Jump to content

Recommended Posts

Nie przepadam za kuchnią np. azjatycką, choć pewne elementy japońskiej czy koreańskiej w mini-stopniu prowadzam do naszej (techniki, przyprawy). Swoją kuchnię osadzam w rzeczywistości polskiej i włoskiej ("z ziemi włoskiej do Polski" :))

I dziś YT podpowiedziało mi coś możliwe że przydatnego dla wielu "domowych kucharzy", mianowicie budowanie soffritto (taka baza wielu potraw) kilku rodzajów. Dlatego wrzucam tutaj, korzystajcie i smakujcie!

ps. Osobiście najczęściej robię tą z marchewki, selera naciowego i cebulki. Ale to skutek ulubionych, finalnych na jego bazie potraw - risotto, ragu... I pamiętajcie - od zimnej patelni! To nie azjatycki wok! :D

pps. To nie wsparcie reklamowe, bo sam "teflonów" używam niemal wyłącznie do jajecznicy gdy jestem leniwy i mi się spieszy. Tylko "nierdzewka" tri-ply!. Dlaczego tri-ply a nie tylko z "talerzem" warstwowym na dnie? A to już się sami przekonajcie :)

• Like 1
  • Thanks 1

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.