Strusprawa1 Posted May 28, 2024 Share Posted May 28, 2024 (edited) https://x.com/PicturesFoIder/status/1794994485610291617 Edited May 28, 2024 by Strusprawa1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheWalrus Posted May 29, 2024 Share Posted May 29, 2024 (edited) Z takich, które polecam, a nie widziałem w tym wątku: Wielki Szu Testosteron - według mnie dobry film, w komedii ukazana natura kobiet i związków, do tego zabawny Wielkie Piękno Heat (Gorączka) Czeka na nas świat Rozmowy przy wycinaniu lasu Trzy kolory - biały (seria 3 filmów, polecam właśnie część kolor biały) Kroll Z seriali: Ślepnąc od świateł The Office Chłopaki z baraków Better call Saul Rojst (cała seria). Edited May 29, 2024 by TheWalrus Link to comment Share on other sites More sharing options...
I1ariusz Posted May 29, 2024 Share Posted May 29, 2024 "Okruchy Dnia" James Ivory "Pluton" Oliver Stone "Barry Lyndon", "Odyseja Kosmiczna 2001", "Mechaniczna Pomarańcza" Stanley Kubrick "The Killer", "Zodiak", "Siedem", "Zaginiona Dziewczyna", "Zabójca" David Fincher "Milczenie Owiec", "Kandydat" Jonathan Demme "Egzorcysta" William Friedkin "Ukryty Wymiar" Paul Anderson "Chłopcy z ferajny", "Irlandczyk", "Ciemna Strona Miasta", "Wściekły Byk", "Infiltracja" Martin Scorsese "Obcy", "Thelma i Louise", "Adwokat", "Blade Runner" Ridley Scott "Dekalog" Krzysztof Kieślowski "Psy 1 i 2" Władek Pasikowski "Chinatown", "Dziewiąte Wrota", "Dziecko Rosemary" Roman Polański "Blue Velvet", "Duna" (tak, zgadza się), "Mullholand Drive", "Zaginiona Autostrada", "Twin Peaks", "Człowiek Słoń" David Lynch "Mucha", "Potomstwo" David Cronenberg "Łowca Jeleni" Michael Cimino "Duna part 1" (dwójka przede mną), "Sicario", "Blade Runner 2049" Dennis Villeneuve "Dredd 3D" (fenomenalnie dobra ekranizacja komiksu) Pete Travis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morfeusz Posted May 30, 2024 Share Posted May 30, 2024 (edited) Słaby punkt - Fracture (2007) https://www.cda.pl/video/1255560970 Edited May 30, 2024 by Morfeusz 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dowódca plutonu Posted May 30, 2024 Share Posted May 30, 2024 (edited) BIG SHORT. Pewnie każdy z was już widział ten film ale właśnie obejżałem kolejny raz. Chyba 10 lub 11. To dzieło sztuki a Steve Carell powinien dostać Oscara za tę rolę. Zresztą szukałem info w necie o każdym bohaterze tego filmu. Starałem się prześledzić życiorysy bohaterów w realu. Jestem pełen podziwu dla ich intuicji i niesamowitego szczęścia, że wpadli na burdel jaki panował na runku nieruchomości. Za każdym razem mam ciary gdy zdam sobie sprawę w jakim gównie bankowym żyjemy. Odnośnie wojny na ukrainie czy innym konflikcie na świecie. Bankowcy i politycy mają wyjebane po całości na obywatela jako jednostki. Najważniejsze jest to by system przetrwał za cenę istneinia każgo człowieka. Na koneic najgorsze jest to, że od 2008 roku Usa się podniosło po tym gównie a unia europejska dalej trwi w maraźmie bo banki europejskie zainwestowały ogromny kapiał w te gówniane kredyty hipoteczne. Kwota to 1 BILION $. Żeby oddać jaka to skala to Budżet Całej EU w 2008 roku wyniosił ok 128 miliardów dolarów. KOSMOS Edited May 30, 2024 by Dowódca plutonu 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nowy00 Posted May 31, 2024 Share Posted May 31, 2024 Komedia z serialowym szefem ''Michael Scott" w roli głównej o tytule: ,,Kocha, Lubi, Szanuje / Crazy, Stupid, Love" Obsada dla mnie całkiem niezła, zwiastun poniżej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Strusprawa1 Posted September 26, 2024 Share Posted September 26, 2024 Oglądałem wczoraj film o kandydacie na wiceprezydenta USA, J.D. Vance. Polecam, 10/10. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Druid Posted September 26, 2024 Share Posted September 26, 2024 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxMen Posted September 26, 2024 Share Posted September 26, 2024 Film w deszkę, stary ale jary dobra akcja i jeszcze lepsza fabuła, jak ktoś nie oglądał to na prawdę warto, dobre sensacyjno-kryminalne, dramatyczne kino. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MG-42 Posted January 27 Share Posted January 27 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Przemysław Posted April 27 Share Posted April 27 A to mega ciekawe. (Nim kur zapieje 3 razy) zabijesz 3 osoby. Kim była pierwsza osoba?? Na koniec napisow: "Zważono cię na wadze i okazałeś się zbyt lekki. Ale jesteś zbyt głupi, by zrozumieć. Zatem dzieło będzie kontynuowane" https://www.filmweb.pl/film/Złowrogi-2023-10031616 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vodkas85 Posted May 1 Share Posted May 1 W dniu 27.04.2025 o 20:20, Brat Przemysław napisał(a): A to mega ciekawe. (Nim kur zapieje 3 razy) zabijesz 3 osoby. Kim była pierwsza osoba?? Na koniec napisow: "Zważono cię na wadze i okazałeś się zbyt lekki. Ale jesteś zbyt głupi, by zrozumieć. Zatem dzieło będzie kontynuowane" https://www.filmweb.pl/film/Złowrogi-2023-10031616 Jak na filmwebie, komentarzach jest lewacki kwik. To znaczy że trzeba obejrzeć. Dzięki za info, dodany do listy. W sobotę wieczorem odpalam pobieranie. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lysy_Aniol Posted May 2 Share Posted May 2 Pewnie już ktoś tutaj wspominał, ale nie chce mi się szukać po stronach😊😜 Z chęcią polecam obejrzeć Film „Lista Schindlera“. 7 Oskarów mówi samo za siebie. Lista Schindlera ukazuje ile jest warte ludzkie życie i sprowadza na ziemię. Pewnie już ktoś tutaj wspominał, ale nie chce mi się szukać po stronach😊😜 Z chęcią polecam obejrzeć Film „Lista Schindlera“. 7 Oskarów mówi samo za siebie. Lista Schindlera ukazuje ile jest warte ludzkie życie i sprowadza na ziemię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Przemysław Posted June 28 Share Posted June 28 Oberkukoldsturmbannfuhrer: https://www.filmweb.pl/film/Jej+powrót-1975-6568 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzatanK Posted June 29 Share Posted June 29 Predator (1987) - Filmweb Obcy - 8. pasażer "Nostromo" (1979) - Filmweb Terminator (1984) - Filmweb Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts