Jump to content

Proszę o pieniądze

Recommended Posts

Dzień dobry,

Chciałem Państwa czymś zaskoczyć, ale nie mam żadnego pomysłu. To typowe, finansowe gody, gdzie proszę o pieniądze.

Scenariusz jest typowy do bólu. Muszę utrzymać portale i nie tylko, i chyba nie jestem w stanie. Piszę chyba, bo przecież jest jeszcze możliwa reakcja anielska, ale bardziej wierzę w was.

Nie ma reklam, żadnych - nie proszę o klikanie przycisków i innych rzeczy, a sprzedaż książek, z której to się utrzymywałem, spadła niemal do zera. 

Nie żalę się, wielu ludzi ma problemy, ale ostatnie w sumie trzy lata, były dla mnie najgorsze w życiu. Śmierci, śmiertelne choroby, sądy, półroczny epizod depresyjny, po prostu nie wytrzymałem naporu rzeczywistości. Przejawiło się to tak, że jakby ktoś ze mnie wyłączył wtyczkę z prądem. Unikałem kontaktu z ludźmi, czasem co nagrałem, by "biznes" trwał.

Z 90% znajomych zniknęło, albo mocno ograniczyło interakcję, patrząc czy stanę na nogi - czyli wszystko książkowo się potoczyło i nie mam winy. Chociaż gdyby jedna dziewczyna przytuliła, to by na pewno lepiej było :) No ale to trzeba by przyjechać, wydać pieniądze na benzynę, pocieszać, a to ona właśnie chce pocieszania :)

Dlatego zachęcam do kupowania książek "strefasamca" i nagrań, oraz wpłat:

Mbank 97 1140 2004 0000 3902 4436 3874 Marek Kotoński.

PayPal - [email protected]

Za wszystkie wpłaty dziękuję.

• Like 3

Mam przeczucie że mniejszy ruch na forum jest powiązany z pojawieniem się chatów gpt, groka, i tego czegoś w przeglądarce googla ogólnie rozmowa z algorytmem ograniczyła ruch jeszcze bardziej. 

Niestety sam jestem tego przykładem. Z algorytmem można na prawde poważnie pogadać i uzyskać trafne informacje bez oceniania i agresji typowej od ludzi.

• Like 3

W dniu 13.05.2026 o 17:15, bernevek napisał(a):

po prostu już wszystkiego się dowiedziałem z tego forum i poszedłem dalej

W ramach wdzięczności mógłbyś wspomóc.

Apel też do reszty, macie darmowe forum, wiedzę, informacje, pomoc, wsparcie,

ludzi, którzy poświęcają swój czas, energię, zdrowie, by to miejsce dalej istniało

to chcąc nie chcąc potrzebna jest wasza pomoc finansowa.

Wszystko drożeje, kosztuje, wiem, że wielu z was też się nie przelewa, jednak skromne datki

to chyba nie jest bariera nie do przejścia, tym bardziej, że dużo osób chwali się jakimi to majętnymi ludźmi są.

Dlatego jest czas powiedzieć sprawdzam, przekonać się na kogo można liczyć.

Pomagajcie również w rozkręcaniu portalu plusujemy, jak wprowadzą cenzurę to gdzie pójdziecie?

A tak mamy forum, portal newsowy i radiosamiec🙂 

Wystarczy tak niewiele, by wiele można było zrobić i zmienić na tym padole łez.

Ode mnie jak zwykle pieniążki wpłyną, mocy w torbie wodzu, męskiego ducha nie gasić😉

Pamiętajcie dziś Marek potrzebuje pomocy, a jutro to ty użytkowniku możesz być w podobnej sytuacji.

Co jak co, ale swoich nie zostawiamy w potrzebie.

• Like 6

W dniu 13.05.2026 o 17:15, bernevek napisał(a):

Jeżeli o mnie chodzi, to po prostu już wszystkiego się dowiedziałem z tego forum i poszedłem dalej

Moja prababcia , babcia i teraz mama powtarza 

" Uczymy się całe życie a głupimi umieramy " 

• Like 2

12 godzin temu, Roman Ungern von Sternberg napisał(a):

a forumowi milionerzy wciąż milczą

No właśnie, gdzie ci bogacze od kawalerek, biznesów, czy życia w egzotycznych krajach😏?

Pokarzcie w końcu klasę.

• Like 1

Obecnie jestem biedny i nie mam zbytnio jak pomóc finansowo. Może się to zmienić jeżeli dostanę ten etat w korpo... 

Wydaje mi się, że dobrym ruchem byłoby zaryzykowanie publishingu książek poprzez Amazon. Jest tam możliwość sprzedaży książek w twardej oprawie, co dla wielu mogłoby być atrakcyjne.

Ponadto, regularnie śledząc audycje, brakuje mi w nich i pod nimi w opisie promocji książek.

PS. boli mnie,że niejaki "masełko" tak się pasie na twoim kawałku tortu😑

• Like 2

Bardzo dziękuję. Nie wchodziłem na ten wątek przez dłuższy czas, bo było mi głupio po prostu.

Ale praktycznie każdy kanał wrzuca reklamy, każdy zarabia na tym co tworzy więc i ja też mógłbym. Ator prosi wręcz o oglądanie reklam, wpisywanie specjalnych komentarzy, żeby algorytm wychwycił, BnB opowiada o czymś do żarcia, teraz jakieś giełdowe firmy, a ja trzy portale i ani jednej reklamy.

Proszę żeby każdy kto chce mieć dopisane do nicka kwotę, napisał do mnie. Automat nie zawsze dopisuje, mogą być z tego powodu nieporozumienia.

Co do wpłat, To też nie wiem czy podawać oficjalnie, nie każdy sobie życzy. No jak Unger sam napisał wpłacił 1000 złotych, a jedna osoba 3 tysiące no i reszta chłopaków. Czyli wszystko opłaciłem, UPS kupiłem, zatankowałem pod korek itd. Parę gorzkich komentarzy że się skurwiłem też dostałem, czyli standardowo.

Dziękuję!

• Like 5

15 godzin temu, Marek Kotoński napisał(a):

Czyli wszystko opłaciłem, UPS kupiłem, zatankowałem pod korek itd.

Super, niech Ci służą te pieniążki, najważniejsze, że rachunki ogarnięte.

• Like 1

Praca kosztuje, poświęcasz czas, życie, pieniądze. 

Moim zdaniem powinieneś zacząć umieszczać reklamy na forum i wszystkich innych Twoich portalach.

Takie reklamy dla mężczyzn. Męskie kosmetyki, odżywki itd itp. Może inne, nie wiem jakie, nie znam się na tym. 

Jak masz statystyki wieku odwiedzających to reklamy profilowane pod wiek.

To jest słuszna droga

• Like 6

W dniu 23.05.2026 o 18:32, Marek Kotoński napisał(a):

Ale praktycznie każdy kanał wrzuca reklamy, każdy zarabia na tym co tworzy więc i ja też mógłbym

Bracia już wcześniej pisali o tym, żeby pomyśleć o reklamach...oglądalibyśmy, a Ty miałbyś dochody. Myślę, że większość użytkowników forum wie, co stoi za takimi decyzjami i rozumie. Może się jednak zdecydujesz na to? Czemu miałbyś nie monetyzowac swojej wieloletniej pracy?

Jeśli nie reklamy, to czemu nie patronite lub inny portal ,przez który moglibyśmy Cię regularnie wspierać?

• Like 2

Po prostu nie umiem prosić ludzi, by kilka minut oglądali reklamy jakiegoś, za przeproszeniem, gówna. Zostaje patronite, gdzie przymierzam się od pół roku, i co napiszę, to skasuję. Mam tam stare konto, ale chyba zawieszone.

Tyle biedy w Polsce, i tkwi mi w głowie przekonanie, że praca to tylko fizyczna, chociaż to bzdura, nawet w starożytnym Rzymie byli ludzie którzy umieli więcej i bez nich kraj by nie funkcjonował.

Teraz słuchałem Suwerennego. On ma kanał na YouTube, prosi o te wpłaty na kawę, mówi pod koniec że ma dzięki temu pozytywne emocje i motywację, żeby nagrywać.

Teraz powoli się zabieram z Redem za nową książkę o hejcie, może tu odkuję się finansowo. I tu znowu mam sprzeczne myśli, jak zacząć, na czym się skoncentrować. Ludzie po prostu nie rozumieją, co to jest ponad 15 lat hejtu niemal codziennego, policja w domu, jazda po rozprawach sądowych, groźby, świadomość że mógł mnie ktoś zastrzelić, jak mówił policjant z UK, jakie to jest nieustające cierpienie, a nagrywać trzeba, opłacić wszystko trzeba itd.

Można by powiedzieć, że mam za dużo materiału :)

Dzięki! :)

• Like 1

4 minuty temu, Marek Kotoński napisał(a):

. Ludzie po prostu nie rozumieją, co to jest ponad 15 lat hejtu niemal codziennego, policja w domu, jazda po rozprawach sądowych, groźby, świadomość że mógł mnie ktoś zastrzelić, jak mówił policjant z UK, jakie to jest nieustające cierpienie, a nagrywać trzeba, opłacić wszystko trzeba itd.

Można by powiedzieć, że mam za dużo materiału :)

Dzięki

Syty głodnego nie zrozumie, każdy z nas był w innych sytuacjach w życiu lub podobnych...tutaj nie ma co liczyć na zrozumienie innych ( my nie kobiety i do nas mało kto przyjdzie pomoc, poklepać po ramieniu ) . Opisać warto, doświadczenie w książkach jest teraz tylko ruszyć z kopyta. 

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.