Jump to content

Recommended Posts

Skoro Prezydent tak ochoczo mówi, że "mężczyzna jest od tego, żeby nie wahać się rozwiązywać problemów" i od tego jest - to powinien wystąpić z inicjatywą zmian ustawodawczych likwidujących zachęcanie przez Państwo do rozwodów inicjowanych przez kobiety, nierówności w prawie rodzinnym na ich rzecz i odciąć wszelkie benefity idące z tego tytułu. Na pewno pozytywnie wpłynęłoby to na dzietność ;) 800+ nie działa, co już widać od dawna.

Edited by bamble
  • Like 8

38 minutes ago, bamble said:

powinien wystąpić z inicjatywą zmian ustawodawczych likwidujących zachęcanie przez Państwo do rozwodów inicjowanych przez kobiety, nierówności w prawie rodzinnym na ich rzecz i odciąć wszelkie benefity idące z tego tytułu

Np opieka naprzemienna (i w konsekwencji brak alimentów) jako domyślna opcja przy rozstaniu mogłoby coś realnie wnieść a nie powielanie stereotypów a kryzysie męskości.

Za stowarzyszeniem na rzecz mężczyzn:

Proponujemy, aby piecza współdzielona była orzekana zawsze, z wyjątkiem trzech sytuacji:

• Wspólne Porozumienie Rodziców: Gdy rodzice przedstawią sądowi zgodny plan wychowawczy zakładający inny model opieki.
  • Rezygnacja Jednego z Rodziców: Gdy jeden z rodziców jednoznacznie oświadczy, że nie chce sprawować opieki nad dzieckiem.
  • Ograniczenie Władzy Rodzicielskiej: Gdy jednemu z rodziców ograniczono władzę rodzicielską.
  • Like 2

Z tym kryzysem męskości to po części prawda. Tylko dlaczego nikt nie porusza bardziej palącego tematu, którym jest kryzys kobiecości? Wiadomo, dlaczego - kobiety to spora część wyborców, która w swoich wyborach kieruje się emocjami i jest pamiętliwa. Skoro to na barkach mężczyzn jest ‚zapładnianie ku chwale ojczyzny’ to chyba należy sobie przypomnieć, że do tej gry trzeba dwojga - no chyba, że liczymy za prawidła takie mądrości jakimi sypie Pani Żukowska, że biologiczny mężczyzna może być w ciąży ;) 

• Like 3

To mężczyźni najciężej pracują na utrzymanie tego kraju, podtrzymują infrastrukturę, narażają zdrowie, a mimo to wciąż muszą słuchać, jacy są chujowi, bo nie są towarzysko obyci, mają sadło, są chudzi, mają niefajne (nieinstagramowe) zainteresowania, brak im prestiżu itp. Rolnik be, spawacz fuj, prawdziwy mężczyzna ma firmę, mieszkanie w stolicy i auto za co najmniej 50 tysięcy. ;) Prawdziwy mężczyzna nie wątpi, nie pyta, tylko milcząco godzi się na każdy gnój, jaki na niego spada ze strony swoich rodaczek i zarządców tego pierdolonego kołchozu.

Nie chcę polskich mężczyzn idealizować, bo dużo można im zarzucić - ale na pewno nie to, że brak im wytrzymałości. Kobiety nimi gardzą, pracodawcy ich gnoją, a ostatnio okazuje się, że nawet państwo ma ich w dupie, i przypomina sobie o nich dopiero wtedy, gdy trzeba zapełnić koszary rekrutem. Powtarzam do porzygu - polski mężczyzna we własnym kraju stał się zasobem łatwo zastępowalnym.

Sytuacja polskiego mężczyzny przypomina położenie robotnika we współczesnym zakładzie produkcyjnym - jego kwalifikacje są coraz mniej warte, kierownictwo wciąż kombinuje, jak by go zastąpić, na jego miejsce czai się kilkunastu bengalskich wieśniaków, którzy może nie są tak umiejętni, ale są tani i posłuszni, o podwyżkach nawet nie ma co marzyć, za to normy wciąż są podwyższane - a od przyszłego miesiąca mają dojść nocne zmiany. Kto ma jeszcze resztki rozumu i godności, po prostu pierdolnie to w diabły i poszuka szczęścia gdzie indziej.

System was jebie. Wy też musicie jebać system.

Edited by dziadul
  • Like 9
  • Thanks 2

Ja się niestety przychylam do wypowiedzi @dziadul co do tego jak polski mężczyzna jest traktowany i postrzegany w swoim kraju. 

Jeśli ktoś z Panów nie czuje wewnętrznej potrzeby posiadania dzieci, to nie wiem, czy będąc o zdrowych zmysłach, ktokolwiek pójdzie drogą proponowaną w wypowiedzi Prezydenta, tj. założy rodzinę dla realizacji "męskiego obowiązku" wobec społeczeństwa. Jeśli społeczeństwo jebie go i ma go w dupie.

• Like 1

Przełożę to z prezydenckiego na forumowe:

Wziąłem samotną matkę, zrobiłem doktorat, zapierdalałem, zostałem Prezydentem, można? Weźcie się do roboty i nie wymyślajcie problemów.

I w sumie dalej się nie rozwodzę bo @dziadul i @krzy_siek napisali wszystko. 

Kryzys jest, ale kobiecości, a faceci wychodzą z kryzysu i się przebudzili, niech Prezydent shamingu na mnie nie uprawia. W tym kraju nic sie nie opłaca poza hedonizmem.

Facet musi mieć motywację do działania, dyscyplina działa, ale jak się widzi, dlugotrwałe korzyści, inaczej to idiotyzm.

• Like 6

Żeby zlikwidować kryzys męskości i kobiecości to trzeba zaorać ostatnie 100 lat postępu gospodarczego/technicznego. Dziwnym trafem jakoś ten "kryzys" robi się identyczny w każdym kraju który przekroczy pewien próg cywilizacyjny. 

Nawet Hindusów zaczyna ubywać? I kogo Elon wyśle na Marsa? :(

Fertility_Rate_Population_SITE-1.webp

• Like 1

Zrobiłem ostatnio na działce ognisko ze znajomymi. Celowo same chłopy (ja nie mam teraz cierpliwości do kobiecego pieprzenia). Po latach się spotkać i pogadać. Chłopaki mają dobre zawody. Weterynarze, lekarze, IT itd. Większość żyje w ciągłym stresie. Pogadaliśmy trochę o otoczeniu i społeczeństwie i mają podobne wnioski do moich. Nasze otoczenie powoli staje się niezdatne do normalnego życia. Siedziałem tam sobie i pomyślałem sobie że my wszyscy jesteśmy dobre chłopaki ale co mnie zaskoczyło to to że mamy podobne problemy tylko część nadal żyje w złudzeniach które już niedługo się skończą. Wyczułem że ci którzy jeszcze je mają zmierzają powoli do podobnych wniosków. Czuć pewnego rodzaju podskórną desperację i kwestionowanie tego co nam sprzedali lata temu. 

Rozmawiałem z jednym w moim wieku. Widzę że już tylko życie na wsi dzieci i praca. potwierdził. Na wsi ludzie jeszcze w miarę normalni (bo mają trochę przestrzeni do funkcjonowania i luzu). W miastach to już dramat.

Zauważcie że ludzie wyprowadzają się ze wsi do miast żeby się dorobić a potem co robią? Kupują domy na wsi (i narzekają że im kombajn hałasuje albo gównem śmierdzi). Świat stoi na głowie. Łatwo wskazać jeden z tysięcy powodów dlaczego coś nie działa. Trudniej naprawić ten bajzel który politycy nam stworzyli. 

• Like 2

Mógł dodać że skoro obowiązkiem mężczyzny jest założenie rodziny to obowiązkiem kobiety jest rodzenie dzieci. 

Ale byłoby wycie, że kobiety to nie inkubatory... 

• Like 5

Mistrz frazesow i pozornego dzialania . Choc  trzeba przyznac ze specow od PR ma niezlych . 

Edited by thyr
  • Like 1

Jak zwykle to wszystko wina mężczyzn. Tylko czy nie ma w tym trochę racji? Kto stworzył obecny system? Mężczyźni. Biali, heteroseksualni, często katolicy stworzyli system, który ich kompletnie gnoi. 

54 minuty temu, BumTrarara napisał(a):

Dziwnym trafem jakoś ten "kryzys" robi się identyczny w każdym kraju który przekroczy pewien próg cywilizacyjny. 

Dziwnym trafem nie dotyczy to Izraela.

• Like 1

9 godzin temu, dziadul napisał(a):

prawdziwy mężczyzna ma firmę, mieszkanie w stolicy i auto za co najmniej 50 tysięcy

Chłopie, dzisiaj to nie wszystko, nie zapominaj że jeszcze, masz ją zaskakiwać, mieć super pasje i hobby, /nie może być tanie/, masz kupować kwiaty, doceniać ją, utrzymywać, wspierać, no i najlepsze, zapewnić bezpieczeństwo $$$, tak, dzisiaj baby są odklejone od rzeczywistości. I powiem to po raz wtóry, nic ich tak nie zepsuło jak te zjebane social media które pompują im do głowy idylliczny obraz życia i to, że z uwagi na szparę między nogami wszystko im się należy, powiem wam, że osobiście czuje już niechęć do nich jako całości, na szczęście etap wchodzenia w dorosłość mam już za sobą, bo bym chyba sobie w łeb palnął...

• Like 4

13 minut temu, Magos Dominus napisał(a):

Nie prawda , Zulenski oskarzyl lewicowe partie o powiazania z Rosja i zlikwidowal 😎. Szkoda ze w polin nie mozna robic takich systemowych obejsc 😂

• Like 1

10 godzin temu, dziadul napisał(a):

auto za co najmniej 50

Taki szrot to chyba od Janusza z autohandlu z niemiec. Porządna laska nie wsiada do niczego za mniej niż 200. 

41 minut temu, Magos Dominus napisał(a):

To jest  taki sobie przykład, bo to jest dziwny kraj. "Wojna" od 70 lat, duży % populacji to muslimy, po latach 90tych sprowadzili sobie z 1,5 kk ruskich, maja też tych swoich Chasydów czyli takich lajtowych Amiszy. 

40 minut temu, Foster napisał(a):

masz ją zaskakiwać, mieć super pasje i hobby, /nie może być tanie/, masz kupować kwiaty, doceniać ją, utrzymywać, wspierać, no i najlepsze, zapewnić bezpieczeństwo $$$, tak, dzisiaj baby są odklejone od rzeczywistości. I powiem to po raz wtóry, nic ich tak nie zepsuło jak te zjebane social media które pompują im do głowy idylliczny obraz życia i to, że z uwagi na szparę między nogami wszystko im się należy, powiem wam, że osobiście czuje już niechęć do nich jako całości, na szczęście etap wchodzenia w dorosłość mam już za sobą, bo bym chyba sobie w łeb palnął...

Jedyne co mężczyzna musi, to wysrać sie od czasu do czasu.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 3

Kolejna narracja, że wszystko to wina mężczyzn, natomiast nikt nie widzi problemu w kobietach, które gardzą polskimi mężczyznami, 

nie szanują ich, skoro pan państwo przejął rolę mężczyzn, uprzednio ograbiając w podatkach i daninach, dając socjale, pomoc, wsparcie, przywileje kobietom.

Mężczyzna w Polsce jest człowiekiem czwartej kategorii, gdzie od najmłodszych lat zaniża mu się samoocenę, dewastuje pewność siebie, nie uczy niczego konkretnego,

sprowadza do roli służącego, niewolnika, petenta, błazna, worek do naparzania czy tamponu emocjonalnego, w zamian nie dając niczego lub naprawdę niewiele.

W obecnym systemie prawnym, gdzie kobieta jest gloryfikowana, uprzywilejowana, małżeństwo to samobójstwo dla mężczyzn.

Po co mężczyzna ma się starać, ogarniać, dawać byt, bezpieczeństwo, poświęcać się, skoro ilość strat przekracza ilość zysków.

Grasz po to by wygrać, a nie zadowalać się drugim miejscem.

