Hipolit Skalski Posted July 28 Share Posted July 28 Siemano, jak w tytule tematu - jeśli ktoś z was korzysta to bardzo proszę o wypowiedź. Głównie będę używał do dziedzin technicznych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maurycy Posted July 28 Share Posted July 28 Claude Opus 4.8, nie dawno wyszła nowa wersja 5, ale 4.8 sprawdzał mi się znakomicie. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
EmseyXYZY Posted July 28 Share Posted July 28 Nie wiem jak premiumy ale uzywam GPT gemini i groka na zmiane w zaleznosci od tego ktorą nogą dany czat wstaje. Często wrzucam ten sam temat w 3 i patrze co wysrywają. Zauwazylem ze dziala najsensowniej ten ktorego najdluzej nie uzywam 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moriente Posted July 29 Share Posted July 29 12 hours ago, Maurycy said: Claude Opus 4.8, nie dawno wyszła nowa wersja 5, ale 4.8 sprawdzał mi się znakomicie. Sam używałem ChatGPT, z Gemini było mi jakoś nie po drodze, potem spróbowałem Claude. Mój werdykt? Jako "chatbox" na zasadzie rozmowy - ChatGPT jest lepszy. Jednak jeśli chodzi o indeksowanie, bardziej rozbudowane zadania, analizę danych, plików, wyszukiwań - to Claude bije Chata na głowę. Przez 2 tygodnie używałem ich równolegle i duplikowałem zadania. Im bardziej złożone było zadanie - Claude robił lepszą robotę. Ostatnio wrzuciłem mu wyciągi z konta w CSV i wypluł mi po kilku minutach pełną analizę wydatków, przychodów, wszystko jak na dłoni. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atanda Posted July 29 Share Posted July 29 Z chatemGPT lepiej się "rozmawia"/ Gemini wydaje się lepiej wyszukiwać rzeczy w necie. ChatGPT zdarza się mu robić oczywiste błędy. Gemini gorzej piszę teksty. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piter_1982 Posted July 29 Share Posted July 29 Zależy do czego. Możesz na 2 miesiące kupić oba i sprawdzić, jeśli chcesz wybrać jeden. Najpierw poczytaj, paradoksalnie możesz zapytać chata, jak lepiej prowadzić z nim rozmowę i zadawać pytania. Dodawanie kontekstu może diametralnie zmienić odpowiedzi. Proste "nie zgaduj, jeśli nie jesteś pewien nie rób następnego kroku tylko zapytaj", dodawanie materiałów w odpowiedni sposób itd. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
smerf Posted July 29 Share Posted July 29 W dniu 28.07.2026 o 19:29, Hipolit Skalski napisał(a): Siemano, jak w tytule tematu - jeśli ktoś z was korzysta to bardzo proszę o wypowiedź. Głównie będę używał do dziedzin technicznych. Calude to obecnie nr1. AI do zadań strikte technicznych. Chat GPT jest głównie do tekstu i ogólnie rozmowy przy zadaniach technicznych wypada słabo. Gemini daje rade ale tutaj trzeba wiedzieć jak z niego wycisnąć więcej. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts