ajland Opublikowano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Co mozna dorzucic do diety ketogenicznej z nabialu? Jem praktycznie tylko: jajka maslo camembert Co z serow, jogurtow, smietan ma calkiem fajne makra jak na ta diete ? ps: czym grozi przedawkowywanie camemberta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajland Opublikowano 30 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 konkretnie chodzi mi o laktoze czy mi zaszkodzi czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolchicyna Opublikowano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Ogólnie rzecz ujmując nabiał przemysłowy jest pasteryzowany i homogenizowany. Jeśli chodzi o mleko krowie, hasło "pij mleko - będziesz wielki" to jeden z większych absurdów. Mleko zakwasza pH, a więc w celu neutralizacji organizm będzie "pobierał" substancje zasadowe - głównie kationy wapnia z kości. Oprócz tego, mleko krowie znacznie różni się od mleka człowieka (na przykład mleko kozie jest bardzo podobne do mleka człowieka, dlatego jest lepiej przez organizm człowieka tolerowany). Generalnie po wieku dziecięcym enzym odpowiedzialny za rozkład laktozy zanika, a więc trudniej jest organizmowi go strawić, stąd duża część populacji ma nietolerancje laktozy. Myślę, że najbezpieczniej jest spożywać jogurty zawierające żywe kultury bakterii - bakterie odpowiedzialne za produkcje jogurtu trawią laktozę. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Chyba raczej ten slogan inaczej brzmi - Pij mleko a będziesz miękki. @ajland a możesz więcej powiedzieć co jeszcze jesz ? A te masło to jakie ? Ja polecam masło klarowane lub kokosowe najlepiej domowej produkcji. Doprecyzuj. No i najważniejsze pytanie w jakim celu jesteś na ketozie ? Bo jak sama wiesz wszystko jest ze sobą połączone w związku z tym podaj jakie masz źródła tłuszczy oraz białka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GluX Opublikowano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Od 2:10 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icman Opublikowano 1 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 @ajland wybacz mały offik. @GluX mógłbyś parę słów skreślić o argininie i cytrulinie? Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GluX Opublikowano 1 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 @icman skreślić? :> Na ten moment pozostawiam Ci google - ja sam będę to testował dopiero za kilka tygodni Jeśli chodzi o arginine - to polecam, są już badania że jest to rzecz "Life extended" - czyli zwyczajnie przedłużającą życie. I nie arginine a lepiej AAKG (KFD ma tutaj bardzo tanią paczkę) Lektura: http://www.fabrykasily.pl/suplementy/larginina-vs-lcytrulina#co-to-jest-cytrulina 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajland Opublikowano 2 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Dnia 30.12.2016 o 21:55, Kolchicyna napisał: Ogólnie rzecz ujmując nabiał przemysłowy jest pasteryzowany i homogenizowany. Jeśli chodzi o mleko krowie, hasło "pij mleko - będziesz wielki" to jeden z większych absurdów. Mleko zakwasza pH, a więc w celu neutralizacji organizm będzie "pobierał" substancje zasadowe - głównie kationy wapnia z kości. Oprócz tego, mleko krowie znacznie różni się od mleka człowieka (na przykład mleko kozie jest bardzo podobne do mleka człowieka, dlatego jest lepiej przez organizm człowieka tolerowany). Generalnie po wieku dziecięcym enzym odpowiedzialny za rozkład laktozy zanika, a więc trudniej jest organizmowi go strawić, stąd duża część populacji ma nietolerancje laktozy. Myślę, że najbezpieczniej jest spożywać jogurty zawierające żywe kultury bakterii - bakterie odpowiedzialne za produkcje jogurtu trawią laktozę. . Mleko wogole nie wchodzi w gre, wczesniej tez go nie pilam. Chodzi o to ze mam dostep do smietany, serow wlasnej produkcji od kolegii mojego ojca wiec to nie bedzie chemia. Troche boje sie rezygnowac zupelnie z nabialu. Po co na ketozie? chcialam schudnac kilka kg, w sumie juz zrzucilam ale nie chce z tego wychodzic bo dobrze sie czuje jedzac w ten sposob, dorzuce tylko kalorie. Nie chce juz chudnac. a nie znacie zadnych danych o tym czym szkodzi nadmiar camemberta, zawsze go jadlam duzo - czyms to moze grozic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi