Brat Jan Opublikowano 16 Marca Udostępnij Opublikowano 16 Marca Chciałbym abyśmy w tym temacie pisali co z czym łykać aby organizm/układ pokarmowy przyswoił jak najwięcej. A czego z czym unikać. Bo nie ma sensu zażywać coś nawet powyżej ustalonej normy jeśli większość nie zostanie zaabsorbowana. Wit. D przyswajalna jest z tłuszczami. Nadmiar witamin A i E również może powodować zmniejszone wchłanianie witaminy D. Witaminy E i D mają podobny mechanizm wchłaniania, więc dostarczanie w dużych ilościach obydwu tych witamin uniemożliwia pełne korzystanie z ich właściwości zdrowotnych Kolagen najlepiej w formie peptydów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wincenty Opublikowano 16 Marca Udostępnij Opublikowano 16 Marca Czułem się zajebiście po 3 miesiącach walenia codziennie dużego kubka blenderow banana+szpinaku, co jakiś czas do tego trochę orzechów/kurkumy/truskawki/maliny Dieta byki No chyba że ktoś ma jakieś braki konkretnej witaminy. Z kolagenem akurat sam jestem ciekaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi