Jump to content

Proszę o roztoczenie finansowego mecenatu nad moją skromną osobopostacią

Recommended Posts

Dobry wieczór,

Przepraszam. Sytuacja nudna jak moja perystaltyka po lekach. Kupno książek zwolniło jak chęć do ślubu ślicznotki, gdy usłyszała o intercyzie - a rachunki trzeba płacić, ZUS też. Nie mają dla mnie litości, jak innych Polaków. W ogóle patrząc na wpłaty przez te lata, Pań jest jak na lekarstwo, praktycznie wszystkie wpłaty są od mężczyzn. Ciekawe dlaczego? Pytam poważnie - przecież walczę o równouprawnienie, i by ukochany synek nie został zniszczony z finansami rodziców, zniszczony przez chciwą harpię.

To też mnie dziwi - dużo ludzi rzuciło się pomagać Ukraińcom, którzy dezerterowali, zostawiając rodziny, kolegów idących na rzeź, nie szczędzili im pieniędzy i przysług, by sobie spokojnie żyli mimo biedy w Polsce i koszmarnego zadłużenia, a gość się widać poświęca, mimo choroby i mega hejtu stworzone kilka portali, praca prawie 20 lat i wiedza dla ludzi w nieszczęściu, i mogę marzyć tylko o takim traktowaniu przez krajan. Swoich, co pomagają, kopa w dupę, obcego, obsranego nawet, obrzucić złotem bo z zagranicy. A teraz odpłacają się, grożąc swym donatorom. Ja przynajmniej nie grożę rzezią swoim mecenasom finansowym, nie biję ich, nawet podziękuję :)

Mniejsza z tym. Proszę zajrzeć do książek i nagrań, może jakiś produkt się spodoba (strefasamca.pl), a jeśli moja praca z prowadzeniem, rozwijaniem i pilnowaniem portali, gdzie nie trzeba obawiać się cenzorów komuś pomogła, to proszę o roztoczenie finansowego mecenatu nad moją skromną osobopostacią.

Bardzo dziękuję z góry

Marek

Mbank 97 1140 2004 0000 3902 4436 3874 Marek Kotoński.

PayPal - [email protected]

• Like 2
  • Thanks 2

Może wtrącanie wszędzie tematu ukraińskiego jak tutaj nie za bardzo pomaga kwestii finansowej? Najlepsze wyniki osiągałeś gdy miałeś kanał stricte nakierowany na psychologię, tematy damsko-męskie, z małą nutką tematów historycznych (głównie front wschodni w II wojnie światowej), swojej młodości, jak nie być frajerem oraz o pieniądzach. Teraz jest 80% tematów polsko-ukraińskich ze skrajnym pesymizmem oraz 20% tych wyżej z głównym przesłaniem tematów damsko-żeńskich i aktualnych spraw. Także nie zaszkodziłoby wydanie nowej książki. 

Ludzi interesuje głównie to co ich dotyczy pozytywnie. Jaką możesz dać im wartość pozytywną. Nikt nie chce po całym dniu zapierdolu słuchać jak jesteśmy dymani i zrobią nam już tuż tuż drugi Wołyń w słuchawkach grając sobie w ulubioną grę. Chcą posłuchać jak dawniej - jak udawało ci się wyjść z nędzy, z bycia popychadłem, że w końcu nastaną dni lepsze jak się ruszy i będzie walczyć o lepsze jutro. Lub tez o naturze kobiet. Nim ktoś napisze "jak ci się nie podoba to nie słuchaj" albo "ale to jest ważne" - ja to rozumiem, ale po prostu odpowiadam na pytanie "Dlaczego takie słabe wyniki finansowe?".

Prześlę stówę Bożą. 

Edited by MłodyTechnicianin

Co do  ksiażek - wiadomo impet z czasem maleje. Jak dla mnie jednak forma papierowa to podstawa - patrzysz na polkę i od razu mile wspomnienia. Wersje elektroniczne tego nigdy nie zastąpią. 

Ad sprawa ukrainska - przestrzegam przed pedagogika wstydu przedmowcy. Jest problem (wielowymiarowy) i trzeba o tym pisac i mowic (tym bardziej ze poki co jeszcze jakos tam mozna). Szacun za to!

• Like 1

Temat Ukraiński, głównie Bracia opisują, a i mi nie jest on obojętny. Nie mam na to wpływu.

Dzięki za pieniądze, 120, 30 i 10 złotych. Opłaciłem Internet, telefon, domenę jedną.

Teraz jeszcze - 888,72 ZUS, płatny do wczoraj, czyli już 1 dzień spóźnienie i prawie 900zł za serwer (chyba forum i Plusujemy obejmuje).

O ile te 900 za serwer to do 29-ego, to ZUS powinienem zapłacić już dziś. Wezmę kredyt na kilkaset złotych i postaram się dziś do północy opłacić.

• Like 1

Ode mnie jak zwykle pomoc poszła, swojego nie zostawiamy w potrzebie.

Co do kobiet to żadnego zdziwienia, one tylko potrafią brać nic dawać.

Zobacz na rezerwat jak świeci pustkami, poobrażały się księżniczki i poszły w długą.

Szukały tylko atencji, wyżalenia się, zabawy. Jak przychodzi powiedzieć sprawdzam to szukaj wiatru w polu.

Co do mężczyzn tu przebywających, panowie macie praktycznie wiedzę, informacje, pomoc, wsparcie za darmo.

Forum jak i Marek wielokrotnie wam pomógł, może czas się odwdzięczyć i pokazać klasę?

I tak większość ludzi wydaje pieniądze na głupoty, więc kilka złotych was nie zbawi.

O mitycznych milionerach i rentierach kawalerek z forum nie wspominając, gdzie wy jesteście, co to dla was kilka stówek😏

Tak czy inaczej zawsze znajdą się darczyńcy, za co wielkie dzięki i szacun dla was, wtedy mamy czarno na białym kto kim jest, na kogo można liczyć.

Dzisiaj ty pomagasz, jutro ktoś może tobie pomóc, tak to działa.

Wspierajmy się wzajemnie, bo w Polsce nikt mężczyznom nie pomaga, a później jest jak jest.

Chcecie mieć miejsce, gdzie miło spędzicie czas, poznacie ciekawe osoby, powymieniacie się spostrzeżeniami, uzyskacie wskazówki jak poprawić swoje życie?

to chcąc nie chcąc potrzebne są na to środki do utrzymania forum czy portalu plusujemy.

Mocy w torbie wodzu🙂👊

11 godzin temu, MłodyTechnicianin napisał(a):

Może wtrącanie wszędzie tematu ukraińskiego jak tutaj nie za bardzo pomaga kwestii finansowej? Najlepsze wyniki osiągałeś gdy miałeś kanał stricte nakierowany na psychologię, tematy damsko-męskie, z małą nutką tematów historycznych (głównie front wschodni w II wojnie światowej), swojej młodości, jak nie być frajerem oraz o pieniądzach. Teraz jest 80% tematów polsko-ukraińskich ze skrajnym pesymizmem oraz 20% tych wyżej z głównym przesłaniem tematów damsko-żeńskich i aktualnych spraw

Tematy na czasie czy relacji z Ukraińcami jak najbardziej są potrzebne, trzeba przekazywać prawdę na ich temat, to jest obowiązek każdego Polaka, pilnować polskich spraw.

Odkłamywać historię, demaskować kłamców, zdrajców, bo tu chodzi o być albo nie być Polski.

Wrogowie nie śpią, więc i my nie opuszczajmy gardy.

Nawet nie zdajesz sobie sprawy, że świadomość wśród Polaków wzrasta, nieprzyjaciele czują strach, bo społeczeństwo zaczyna się jednoczyć, dociekać, pytać, interesować się.

Kropla drąży skałę, wbrew pozorom nawet mała społeczność, kanał na you tube, może bardzo wiele.

Władza patrzy na odzew społeczny, jeżeli powiemy stanowcze NIE! to odwleczemy w czasie to co chcieli nam zafundować.

Być może zmienimy bieg zdarzeń lub coś nie zostanie wdrożone.

Więc kanał nie jest dla wszystkich, tematy damsko męskie są oklepane, omówione wzdłuż i wszerz, to one są pesymistyczne, bo przychodzą młode padawany życia,

gdzie dostają dysonansu poznawczego, bo zastana kolej rzeczy nie zgadza się z ich rzeczywistością

Oni chcą usłyszeć, że jak kupią kobiecie kwiatki, rozpłaczą się przy niej, będą na każde skinienie to będzie love forever😏

Tymczasem nie są gotowi na prawdę, mogą się jeszcze bardziej pogrążyć w smutku, bo my nie owijamy w bawełnę, mówimy jak jest.

Są pewne etapy w życiu, trzeba wybierać priorytety, co jest ważniejsze.

A co do finansów, kasa jest tylko z reklam czy darowizn.

Innej możliwości na you tube nie ma. I nie zmieni tego przedstawianie danego zagadnienia, które komuś może się podobać, a komuś nie.

Zawsze będą stali bywalcy, pojawią się nowi, a niezadowoleni i tak odejdą. 

Ludziom się nawet nie chce dać like, subskrypcji, napisać komentarza dla zasięgów, algorytmu, a co dopiero mówić o zagadnieniach jakie mają być poruszane na kanale.

• Like 2

1 godzinę temu, Brat Przemysław napisał(a):

Ad sprawa ukrainska - przestrzegam przed pedagogika wstydu przedmowcy. Jest problem (wielowymiarowy) i trzeba o tym pisac i mowic (tym bardziej ze poki co jeszcze jakos tam mozna). Szacun za to!

Spoko. Tylko piszę o proporcjach szczególnie jak spojrzy się na ostatnie parę lat twórczości. Oczywiście także zaznaczam, że patrzę na wymiar finansowy co się lepiej sprzedaje i co w praktyce już się świetnie sprzedawało wiele lat temu. Jeśli patrzymy na "trzeba o tym mówić i pisać bo wypada nie zbaczając na wymiar finansowy" to raczej nie jest odpowiedź i takie posty z prośbą o opłacenie podstawowych rachunków będą pojawiać się regularnie, co jest bardzo przykre. Zresztą mocne określenie - "pedagogika wstydu". Przedstawiłem jak sprawa wygląda i Marek regularnie pokazuje jak wygląda. 

Te 120 zł ode mnie. Także kupiłem nagranie. Przebijcie mnie! :)

45 minut temu, Iceman84PL napisał(a):

Tematy na czasie czy relacji z Ukraińcami jak najbardziej są potrzebne, trzeba przekazywać prawdę na ich temat, to jest obowiązek każdego Polaka, pilnować polskich spraw.

Oczywiście. Jednakże jak powtarzałem - proporcje i co się sprzedaje. A patrząc na wyświetlenia i ogólny "ruch" jest słabo. A przecież z doświadczenia wynika co się sprzedaje. Długie audycje o kobietach, doświadczeniach Marka, naturze kobiet, pieniądzach itd. Podcasty, które powstały na początku - w pierwszych 5 latach są najbardziej wartościowe i bijące popularność.

45 minut temu, Iceman84PL napisał(a):

Nawet nie zdajesz sobie sprawy, że świadomość wśród Polaków wzrasta, nieprzyjaciele czują strach, bo społeczeństwo zaczyna się jednoczyć, dociekać, pytać, interesować się.

Przeceniasz znaczenie "świadomości" i czy to ma większe znaczenie. Największe znaczenie zawsze mają grube pełne kieszenie. Nie chcę demotywować, ale tak mi podpowiada moje doświadczenie życiowe. Choćbym wiedział wszystkie przekręty, to nie ma większego znaczenia gdy jestem nikim.

