniem miała audycja na YT, w której powiesz, że zdecydowałeś się na taki krok i dlaczego. Zostawisz tak odpowiedni link. Od tej pory proponowałbym także, a by w każdej nowej audycji o tym wspominać i zostawiać w opisie link. Również link trzeba będzie moim zdaniem wstawić na forum, aby było tak samo widoczne jak informacja o plusujemy.pl.

Jako alternatywę dla Patronite proponuję również otworzyć się na byecoffee.to. Każdy zainteresowany będzie mógł postawić Ci wirtualna kawę.

Nie traktuj tego proszę jako jakiejś jałmużny czy czegoś podobnego. Nie jest to w żaden sposób ujmujące. Bardzo wielu twórców internetowych korzysta z tego typu rozwiązań, aby zbierać fundusze na swoją działalność.

Edited by Krugerrand
  • Like 2

3 godziny temu, Krugerrand napisał(a):

Jako alternatywę dla Patronite proponuję również otworzyć się na byecoffee.to. Każdy zainteresowany będzie mógł postawić Ci wirtualna kawę.

Bardzo ważne żeby widoczność tego była też pod one click na głównych stronach teraz opcji donejt ludzie muszą trochę szukać.

• Like 1

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.