Skocz do zawartości

Kolejna próba


Pocztowy

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, krzy_siek napisał(a):

Tłuszcz odkłada się przez nadwyżkę kaloryczną, nieważne czy pochodzi ona z białka, tłuszczu czy węglowodanów. Najtrudniej odkłada się tłuszcz przez nadmiar białka bo najwięcej ciało zużywa energiii by je przetworzyć

Nie liczyłem nigdy żadnych kalorii. Białko i tłuszcze mają te zalety, że są sycące, a energia wolniej się uwalniana i starcza na dłużej, dłużej też mamy uczucie sytości. Poza tym, ograniczając węglowodany do około 50g/dobę poprawiasz stan zdrowia całego organizmu. Warto też wrzucić okienko żywieniowe 8h. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.