Skocz do zawartości

Glifosat nadal w kaszy gryczanej, nowy raport


spacemarine

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś jadłem dużo kaszy gryczanej, bardzo ją lubię, ale teraz to loteria bo nikt tego nie kontroluje. Zresztą nie tylko kasze, ale wszystkie ziarna, które uwaga dodatkowo są pryskane glifosaetm w dużych ilościach by szybciej schły... Tak ludzi się truje bo taniej jest spryskać tym g#$nem:
https://www.wiadomoscihandlowe.pl/artykul/glifosat-nadal-obecny-w-kaszy-gryczanej-raport

 

"Współpracujący z nami naukowcy badający żywność zwrócili uwagę, że coraz częściej stosowaną praktyką w rolnictwie jest nie tylko niszczenie chwastów za sprawą glifosatu, ale również dosuszanie zboża oraz przyspieszanie procesu dojrzewania owoców. Sami rolnicy przyznali nieoficjalnie,"

http://foodrentgen.eu/pl/pestycydy-w-zywnosci/69-glifosat-i-jego-wplyw-na-czlowieka

 

Obecnie nie jem chleba ani kasz, raczej zapycham się ziemniakami. Im prościej człowiek je tym może większa szansa że nie trafi na sół drogową, trzecie życie kurczaka - świecącego w nocy! itd

  • Like 3
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Polecam materiały tego pana na temat glifosatu.

W naszym kraju nie ma człowieka, który nie ma przekroczonej normy glifosatu w organizmie

dodatkowo w żywności są również azotany kolejny syf, który jest dla nas niebezpieczny.

 

 

Edytowane przez Iceman84PL
  • Like 4
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.