wrotycz Posted August 23 Share Posted August 23 Serwis sadol.pl, niegdyś sadistic.pl, kończy 1 września działalność. nie wiem czy to dobra czy zła wiadomość, pewnie zależy od postrzegania tego typu serwisu ale jest to wiadomość smutna. Przynajmniej mi się smutno zrobiło, bo cokolwiek by o tym nie powiedzieć, to takie treści są czasem potrzebne. Choćby ku przestrodze. Tekst oświadczenia (bez logowania) tutaj. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alphachad Posted August 23 Share Posted August 23 kończy się internet jaki znaliśmy. Nastaje era martwego internetu. Sam bardzo lubię sadola, ale i tak już od jakiegoś czasu mocno musiał stać się poprawny politycznie. Na pewno dzięki filmikom z sadola, wiem jak wiele rzeczy może pójść nie tak i jak łatwo wpaść głową pod koło ciężarówki czy też całym sobą do kruszarki do gruzu. Dziękuję 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Jan Posted August 24 Share Posted August 24 A nie lepiej sprzedać? Ktoś to może dalej prowadzić po za obrębem prawnym UE tak jak ma to miejsce w przypadku serwisu Eskort. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrotycz Posted August 24 Author Share Posted August 24 1 hour ago, Brat Jan said: A nie lepiej sprzedać? Pewnie lepiej. 1 hour ago, Brat Jan said: Ktoś to może dalej prowadzić po za obrębem prawnym UE tak jak ma to miejsce w przypadku serwisu Eskort. Nie jestem prawnikiem ale przypuszczam, że to nie takie proste. Znaczy proste ale trzeba by zarejestrować działalność i hosting poza granicami, bo sam hosting cię z jurysdykcji nie zwalnia. Admin wyłączył możliwość komentowania, więc chyba nie chce takich "rad". Jakichkolwiek rad, 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Jan Posted August 24 Share Posted August 24 @wrotycz ciekawe czy ktoś nie podchwyci pomysłu i założy coś nowego w stylu Sadistica właśnie poza Europą. Z tym, że musiałoby to się jakoś opłacać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrotycz Posted August 24 Author Share Posted August 24 25 minutes ago, Brat Jan said: ciekawe czy ktoś nie podchwyci pomysłu i założy coś nowego w stylu Sadistica Ktoś już podchwycił, wlip się nazywa, ale jak dotąd nie chwycił, choć ma prawie 2 lata. 35 minutes ago, Brat Jan said: właśnie poza Europą Nie wiem na pewno, ale wpisy whois sugerują hosting Cloudflare. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
EmseyXYZY Posted August 24 Share Posted August 24 Myślę, że tak naprawdę Twitter i częściowo AI go wykończyły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorgen Svensson Posted August 24 Share Posted August 24 9 godzin temu, Brat Jan napisał(a): A nie lepiej sprzedać? Ktoś to może dalej prowadzić po za obrębem prawnym UE tak jak ma to miejsce w przypadku serwisu Eskort. Domeny .pl są utrzymywane przez polski NASK i w razie W, w sumie mogą wyłączyć taka domenę jednym klikiem, gdy się nie zgadza z tzw. linia partyjna za którą można wstawić cokolwiek. Sens by był prowadzić taki serwis na innej domenie i serwerach zdala od problematycznych jurysdykcji i polskich instytucji, no ale wtedy potrzeba zgarnąć ruch na taką stronę i przyzwyczaić użytkowników do nowego adresu, co generuje dodatkowe koszta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Jan Posted August 24 Share Posted August 24 6 godzin temu, EmseyXYZY napisał(a): Myślę, że tak naprawdę Twitter Dej linka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrotycz Posted August 24 Author Share Posted August 24 4 hours ago, Jorgen Svensson said: Domeny .pl są utrzymywane przez polski NASK i w razie W, w sumie mogą wyłączyć taka domenę jednym klikiem, gdy się nie zgadza z tzw. linia partyjna za którą można wstawić cokolwiek Tym bym się najmniej przejmował. Oni takie rzeczy robią tylko w celach politycznych. 4 hours ago, Jorgen Svensson said: Sens by był prowadzić taki serwis na innej domenie i serwerach z dala od problematycznych jurysdykcji i polskich instytucji, no ale wtedy potrzeba zgarnąć ruch na taką stronę i przyzwyczaić użytkowników do nowego adresu, co generuje dodatkowe koszta. Sprawa się rozbija o jurysdykcję, przede wszystkim hostingu, a nie o domenę. Przydałaby się opinia prawnika ale o to ciężej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dworzanin.Herzoga Posted August 25 Share Posted August 25 Uśmiechnąłem się, widząc tytuł wątku i jak się zgrał z godziną założenia tematu. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
EmseyXYZY Posted August 26 Share Posted August 26 20 godzin temu, Dworzanin.Herzoga napisał(a): Uśmiechnąłem się, widząc tytuł wątku i jak się zgrał z godziną założenia tematu. I przez kogo 🤣 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damianas Posted August 31 Share Posted August 31 Nie wyłączajcie Sadola: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts