Jump to content

Cytaty

Recommended Posts

Witam, to mój pierwszy temat, więc mam nadzieję że dobry dział.

Wrzucajcie tu swoje cytaty które was inspirują, albo które coś zmieniły w waszym życiu. Osobiście prowadzę notatnik z cytatami którym chciałbym się z wami podzielić, mam nadzieję że komuś pomogą, natchną do działania, albo komuś przydadzą się w dyskusji. Jeśli ktoś ma ochotę, może coś napisać o tym, jak dany cytat wpłynął na jego życie. Cytaty mogą pochodzić z wypowiedzi polityków, gier, powieści, piosenek, dzieł filozofów, filmów, lub dowolnego innego źródła. Jedyne o co proszę, to żeby każdy przy cytacie dodał skąd pochodzi dany cytat, jeśli ktoś nie wie, niech wpisze „unknown”.

Oto mój zbiór cytatów który prowadzę od kilku miesięcy, mam nadzieję że kogoś zainspiruje: 

Te pierdolone banknoty, to sterta papierów. - zeus

Nie byłem lepszy od innych, a obiecywałem być inny. - zeus

Ona tańczy, tańczy, a ledwo poznała kroki. - kali

Czym jest miłość, i czy przeznaczone mu jej doznać? - kali

Wszystko siedzi w twojej głowie - zeus i Bezczel

Nie możemy się kochać, po tej jednej zwykłej nocy - kaen

Gdy nie miałem prawie nic, niż powodów żeby żyć - reto

Zawsze jest pora, aby odzyskać stracony czas - popek

Zbudujmy razem most, i więcej go nie palmy, podaj pomocną dłoń, i pogódźmy się - popek

Nie ważne gdzie, nawet gdy będziesz sam, trzymaj garde wysoko i po prostu walcz walcz walcz, nawet gdy czujesz strach, albo już nie masz sił, musisz dotrwać do końca choćbyś miał tu paść na ryj - zbuku

Nie wstydzę się miłości, byłbym przecież hipokrytą - kaen

Kiedy wskazujesz palcem winnego, cztery pozostałe wskazują na ciebie - film bullet train

Jeśli ty nie panujesz nad losem, to on panuje nad tobą - film bullet train

Nie można uciec od samego siebie, przenosząc się z miejsca na miejsce. - Ernest Hemingway

Nie dotrzymałem słowa, danego samemu sobie - chada

Życie to kwestia wyborów - unknown

Kobiety to same kłopoty - kali

Pokazujesz mi kim jestem pokazując mi Wiktorię - reto ( lekko zmienione)

Twoje skille jak pustki w Tokio, nie istnieją bez szans, moje skille jak pustki w Tokio nie ma dla nich miejsca - reto

"Każda prawda przechodzi przez trzy fazy: najpierw jest szyderstwem, potem jest odrzucana, a na koniec jest uznawana za oczywistość." - Arthur Schopenhauer

Jeśli ja pierwszy zdechnę, będę czekał na ciebie suko w piekle, bo tam przecież moje miejsce jest - kaen

Baby są jak gołębie, najpierw jedzą ci z ręki, a potem srają na głowę - film „ach spij kochanie”

Wkopać drugiego w problemy przez własne kompleksy to chleb powszedni - zeus (cień nauczyciela)

To do sprawców przemocy, nie tylko tej, co ślad zostawia na ciałach

żeby złamać osobę jak patyk, niczego jej nie trzeba łamać - zeus (cień nauczyciela)

Ludzie są sztuczni, ludzie są trudni- zeus (cień nauczyciela)

"Szczęście nie jest czymś gotowym, pojawia się z twoich działań." - Dalai Lama

Nie chcę decydować o tym co uważasz za słuszne, lecz dlaczego tylko ja mam uważać? - eldo

Kłótnie zniszczyły wiele relacji na mej drodze, ale cóż, wiem co myśle nie na wszystko się zgadzam - eldo

Powrót do związku z ex, jest jak wysranie się, i wsadzanie sobie gówna z powrotem do dupy - własne

Mamy tylko dwa życia, drugie zaczyna się, gdy pojmiemy że mamy tylko jedno - Konfucjusz

Najwiecej kosztują rzeczy, otrzymane za darmo - Takemura, cyberpunk 2077

Fake it, till you make it - unknown

"Ludzi należy albo zjednywać sobie pieszczotą, albo niszczyć, bo za drobne krzywdy będą się mścili, a doznawszy wielkich nie będą już w stanie"- Niccolò di Bernardo dei Machiavelli 

• Like 1

• 2 weeks later...

Wpadł mi ostatnio cytat z książki Stephena Kinga „pamiętnik rzemieślnika”, a nie chciałem tworzyć odrębnego pisarskiego wątku. Cytat brzmi „pisz przy zamkniętych drzwiach, poprawiaj przy otwartych”. Chodzi w nim o to, że powieść (lub cokolwiek pisanego) powinno się robić dla samego siebie, zgodnie z własną wyobraźnia, a poprawiać mając na względzie publikę.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.