Perun Posted March 29 Share Posted March 29 Czołem, Przygotowuję się do rozmowy rekrutacyjnej do korpo... Zadbałem już o jakość audio (Samson GoMic). Teraz przyszła pora na jakość wideo chcę zastosować smartfona, ale pojawiają się dwa problemy: - Pierwszy nie mam dobrego statywu do urządzenia mobilnego (proszę o polecajki). Nadmienię, że posiadam dobry uchwyt marki Ulanzi, więc pozostaje sam statyw. -Drugi jedyny software, który udało mi się skonfigurować to Droidcam. Czy ktoś go używa w wersji płatnej? Jeżeli tak, to proszę o opinię jak się spisuje i czy ma duże wymagania sprzętowe podczas procesu renderowania? Pozdro600 na rejonie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek Kotoński Posted March 29 Share Posted March 29 Statywy są w Actionie lekkie i tanie. Jeśli chodzi o rozmowę rekrutacyjną, faktycznie kamerka nie może latać, wygląda to tragicznie. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piter_1982 Posted March 29 Share Posted March 29 (edited) Na początku pandemii MrVintage napisał obszerny wpis jak przeprowadzić rozmowę online. Ja używam jeśli jest miejsce to Hama jak nie to https://www.mediaexpert.pl/smartfony-i-zegarki/akcesoria-do-telefonow/uchwyty-selfie/uchwyt-selfie-cellularline-tripod-freedom-czarny Ten mały sam z siebie nie lata, ale musisz go naprawdę stabilnie ustawić. U mnie dał radę nawet na grubszej książce ułożonej na łóżku. Kręciłem z iphone nie wiem czy to ma znaczenie (może mieć jakaś korektę drgań). Oba kupowałem w media expert, ale to głównie ze względów logistycznych, a nie budżetowych. ps. o wiele ważniejszy jest głos jak obraz. Zadbaj o to żeby nie było odbić. Połóż obrus albo w ostateczności ręcznik na stół i zadbaj żeby nie mieć za dużo pustych ścian, od których będzie odbijał się dźwięk. Edited March 29 by Piter_1982 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perun Posted March 29 Author Share Posted March 29 Ten model mi się spodobał https://pl.aliexpress.com/item/1005006273185245.html?spm=a2g0n.shopcart.0.0.174f452c6fSvWy&mp=1&pdp_npi=6%40dis!PLN!PLN 135.09!PLN 60.79!!PLN 60.79!!!%402101d6fe17747965889066940e0b82!12000036576094103!ct!PL!1675879971!!1!0!&gatewayAdapt=glo2pol Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perun Posted April 1 Author Share Posted April 1 Udało mi się podłączyć obraz z DroidCama pod komputer za pośrednictwem USB, pozostało teraz tylko wykupić soft i cieszyć się jakością 4k Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzingolo Posted April 5 Share Posted April 5 @Peruni jak dostałeś pracę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perun Posted April 5 Author Share Posted April 5 2 godziny temu, Dzingolo napisał(a): @Peruni jak dostałeś pracę? Jeszcze przed rekrutacją Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiu25 Posted Monday at 07:07 AM Share Posted Monday at 07:07 AM 11 godzin temu, Perun napisał(a): Jeszcze przed rekrutacją Powodzenia w rekrutacji, oby nowa praca była lepsza od poprzedniej 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts