Skocz do zawartości

Doświadczony piekarz: "chleb vs. mąka uformowana w bochenek"


Rekomendowane odpowiedzi

@meghan jak zapewne już wiesz, obecnie bez problemu da się kupić startery tych prawilnych bakterii ;)

Aczkolwiek powiem Ci, że zajrzę czasem na kanał jednego niemieckiego maniaka chlebowego, który podróżując po świecie, łapie z każdego miejsca do słoiczka lokalne bakterie i rozpędza tam na miejscu (za)kwas :D I tak sobie prowadzi zakwasy a to z Fidżi a to z RPA.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 Kobieta mówi do męża: "skocz mi po 6 bułek".

Mąż jej odpowiada: "Nie chce mi się. A poza tym zapomnę, ile mam kupić, kupię nie tyle, co trzeba i będziesz zła".

Ona mu odpowiada: "Jak zapomnisz, to sobie przypomnij, ile razy dzisiaj się kochaliśmy"

Gość mówi sobie: "no dobra", idzie do sklepu, a tam mówi: "Poproszę...Stop! Poproszę 3 bułki, 2 lody i 1 kakao"...

 

Sorry, ale jak zobaczyłem temat mąki, to nie mogłem się powstrzymać"...

  • Haha 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Ja chleb to robię tak:

Kostka twarogu chudego (250g),

5 jajek,

6 łyżek otrębów pszennych,

9 łyżek otrębów owsianych,

1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,

Przyprawy.

Wybełtać i do pieca aż się upiecze.

 

Mało chlebowy (mąka,  drożdże), ale za to jaki pyszniutki. 😁

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.