Nie ma kryzysu męskości, to politycy przy udziale kobiet zniszczyli relacje damsko-męskie, instytucję zwaną rodziną, sami wykreowali problem, by kobiety promować,

mężczyznom obniżać poziom, pokazywać jako gorszych, jawna dyskryminacja. Gdy po latach współczynnik dzietności leci na łeb na szyję, zaczynają obwiniać mężczyzn,

bo tak najłatwiej, kobiet nie ruszają, bo to pewny elektorat i realna siła, która może ich pogrążyć w razie działania przeciwko nim.

Stąd dalej nie jest załatwiona kwestia podniesienia wieku emerytalnego dla kobiet.

Mamy za to kryzys kobiecości, odejścia kobiet od ról nakreślonych przez naturę, samo zachowanie kobiet, agresja wobec mężczyzn zarówno psychiczna jak i fizyczna

pozostawia wiele do życzenia, kobiety nie chcą być matkami, żonami, one chcą być mężczyznami.

Jedna płeć żeńska robi sobie dobrze kosztem drugiej męskiej, więc chcąc nie chcąc następuje sprzężenie zwrotne, opór, brak chęci wchodzenia w relacje z kimś, kto 

może bezkarnie nas eksploatować, karać, wymuszać wszelkie zachcianki, udogodnienia, a na końcu bez skrupułów zniszczyć.

System w jakim obecnie żyjemy jest stworzony pod kobiety, tu kobieta jest najważniejsza, nikt się nie liczy z potrzebami, marzeniami, zdrowiem, energią, życiem mężczyzn.

A co do słów prezydenta, nic od gadania jeszcze się nie poprawiło na lepsze, pora na bezdzietne kobiety nałożyć podatki, by zmobilizować do rodzenia,

natomiast mężczyznom dać przywileje, prawa, bo w razie W to oni będą musieli się poświęcić, bronić, to mężczyźni każdego dnia naprawiają, remontują, tworzą,

dają byt i bezpieczeństwo, są swoistą wartością dodaną, która powinna być doceniana, bo dzięki temu cywilizacja na tym padole łez jeszcze trzyma się w swoich posadach.

Tu już raczej kampania wyborcza wkracza na pełnej, prezydent jako autorytet wielu środowisk będzie słuchany, więc może przekonać jakiś tam elektorat, prawda natomiast jest taka,

że mężczyzna, który przysposobił sobie kobietę z ogonem, nie jest żadnym autorytetem dla reszty mężczyzn, więc jego słowa można wpuścic jednym uchem a drugim wypuścić😏

W Polsce dalej bez zmian, kukold kukoldem pogania, stawianie się w roli proszącego o zainteresowanie kobiet niczego dobrego nie przyniesie, a wręcz będzie miało odwrotny skutek.

Zapamiętajcie, kobiety tylko siłę pod każdym względem szanują, a słabością niestety gardzą. Nie ulegać, nie słuchać taniej propagandy, robić swoje.

• Like 5
  • Thanks 2

2 godziny temu, Trevor napisał(a):

Zrobiłem ostatnio na działce ognisko ze znajomymi. Celowo same chłopy (ja nie mam teraz cierpliwości do kobiecego pieprzenia). Po latach się spotkać i pogadać. Chłopaki mają dobre zawody. Weterynarze, lekarze, IT itd. Większość żyje w ciągłym stresie. Pogadaliśmy trochę o otoczeniu i społeczeństwie i mają podobne wnioski do moich. Nasze otoczenie powoli staje się niezdatne do normalnego życia. Siedziałem tam sobie i pomyślałem sobie że my wszyscy jesteśmy dobre chłopaki ale co mnie zaskoczyło to to że mamy podobne problemy tylko część nadal żyje w złudzeniach które już niedługo się skończą. Wyczułem że ci którzy jeszcze je mają zmierzają powoli do podobnych wniosków. Czuć pewnego rodzaju podskórną desperację i kwestionowanie tego co nam sprzedali lata temu. 

Rozmawiałem z jednym w moim wieku. Widzę że już tylko życie na wsi dzieci i praca. potwierdził. Na wsi ludzie jeszcze w miarę normalni (bo mają trochę przestrzeni do funkcjonowania i luzu). W miastach to już dramat.

Zauważcie że ludzie wyprowadzają się ze wsi do miast żeby się dorobić a potem co robią? Kupują domy na wsi (i narzekają że im kombajn hałasuje albo gównem śmierdzi). Świat stoi na głowie. Łatwo wskazać jeden z tysięcy powodów dlaczego coś nie działa. Trudniej naprawić ten bajzel który politycy nam stworzyli. 

Kolejny troll czy schozofrenia?

14 minutes ago, EmseyXYZY said:

Kolejny troll czy schozofrenia?

Myślę że trollem to ty tu jesteś. Widać że jedyne co potrafisz to prowokować albo stawiać się powyżej kogoś. Smutnym człowiekiem jesteś i tyle. Takim samy typem jak tych co w magazynach spotykałem. Tępi ludzie którzy uważają że ich sposób życia to jedyny możliwy. Idź sobie zaruchaj bo widać że od 15 minut tego nie robiłeś "artysto jebania". Zawijam sie z tego forum. Rok mnie nie było i na dobrze mi to zrobiło. Szkoda tu mojego czasu. 

23 minuty temu, Trevor napisał(a):

Myślę że trollem to ty tu jesteś. Widać że jedyne co potrafisz to prowokować albo stawiać się powyżej kogoś. Smutnym człowiekiem jesteś i tyle. Takim samy typem jak tych co w magazynach spotykałem. Tępi ludzie którzy uważają że ich sposób życia to jedyny możliwy. Idź sobie zaruchaj bo widać że od 15 minut tego nie robiłeś "artysto jebania". Zawijam sie z tego forum. Rok mnie nie było i na dobrze mi to zrobiło. Szkoda tu mojego czasu. 

Nie, zaangazowałem się w Twoje tematy, próbowałem Ci jakos pomóc a Ty sie tak odwdzięczasz. Skoro jesteś taki oświecony po co Ci forum? Skoro byłeś w wojsku jedyny raz w życiu i tam psycholog przyznał Ci rację? A nie jednak nie...parę wpisów dalej zmieniłeś wersję, że dopiero co byłeś u psychologa...bo nie radzisz sobie w kontakcie z ludźmi...a nie jednak nie...Zrobiłem ostatnio na działce ognisko ze znajomymi. Celowo same chłopy (ja nie mam teraz cierpliwości do kobiecego pieprzenia). Po latach się spotkać i pogadać. Chłopaki mają dobre zawody. Weterynarze, lekarze.

Mojego czasu też szkoda. Idź sobie.

Panie Prezydęcie Bóg zapłać za rady!

Daje Pan przykład jak powinien zachowywać się prawdziwy Polski menszczyzna czyli przyjąć samotną matkę z dzieckiem i pokochać je jak swoje.

Tylko prawdziwy menszczyzna może coś takiego zrobić!

Mam nadzieję, że przekona Pan jak najwięcej swoich młodych, prawicowych, wyborców do takiego postępowania aby Polska rosła w siłę a Polakom żyło się dostatniej!

Niech Panu Pan Buk w dzieciach, tym razem własnych, wynagrodzi!

Panie prezydęcie proszę też o rady dla żonatych - jak zrobić tak jak Pan żeby żona, tak jak Pana żona, w wieku 39 lat przeszła już na zasłużoną emeryturę?

Pani Marta musiała wykonywać straszliwie ciężką pracę w administracji Państwowej że jest już tak zmęczona w wieku 40 lat, iż musi odpocząć:

Cytat

- Według ekspertów, których poprosiliśmy o komentarz, emerytura mundurowa Marty Nawrockiej może być w okolicach 4 tys. zł, a więc średniej wypłacanej przez ZUS - podała Wyborcza.biz.

https://www.rynekzdrowia.pl/Finanse-i-zarzadzanie/Marta-Nawrocka-przeszla-na-emeryture-Taka-kwote-pierwsza-dama-dostaje-co-miesiac,277793,1.html

Pani Marto dziękujemy za Pani wspaniałą służbę dla kraju!

Edited by niemlodyjoda
  • Like 1
  • Haha 1

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.