Rnext Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 Wystarczy skrzyżowanie lutownicy z USG 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bohun Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 (edited) Projekt lutownicy którą podajesz był w książce "Nowoczesne zabawki" Wojciechowskiego, pierwsze wydanie gdzieś na przełomie 50/60 lat. Układ nie działał z oryginalnego schematu, był na lampach zawierał błędy(każdy schemat z tej książki zawierał błędy, co było wyjaśnione między wierszami we wstępie - prawa autorskie). Kiedyś to gówno budowałem, dzisiaj łatwo zdobyć przetwornik ultradźwiękowy odpowiedniej mocy i kurwa zasilacz nie musi ważyć 10kg i mieć napięcia 800V czy coś koło tego. Pozdrawiam elektroników i rożnych innych wariatów tego typu Ultradźwięki lub ultradźwięki+ciepło = super sprawa, ogólnie uwielbiam zabawę z różnymi falami, WN, Wcz itd.(sorry za prywatę ale nie mogłem się powstrzymać) Pozdro Edited September 10, 2020 by Bohun 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tornado Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 4 godziny temu, Bohun napisał: sorry za prywatę ale nie mogłem się powstrzymać Jasna sprawa. 4 godziny temu, Bohun napisał: ciepło = super sprawa, ogólnie uwielbiam zabawę z różnymi falami Yyyyy? Termodynamika vs częstotliwości? Jesteś bardziej pokręcony ode mnie??? ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bohun Posted September 11, 2020 Share Posted September 11, 2020 17 godzin temu, Tornado napisał: Yyyyy? Termodynamika vs częstotliwości? W tym konkretnym przypadku mam na myśli prosty przypadek - ciepły grot i dodanie do tego drgań mechanicznych, które wedle teorii za pomocą kawitacji nawet w kropli stopu ołowiu z cyną oczyszczają powierzchnię i powodują przyleganie do intuicyjnie "dziwnych" materiałów jak Amelinium i jego stopów, szkła , czy co tam jeszcze itd. 17 godzin temu, Tornado napisał: Jesteś bardziej pokręcony ode mnie??? "Cienszko" powiedzieć Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magician Posted September 11, 2020 Share Posted September 11, 2020 Panie ładny, a jak zalutować kolesiowi, który odbił mi dziefczynę? Can you answer that? A może wziąć migomat albo przepalić mu kolano acetylenem? No spoko, taki żarcik nieudany. A temu kolesiowi to się należy pomnik. Ze spiżu. Ja zapłacę. Za to że wybawił mnie z kłopotu. Baba z wozu, mi o wiele lżej. I nie będę musiał podlegać alimentacji. Praise the Lord.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts