Jump to content

Filmy, które poleciłbyś każdemu

rx1991

Recommended Posts

Z takich, które polecam, a nie widziałem w tym wątku:

Wielki Szu

Testosteron - według mnie dobry film, w komedii ukazana natura kobiet i związków, do tego zabawny

Wielkie Piękno

Heat (Gorączka)

Czeka na nas świat

Rozmowy przy wycinaniu lasu

Trzy kolory - biały (seria 3 filmów, polecam właśnie część kolor biały)

Kroll

Z seriali:

Ślepnąc od świateł

The Office

Chłopaki z baraków

Better call Saul

Rojst (cała seria).

Edited by TheWalrus

"Okruchy Dnia" James Ivory

"Pluton" Oliver Stone

"Barry Lyndon", "Odyseja Kosmiczna 2001", "Mechaniczna Pomarańcza" Stanley Kubrick

"The Killer", "Zodiak", "Siedem", "Zaginiona Dziewczyna", "Zabójca" David Fincher

"Milczenie Owiec", "Kandydat" Jonathan Demme

"Egzorcysta" William Friedkin

"Ukryty Wymiar" Paul Anderson

"Chłopcy z ferajny", "Irlandczyk", "Ciemna Strona Miasta", "Wściekły Byk", "Infiltracja" Martin Scorsese

"Obcy", "Thelma i Louise", "Adwokat", "Blade Runner" Ridley Scott

"Dekalog" Krzysztof Kieślowski

"Psy 1 i 2" Władek Pasikowski

"Chinatown", "Dziewiąte Wrota", "Dziecko Rosemary" Roman Polański

"Blue Velvet", "Duna" (tak, zgadza się), "Mullholand Drive", "Zaginiona Autostrada", "Twin Peaks", "Człowiek Słoń" David Lynch

"Mucha", "Potomstwo" David Cronenberg

"Łowca Jeleni" Michael Cimino

"Duna part 1" (dwójka przede mną), "Sicario", "Blade Runner 2049" Dennis Villeneuve

"Dredd 3D" (fenomenalnie dobra ekranizacja komiksu) Pete Travis

BIG SHORT. 

Pewnie każdy z was już widział ten film ale właśnie obejżałem kolejny raz. Chyba 10 lub 11.

To dzieło sztuki a Steve Carell powinien dostać Oscara za tę rolę. 

Zresztą szukałem info w necie o każdym bohaterze tego filmu. Starałem się prześledzić życiorysy bohaterów w realu.  Jestem pełen podziwu dla ich intuicji i niesamowitego szczęścia, że wpadli na burdel jaki panował na runku nieruchomości.

Za każdym razem mam ciary gdy zdam sobie sprawę w jakim gównie bankowym żyjemy. 

Odnośnie wojny na ukrainie czy innym konflikcie na świecie.

Bankowcy i politycy mają wyjebane po całości na obywatela jako jednostki. Najważniejsze jest to by system przetrwał za cenę istneinia każgo człowieka.

Na koneic najgorsze jest to, że od 2008 roku Usa się podniosło po tym gównie a unia europejska dalej trwi w maraźmie bo banki europejskie zainwestowały ogromny kapiał w te gówniane kredyty hipoteczne. Kwota to 1 BILION $. Żeby oddać jaka to skala to Budżet Całej EU w 2008 roku wyniosił ok 128 miliardów dolarów.
KOSMOS 

Edited by Dowódca plutonu
  • Like 2

• 3 months later...
  • 4 months later...
  • 2 months later...
W dniu 27.04.2025 o 20:20, Brat Przemysław napisał(a):

A to mega ciekawe. (Nim kur zapieje 3 razy) zabijesz 3 osoby. Kim była pierwsza osoba?? Na koniec napisow: "Zważono cię na wadze i okazałeś się zbyt lekki.
Ale jesteś zbyt głupi, by zrozumieć.
Zatem dzieło będzie kontynuowane"

https://www.filmweb.pl/film/Złowrogi-2023-10031616

Jak na filmwebie, komentarzach jest lewacki  kwik. To znaczy że trzeba obejrzeć. Dzięki za info, dodany do listy. W sobotę wieczorem odpalam pobieranie.

• Like 2

Pewnie już ktoś tutaj wspominał, ale nie chce mi się szukać po stronach😊😜

Z chęcią polecam obejrzeć Film „Lista Schindlera“. 7 Oskarów mówi samo za siebie. 

Lista Schindlera ukazuje ile jest warte ludzkie życie i sprowadza na ziemię.

Pewnie już ktoś tutaj wspominał, ale nie chce mi się szukać po stronach😊😜

Z chęcią polecam obejrzeć Film „Lista Schindlera“. 7 Oskarów mówi samo za siebie. 

Lista Schindlera ukazuje ile jest warte ludzkie życie i sprowadza na ziemię.

• 1 month later...
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.