Jump to content

Nowy podatek gdy ludzie robili grila

Recommended Posts

System trzyma się mocno. ZAIKS i cała reszta tych szumowin.

A w zamian za sypnięcie kaską to aktorzyny zrobią "post kominstyczno-liberlano-postepowo-EUropejskim" po same kule. 

• Like 2

Ta banda złodziei potrafi tylko zabierać. Z 10 lat temu prof. Gwiazdowski informował, że podliczając ZUS opodatkowanie pracy wynosi w Polsce 67%. Teraz pewnie więcej. Tyle nie kradli nawet okupanci, chłop pańszczyźniany więcej miał ze swojej pracy. Wstyd.

• Like 3

Data wprowadzenia nie jest przypadkowa. W końcu ładna pogoda to kto się będzie nowymi podatkami przejmował. 

Godzinę temu, Dzingolo napisał(a):

wychodzimy na ulicę?

Nie wyjdziemy. Skoro ludzie przeszli do porządku dziennego z 200k nadmiarowych zgonów to podatek ich ruszy?

• Like 3

Panie czy ty wiesz ile kosztuje rujnowanie 3erpe ? A tu jeszcze trzeba pociagnac 1.5 roku byc moze bez safe . No i niebianskiej tez trzeba troche sypnac grosza . 

• Like 1

8 hours ago, HermannBrunner said:

Ta banda złodziei potrafi tylko zabierać. Z 10 lat temu prof. Gwiazdowski informował, że podliczając ZUS opodatkowanie pracy wynosi w Polsce 67%. Teraz pewnie więcej. Tyle nie kradli nawet okupanci, chłop pańszczyźniany więcej miał ze swojej pracy. Wstyd.

Ostatnio zapytałem ile teraz wychodzi ZUS. 2300 zł. Jak bym sobie działał w ramach nierejestrowanej działalności to mogę zarobić do około 3200 zł netto. Więc jak to przekroczę to na wstępie zostaje mi 28% tej kwoty która wypracowałem czyli 900 zł xD XD XD XD Ten kraj to trup. 

• Like 2

Wszystko pod korporacje i dalsza unifikacje rynku, zwalczanie przedsiębiorczości obecnej i przyszłej. To można by było jakkolwiek racjonalizować ograniczaniem potencjału 'Mocarstwowego', gdyby w kraju byla wysoka dzietnosc, najwyższy poziom edukacji a kierunku inżynieryjne były dominujące do stopnia możliwości zalania całego kontynentu... a tak Dociskanie i Potwierdzanie status KOLONIALNEGO.

• Like 2

I jeszcze teksty o głodowych emeryturach. Jasne emerytura 1000 PLN i 200k rocznie z ZAiKS. Jakoś nie słyszałem, żeby Marylka mówiła ile rocznie dostaje. Jedynym wskaźnikiem mogą być oświadczenia  artystów, którzy poszli do polityki. Więc z tego co pamiętam to Kukiz ma około 200k. Liroy i Cugowski też głodowych wypłat nie pobierali. Ciekawe jak Wołoszański.

Że jest to populistyczne, najlepszym przykładem są żenująco (naprawdę!) niskie tantiemy biblioteczne. Rozwiązaniem powinny być książki/płyty z licencją na wypożyczanie i niech kosztują X więcej i tyle. 

• Like 3

@Patton Nie zmienia to faktu, że jest systemowym człowiekiem, a teraz w partii KO😏 

Co do tematu, nikt nie wyjdzie na ulice, społeczeństwo jest bierne, pasywne, chce do Europy,

wstydzą się polskości, więc zgodzą się na dosłownie wszystko, by uciszyć swoje kompleksy.

Żeby naprawdę wyszli musi ich to bezpośrednio dotyczyć. 

Dopiero bieda, wojna, trudne czasy sprawią, że Polacy się obudzą, jednak będzie już za późno. 

Jeżeli chodzi o podatek to chyba każdy rozumie co się święci. W budżecie nie ma pieniędzy, Helmut i jego świta muszą spłacać pożyczki i kredyty,

które zaciągnęli bez zgody Polaków. A skoro wprowadzili to, gdy ludzie byli zajęci czymś innym, to inaczej nie można tego nazwać jak celowym działaniem

na szkodę Polaków. Zdrajcami ich nie można nazwać, bo w większości politycy tej opcji nie są Polakami. Działają jawnie, z premedytacją, wykonując wytyczne UE,

by zachować stołki i utrzymać się przy korycie. 

Bez debaty sejmowej, publicznej, pomijając prezydenta, Helmut i jego banda robią sobie co chcą. To łamanie zasad, praw, konstytucji. 

• Like 1

41 minut temu, Iceman84PL napisał(a):

zaciągnęli bez zgody Polaków

Zgoda pseudo polaków była, ktoś głosował za tymi chorymi ludźmi. Ja teraz rozmawiając z znajomymi tylko słyszę " ja nie byłem, byłam za tuskiem" tymczasem widzimy jak ruda szmata się uśmiecha.

• Like 2

@Dzingolo

W temacie o manosferze jeden z chłopaków dobrze to podsumował,

np. W sprawie Kotuli, na którą głosowało 33 tyś. Ludzi, gdzie przy normalnym systemie mogła by tylko marzyć o wejściu do Sejmu. 

Natomiast w obecnym systemie partyjnym, gdzie władze sprawuje wódz partii, gdzie liczy się numer listy, z której się startuje, nie dziw,

że taki dyletant polityczny jak Kotula, która nie ma żadnych kompetencji, dostaje się bez przeszkód. 

I na przykładzie społeczeństwa wychodzi na to, że mniejsza cześć ludzi wybiera sitwę, która później ma wpływ na większość. 

KO zdobywa rządy w 2023 roku, 30% głosów z uprawnionych do głosowania ludzi. Czyli z 28,9 mln. zagłosowało na nich 6,6 mln.

Do tego trzeba dodać, że frekwencja nie była 100% a 74,3%, więc kilka milionów ludzi w ogóle nie głosowała. 

Ich Elektorat to stare komuchy, kobiety, dewianci, przestępcy. 

I wszystkie te grupy nie powinny mieć prawa głosu. 

Co do przyznania się do błędu, to nie licz na to, że ktoś to zrobi. Musiałaby taka osoba przyznać przed sobą, że popełniła błąd, a nikt nie lubi się mylić.

Także cicho siedzą i uśmiechają się, bo tylko to im pozostaje. 

• Like 5

18 godzin temu, Iceman84PL napisał(a):

Ich Elektorat to stare komuchy, kobiety, dewianci, przestępcy. 

I wszystkie te grupy nie powinny mieć prawa głosu. 

I zakompleksieni, głupi ludzie, biologiczne robociki, zakredytowane pod korek, pracujące w tanim korpo, którym się wydaje, że są elitą intelektualną. W rzeczywistości są zwykłymi głąbami, którzy o niczym nie mają pojęcia.

• Like 1

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.