Zainspirował mnie jak zwykle Marek i jego ukruszony ząb (poniżej instrukcja jak zrobić dżemik nie niszczący uzębienia, nie można dać śwince szansy na zemstę z za grobu ), więc postanowiłem zamieścić swój własny przepis na dżemik z prosiaczka.
1,5 kg słoninki <- wybieramy cienką słoninkę, z niezbyt utuczonej sztuki
3x - duże cbule
1/2 - główki czosnku
1x - jabłko
1x - laska kiełbasy podsuszanej (+/- 250g)
Przyprawy - sól, pieprz, pieprz ziołowy, papryka sł
Zainspirował mnie jak zwykle Marek i jego ukruszony ząb (poniżej instrukcja jak zrobić dżemik nie niszczący uzębienia, nie można dać śwince szansy na zemstę z za grobu ), więc postanowiłem zamieścić swój własny przepis na dżemik z prosiaczka.
1,5 kg słoninki <- wybieramy cienką słoninkę, z niezbyt utuczonej sztuki
3x - duże cbule
1/2 - główki czosnku
1x - jabłko
1x - laska kiełbasy podsuszanej (+/- 250g)
Przyprawy - sól, pieprz, pieprz ziołowy, papryka sł