Jump to content

Sadol kończy działalność

wrotycz

Recommended Posts

Serwis sadol.pl, niegdyś sadistic.pl, kończy 1 września działalność.

nie wiem czy to dobra czy zła wiadomość, pewnie zależy od postrzegania tego typu serwisu ale jest to wiadomość smutna. Przynajmniej mi się smutno zrobiło, bo cokolwiek by o tym nie powiedzieć, to takie treści są czasem potrzebne. Choćby ku przestrodze.

Tekst oświadczenia (bez logowania) tutaj.

7iCXCTe7SNg6zI0sD2uKLHxG0QAWQ9OP.jpg

• Sad 1

kończy się internet jaki znaliśmy. Nastaje era martwego internetu. Sam bardzo lubię sadola, ale i tak już od jakiegoś czasu mocno musiał stać się poprawny politycznie. Na pewno dzięki filmikom z sadola, wiem jak wiele rzeczy może pójść nie tak i jak łatwo wpaść głową pod koło ciężarówki czy też całym sobą do kruszarki do gruzu. Dziękuję

• Like 1
  • Sad 2

1 hour ago, Brat Jan said:

A nie lepiej sprzedać?

Pewnie lepiej.

1 hour ago, Brat Jan said:

Ktoś to może dalej prowadzić po za obrębem prawnym UE tak jak ma to miejsce w przypadku serwisu Eskort.

Nie jestem prawnikiem ale przypuszczam, że to nie takie proste. Znaczy proste ale trzeba by zarejestrować działalność i hosting poza granicami, bo sam hosting cię z jurysdykcji nie zwalnia.

Admin wyłączył możliwość komentowania, więc chyba  nie chce takich "rad". Jakichkolwiek rad,

• Like 1

25 minutes ago, Brat Jan said:

ciekawe czy ktoś nie podchwyci pomysłu i założy coś nowego w stylu Sadistica

Ktoś już podchwycił, wlip się nazywa, ale jak dotąd nie chwycił, choć ma prawie 2 lata.

35 minutes ago, Brat Jan said:

właśnie poza Europą

Nie wiem na pewno, ale wpisy whois sugerują hosting Cloudflare.

• Like 1

9 godzin temu, Brat Jan napisał(a):

A nie lepiej sprzedać?

Ktoś to może dalej prowadzić po za obrębem prawnym UE tak jak ma to miejsce w przypadku serwisu Eskort.

Domeny .pl są utrzymywane przez polski NASK i w razie W, w sumie mogą wyłączyć taka domenę jednym klikiem, gdy się nie zgadza z tzw. linia partyjna za którą można wstawić cokolwiek. Sens by był prowadzić taki serwis na innej domenie i serwerach zdala od problematycznych jurysdykcji i polskich instytucji, no ale wtedy potrzeba zgarnąć ruch na taką stronę i przyzwyczaić użytkowników do nowego adresu, co generuje dodatkowe koszta.

4 hours ago, Jorgen Svensson said:

Domeny .pl są utrzymywane przez polski NASK i w razie W, w sumie mogą wyłączyć taka domenę jednym klikiem, gdy się nie zgadza z tzw. linia partyjna za którą można wstawić cokolwiek

Tym bym się najmniej przejmował. Oni takie rzeczy robią tylko w celach politycznych.

4 hours ago, Jorgen Svensson said:

Sens by był prowadzić taki serwis na innej domenie i serwerach z dala od problematycznych jurysdykcji i polskich instytucji, no ale wtedy potrzeba zgarnąć ruch na taką stronę i przyzwyczaić użytkowników do nowego adresu, co generuje dodatkowe koszta.

Sprawa się rozbija o jurysdykcję, przede wszystkim hostingu, a nie o domenę.

Przydałaby się opinia prawnika ale o to ciężej.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.