47 minut temu, Iceman84PL napisał(a):

Więc kanał nie jest dla wszystkich, tematy damsko męskie są oklepane, omówione wzdłuż i wszerz, to one są pesymistyczne, bo przychodzą młode padawany życia,

gdzie dostają dysonansu poznawczego, bo zastana kolej rzeczy nie zgadza się z ich rzeczywistością

Hmm czy oklepane Ile psycholog na terapii może powtarzać swoją metodologię? Ile bokser może chodzić na treningi oraz szkolić innych? Ile można wzmacniać siebie? Ostatnio mam wrażenie jakby każdemu kanałowi omawiające te tematy zwyczajnie się one znudziły i przeszli na politykę.

49 minut temu, Iceman84PL napisał(a):

A co do finansów, kasa jest tylko z reklam czy darowizn.

Innej możliwości na you tube nie ma. I nie zmieni tego przedstawianie danego zagadnienia, które komuś może się podobać, a komuś nie.

Zawsze będą stali bywalcy, pojawią się nowi, a niezadowoleni i tak odejdą. 

Zmieni większy ruch. Gdyby na audycję było 10000-15000 słuchających, wspierających itd. to nie byłoby tematu.

@Marek Kotoński Uruchom najlepiej na Youtube opcję stałego wspierania kanału. 15 zł wpłaty comiesięcznej i w zamian wpłacający dostają dostęp do co lepszych audycji. To jest jedna z dróg, którą polecam i pozwoli zalepić rany.

Edited by MłodyTechnicianin
  • Like 1

5 godzin temu, MłodyTechnicianin napisał(a):

Przeceniasz znaczenie "świadomości" i czy to ma większe znaczenie. Największe znaczenie zawsze mają grube pełne kieszenie.

Pelne kieszenie maja wlasnie ci co kombinuja z imigracja, ponizaniem rdzennych mieszkancow krajow europejskich, wprowadzaja szkodliwe ideologie i przede wszystkim okradaja ludzi w majestacie przepisow i prawa. Cala reszta jedyne co moze zrobic (i to jest za darmo) to o tym wiedziec a potem sie zobaczy.

• Like 1

9 godzin temu, Iceman84PL napisał(a):

Co do mężczyzn tu przebywających, panowie macie praktycznie wiedzę, informacje, pomoc, wsparcie za darmo.

Forum jak i Marek wielokrotnie wam pomógł, może czas się odwdzięczyć i pokazać klasę?

No i choćby dlatego Markowi zawsze ktoś pomoże 🙂 A u hejterów co ? Tacy milionerzy że, Sławkowi zapewne nikt nie chce pomóc, i musiał przez to włączyć reklamy na kanistrowie.

• Like 2

Bardzo dziękuję.

ZUS opłacony tylko z jednym dniem opóźnienia, a na serwer mam do 29-go czas, więc odetchnąłem z ulgą, jakoś dozbieram.

Poza tym mogę sprzedać parę rzeczy, rowerem nie jeżdżę, bo jak dam radę to cała siła idzie na spacer z Puszkiem, trochę scyzoryków z kolekcji, kierownica do gier no i książki.

• Like 2

Dzięki Bracia i Siostry, właśnie zapłaciłem 847,47 zł, niecałe 3h przed końcem terminu.

Jeszcze tylko kilka stów z PayPala ściągnie za Plusujemy, brakuje mi niecałe 300zł, może nawet 200zł, zależy od kursu dolara. Mam czas do 31-go o północy, jakoś tak.

No i teraz wchodzę na pewną skrzynkę, zapełniona - płać. Ale że nie mam nic to nawet nie patrzyłem ile.

Dużo ludzi mi doradzało zamknięcie chociażby Plusujemy, ale raz że za dużo pracy w to włożyłem, a dwa - to jest pomocne, można poczytać sprostowanie kłamstw głównych mediów i to, co chcą zamilczeć. Teraz jest dla Polaków i na pewno dla mnie gorszy moment, ale raz pod wozem a raz na wozie.

Dzień dobry, bardzo dziękuję, udało się PayPal ściągnął rachunek na miesiąc za Plusujemy, więc ze dwa, trzy tygodnie mam spokój.

Ale co teraz zrobić, żeby za miesiąc nie było znowu proszenia o pieniądze? Kolega namawia ponad rok na Patronite, ale co zaczynałem pisać, to przestawałem.

Mam taką rzecz drogą z przeszłości, postanowiłem z bólem serca że ją sprzedam. To jest jednak tylko rzecz, a forum może komuś uratować mieszkanie, majątek, ochronić przed Samob., itd. a jak się odbije od dna, to kupię podobną.

Jeśli ktoś nie ma wpisanej kasy w nick, niech do mnie napisze i poda ile wpłacił i kiedy, te weekendowe wpłaty dla tego softu które je sam zapisuje, trudne. Sam wpiszę.

Dzięki!

PC zepsuty kilka dni. Wieczorem którego dnia, nagrałem audycję (tę o karze śmierci), mówię - wrzucę rano, bo to jeszcze szukać zdjęcia, obrabiać je, potem połączyć z plikiem głosowym i jak się "zepną" to wrzucać na YT, a mi się chciało już spać.

No a następnego dnia, włączam kompa a tu nic. Tzn śmignął BioS, potem wpisuję ogólne hasło kompa, weszło, spokojnie czekam aż pojawi się losowy obrazek windowsa gdzie wpiszę hasło i wejdę w kompa. a tu się przedłuża - niebieskie tło, znak windowsa pośrodku i te kółeczko na dole ciągle się obraca. Próbowałem wszystkiego, nawet rozmowy z Ai, który mi dokładnie opisywał co mam wpisać, co zrobić, tryby naprawcze windowsa, huje muje dzikie węże. Tak czy siak, uratowało mnie częściowo to, że mam tego małego laptopa, podłączyłem klawiaturę, net, monitor i oprócz gier wszystko działa mniej więcej.

Kompa w piątek oddałem do firmy, gdzie już go naprawiał chyba raz czy dwa razy miły gość.

I błagam, nic nie piszcie o BioSie (wszystkie języki oprócz PL_, dwa lata temu siedzieliśmy we trzech na kamerach i skype, chciałem windowsa przenieść z dysku SSD 128GB, trochę już mającego czasu, na nowy 1000GB, nowsza technologia od SSD. Po kilku godzinach nie udało się nam zrobić tak prostej rzeczy, a przecież normalnie to sam to zawsze robiłem.

Wskazówka: pisałem i mówiłem wam wiele razy, że PC co kilkanaście minut, co godzinę, różnie, nagle się zacinał - wszystko stoi bez ruchu - gra, nagrywanie, wszystko. Po kilku sekundach wszystko wraca, na 99% się nic nie zacięło, nie zamknęło po tym. Później CCcleanerem nowe sterowniki i czyszczenie, i po jakimś czasie to znikło. Może ma to jakieś połączenie?

Czyli wystąpił tzw. blue screen.

To krytyczny błąd systemu, który występuje, by ochronić podzespoły przed uszkodzeniem.

Przyczyna uszkodzone sterowniki, wady pamięci RAM, przegrzanie podzespołów, błędy aktualizacji systemu.

Też to miałem z poprzednim komputerem, próbowałem różnych rzeczy, jednak nie udało się go naprawić.

Nie wiem czy reinstalka systemu coś da czy po prostu komp ze starości siadł🤔?

• Sad 1

38 minut temu, Marek Kotoński napisał(a):

Wskazówka: pisałem i mówiłem wam wiele razy, że PC co kilkanaście minut, co godzinę, różnie, nagle się zacinał - wszystko stoi bez ruchu - gra, nagrywanie, wszystko. Po kilku sekundach wszystko wraca, na 99% się nic nie zacięło, nie zamknęło po tym.

Miałem kiedyś coś podobnego. Przyczyną okazała się uszkodzona kość RAMu. 

• Like 1
  • Sad 1

Marku, odkąd odkrycie tego

miejsca i Twoich audycji chyba z 9 lat temu pomogło mi wyjść z dołka życiowego, wiodlo mi się dobrze, bardzo dobrze, moźe poza obecnym rokiem, kiedy to los rzucił mi trochę kłód pod nogi przypominając, że na tej planecie za dobrze to oj nie nie. Niemniej zostało mi trochę kasy i na dniach wpadnę do sklepu na zakupy.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.