Kubek termiczny
-
Similar Content
-
By deleteduser125
@Martius777
Już w dziale "gadżety" Ci doradzają.
Ja muszę dodać też swoje mądrości.
Nie polecam De'Longhi serię ecam.
Sparzyłam się zakupem. Skusiła mnie cena.
Dość często trzeba odkamieniac i wymieniać filtr. Dużo zużywa wody (płukanie przy włączeniu i wyłączeniu ekspresu, woła, by płukać po każdym użyciu spieniacza do mleka, ale olewam tą opcję, bo jak robisz jeden rzut cappuccino dla 6 osób)...
Zbiornik wody jest na boku (nie na tyle), więc tacka z przodu będzie za chwilę porysowana.
Kawa w smaku jest bardzo dobra - chociaż taki plus.
Marka Krups jest spoko (prędkość przelewu kawy).
Ja trochę bawię się w retro i wzięłam ekspres przelewowy (z 94' r.) od rodziców. Muszę go naprawić (sprężyna od komory przepuszczającej przefiltrowaną kawę pewnie zepsuta). Ekspres nie był używany, więc spoko.
Zaparzacz z sitkiem jest też spoko.
Kiedyś z tatą mieliliśmy ziarna kawy w młynku i wsypywaliśmy do zaparzacza, ale weź codziennie rano pitol się z robieniem kawy dla 6 osób.
-
By deleteduser69
Czy zauważyliście jej dobroczynny wpływ na np. trawienie? Kiedyś w pracy piłam czarną kawę by nie zasnąć, przestałam jak mnie zaczęło troszkę kłuć w sercu od takich praktyk, a wczoraj wypiłam rozpuszczalną po posiłku, w ciągu jakiejś godziny więc pijąc powoli, no i czułam się świetnie i lekko po obiedzie, po którym zwykle czuję się tak sobie. Zamierzam wrócić do kawy i sprawdzić efekty, oczywiście pijąc w ten sam sposób, po posiłku i wolno popijając.
-
By Pieter
Czy yerba mate podrażnia jelita,jest prozapalna czy raczej przeciwzapalna ?
I czy jest jakaś lepsza alternatywa dla kawy,np guarana?
-
By Qaikwow
Natrafiłem na wideo w którym kobiety mówią, że warto bić mężczyzn, bo świat się zmienia i to dla ich dobra.
A tu główna perełka:
https://mobile.twitter.com/batmar14/status/972357739606396928/video/1
"Jak się męża nie bije to mu wątroba gnije"
-
By MoszeKortuxy
Cześć Bracia. Właśnie znalazłem film z Australii w którym jest mowa o 18% podatku od bycia mężczyzną, który jest rzekomo dobrowolny. Płacą go tylko mężczyźni, którzy są klientami tej kawiarni.
Film Carrionera na ten temat
-
Recommended Posts